Карамельний торт із вершковим сиром – покроковий рецепт приготування з фото

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати смачний карамельний торт. Прекрасний торт на будь-яке святкування. Торт складається з найніжніших кавових коржів, що не потребують просочення. І не менш ніжного карамельного крему з прошарком з арахісу та карамелі. Арахіс можна замінити будь-якими горіхами на Ваш смак. Готується торт швидко та досить просто і стане окрасою будь-якого святкового столу!

Інгредієнти розраховані на торт розміром 20 на 12 см, висотою 8 см, вагою 1200 грам.

Список потрібних інгредієнтів:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 80 гр (4 ст. л. без верху)
  • Жовтки – 4 шт
  • Сіль – дрібка
  • Білки – 4 шт
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 100 гр (або 5 ст. л.)
  • Молоко – 40 мл
  • Рослинна олія – 40 гр (4 ст. л.)
  • Розчинної кави – 5 гр (або 2 повні чайні ложки)
  • За бажання, якщо не впевнені, можна додати ½ ч. ложок (3 грами) розпушувача для тіста.

Для крему:

  • Карамелі – 250 гр
  • Вершкового сиру – 450 гр

Прошарок:

  • Арахісу обсмаженого подрібненого – 50 гр
  • Карамелі – 100 гр

Як приготувати торт з вершковим сиром, покроковий рецепт приготування:

  1. До 40 мл теплого молока, додаємо 5 грамів або 2 повні ч. ложки розчинної кави, перемішуємо. У чашу вливаємо 40 г рослинної олії. Вливаємо раніше змішану каву з молоком. Перемішуємо. Залишаємо на столі. Поділимо 4 яйця на яєчні білки та жовтки. Далі тісто готується досить швидко, тому не забудьте включити духовку нагріватися до 170 градусів та підготуйте форму для випікання. Я випікатиму тісто у формі розміром 22 на 36 см. Карамельний торт із вершковим сиром - покроковий рецепт приготування з фото
  2. До жовтків додаємо щіпку солі, перемішуємо. До яєчних білків теж додаємо щіпку солі. Починаємо збивати білки на мінімальній швидкості міксера. Коли яєчні білки зіб’ються в піну, збільшуємо швидкість міксера до середньої, і в 3 етапи додаємо до них 100 г цукру. Коли цукор повністю розчиниться, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму і збиваємо яєчні білки до стійких піків. Вливаємо розтерті із сіллю жовтки. Акуратно, круговими рухами знизу вгору перемішуємо до однорідного стану. Довго перемішувати не треба, як тільки маса стане однорідною, достатньою. Просіюючи додаємо 80 г пшеничного борошна при бажанні, якщо не впевнені, можна додати ½ ч. ложки або 3 г розпушувача для тіста. Я не додаю. Акуратно, перемішуємо круговими рухами, знизу вгору, до однорідного стану. Карамельний торт із вершковим сиром - покроковий рецепт приготування з фото
  3. Довго перемішувати не треба, як тільки маса стане однорідною, достатньою. Додаємо трохи тіста до рослинної олії з молоком та кавою, перемішуємо. Ще трохи тіста, перемішуємо до однорідного стану. Додаємо стільки тіста, щоб маса не була дуже рідкою або дуже густою. Переливаємо суміш у тісто.
    Перемішуємо акуратно, круговими рухами знизу нагору до однорідного стану. Довго перемішувати не треба, як тільки маса стане однорідною, достатньою. Маса має залишатися повітряною. Повільно переливаємо тісто у форму, даємо можливість вийти великим бульбашкам повітря. Розрівнюємо. Акуратно постукаємо формою об стіл, щоб вийшли великі бульбашки повітря. Прибираємо випікатися в наперед розігріту до 170 градусів духовку на 25 – 30 хвилин. Поки бісквіт випікається, духовку відчиняти не можна. Звільняємо бісквіт від форми. Забираємо пергаментний папір. Карамельний торт із вершковим сиром - покроковий рецепт приготування з фото
  4. Накриваємо бісквіт пергаментним папером та перекладаємо на стіл верхньою стороною вниз. Знімаємо пергаментний папір, на якому бісквіт випікався. Обрізаємо краї, вони нам не знадобляться. Обрізані шматочки бісквіту можна просто з’їсти, вони смачні й самі собою. Даємо бісквіту охолонути до кімнатної температури і розрізаємо на 3 коржі.
    Бісквіт дуже пишний, повітряний, м’який, сухий, дуже смачний, з ніжною кавовою ноткою. Кавовий бісквіт можна готувати і просто так, не для торта, тільки тоді можна додати трохи більше цукру 50 г обсмаженого арахісу треба подрібнити. Я подрібнюю арахіс середньо. У мене є великі шматочки, і дуже дрібні. Арахіс можна замінити будь-якими горіхами на Ваш смак. Для крему і для прошарку нам знадобиться 350 грамів карамелі. Карамельний торт із вершковим сиром - покроковий рецепт приготування з фото
  5. Для 350 г карамелі потрібно 210 г цукру 210 г вершків жирністю 30-35% 70 г вершкового масла. Якщо ви не хочете готувати карамель самі, то ви можете придбати карамель у магазині, вона теж підійде. При бажанні карамель можна замінити вареним молоком, що згущує, але це вже буде не карамельний торт.
  6. Приготуємо крем. До 500 г вершкового сиру. Додаємо 250 г вершкової карамелі. Перемішуємо все до однорідного стану. Вершковий сир можна замінити сиром приготованим з кефіру. Виходить дуже ніжним та смачним крем, який чудово тримає форму. Ділимо візуально крем на 4 частини. Частину крему відкладемо в холодильник, щоб потім цим кремом вирівняти торт.
  7. Викладаємо перший корж на тарілку і покриваємо його частиною крему ¼. Крем розрівнюємо і робимо бортик. Крем посипаємо обсмаженим подрібненим арахісом. На один шар я використовую 25 г арахісу. Арахіс покриваємо карамеллю. На один шар я використовую 50 г карамелі. Накриваємо 2 коржі. У середині корж трохи притискаємо. І далі повторюємо шари. Корж покриваємо кремом. Робимо борт. Посипаємо арахісом. Покриваємо карамеллю. Накриваємо 3 коржем.
    Корж злегка притискаємо. Надлишки крему по краях прибираємо. Покриваємо корж кремом. Забираємо торт у холодильник стабілізуватися на 2-3 години.
    Готовий торт вирівнюємо раніше відкладеним кремом. Прикрашати торт можна за власним бажанням. По контуру в рецепті прикрасили квіточками з крему. Карамельний торт із вершковим сиром - покроковий рецепт приготування з фото

Торт готовий, його можна подавати до столу. Раджу Вам приготувати його. Торт дуже ніжний, смачний, у міру солодкий. Чудовий торт для домашнього чаювання та до частування гостей за святковим столом!

Відео рецепт:

Автор рецепту: “Вкусно Просто Быстро – Домашняя кухня”

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал