Заливний пиріг з капустою на кефірі – 8 смачних рецептів з покроковими фото

З таких простих і доступних продуктів, як кефір, борошно і білокачанна капуста, можна з легкістю приготувати дуже смачний пиріг, який сподобається всій вашій родині та гостям. Така випічка відрізняється своїм неповторним ароматом та простотою готування. Пиріг має ніжну та повітряну текстуру, а овочева начинка доповнює його ненав’язливий смак. Страва ідеально підходить для чаювання або повноцінного і ситного перекушування, який зручно брати з собою на роботу або навчання.

Заливний пиріг з капустою на кефірі в духовці.

Витративши всього лише одну годину на кухні, приготуємо соковитий та ароматний пиріг на основі ніжного кефірного тіста та класичної начинки із злегка обсмаженої капустяної соломки, відварених яєць та зелені. Подібна випічка підходить для «всіх випадків у житті» і може доповнити навіть тарілочку супу, замінивши звичну скибочку хліба.

Заливний пиріг з капустою та фаршем на кефірі.

Поєднання ніжного тіста кефіру і начинки з тонко нашаткованої капусти з фаршем, нікого не залишить байдужим, що зовсім не дивно. Приготувати такий пиріг зможе кожен, і порадувати своїх рідних смачною, ароматною та такою затишною випічкою, яка запросто скрасить будь-яке чаювання.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 12.

Складові:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл.
  • Сметана – 200 мл.
  • Олія – 120 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 год.

Для начинки:

  • Капуста – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Кмин мелений – ½ ч.л.
  • Коріандр мелений – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 250 грам білокачанної капусти нарізаємо тонкою соломкою, з цибулини знімаємо лушпиння і дрібно шаткуємо.

Крок 2. У сковорідці розігріваємо невелику кількість олії та пасеруємо цибульні шматочки.

Крок 3. Коли цибуля стане напівпрозорою – додаємо фарш, приправи та сіль. Ретельно перемішуємо і гасимо на помірному вогні близько 5-7 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу в ту ж сковороду відправляємо капусту, пасту з томатів, цукровий пісок – знову розмішуємо і тушкуємоо до випаровування рідини, періодично помішуючи.

Крок 5. Готову начинку присмачуємо часником, пропущеним через прес, заважаємо та готово.

Крок 6. Для тіста в глибокому посуді об’єднуємо кефір, сметану, олію та яйця.

Крок 7. Потім додаємо борошно, розпушувач, цукор і сіль – замішуємо рідке тісто.

Крок 8. Заливаємо половину тіста у форму для запікання.

Крок 9. Зверху розділимо ароматну начинку.

Крок 10. Заливаємо капусту з фаршем залишками тіста та розрівнюємо ложкою.

Крок 11. Випікаємо страву 55-60 хвилин при 180 градусах.

Крок 12. Заливний пиріг злегка остудити прямо у формі, потім акуратно виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і приступаємо до трапези. Смачного!

Заливний пиріг на кефірі з капустою та яйцем.

Якщо гості на порозі, а пригостити їх нічим або хочеться чогось смачненького – готуємо швидкий і простий у приготуванні пиріг заливний на основі кефіру з начинкою з капусти з яйцем. Будьте певні, цей рецепт вас не підведе, тому рекомендуємо одразу готувати із запасом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

Для тіста:

  • Кефір – 300 мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горіх мускатний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо продукти за списком.

Крок 2. З качана капусти знімаємо пошкоджені верхні листочки і викидаємо, «здорове» листя тонко шаткуємо.

Крок 3. У сотейнику розтоплюємо 50 грам вершкового масла|мастила| і викладаємо капусту, приправляємо сіллю|соль| і мускатним горіхом, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою близько 15 хвилин|мінути|.

Крок 4. Не гаючи часу, відварюємо два яйця в підсоленій воді (приблизно 8-10 хвилин після закипання).

Крок 5. В окремому посуді готуємо тісто: наливаємо кефір, вбиваємо яйця та підсипаємо соду – перемішуємо.

Крок 6. В отриману масу просіюємо муку|борошно| і замішуємо тісто.

Крок 7. Рум’яну капусту перекладаємо зі сковороди в тарілку для природного остигання.

Крок 8. Варені яйця остудити в крижаній воді, очищати і дрібно кришити.

Крок 9. Пересипаємо подрібнені яйця до золотистої капусти та розмішуємо.

Крок 10. Форму з високими бортиками застилаємо пергаментом або промазуємо тонким шаром масла – виливаємо ½ частина тіста і зверху викладаємо ароматну начинку.

Крок 11. Заливаємо капусту з яйцями залишками тіста і відправляємо в духовку на 25-40 хвилин при 200 градусів до утворення скоринки (час може змінюватись в залежності від потужності вашої грубки).

Крок 12. Пиріг охолоджуємо, прикрашаємо пір’ям зеленої цибулі та подаємо до столу. Смачного!

Як спекти заливний пиріг на кефірі з капустою та грибами?

Випічка з дріжджового тіста, звичайно ж, займає набагато більше часу, тому що доведеться почекати активації дріжджів і «зростання» тіста, проте, результат безперечно вартий того. Повітряне та м’яке тісто ідеально поєднується з капустяною соломкою, овочами та лісовими грибами.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір (жирний) – 260 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для начинки:

  • Капуста – 300 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Лисички заморожені – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту шаткуємо і обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії до м’якості.

Крок 2. В окремій сковорідці пасеруємо півкільця цибулі, грибки, що злегка відтали, і натерту морквину.

Крок 3. Змішуємо капусту із засмажкою, підсолюємо і готова начинка.

Крок 4. Для приготування тіста використовуємо хлібопічку: для початку в чашу всипаємо всі сухі компоненти, а потім додаємо кефір, яйця та олію – ставимо програму замісу на півгодини. Готове тісто ділимо на дві частини.

Крок 5. Один пшеничний грудочку розгортаємо в тонкий пласт, злегка загинаємо краї, формуючи борт, і викладаємо на деко, устелене пергаментом або змащене маслом.

Крок 6. Перекладаємо начинку на основу пирога.

Крок 7. Аналогічним способом розгортаємо залишки тіста і закриваємо начинку. Якщо ви хочете зробити тісто рідкішим і саме залити начинку, то при замісі слід додати більшу кількість кефіру і випікати страва у формі.

Крок 8. Випікаємо страву 30-35 хвилин при 180 градусах. Відразу після вилучення з печі змащуємо вершковим маслом для насиченого аромату.

Крок 9. Смачного!

Пиріг з капустою на кефірі та майонезі в духовці

Для того щоб урізноманітнити звичний раціон та приготувати щось смачне та оригінальне до вечері чи обіду – випікаємо простий заливний пиріг на основі кефіру та майонезу. Саме майонез надає тісту яскравого та насиченого смаку з нотками пікантності, а капустяна начинка з фаршем та овочами чудово його доповнює.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для тіста:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 1 ст.
  • Борошно – 230 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста – 300 гр.
  • Фарш – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо компоненти для начинки: капусту тонко шаткуємо, кубиками нарізаємо моркву та цибулю (попередньо очищаємо), фарш використовуємо з будь-якого виду м’яса, яке вам подобається. М’ясну складову з овочами солимо та обсмажуємо з овочами практично до готовності, в кінці термічної обробки підсипаємо подрібнену зелень і перемішуємо.

Крок 2. Для тіста в чаші блендера або міксера об’єднуємо кефір, яйця, майонез, борошно, сіль та розпушувач.

Крок 3. Збиваємо компоненти до отримання гладкої та однорідної консистенції.

Крок 4. Начинку злегка остудити, переклавши її зі сковороди в тарілку, і присипати улюбленими спеціями.

Крок 5. У форму із силікону заливаємо половину рідкого тіста.

Крок 6. Зверху акуратно розділимо капустяно-м’ясну начинку, намагаючись не потопити її в кефірній суміші.

Крок 7. Заливаємо овочі з фаршем тістом, що залишився і за допомогою ложки розрівнюємо його.

Крок 8. Відправляємо жароміцний посуд у духовку при 180 градусах і запікаємо близько 35 хвилин. Остуджуємо до теплого стану прямо в духовці і змащуємо олією для соковитості. Смачного!

Простий заливний пиріг з квашеною капустою на кефірі

Всім любителям домашньої випічки присвячується – заливний пиріг з ніжним тістом та оригінальною начинкою із квашеної капусти, філе індички, каррі та гранульованим часником. Таке поєднання продуктів припаде до смаку всім, хто тільки встигне спробувати цю смакоту!

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для тіста:

  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Борошно – 260-280 гр.

Для начинки:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Філе індички – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Порошок часниковий – до смаку.
  • Каррі – до смаку.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе птиці нарізаємо кубиками невеликого розміру та маринуємо їх у каррі, часниковому порошку та солі – перемішуємо і даємо просочитися (близько 20 хвилин). Ароматне м’ясо обсмажуємо на краплі олії до золотистого відтінку.

Крок 2. В іншій сковороді смажимо до м’якості цибульні півкільця.

Крок 3. Готову цибулю перекладаємо в піал і в тому ж маслі тушкуємоо капусту до того моменту, поки всі надлишки вологи не випаруються.

Крок 4. Капусту пробуємо, і якщо вона має надто кислий смак – злегка цукор. Також приправляємо меленим перцем і змішуємо з цибулею та індичкою.

Крок 5. У глибокому посуді змішуємо кефір, яйця, сіль, цукор і олію – ретельно перемішуємо за допомогою вінчика і починаємо потроху вводити борошно, що просіює, не припиняючи перемішування. Наприкінці підсипаємо соду, гасимо її оцтом і знову розмішуємо.

Крок 6. Форму для запікання промазуємо олією та заливаємо половиною рідкого тіста.

Крок 7. На основу пирога викладаємо апетитну начинку.

Крок 8. І «ховаємо» її під залишками тіста.

Крок 9. Запікаємо 50 хвилин при 180 градусах, перевіряючи на готовність зубочисткою.

Крок 10. Розрізаємо страву на порційні шматочки і приступаємо до дегустації. Смачного!

Швидкий рецепт заливного пирога з капустою на кефірі та сметані

Будь-яка випічка, приготована на тісті з таких молочних продуктів, як кефір та сметана, виходить неймовірно ніжною та повітряною + поєднується з величезною кількістю начинок. Але сьогодні, вашій увазі представляється рецепт заливного пирога, начиненого капустяною соломкою, вершковим маслом та меленим перцем.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кефір (жирний) – 100 мл.
  • Сметана – 120 мл.
  • Сода – ¾ ч.л.

Для начинки:

  • Капуста – 350 гр.
  • Масло вершкове (топлене) – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу капусту нарізаємо тонкою соломкою та обсмажуємо на вершковому маслі близько 5 хвилин. Наприкінці приготування посипаємо сіллю та меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

Крок 2. В окремому посуді об’єднуємо яйця, цукор та сіль – вливаємо кефір. Потім додаємо сметану та соду.

Крок 3. У сметанну масу порціями всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо рідкувате тісто.

Крок 4. Основу пирога ділимо на дві рівні частини.

Крок 5. Форму змащуємо тонким шаром олії та розділимо половину тіста.

Крок 6. Зверху викладаємо начинку.

Крок 7. Приправлену капусту закриваємо залишками тіста.

Крок 8. Запікаємо близько 30-40 хвилин за температури 180 градусів. Смачного!

ПП заливний пиріг з капустою на кефірі

Навіть при дотриманні правильного харчування або дієти, іноді можна і потрібно тішити себе корисною випічкою з відмінним складом і сьогодні ми приготуємо ПП заливний пиріг з начинкою з капусти, моркви та цибулі.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти :

Для тіста:

  • Борошно цільнозернове пшеничне – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кефір – 200 мл.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком.

Для начинки:

  • Капуста – 150-200 гр.
  • Морквина – ½ шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці змішуємо кефір та яйця – збиваємо за допомогою вінчика до легкої пінки.

Крок 2. Підсипаємо невеликими порціями борошно з розпушувачем, солимо і замішуємо тісто, як для оладок.

Крок 3. Всі овочі, вказані у списку інгредієнтів, дрібно нарізаємо, попередньо позбавившись шкірки.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям і гасимо капусту, цибулю і моркву без краплі олії до м’якості. Наприкінці термічної обробки додаємо сіль та мелений перець.

Крок 5. Гарячу начинку перекладаємо в силіконову форму і заливаємо тістом, вирівнюючи верхівку ложкою або лопаткою.

Крок 6. Запікаємо ароматну страву близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Рум’яний пиріг акуратно виймаємо з форми і подаємо до столу в теплому чи холодному вигляді. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал