Торт на майонезі в духовці – солодкий рецепт

Деякі рецепти тортів пропонують додати в тісто для коржів майонез. Це роблять не для заміни молочних продуктів. Найчастіше майонез складається з яєць, олії та оцту. Тому його використовують як джерело жиру і емульгатора, які роблять тісто ніжним і пористим. Крім цього, оцет створює приємний контраст з підсолоджувачами, через що смак десерту стає більш насиченим і яскравим.

Найпростіший рецепт: банановий торт з сирним кремом

Цей рецепт пропонує приготувати торт, що складається з зовсім невеликої кількості компонентів. Серед них є і майонез, який додає коржам додатковий аромат і ніжну і м’яку текстуру.

Приготування далі.

Які інгредієнти знадобляться

Для коржів:

  • 200 г цукрової пудри;
  • 250 г універсальної борошна;
  • 2 ч. л. харчової соди;
  • 125 мл води;
  • 250 г бананового пюре (м’якоті дуже стиглих бананів);
  • 1 щіпка солі;
  • 250 мл майонезу.

Для крему:

  • 225 г вершкового сиру;
  • 225 г м’якого масла несолоного вершкового;
  • 480 г цукрової пудри;
  • 2 ч. л. ванільного екстракту;
  • 90 г подрібнених волоських горіхів (за бажанням).

Покроковий процес приготування

Щоб приготувати цей простий торт, знадобиться виконати наступні кроки:

  1. Духовку попередньо прогріти до 180 ° С, а також змастити маслом або збризнути антипригарним спреєм 2 однакові форми діаметром близько 23 см.
  2. Цукрову пудру, борошно, соду, фільтровану воду, бананове пюре, сіль і майонез об’єднати в чаші блендера або кухонного комбайна і збити до однорідності.
  3. Отримане рідке тісто розлити порівну по підготовленим формам.
  4. Випікати в прогрітій духовці 45 хв., або поки шпажка, встромлена в середину, не почне виходити чистою.
  5. Готові вироби вийняти, перекласти на решітку і остудити.
  6. Поки коржі остигають, збити міксером або занурювальним блендером масло разом з вершковим сиром до збільшення в обсязі і повного змішування.
  7. Потім поступово всипати цукрову пудру, не зупиняючи збивання, поки не вийде пишний і повітряний крем.
  8. Додати розкришені горіхи і акуратно перемішати вручну.
  9. Остиглі коржі скласти на блюдо сервіровки, завдавши між ними товстий шар крему.
  10. Кремом змастити верхню частину і боки десерту і поставити для застигання в холодильник на 2-3 ч. Перед подачею.

Прикраса торта

Поверхня торта, покриту кремом, можна прикрасити різними цукерками або кондитерським драже.

Відмінно підійдуть мармеладні цукерки у формі бананів.

Торт Конфетті

Торт на майонезі, рецепт якого досить простий, являє собою класичний ванільний бісквіт з вершковим кремом. Однак можна зробити його оригінальним. Для цього знадобляться харчові барвники різних кольорів і яскраве кондитерське драже.

Які інгредієнти знадобляться

Компоненти для коржів:

  • 1,5 ст. майонезу;
  • 2,25 ст. гранульованого білого цукру;
  • 1,5 ст. л. чистого екстракту ванілі;
  • 3 великих яйця;
  • 1 ст. цільного молока;
  • 3 ст. універсальної борошна;
  • 1,5 ст. л. розпушувача;
  • 1,5 ч. л. кошерної солі;
  • 1 ст. яскравою кондитерської посипання.

Для вершкового крему:

  • 3 ст. вершкового розм’якшеного масла, несолоного;
  • 12 ст. просіяного цукрової пудри;
  • 3 ст. л. чистого екстракту ванілі;
  • 1 ст. л. кошерної солі;
  • 0,3 ст. жирних вершків;
  • червоний і зелений харчові барвники.

Для прикраси: 1-2 ст. яскравою кондитерської посипання.

Покроковий процес приготування

В першу чергу, потрібно замісити тісто і спекти коржі:

  1. Встановити решітку духовки в середнє положення і нагріти її до 180 ° С.
  2. Круглу форму діаметром близько 22 см і заввишки не менше 10 см скропити антипригарним кулінарним спреєм і вистелити дно пергаментним папером, змащеним або скропити олією.
  3. У великій ємності об’єднати майонез, цукровий пісок і ванільний екстракт, збити міксером або занурювальним блендером до однорідної маси.
  4. Порційно (по 1 шт. Одноразово) додати яйця, не зупиняючи збивання, до повного змішування, а потім розпушувач і сіль.
  5. Далі дрібними порціями по черзі додавати універсальну борошно і молоко, безперервно збиваючи, поки не вийде однорідна маса .
  6. Акуратно всипати кондитерську посипання і рівномірно розмішати на мінімальній швидкості електроприладу або вручну.
  7. Тісто вилити в підготовлену форму і обов’язково розгладити верх гумовою лопаткою.
  8. Випікати бісквіт, поки зубочистка, встромлена в середину, не почне виходити чистою, від 45 хв. до 1 год., вийняти і остудити прямо у формі протягом 15 хв., після чого перевернути на решітку і дати повністю охолонути. Це займе приблизно 2-3 ч.
  9. Після охолодження використовувати довгий зубчастий ніж, щоб обрізати куполоподібний верх і зробити його плоским, а потім розрізати виріб вздовж на 3 однакових по товщині коржа.

Поки бісквіт остигає, потрібно підготувати крем:

  1. Міксером, оснащеним насадками-лопатями, збити масло, сіль і ванільний ароматизатор до легкої пишної маси.

  2. Переключивши швидкість електроприладу на низьку , поступово додавати цукрову пудру (одноразово по 1 ст.).
  3. Коли все рівномірно змішається, влити жирні вершки і продовжити збивання до однорідної маси.
  4. Відкласти 1 ст. готового вершкового крему в невелику миску, і підфарбувати його декількома краплями зеленого харчового барвника.
  5. У іншу ємність перекласти ще 1 ст. крему і аналогічним чином забарвити в червоний колір.
  6. Залишок залишити природного білого кольору.

Потім можна приступити до складання торта:

  1. Помістити перший корж на підставку або блюдо сервіровки, зверху викласти 1 ст. зеленого крему і рівномірно розподілити.
  2. Покласти зверху другий шар торта і притиснути, щоб він приклеївся.
  3. Викласти на нього 1 ст. червоного крему і акуратно розподілити, накрити останнім коржем і злегка придавити.
  4. Покрити весь торт тонким шаром не підфарбованого крему і поставити в холодильник мінімум на 30 хв. для застигання

Прикраса торта

Нарешті, слід прикрасити торт Конфетті так, щоб він відповідав своїй назві:

  1. Що залишився крем нанести на поверхню і бічні сторони десерту другим шаром (поверх застиглого), вирівнюючи його гумовою лопаткою.
  2. Потім акуратно посипати весь торт великою кількістю різнобарвного кондитерського драже, акуратно вдавлюючи його в свіжонанесений крем, і охолодити до подачі.

На майонезі і згущеному молоці

Торт на майонезі, рецепт якого здається незвичним, є варіацією латиноамериканського десерту «3 молока».

Торт на майонезі і згущеному молоці, рецепт приготування.

Він являє собою пористий бісквіт, просочений сумішшю згущеного і концентрованого молока і густих вершків.

Які інгредієнти знадобляться

Для крему:

  • 2 ст. вершків (20-30% жирності);
  • 1 банка (стандартна) згущеного молока з цукром;
  • 1 банка (стандартна) концентрованого молока.

Для тіста:

  • 6 яєць, ретельно розділених на жовтки і білки;
  • 0,25 ч. л. харчової соди;
  • 0,25 ч. л. солі;
  • 1 ст. цукру;
  • 0,5 ст. жирного майонезу;
  • 1 ст. універсальної борошна.

Покроковий процес приготування

Щоб приготувати цей десерт на майонезі з молочним кремом, знадобиться виконати наступне:

  1. Духовку прогріти до 180 ° С, змастити маслом скляну прямокутну форму для випічки (розміром близько 32 x 22 см.
  2. У великій глибокій посуді збити до рівномірного змішування згущене і концентроване молоко і вершки і відкласти.
  3. В іншій великій ємності за допомогою електричного міксера на високій швидкості збити яєчні білки, харчову соду і сіль до утворення м’яких піків.
  4. Поступово додати цукор, жовтки і майонез, перемішуючи до однорідної маси.
  5. Потім всипати борошно 4 рівними порціями, змішуючи кожен раз гумовою лопаткою (вручну) до однорідності.
  6. Тісто вилити в підготовлену форму, поставити в прогріту духовку і випікати 20 хв., або поки шпажка, встромлена в середину, не вийде чистою.
  7. Викласти бісквіт на решітку, остудити протягом 10 хв., потім перекласти в глибоку посуд більшого діаметра і висоти.

Повільно і рівномірно залити виріб молочним кремом, кришкою і поставити в холодильник мінімум на 4 год. або на ніч.

Прикраса торта

Коли молочний крем вбереться і застигне, можна покрити поверхню торта глазур’ю або товстим шаром збитих вершків.

Солодкий торт на майонезі зі сметаною Червоний оксамит

Торт на майонезі, рецепт якого відомий в іншому вигляді під назвою Червоний оксамит, може вийти навіть кращий за оригінал. Наприклад, Червоний оксамит завжди готують з декількома джерелами жирів, щоб забезпечити маслянисту текстуру і уникнути сухості коржів. В даному рецепті в якості одного з них використовується майонез. Завдяки крему, він не просто створює вологість, але і робить смак десерту яскравішим.

Які інгредієнти знадобляться

Для коржів:

  • 0,5 ст. розм’якшеного масла вершкового несолоного;
  • 1,5 ст. цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. нежирної сметани;
  • 0,5 ст. майонезу;
  • 1 ч.л. екстракту ванілі;
  • 30 г червоного харчового барвника;
  • 2 ст. універсальної борошна;
  • 1,5 ч. л. харчової соди;
  • 0,25 ст. несолодкого порошку какао;
  • 1 ч. л. кухонної солі.

Для крему:

  • 0,5 ст. розм’якшеного масла вершкового несолоного;
  • 240 г м’якого жирного вершкового сиру;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • 4 ст. цукрової кондитерської пудри.

Покроковий процес приготування

Приготування тіста і випічка коржів здійснюється так:

  1. Духовку прогріти попередньо до 180 ° С.
  2. Змастити маслом, посипати борошном 2 однакові круглі форми діаметром 22-25 см.
  3. Сухі компоненти тіста об’єднати в невеликої ємності.
  4. В об’ємній посуді збити до однорідності масло з цукром і яйцями.
  5. Додати сметану, майонез, екстракт ванілі і харчовий барвник, продовжуючи збивати до досягнення однорідної консистенції.
  6. Не вимикаючи міксер, повільно додати сухі компоненти, рівномірно змішуючи на низькій швидкості.
  7. Тісто розподілити за формами порівну і випікати 30 хв., або поки шпажка, встромлена в середину, не буде виходити чистою.

Потім слід приготувати вершково-сирний крем і зібрати десерт:

  1. У великій ємності збити масло, вершковий сир і екстракт ванілі до однорідної маси.
  2. Поступово (одноразово по 1 ст.) всипати цукрову кондитерську пудру, безперервно збиваючи до рівномірного змішування.
  3. Готовий крем нанести товстим прошарком між остиглими коржами, а час, що залишився кількість рівномірно розподілити по поверхні і боків торта.

З какао

Торт на майонезі, рецепт якого містить какао, завжди відрізняється яскравим і насиченим смаком.

Це пов’язано з тим, що невелика кількість кислоти (оцет) створює відчутний смакової контраст з шоколадним тістом.

Які інгредієнти знадобляться

Для шоколадно-майонезних коржів:

  • 2 ст. універсальної борошна;
  • 0,5-0,75 ст. какао-порошку;
  • 1,25 ч. л. харчової соди;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 1,5-1,75 ст. цукру;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1 ст. майонезу;
  • 1,3 ст. води.

Для шоколадно-вершкового крему:

  • 1 ст. масла несолоного вершкового;
  • 4-5 ст. цукрової кондитерської пудри;
  • 0,5 ст. какао-порошку;
  • 2 ч. л. ванільного екстракту;
  • 2-3 ст. л. вершків.

Покроковий процес приготування

Замішування тіста і випічка коржів здійснюються так:

  1. Духовку заздалегідь нагріти до 180 ° С, змастити маслом і засипати борошном дві однакові круглі форми (близько 20 см в діаметрі).
  2. У посуді середнього обсягу рівномірно змішати борошно, какао-порошок, харчову соду і розпушувач.
  3. В об’ємній мисці збивати міксером яйця і цукор на високій швидкості приблизно 2 хв., Поки не вийде повітряна і піниста суміш.

  4. Додати екстракт ванілі, майонез і воду, не зупиняючи збивання, до повністю однорідного перемішування.
  5. Розділити тісто між двома формами і випікати 35-45 хв., Або поки встромлена в вироби зубочистка вийде чистою, а їх поверхня не стане пружною.
  6. Вийняти бісквіти з форм і остудити.

В цей час необхідно приготувати шоколадний крем:

  1. Покласти розм’якшене масло у велику ємність, всипати зверху 3 ст. цукрової пудри і какао-порошок, збивати міксером протягом 2 хв., потім при бажанні додати решту цукрову пудру.
  2. Влити 2 ст. л. вершків і ванільний ароматизатор, не зупиняючи збивання, до повного перемішування.

Щоб добитися бажаної консистенції крему, додати ще трохи вершків або цукрової пудри, продовжуючи збивати.

Після цього слід приступити до складання та прикрашання торта:

  1. Використовуючи м’яку лопатку, нанести товстий шар крему товщиною 1-1,5 см на поверхню першого коржа і накрити його другим, акуратно притискаючи.
  2. Верхню частину і бічні сторони торта покрити тонким шаром крему і поставити в холодильник на 1 ч. для застигання.
  3. Після цього покрити весь десерт кремом поверх застиглого шару.

Без яєць

Рецепти тортів на майонезі часто пропонують використовувати даний продукт в якості замінника масла і яєць. Оскільки він легко змішується з іншими складовими, тісто завжди виходить маслянистим і ніжним.

Які інгредієнти знадобляться

Для коржа:

  • 1 ст. цукрового піску;
  • 1 ст. води;
  • 1 ст. майонезу;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • 2,25 ст. універсальної борошна;
  • 1,5 ч. л. харчової соди;
  • 0,25 ст. несолодкого какао-порошку;
  • 0,25 ч. л. кухонної солі.

Для крему:

  • 0,5 ст. розм’якшеного масла вершкового, населеного;
  • 0,5 ч. л. кухонної солі;
  • 1 ч. Л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • 0,25 ст. несолодкого какао-порошку;
  • 3 ст. цукрової пудри;
  • 0,25 ст. жирних вершків.

Покроковий процес приготування

Спочатку слід замісити тісто на майонезі і спекти корж:

  1. Духовку попередньо нагріти до 180 ° С, квадратну форму (розміром близько 25 на 25 см) скропити кулінарним масляним спреєм.
  2. Збити міксером до однорідності цукор, воду, майонез і ванільний ароматизатор.
  3. В окремій ємності об’єднати борошно, харчову соду, какао-порошок і сіль.

  4. Додати сухі складові до майонезній суміші, збиваючи вінчиком або міксером на низькій швидкості до повного змішування (але не надто енергійно).
  5. У підготовлену форму вилити отримане тісто і випікати 30-35 хв., Або поки встромлена зубочистка вийде сухою, вийняти і дати повністю охолонути.

Процес приготування крему здійснюється так:

  1. Збивати міксером вершкове масло, лимонний сік і сіль, поки не утвориться легка і повітряна маса, приблизно протягом 1 хв.
  2. Додати 0,25 ст. жирних вершків, какао-порошок і 1 ст. цукрової пудри, продовжуючи збивання до повного перемішування.
  3. Потім повільно всипати решту цукрову пудру (одноразово по 0,5 ст.), Рівномірно змішуючи її на середніх оборотах міксера.
  4. Після цього переключити електроприлад на максимальну швидкість і збивати близько 5 хв., Поки не вийде пишний і легкий крем.

Після цього необхідно зібрати торт:

  1. Остиглий корж розрізати уздовж на 2 частини, нанести між ними товсту прошарок крему.
  2. Кремом змастити поверхню десерту і охолодити перед подачею.

Корисні поради і рекомендації

Майонез складається з яєць і масла, які є стандартними інгредієнтами для приготування тортів. Тому його можна додавати в будь-який тісто, щоб зробити готові вироби більш маслянистими і насиченими. Крім цього, рекомендується використовувати в якості начинки для тортів на майонезі дуже солодкі або шоколадні креми. Смак такого десерту буде здаватися набагато яскравіше.

Вид крему З чого складається Текстура
Ганашшоколад будь-якого виду і жирні вершкищільний і маслянистий, може бути збитим і пишним
Тафітаганаш, варене згущене молоко і вершкове маслопишний і повітряний, але добре тримає форму
Вершково-шоколаднийвершкове масло, жирні вершки, порошок какао, цукрова кондитерська пудрапишний і повітряний, добре тримає форму тільки в охолодженому вигляді
Шоколадний заварнийяйця, молоко, борошно, цукор, порошок какао, вершкове масло (найчастіше)м’який і ніжний, що не тримає форму, добре вбирається в коржі

Інші корисні поради та рекомендації, що стосуються приготування тортів на майонезну тісті, виглядають так:

  • Щоб зробити бісквіти і кекси, приготовані з напівфабрикатних сумішей, схожими на домашню випічку, рекомендується доставити в тісто 2-3 ст. л. майонезу. Готовий виріб буде мати більш приємну консистенцію і апетитний вершковий аромат.

  • При додаванні великої кількості майонезу в тісто (близько 1 ст.), коржі для торта виходять маслянистими і буквально тануть у роті, при цьому який-небудь сторонній присмак відсутня.
  • Майонез покращує смак і текстуру будь-якого тіста, але особливо добре даний ефект проявляється в шоколадних тортах. Масло в його складі додає ніжність і вологість, а оцет створює смакової контраст з цукром та іншими підсолоджувачами, на тлі якого смак какао і шоколаду виділяється особливо яскраво.
  • Необхідно використовувати тільки стандартний, повно-жирний майонез. Легкі і знежирені види не приведуть до бажаних результатів, оскільки в них міститься дуже мало масла. Ні в якому разі не слід використовувати пісний продукт, оскільки він фактично не є майонезом і не володіє його властивостями і характеристиками.
  • Тип масла, на якому приготований майонез, не має значення. Тому зовсім не обов’язково купувати дорогі марки продукту або готувати його самостійно з будь-яких делікатесних компонентів. У процесі випічки його смак і запах перестають відчуватися, і готові вироби мають лише легкий вершковий присмак.
  • Коржі для торта, приготовані з додаванням майонезу, відрізняються в кращу сторону не тільки за смаком, але і за термінами зберігання. Як правила, вони можуть зберігатися в холодильнику до 1 тижня без погіршення якості (НЕ сохнуть і не черствіють весь зазначений період).
  • Щоб приготувати яскраво-жовтий бісквіт без барвників, слід замінити більшу частину масла або маргарину в складі тіста майонезом або його сумішшю зі сметаною в співвідношенні 1: 1. При відсутності інших інгредієнтів, здатних вплинути на колір, виріб придбає виражений золотавий відтінок.

Торти на майонезі можна готувати не тільки по спеціально розробленими рецептами. При бажанні цей інгредієнт може бути доданий в тісто для будь-якого десерту, включаючи широко відомі і вважаються кондитерської класикою (Чорний ліс, Червоний оксамит і так далі). Цілком ймовірно, що нова варіація торта здасться більш смачною і цікавою.

Відео про приготування торта на майонезі

Рецепт приготування торта на майонезі:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал