Деруни з картоплі і кабачків – 5 рецептів на сковороді з покроковими фото

fe03a7e911bcfd5a706418ff473bf720

Деруни з картоплі і кабачків – популярна і смачна страва, особливо в сезон молодих овочів. У дерунів половина картоплі замінюється кабачками, що робить їх менш калорійними, більш ніжними і з незвичайним кольором. Овочі подрібнюються на терці або за допомогою кухонних девайсів. Кабачки і картопля овочі дуже соковиті, тому для випікання з них красивих дерунів, велике значення має ступінь їх подрібнення, що вказується в рецептах.

Картопляні деруни з кабачками і часником

Картопляні деруни з кабачками мають нейтральний смак, і в цьому рецепті доповнимо їх часником. Картопля з кабачком беремо в рівних кількостях і подрібнюємо на великій терці, щоб тісто було менш рідким. До них додаємо яйце, а борошно можна досипати на свій розсуд.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Картопля середня – 1 шт.
  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 50 мл.
  • Борошно – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для дерунів, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій.

1c3836a34ba05c0e6158a0ad446134ef

Крок 2. Молодий кабачок подрібнити на великій терці. Якщо у вас цей овоч зрілий, то очистити від шкірки і насіння.

5d1b2f10ed24e2e1fec3d739614b6949

Крок 3. Картоплю почистити від шкірки, промити і подрібнити так само на великій терці.

ed3149564a66a7c9b11874b70faf2fa9

Крок 4. Натерті овочі перекласти в окремий посуд, посипати сіллю, перцем і перемішати.

03f5e85d13ad771489ad1293b94f9303

Крок 5. З цієї маси ложкою віджати сік і злити, щоб текстура дерунів вийшла більш щільною.

726e09a72259bdb552c197cdf8cc7bde

Крок 6. Потім до цієї маси розбити одне куряче яйце і через прес додати часник.

915f011c49aade186ed31db5aef39950

Крок 7. Цю масу ще раз перемішати, і якщо кабачок дасть зайвий сік, то додати трохи борошна або яйце.

da914cdfe24ece0ce700af980364b209

Крок 8. У сковороді розігріти олію і ложкою викласти масу, формуючи невеликі округлі деруни.

af86c45faa8caffde4e030152ac7fd5e

Крок 9. Обсмажити деруни на великому вогні до золотистої скоринки на одній стороні, потім перевернути і смажити на мінімальному вогні під прикритою кришкою до повної готовності.

e157f131adfc37eb1098749a1cb0109e

Крок 10. Приготовлені картопляні деруни з кабачками і часником перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії і подати до столу гарячі, доповнивши сметаною. Смачного!

9ee6b0a73411e84fbc1aa2da78873a71

Деруни з кабачків, картоплі і сиру

Незвичайним і смачним варіантом дерунів з картоплі з кабачком буде додавання до них твердого сиру. Всі інгредієнти в цьому рецепті подрібнюємо на великій терці, а, щоб картопля не потемніло, подрібнюємо його разом з цибулею. Смажимо деруни на сковороді.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Кабачок ( м’якоть ) – 700 гр.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для дерунів. Овочі почистіть і промийте.

57de5c35a43a26c6fd5bcf3746ecf17e

Крок 2. Кабачок очистіть від насіння і подрібніть на великій терці, щоб м’якоті вийшло 700 грам.

63436e350d8b84511ff9d7a23b107955

Крок 3. Картоплю натріть разом з цибулею так само на великій терці.

f4e2599eb5a2794bd5a0434d603d5566

Крок 4. Подрібнені овочі помістіть в дві миски, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб овочі дали свій сік.

e27f8006e57d82bf52ec599d40344fa5

Крок 5. Потім руками ці дві маси добре відіжміть і перекладіть в один посуд.

991e6d574580d5676306e8341f4dc7f7

Крок 6. Розбийте до цих інгредієнтів два яйця. Додайте натертий на великій терці твердий сир і насипте борошно з чорним перцем.

51429c1b983ffaca27cd0661f891c015

Крок 7. Ложкою цю масу добре перемішайте, текстура її вийде досить щільною.

35f58d6bc865649601fc4939991f692a

Крок 8. Руками з цієї маси сформуйте вироби в формі невеликих биточків. Покладіть їх на обробну дошку і з обох сторін присипте борошном.

e046535e90687c8c6c18c600fe4ad60c

Крок 9. У сковорідці розігрійте олію. Обсмажте на ній деруни на середньому вогні, до рум’яної скоринки з обох сторін.

61ad5b8ce213f5b0294ff9441b8268e0

Крок 10. Приготовлені деруни з кабачків, картоплі і сиру сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши сметаною або смачним гарніром до м’яса і рибі. Смачного!

9ca2f145fa7eeaac091a0b5a53e0516b

Пісні деруни з картоплі і кабачків на сковороді

Рецепти пісних дерунів з картоплі і кабачків на сковороді затребувані людьми, дотримують пости. Такі деруни виходять ситним і смачним самостійним блюдом, а готуються вони як звичайні, тільки з виключенням яєць. Сполучною інгредієнтом береться борошно, або манка, або вівсяні пластівці. Подрібнювати овочі можна на будь-який терці, а в цьому рецепті натираємо їх на великій.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 2 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій, простий набір інгредієнтів для дерунів.

7f80e14fd7e633a75dc266197f80adaa

Крок 2. З картоплі і кабачка зніміть шкірку, овочі промийте під проточною водою.

ad02963f242c7d716dccce2367a8eea1

Крок 3. Натріть їх на великій терці і відразу в посуд для тіста. Можна овочі подрібнити і на дрібній терці, але це важче.

996ded576bc5a80ea250798a1b8fbfce

Крок 4. До овочевої маси насипте пшеничне борошно з сіллю, содою і хмелі-сунелі.

932d2005f53a1a3687bf9d371f1a2e8c

Крок 5. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте. Тісто для дерунів має вийти по текстурі, як густа сметана.

72591aee75a303f21ab9267a2657c313

Крок 6. Після цього відразу приступайте до смаження дерунів, інакше тісто може потемніти. У сковорідці добре розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте тісто в формі невеликих тонких оладок. Обсмажте деруни на невеликому вогні до золотистого кольору з обох сторін.

c45f019c25bdebfa5d1ad0a1288e225c

Крок 7. Приготовлені на сковороді пісні деруни з картоплі і кабачків сервіруйте до столу гарячі, доповнивши пісним соусом або свіжими овочами. Смачного!

637cb26ea96da20ea88bcd8b55dafdb9

Деруни з картоплі, кабачків і фаршу

Ситним і смачним варіантом дерунів з картоплі з кабачком буде доповнення їх будь-яким фаршем. У цьому рецепті овочі натираємо на дрібній терці руками або за допомогою кухонних гаджетів, змішуємо з фаршем і смажимо на сковороді. Смак страви доповнимо смаженою цибулею, часником і зеленню, а обсмажувати окремо фарш не треба.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 гр.
  • Кабачок – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для дерунів. Овочі почистіть і промийте.

669db243dabc16ac29405c5760228b0f

Крок 2. Кабачок подрібніть на дрібній терці, помістіть в окремий посуд, трохи посоліть, перемішайте і залиште на пару хвилин, щоб кабачок віддав сік.

b5ebe143f108b1b630a7bef1cc359c64

Крок 3. Кабачковий сік злийте. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте до золотистого кольору. На дрібній терці натріть картопля. Зелень і очищений часник дрібно наріжте. Ці інгредієнти перекладіть до кабачки і розбийте два яйця.

4633bfc3454af4633e3c63cf8201d02a

Крок 4. Потім в овочевій маси додайте будь-який м’ясний фарш і насипте борошно. Ложкою все добре перемішайте і можете додати сіль на свій смак.

d95fc7f247e29f9d122d3df7c7897a9e

Крок 5. Розігрійте в сковорідці олію. Замішану масу ложкою викладайте в сковорідку, формуючи невеликі оладки. Обсмажте їх на невеликому вогні і під прикритою кришкою до золотистого кольору з обох сторін.

fe3d657c69b70a7257a317b53da0e81a

Крок 6. Приготовлені деруни з картоплі, кабачків і фаршу можна на 10 хвилин поставити в розігріту духовку, щоб вони вийшли більш пишними і соковитими, а потім сервірувати до столу. Смачного!

6a9ec779c0759cca23f77cbe0ab38246

Деруни з кабачків, картоплі та моркви

Простим і смачним варіантом овочевого страви будуть у вас деруни з картоплі, кабачків і моркви, адже морква доповнює солодкуватим смаком і красивим кольором все страви. У цьому рецепті овочі беремо приблизно в рівному співвідношенні і подрібнюємо на великій терці. Для отримання хрусткої скоринки і більш щільною текстури додаємо до овочів сир моцарелу.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачок невеликий – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Моцарелла натерта – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю, моркву, кабачки і цибулю почистіть, промийте і подрібніть на великій терці або за допомогою кухонного комбайна. Перекладіть цю масу в окремий посуд.

ae4dd073632ddfedd61fe9b905bde845

Крок 2. До овочевої маси додайте дрібно нашатковану зелень, розбийте яйце, натертий сир моцарела, насипте борошно з сіллю і чорним перцем.

e5ef37f6e48e147ea55498840cae9cac

Крок 3. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте. Ця маса має бути вологою, але не рідкою, тому борошна можна додати.

060641bb386b11c06741038b91e426a1

Крок 4. У сковорідці розігрійте олію. Ложкою викладайте овочеву масу на сковорідку, формуючи невеликі круглі оладки.

e320430e07324c7bead6488de90fc6fc

Крок 5. Обсмажте деруни на середньому вогні по пару хвилин до золотистого кольору з обох сторін.

20ad64cbf8401015e3b42e58856d6a38

Крок 6. Приготовлені деруни з кабачків, картоплі та моркви сервірувати до столу гарячі, доповнивши будь-яким соусом. Смачного!

65d2aa131ee6174c8dac1ebb77773498

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал