Як зварити буряк – 7 швидких рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити буряк – це питання виникає, коли хочеться побалувати своїх рідних і близьких, і приготувати улюблені салати. Яка «шуба» або вінегрет без вареного буряка. Процес приготування буряка завжди хочеться спростити. У цьому питанні вам допоможе класна добірка рецептів. Вибирайте вподобаний метод приготування і втілюйте в життя свої улюблені салати. Тут ви точно знайдете те, що вам потрібно. Готуйте із задоволенням! Також можете скористатись добіркою запеченого буряка в духовці в фользі цілком з семи рецептів.

Варений буряк в мікрохвильовці в целофановому пакеті

Варений буряк в мікрохвильовці в целофановому пакеті значно полегшить вам життя при приготуванні улюблених страв. Варені коренеплоди найчастіше використовують в різних салатах або їдять просто так. Готову буряк можна купити практично скрізь, але дешевше приготувати самостійно.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 2 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк середнього розміру – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. 4 коренеплоду середнього розміру гарненько вимийте за допомогою щітки для миття овочів. Для великих примірників знадобиться більше часу.

Крок 2. Обріжте хвостики з обох сторін.

Крок 3. У целофановий пакет складіть підготовлені коренеплоди. Пакет зав’яжіть на вузлик так, щоб залишився зазор, і складіть в тарілку.

Крок 4. Тарілку поставте в мікрохвильовку. На таймері виставите 10 хвилин. Встановіть максимальну потужність.

Крок 5. Після звукового сигналу, відкрийте дверцята приладу. Пакет надується.

Крок 6. Закрийте мікрохвильову піч, зачекайте ще 5 хвилин. Пакет цей час здувається. А буряк пропариться і повністю приготується.

Крок 7. Пакет витягніть з приладу. Розріжте і перекладіть в миску.

Крок 8. Налийте крижану воду і повністю остудити.

Крок 9. Охолонувши коренеплоди очистіть від шкірки і використовуйте для приготування салатів або закусок. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Варений буряк в пакеті в каструлі

Варений буряк в пакеті в каструлі – рецепт, який попався мені абсолютно випадково. Раніше було б складно повірити в такий спосіб, але він дійсно робочий. Коренеплоди готуються рівномірно і швидше за часом, не може не радувати. З переваг ще те, що по кухні не поширюється неприємний запах.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Буряк середнього розміру – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте коренеплоди.

Крок 2. Вимийте овочі зі щіткою для миття овочів і фруктів.

Крок 3. Коренеплоди складіть в пакет. Поцукріть.

Крок 4. Пакет міцно зав’яжіть на вузол, максимально випустивши повітря. Наберіть води в товстостінні каструлю. Увімкніть нагрів. Помістіть пакет в воду.

Крок 5. Коли вода закипить, засічіть хвилин 30 для невеликих овочів і 40 для великих примірників. Вода повинна покривати коренеплоди. З плюсів варіння буряка в пакеті – буряк залишається яскравою, і каструля залишається чистою.

Крок 6. Через 40 хвилин акуратно перекладіть овочі в крижану воду. Повністю охолодіть. Далі злийте воду. Очистіть охолола буряк і використовуйте для приготування улюблених салатів. Пригощайте близьких. Смачного!

Варений буряк для вінегрету

Варений буряк для вінегрету готується швидко тільки за цим рецептом. Швидше ви точно не знайдете. Якщо чесно, раніше мені здавалося, що зварити буряк менше ніж за годину, просто нереально. Але це було помилкова думка. Тепер користуюся цим рецептом і економлю час.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 1 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. Коренеплід середнього розміру гарненько помийте за допомогою щітки для миття овочів. Обріжте хвостики з обох сторін.

Крок 2. Скориставшись овочечисткою, зніміть шкірку. У целофановий пакет складіть підготовлений коренеплід. Пакет помістіть в тарілку.

Крок 3. Пакет зав’яжіть на вузлик так, щоб залишився зазор. Або просто підігніть краю під буряк.

Крок 4. Тарілку поставте в мікрохвильовку. На таймері виставите 10 хвилин. Встановіть максимальну потужність. Час залежить від розмірів коренеплоду.

Крок 5. Після звукового сигналу, відкрийте дверцята приладу. Перевірте готовність овоча зубочисткою. Якщо вона з легкістю входить, коренеплід готовий.

Крок 6. Для того щоб буряк швидше охолола, розріжте його навпіл.

Крок 7. Охололий коренеплід використовуйте для приготування салатів або закусок. Смачного!

Запечений буряк цілком з шкіркою в фользі

Запечений буряк цілком з шкіркою в фользі виходить дуже смачною. Якщо порівнювати варену буряк і запечену, друга завжди буде на першому місці. Запечений буряк залишається яскравою, не втрачаючи свого кольору, і досить солодкою. Текстура залишається щільною і цільної. Готуйте, вам сподобається!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Буряк – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. Плоди гарненько сполосніть від пилу і бруду. Я використовую щітку для миття овочів.

Крок 2. Дно дека або форми застеліть фольгою для запікання. Складіть підготовлені коренеплоди. Хвостики краще не обрізати до кінця.

Крок 3. Зверху ретельно запечатайте фольгою. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть на перемикачі температури 180 градусів.

Крок 4. Буряк у фользі поставте в нагріту духовку. Середнім екземплярів досить 40 хвилин. Чим більше овочі, тим більше часу знадобиться. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Крок 5. Через певний час дістаньте буряк і повністю остудити. Очистіть охололі коренеплоди і використовуйте для приготування улюблених салатів або закусок. Готуйте вінегрети, « шубу », апетитні намазки і закуски з часником або волоськими горіхами. Пригощайте гостей. Смачного!

Як швидко зварити буряк в мультиварці-скороварці

Як швидко зварити буряк в мультиварці-скороварці знають власники чудового приладу. Якщо у вас є такий, ви щасливчик. З плюсів це, звичайно ж, швидкість приготування, яскравість овоча і смак, а також текстура. А найголовніше – немає ніякого запаху по всьому будинку.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. Плоди гарненько промийте від пилу і бруду. Я зазвичай користуюся щіткою для миття овочів. Обріжте хвостики.

Крок 2. Великі екземпляри розріжте на частини.

Крок 3. Сітку для варіння на пару застеліть фольгою для запікання.

Крок 4. На дно чаші приладу налийте літр води. Сітку вставте в чашу, а чашу вставте в прилад. Встановіть таймер на 45 хвилин. Закрийте кришку мультиварки-скороварки. Виберіть програму « На пару ». Закрийте клапан. Натисніть « Старт ».

Крок 5. Готуйте до закінчення програми. Техніка дасть про це знати звуковим сигналом. Акуратно відкрийте клапан, випустіть повітря. Відкрийте кришку приладу. Перевірте готовність вилочкою. Акуратно дістаньте сітку.

Крок 6. Остудити приготовлену буряк. Наріжте, як вам подобається.

Крок 7. Коренеплоди використовуйте для приготування улюблених салатів або закусок. Пригощайте гостей. Смачного!

Буряк, запечений в рукаві для запікання в духовці

Буряк, запечений в рукаві для запікання в духовці, виглядає чудово. Якщо ви приготуєте буряк таким способом, ваші закуски і салати перетворяться в кулінарні шедеври. Запечені овочі на відміну від варених овочів у воді, зберігають яскравість, залишаються щільними, не втрачаючи форму.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. Коренеплоди гарненько промийте від пилу і бруду. Я використовую щітку для миття овочів. Обріжте хвостики.

Крок 2. Я хочу зробити експеримент, перевірити, яка буряк збереже смакові якості краще і швидше приготується. Тому 2 коренеплоду загортаю в фольгу для запікання.

Крок 3. 2 інших буряка складаю в рукав для запікання, з двох сторін гарненько закріплюю.

Крок 4. На деко складіть підготовлені коренеплоди. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть на перемикачі температури 180 градусів. Буряк поставте в нагріту духовку. Середнім екземплярів досить 45 хвилин. Чим більше коренеплоди, тим більше часу знадобиться.

Крок 5. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Через певний час дістаньте буряк і повністю остудити. Очистіть охололі коренеплоди і використовуйте для приготування улюблених салатів або закусок. Різниці немає ніякої. Буряк прекрасно пропеклася в обох випадках.

Крок 6. Пригощайте близьких. Смачного!

Буряк з часником, запечений в духовці

Буряк з часником, запечений в духовці – шикарна закуска для званої вечері або будь-якого прийому їжі в будній день. Виглядає просто божественно. А аромат розноситься по всій окрузі. Блюдо виходить дивовижним, захопленню немає меж. Готуйте і їжте із задоволенням!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте буряк. Плоди гарненько сполосніть від пилу і бруду. Я використовую щітку для миття овочів. Молоду буряк досить помити і нарізати кружечками, а потім навпіл. У зворотній ситуації очистіть коренеплоди від шкірки. Я використовую овочечистку.

Крок 2. У вогнетривку форму налийте оливкова олія. Голки розмарину відокремите від гілочки і закиньте в форму. Також закиньте два подрібнених зубчика часнику. Посоліть і поперчіть.

Крок 3. Розкладіть бурякові шматочки. Перемішайте, щоб всі складові подружилися. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть на перемикачі температури 180 градусів.

Крок 4. Буряк з прянощами поставте в нагріту духовку. Досить буде 20 хвилин. Чим більше нарізані овочі, тим більше часу знадобиться. Готовність перевірте дерев’яною зубочисткою або вилочкою.

Крок 5. Через час дістаньте буряк і повністю остудити. Блюдо застеліть улюбленою зеленню. Розкладіть пряну буряк. Подавайте з сиром, козячим сиром або сиром фета.

Крок 6. Їжте смачно і з насолодою. Пригощайте гостей. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал