Тісто для пельменів – 9 дуже смачних рецептів приготування пельменного тіста в домашніх умовах з покроковими фото

c2c9ea6a9f0291d609c055aa31ffc082

Тісто для пельменів – це основа в приготуванні домашньої страви української кухні, до якої ніхто не байдужий: починаючи від дітей і закінчуючи старшим поколінням. Домашні пельмені – це верх гастрономічної насолоди, після якої ви надовго позбавитеся голоду і зарядитеся енергією на багато годин! До речі, до процесу замісу тіста, ліплення та варіння напівфабрикатом можна залучити всіх рідних і весело провести час, так би мовити, поєднати приємне з корисним.

А основу для ліплення можна готувати різними способами і з різних інгредієнтів, наприклад, найпростіший варіант – це тісто на воді, а найпопулярніший – заварне тісто для пельменів. Спробуйте кілька варіантів і тоді можна буде легко визначитися, який з варіантів пельменного тіста найкращий.

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією – це перевірений рецепт приготування ніжної та неймовірно смачної основи для домашніх напівфабрикатів. Для того, щоб не обпалити і не травмувати шкіру рук, після вливання окропу починайте змішувати інгредієнти ложкою.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо широку миску і в неї розбиваємо яйце, вливаємо олію і насипаємо трохи солі.

2f1b427d5de9301c393c3b884374afb7

Крок 2. Компоненти розколочуємо і додаємо борошно, яке просіяли, вливаємо окріп і швидко перемішуємо, поки маса не охолоне.

319ca6ddf53150bd3a1cb42919b7c9e0

Крок 3. Потім вміст чаші викладаємо на стіл і приступаємо до ручного замісу.

d08e29673a227069b69740f83dcb92aa

Крок 4. Продовжуємо роботу 5-10 хвилин, накриваємо тісто серветкою та залишаємо на 10 хвилин.

d2e66ca2d9836d072a8534347db73dc8

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу ліпимо пельмені. Смачного!

b126b01b6dafc841117ccfb8cd62ac8a

Ідеальне тісто для пельменів у планетарному міксері

Універсальне тісто для пельменів у планетарному міксері – це найпростіший і найшвидший спосіб приготування податливого та ніжного тіста, працювати з яким суцільне задоволення. Такий продукт не рветься при розкочуванні і чудово зберігає свою форму при ліпленні.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу міксера висипаємо потрібну кількість пшеничного борошна, що просіяє.

a753c4e10868f231271b891391146b53

Крок 2. Слідом засипаємо сіль і трохи перемішуємо компоненти.

fc7045ab0cb08cbf2fe843f7d86cc2bf

Крок 3. Запускаємо техніку і вливаємо окріп, після того як борошно ввібрало рідину, по одному додаємо курячі яйця.

8a341a10592cd610d34164ef6bfb3d3e

Крок 4. Доповнюємо суміш олією і ставимо на таймері 7-8 хвилин.

2c6b0ededbfdd174d4bd0c3f802624c3

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу витягуємо тісто з чаші та оцінюємо приголомшливий результат. Готуйте та отримуйте задоволення!

4a43313dffa1d48da8a516d3ed638fdc

Просте тісто для пельменів без яєць

Тісто для пельменів без яєць готується за тією ж технологією, що й тісто з яйцями. Однак прибравши зі складу один компонент, смак та консистенція готового напівфабрикату зовсім не зміниться, тому якщо ви зібралися ліпити пельмені, а яйця закінчилися, не поспішайте бігти до магазину.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода –200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед змішуємо воду з сіллю до повного розчинення кристалів.

d29e45887206d65e04272b1b1ad27772

Крок 2. Просіюємо склянку борошна.

2191527e79efbf80f4f54d4455bb821c

Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції.

d7690a9ca4769a1a7e211ebb6e673795

Крок 4. Невеликими порціями додаємо частину просіяного борошна, що залишилася.

3299bff61a8203b0635d2fdf2ef670e8

Крок 5. Старанно перемішуємо склад ложкою і коли маса зібралася в грудку, викладаємо на стіл і тісто замішуємо руками, підливаючи трохи соняшникової олії.

c3a29b3be15bd04a372fc3b698d87639

Крок 6. Під час приготування начинки м’яке тісто прикриваємо серветкою, щоб продукт не обвітрився. Смачного!

54996306d1d3660690c64a74224800e6

Класичне тісто еластичне на воді для домашніх пельменів

Класичне еластичне тісто на воді для домашніх пельменів – це основа, яку не можна зіпсувати, оскільки смак тіста впливає на готову страву. Для того щоб продукт вийшов податливим і пружним, крім води та борошна, доповнимо склад курячим яйцем та олією.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода –250-300 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно і центром робимо невелике поглиблення, всипаємо сіль.

b64a616d807de9708de2bcf005cc46ff

Крок 2. Слідом розбиваємо яйце.

5aa04675a9d962cb195f402c32f7ebd4

Крок 3. Великою ложкою змішуємо складові, поступово вливаючи холодну воду.

2d2e6d7fe0f150a3bb0b9f5f0cecb9b6

Крок 4. Також додаємо рослинну олію і замішуємо м’яке та нелипке тісто.

81b0b373cb990cf689868bf9c406ace4

Крок 5. Грудку укладаємо в пакет і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин для набухання клейковини. Готуйте та отримуйте задоволення!

266fd885fc4516895c9bbd7a33d87ce6

Дуже смачне пельменне тісто на кефірі

Пельменне тісто на кефірі, приготоване з додаванням кропу –, це один з найвдаліших варіантів основи для домашніх м’ясних напівфабрикатів. Такий продукт можна легко розкотити в дуже тонкий пласт, легко піддається формуванню, і вся начинка зберігається всередині під час варіння. Якщо ви не любите зелень, просто виключіть цей інгредієнт зі складу.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір –200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіюємо, зелень промиваємо під струменем води та струшуємо всі надлишки.

cb2f90d3b8996a7f996449417d7504e0

Крок 2. У миску розбиваємо яйце і розколочуємо із сіллю.

2ba485eba18671b7fb357e522a1fd9ca

Крок 3. Наливаємо кефір і засипаємо соду змішуємо – і настоюємо протягом 10 хвилин.

e396e68ebe8c203e2f7e1a8b9e982fc3

Крок 4. Після цього часу, додаємо рубаний кріп.

99b290f6e35191fc79a626a35800d26e

Крок 5. У кілька прийомів додаємо просіяне пшеничне борошно.

946ab1b4c76e0c647473e22576dddde9

Крок 6. Замішуємо м’яке тісто і приступаємо до ліплення. Смачного!

dfdabb02efa58b63c59b23b490a35cd9

М’яке та еластичне тісто для пельменів на молоці

Тісто для пельменів на молоці завжди виходить неймовірно м’яким і еластичним, тому навіть якщо раніше ви не експериментували з приготуванням подібних продуктів, то дотримуючись докладних інструкцій, доповнених фото, у вас обов’язково все вийде з першого разу!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо яйця та наливаємо молоко, солимо.

0bb5d902e1d047e594957d4f0c53d1b2

Крок 2. Озброюємося вінчиком і збиваємо.

f324528131f8f3c5ca2abe65c3b238e3

Крок 3. Підсипаємо до складу близько двохсот грамів просіяного борошна.

9f036221a01eb1842508f172e16c9cd1

Крок 4. Ретельно перемішуємо і додаємо таку ж порцію борошна, що просіяє.

086f28f5b1eeb488a30d2541589b5ea6

Крок 5. Пухку масу викладаємо на робочу поверхню, присипану залишками борошна, і замішуємо податливе тісто. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

7765a9e5230748c4f22ffdafe5310575

Найкраще тісто для пельменів у хлібопічці

Тісто для пельменів у хлібопічці – це простий і швидкий спосіб приготування смачного та м’якого тіста, для приготування якого від вас потрібно лише правильно відміряти сухі та рідкі компоненти. Обов’язково спробуйте зробити пельмені вдома і ви назавжди відмовитеся від напівфабрикатів!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вода –210 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно з поданим списком.

6759ab000812309b0293727ebf55839a

Крок 2. Відмірюємо потрібну кількість кожного з інгредієнтів.

03177c6244bb7a3f03ecb3582540c853

Крок 3. Встановлюємо лопатку у форму для замішування та висипаємо складові, включаємо програму для бездріжджового тіста та запускаємо.

937ef60d46b4bdb3afcf9a2a4ad19f19

Крок 4. Після закінчення режиму перекладаємо тісто на стіл і приступаємо до формування.

9d24cbd62959db7c47c96c2adc966f27

Крок 5. Ліпимо пельмені бажаної форми та насолоджуємося процесом. Смачного!

2c82c1ca07112a8626e94e80677cbf07

Правильне пельменне тісто з рисовим борошном

Пельменне тісто з рисовим борошном – це оригінальний рецепт, який допоможе вам внести різноманітність у звичні для вас рецепти і зробити їх просто незабутніми. Пельмені, приготовані на основі такого тіста, подайте до столу у поєднанні із соєвим соусом та маринованим імбиром.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 500 гр.
  • Цукор пісок – 5 гр.
  • Сіль – 2,5 гр.
  • Вода –250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія рослинна – 10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Рисове борошно просіюємо через сито з дрібними отворами і перемішуємо з цукром та сіллю.

9ed238cc65c7b9e891358e9d3cc8bb54

Крок 2. В іншій чаші збовтуємо куряче яйце з водою.

6a724447472e1a28c598940754b58bfc

Крок 3. Об’єднуємо суху суміш та яєчну масу.

8b08436ef1ce045dc2eb5f73fe976014

Крок 4. Долоні промазуємо олією і приступаємо до замісу, який повинен тривати не менше 10-15 хвилин, щоб компоненти зібралися в кульку.

9bde4a70b07d711e9742315fc056d612

Крок 5. М’яке тісто обертаємо харчовою плівкою та залишаємо в такому вигляді на час приготування начинки. Смачного!

59642977b95b6ba14eed7e91c977b448

Найсмачніше тісто для пельменів на мінеральній воді

Тісто для пельменів на мінеральній воді завжди виходить у рази пишніше та м’якше, ніж продукт, приготований на основі окропу або звичайної води. Гази насичують борошно киснем, і готовий напівфабрикат приємно здивує вас своєю приємною консистенцією та простотою у роботі.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна газована – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Борошно – 3,5-4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з бортиками розбиваємо яйце, всипаємо сіль та цукор.

c92af06e782ecc6c1c12f165676ff46e

Крок 2. Слідом вливаємо мінералку та олію.

51cb58b10ce7b441ade97ddc8a3223f5

Крок 3. Збовтуємо вінчиком до об’єднання всіх складових.

cf6e0f7b1c5a7a7304d2fbec29eaacc5

Крок 4. Жменями всипаємо борошно, яке просіяли.

205ca14c3ef8736c86d4d4492046f817

Крок 5. Починаємо змішувати інгредієнти ложкою, а потім руками.

838c36d617b011440507b0a48798e031

Крок 6. Для додаткової еластичності залишаємо грудку в пакеті на 20 хвилин.

22acb810742540309089799d5dab351d

Крок 7. Потім відразу ж приступаємо до розкочування та ліплення. Готуйте та отримуйте задоволення!

54d212bf14873e378678bc0662b73475

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал