Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 9 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

0dc50b921805902e449bf378b7418692

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – це східна страва, яка відрізняється ніжним м’ясом, ароматним рисом та великою кількістю прянощів. Для приготування «правильного» плову з червоного м’яса в глибокому вогнетривкому посуді будуть потрібні свинина з жирком, довгозернистий рис, овочі, спеції та зелень.

Спочатку смажать м’ясо до золотистої скоринки, потім додають цибулю, моркву та часник. Далі кладуть промитий рис, заливають гарячою водою та доводять до кипіння. Потім зменшують вогонь, накривають казан кришкою та тушкують плов до готовності. В результаті ми отримуємо комплексну страву, до складу якої входить як основний компонент, так і додатковий у вигляді гарніру з крупи та овочів. При готуванні в казані, рисинки добре пропарюються завдяки чому, консистенція плову завжди вражає своєю розсипчастістю.

Узбецький плов зі свинини у казані

Узбецький плов зі свинини в казані – це вишукана страва з неповторним смаком та ароматом. Для приготування цієї страви необхідно правильно підготувати м’ясо, щоб воно стало соковитим та ніжним. При додаванні спецій, таких як зіра та куркума, плов набуває особливого східного присмаку. Прикрашений золотистими скибочками цибулі та свіжою зеленню, узбецький плов зі свинини точно підкорить серця всіх гурманів.

Час приготування – 75 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис довгозернистий – 700 гр.
  • Морквина –600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 200 мл.
  • Барбарис – 1 ст.
  • Зіра – 1 ст.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо до прозорості води та заливаємо холодною водою, прибираємо убік.

4d5942fec191dbf2e8379ede82f88141

Крок 2. Головки цибулі нарізаємо півкільцями.

f04d38f458286a490ebe99192e869bd0

Крок 3. Очищену моркву нарізаємо довільними скибочками середньої товщини.

7754352f33612e8a56c0951be2ab1b96

Крок 4. Крупно ріжемо свинину.

af452f865d8c800d95883ee295c33121

Крок 5. У казані розігріваємо половину соняшникової олії та обсмажуємо цибулю до легкого золотистого відтінку.

c7dfae527a9744d63de301bed54c316f

Крок 6. Висипаємо кубики м’яса та смажимо помішуючи, близько 5 хвилин.

d482c051be21e6d5e66049e572e69d9e

Крок 7. Засипаємо моркву та вливаємо залишки олії, готуємо на помірному полум’ї ще 5-10 хвилин.

2e3f34d9ca44f8954a02ca5741e49063

Крок 8. Солимо і щедро приправляємо, перемішуємо.

627be718d8e1c75547a6945997dc76ba

Крок 9. Занурюємо до складу головки часнику, знявши верхнє лушпиння, вливаємо склянку окропу і гасимо від 30 до 50 хвилин.

c4fd7ebfe9277a43e33cb86c6bf4b586

Крок 10. Рис зливаємо і викладаємо рівним шаром поверх м’яса та овочів, заливаємо окропом на два сантиметри вище та готуємо на вогні, трохи нижче середнього, 10-15 хвилин.

23e2a7666f08400fdc9f7e452cde34d5

Крок 11. Робимо кілька отворів шпажкою або довгим ножем і зменшуємо нагрівання до мінімуму, гасимо під кришкою 15-20 хвилин.

9875812ae33294eb0c021cbf9d91b61c

Крок 12. Апетитний плов перемішуємо знизу нагору і подаємо до столу. Смачного!

86b4b66aab82f6944742454d28b52531

Плов зі свинячих ребер у казані в домашніх умовах

Плов зі свинячих ребер у казані в домашніх умовах – це чудова страва, яку можна приготувати без особливих зусиль і будь-яких кулінарних навичок та досвіду. Страва подається гарячою, прикрашеною зеленню та перцем чилі для гострої нотки. Спробувавши цей плов, ви обов’язково полюбите його на все життя.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 700 гр.
  • Рис –500 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія рослинна – 200 мл.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і трохи ріжемо цибулю, пасеруємо на розігрітій олії.

a8162a8e6e3ef5963b23a8d1139486d5

Крок 2. Через 4-5 хвилин всипаємо довгасті скибочки моркви.

f3649ef1199a4e1d37d71cc9b0c6ea24

Крок 3. Овочі солимо і приправляємо, додаємо порційні шматочки ребер і обсмажуємо до характерної скоринки, помішуючи. Потім заливаємо водою і гасимо до м’якості свинини.

71eea4f32110f7fab17028923cda14df

Крок 4. Не гаючи часу, старанно промиваємо рис, знімаємо верхній шар лушпиння з головки часнику.

744f6993407ab5fbe1a65701c5452e69

Крок 5. Висипаємо крупу поверх зірваку і, не розмішуючи, заливаємо водою на два сантиметри вище. Гасимо під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин, поклавши в суміш часник.

0c6079265723cc6885c4781b0682ff77

Крок 6. Готовий плов перекладаємо на велику тарілку і подаємо. Смачного!

ef4a856818cbca555158ee779e20d1d5

Розсипчастий плов з круглим рисом та свининою у казані на плиті

Розсипчастий плов з круглим рисом і свининою в казані на плиті – це вишукана страва, яку приготують навіть кулінари-початківці. Поєднання пряного м’яса та ароматного рису створює неповторний східний колорит. Спробувавши цей чудовий плов, ви відчуєте себе у східній казці.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Свинина –500 гр.
  • Рис круглий – 250 гр.
  • Морквина – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Зіра – до смаку.
  • Барбарис – до смаку.
  • Куркума – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо продукти: овочі очищаємо і нарізаємо: цибулю дрібно, а моркву великими брусками.

c7e3891c1ea60ab6f55d14325fa7e5cf

Крок 2. М’ясо ополіскуємо та обсушуємо, ріжемо кубиками.

ef75950722e3fecd0b3922a50388575e

Крок 3. У казані розігріваємо олію і 4-5 хвилин обсмажуємо цибулю.

4d6bf2ba33c2c4a214efc0b2c280d31f

Крок 4. Додаємо свинину та підрум’янюємо на середньому вогні.

540a0a1e7450957e10d3c2e860752fa3

Крок 5. Засипаємо моркву і через 3-5 хвилин повністю заливаємо компоненти водою (на два пальці вище), солимо і додаємо приправи, перемішуємо до рівномірного розподілу.

ea259a6d4f90081e736798fd9a15b744

Крок 6. Тушкуємо 20 хвилин і висипаємо промиту крупу, вставляємо головку часнику і знову ллємо воду так, щоб рідина покривала склад на 2 сантиметри.

e2d7bb8860f605580f1875c43193a354

Крок 7. На сильному вогні випаровуємо рідину, роблячи кілька отворів ручкою ложки чи вилкою.

b6b43be4857e92432ec67bd4497bd852

Крок 8. Тепер вогонь зменшуємо та закриваємо жаровню кришкою, тушкуємо 15-20 хвилин до готовності рису. Перемішуємо.

a51929c22561cfe39058e2666ae22a3e

Крок 9. Розкладаємо розсипчастий плов порційними тарілками і запрошуємо сім’ю до трапези. Готуйте та отримуйте задоволення!

05cbf032a041adcaa814ddc841a2c676

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані – це страва, яка порадує вас неповторним ароматом та смаком. Для приготування цього плову необхідно правильно заправити м’ясо та додати барбарис для кислоти. Плов буде особливо смачним, якщо разом із рисом підрум’янити скибочки моркви.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис –500 гр.
  • Свинина –500 гр.
  • Морквина – 250 гр.
  • Олія рослинна – 150 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Барбарис сушений – 1 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 1л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно промиваємо крупу, нарізаємо кубиками м’ясо. Очищаємо та ополіскуємо коренеплоди, ріжемо цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.

ca26e0ca6deec087a6b16f0473ee7d27

Крок 2. У казані розігріваємо олію і по черзі обсмажуємо цибулю, свинину та моркву (кожен компонент по 7-10 хвилин). Далі з’єднуємо компоненти, солимо і приправляємо, смажимо ще кілька хвилин, періодично працюючи лопаткою.

f77a9a57d0d05d35414023f416418d43

Крок 3. Заливаємо водою і гасимо протягом півгодини, потім викладаємо рис і часник, тушкуємо до випаровування вологи та закриваємо кришкою.

28af707530c62397ac65030082db0db1

Крок 4. Не розмішуючи, готуємо плов на повільному вогні близько 20 хвилин.

66d9d0395b930a1fc58979ad5d926058

Крок 5. Розклавши плов по тарілках, прикрашаємо зеленню та дегустуємо. Смачного!

5ad6047b95f8205376e5b21ea8cb625f

Плов з булгуру зі свининою у казані

Плов з булгуру зі свининою в казані – це оригінальна страва, яка порадує вас не лише смаком, а й корисними властивостями. Для приготування цього плову використовуються корисна крупа та соковита свинина. Приправлений різноманітними спеціями, плов набуває насиченого смаку та аромату. Готова страва прикрашається кінзою та свіжими овочами, що робить її не тільки апетитною, а й красивою.

Час приготування – 65 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,3 кг.
  • Булгур – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець чилі сушений – 2 шт.
  • Зіра – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Курдюк – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Булгур перебираємо та активно промиваємо.

be18bba28350d4d8f5625a8622b5836c

Крок 2. У казані прогріваємо трохи олії з додаванням курдюка. Коли курдюк витопиться, шкварки прибираємо та всипаємо скибочки м’яса, обсмажуємо до апетитної скоринки, помішуючи.

41d80c05b44e226d90b81312ceed5702

Крок 3. До рум’яної свинини відправляємо півкільця цибулі і смажимо до прозорості.

23b7610da931c8d75604f2f1ff0461c1

Крок 4. Через пару хвилин закидаємо довгасті брусочки моркви.

9d45910cd901e70592407d49bf83a92b

Крок 5. Доповнюємо склад сіллю та спеціями, часником та чилі, заливаємо водою та гасимо протягом півгодини.

f1769f9efd4e8e1ceecc8f2fabf3e68d

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу розділимо булгур і злегка притискаємо шумівкою. Компоненти повинні бути покриті водою на 2 сантиметри, якщо рідині не вистачає – підливаємо.

2f0f0c67ab800716540c74178286a5e6

Крок 7. Готуємо на повільному вогні під кришкою 25 та дегустуємо. Смачного!

19306ce5394bea937d639ca381ac6767

Плов зі свинини і томатною пастою у казані

Плов зі свинини і томатною пастою в казані – це соковита та ароматна страва, яка точно сподобається всій родині. Потримавши м’ясо до готовності, додайте спеції та рис для створення чудового поєднання смаків. Готовий плов буде ніжним та соковитим, приємно здивувавши вас своїм чудовим смаком.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий – 1,5 ст.
  • Свинина –500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Приправа для плову – 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові: свинину ріжемо кубиками, моркву – соломкою, цибулю дрібно кришимо.

fb3084723c5e9869841c54295be50fc6

Крок 2. У розігрітому казані з олією 5 хвилин пасеруємо цибулю з морквою, засипаємо м’ясо і зубки часнику, обсмажуємо ще 15 хвилин.

47b2d189fd7a8a23eeca4d28e6173429

Крок 3. Доповнюємо склад сіллю, пастою з протертих томатів та спеціями. Перемішуємо та заливаємо водою, гасимо 20 хвилин.

10b81ad24f815627423869bf5869da2c

Крок 4. Потім засипаємо зірвак рисом, додаємо лаврушку та готуємо під кришкою на повільному полум’ї півгодини.

d1def3808e461dd0d0dd830e57279276

Крок 5. Страву сервіруємо і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Смачного!

3b29ec8036e942a0cc9a74b7e45102eb

Розсипчастий плов з пропареного рису зі свининою у казані

Розсипчастий плов з пропареного рису зі свининою в казані – це ситна та смачна страва, яка готується дуже швидко та просто. Додана свинина та ароматні спеції додадуть плову насиченого смаку, а крупа – поживність. Спробуйте цей рецепт плову з пропареного рису, щоб порадувати себе та близьких легкою та смачною вечерею, і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис проварений – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 3 шт.
  • Олія рослинна – 100 мл.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець стручковий червоний – до смаку.
  • Зіра – до смаку
  • Барбарис – до смаку.
  • Шафран – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку та лушпиння з коренеплодів, промиваємо м’ясо та обсушуємо будь-яким зручним способом.

1762fb231a5c639a5ffbff96a075d8b2

Крок 2. Свинину нарізаємо великими скибочками, цибулю – дрібними, моркву ріжемо соломкою.

019e064d92428d7b9b17613cd2736d06

Крок 3. Розігріваємо олію і обсмажуємо м’ясо до золотистості, засипаємо пластинки часнику.

f69d35f4ce405f21bf8910149a135906

Крок 4. Свинину солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

82e691594e37f4e1216254ce9150a844

Крок 5. Додаємо овочі та смажимо, помішуючи, до м’якості та рум’яності. Приправляємо ароматними спеціями.

22baf32a90a3518a4f06f7c09c785410

Крок 6. Рис попередньо замочуємо та викладаємо поверх зірваку, розрівнюємо.

9db4d2421fe3a61f712a82e7f9da277a

Крок 7. На два пальці заливаємо склад окропом, досолюємо та на сильному вогні доводимо до кипіння.

eb47334dbaf06d84c478487cf73299c2

Крок 8. Після тушкуємо плов під кришкою на повільному полум’ї 15-20 хвилин. Далі, не відкриваючи кришку, закутуємо в ковдру та даємо дійти.

1823a8b4dd4835c17146d1f8b82d3404

Крок 9. Розсипчасту страву подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!

1ec9e18020862d016c122a61b3b05818

Правильний плов зі свинини і родзинками у казані на плиті

Правильний плов зі свинини і родзинками у казані на плиті – це чудова страва з неповторним східним смаком та ароматом. Для приготування цього плову потрібно додати родзинки для солодкої нотки до багатого смаку м’яса. Приправлений різними спеціями плов зі свинини стане справжнім відкриттям для вас.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 ст.
  • Свинина – 1 кг
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти за списком викладаємо на стіл.

ebf1c42a884f2d4103d07cff78738d40

Крок 2. Моркву нарізаємо брусочками, цибулю – півкільцями, а м’ясо кубиком.

1f47cdeed100ecdb3dd537a2bc4f955f

Крок 3. Розігріваємо олію і пасеруємо цибульну нарізку.

230da33f13e0d239f5f1d067efc96345

Крок 4. Тепер у казан відправляємо м’ясо та смажимо 5-7 хвилин.

ded41cf0755bdaab82eb51b2194b6f92

Крок 5. Додаємо моркву та випаровуємо вологу. Заливаємо склянкою окропу та гасимо протягом 20 хвилин.

11280a734ad66b9b1bd0b1e11f91a9d5

Крок 6. Доповнюємо склад прянощами, сіллю та родзинками. Викладаємо промитий рис та повністю заливаємо водою.

bd1a5c83fd47898c29d61ad64ab17c52

Крок 7. На сильному вогні даємо закипіти і зменшуємо нагрівання, тушкуємо під кришкою ще близько 10 хвилин і, прибравши з конфорки, настоюємо 15 хвилин. Смачного!

3b28f46c68e0af7d49459d79d0081202

Узбецький плов зі свинини з нутом

Узбецький плов зі свинини з нутом – це страва, яку варто приготувати для особливого свята або вечері з друзями. Для цієї страви необхідно додати нут та різні спеції для насиченого смаку та аромату, які подарують вам справжню гастрономічну насолоду та тривалу ситість. Подавайте узбецький плов, прикрасивши гранатовими зернами та зеленню для оригінального та ефектного вигляду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина –700 гр.
  • Рис – 2 ст.
  • Нут – 0,5 ст.
  • Часник – 1 головка
  • Морквина – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Приправа для плову – 1-2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо м’ясо та ріжемо кубиками.

2bf655f0465ee7c089916ccedd2cdb4c

Крок 2. Очищені головки цибулі нарізаємо півкільцями.

4476852b0329bb22e0d93c0b35f577ae

Крок 3. Моркву нарізаємо, як показано на фото.

3239c00c93394864abf02ee5f03c463a

Крок 4. У казан наливаємо олію і прогріваємо, смажимо свинину до утворення характерної скоринки.

6ba15021843a07b2f3b1a0d03e02807e

Крок 5. Засипаємо цибулю та доводимо до золотистості.

121323a29d374aaf3e8c77d4b50a6ac0

Крок 6. Додаємо моркву і після розм’якшення додаємо половину приправ, нут та часник, заливаємо невеликою кількістю води та гасимо під кришкою 40 хвилин.

3f0beb7a7868bd329290f93aa0d8e312

Крок 7. Потім викладаємо рис поверх зірваку та висипаємо залишки спецій, заливаємо окропом на два пальці.

b8234a1702554417ca50c5492db4c35e

Крок 8. На сильному полум’ї випаровуємо воду і після тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

50fbc859a6fca6f8ab584a5dba663beb

Як приготувати смачний розсипчастий ПЛОВ зі свининою – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал