Качина грудка – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Качина грудка – це ресторанна страва, яку запросто можна приготувати в домашніх умовах без використання будь-якого спеціального обладнання. Птах ідеально поєднується з такими фруктами, як яблука, груші та апельсини – ці компоненти просочують ніжне м’ясо, від чого після термічної обробки вони розходяться по волокнах при мінімальному тиску приладами. Побалуйте себе і приготуйте м’яку грудку качки в маринаді, з фруктами або просто, обернувши у фольгу – смак та аромат вас приємно здивують!

Качина грудка, запечена з яблуками

Качина грудка, запечена з яблуками – це чудове поєднання смаків і ароматів, яке подарує вам справжнє гастрономічне насолоду! При спільному запіканні, філе птиці максимально просочується і насичується фруктової кислинкою і одночасно солодкістю.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе качине – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування промиваємо під струменем води качку, фрукти і овочі. З картоплі зчищаємо шкірку і ополіскуємо.

Крок 2. Очищаємо яблука і видаляємо насіннєву коробочку разом з хвостиками, м’якоть ріжемо на часточки.

Крок 3. Аналогічним способом нарізаємо картопля.

Крок 4. На шкурці качки робимо хрестоподібні надрізи, натираємо сіллю і перцем, збризкувалися маслом.

Крок 5. Викладаємо на холодну сковорідку без масла качине філе шкіркою вниз і обсмажуємо на вогні, трохи нижче середнього близько 5-7 хвилин з двох сторін.

Крок 6. Підрум’янену птицю переміщаємо в форму, придатну для запікання.

Крок 7. У жиру, який виділила качку, смажимо картопляні скибочки протягом 10 хвилин.

Крок 8. До філе викладаємо картоплю і яблука, прикриваємо фольгою і доводимо до готовності в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів ( 15 хвилин ).

Крок 9. Перевіряємо овочі, і якщо картопля розм’якшилася – сервіруємо і знімаємо пробу. Смачного!

Качина грудка, приготована на сковороді

Качина грудка, приготована на сковороді – це найпростіший, але в той же час неймовірно смачний і швидкий спосіб приготувати птицю. Для насиченості смаку рекомендуємо використовувати лише сіль і перець, так, смак качки залишиться більш виразним і відчутним.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Качина грудка – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент гарненько промиваємо під струменем води і насухо промакуємо паперовими серветками.

Крок 2. По діагоналі надрізаємо шкірку, намагаючись не зачіпати м’ясо.

Крок 3. Солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 4. Кладемо птицю на сковороду надрізаною стороною вниз і готуємо на помірному полум’ї 12-15 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, зливаємо надлишки виділився жиру і перевертаємо філе – доводимо до готовності.

Крок 6. Сковороду прибираємо з конфорки і « наполягаємо » качку під кришкою ще 5-10 хвилин. Смачного!

Качина грудка з апельсинами

Качина грудка з апельсинами, а точніше в соусі, приготованому на основі цього кисло-солодкого цитрусового фрукта – це буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле в одному страву. М’ясо, приготоване таким способом, напевно, здивує вас своєю м’якістю і ніжністю.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Грудка качина – 600 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Вино червоне напівсухе – 1 ст.
  • Сік апельсиновий – ½ ст.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося тендерайзером і « відбиваємо » промите і обсушіть м’ясо з обох сторін.

Крок 2. Укладаємо качку в глибоку чашу і маринуємо в подрібненому часнику, розмарині, солі, перці, цедрі апельсина і соку – прибираємо в холод на 60 хвилин.

Крок 3. Просочене добавками філе, підсмажуємо до рум’яності на гарячій сковорідці.

Крок 4. Золотисте м’ясо укладаємо в фольгу і доповнюємо свіжим розмарином, апельсиновою м’якоттю, також збризкувалися маринадом. Обертаємо в фольгу і запікаємо протягом 10-30 хвилин ( в залежності від бажаного ступеня прожарювання ) при 200 градусах.

Крок 5. Для соусу в сотейнику змішуємо м’якоть апельсина і жир, що виділився при обсмажуванні – на повільному вогні випаровуємо рідина.

Крок 6. Тепер підливаємо вино і апельсиновий сік, злегка випаровуємо і додаємо мед з вершковим маслом. Тримаємо на вогні ще пару хвилин і знімаємо.

Крок 7. Ароматне філе щедро поливаємо цитрусовим соусом і трапезником. Смачного!

Філе качиної грудки, запечене в фользі

Філе качиної грудки, запечене в фользі, готується дуже швидко і просто, а значить, що з цим рецептом впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і націлений на смачний і соковитий результат! Готове страву припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б шматочок – гарантовано!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе качине ( з шкірою ) – 450 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком.

Крок 2. Надрізаємо шкірку так, як показано на фото, щоб прискорити процес випалювання жиру. Солимо і перчимо – втираємо.

Крок 3. На холодну і суху сковорідку викладаємо м’ясо шкірою вниз і смажимо на помірному полум’ї близько 5 хвилин.

Крок 4. Потім перевертаємо і готуємо ще 3-4 хвилин.

Крок 5. Обертаємо золотисту птицю в фольгу.

Крок 6. Відправляємо заготовки в духову шафу на 15-30 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. Філе розрізаємо на скибочки і дегустуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Качина грудка з грушею

Качина грудка з грушею, обсмажена в маринаді з чебрецю і соку лайма – це неймовірно смачне і апетитне блюдо, яке можна запросто подати до святкового столу або ж просто ефектно урізноманітнити звичний раціон виший сім’ї. Приготувавши птицю за цим рецептом одного разу, ви будете повертатися до нього знову і знову!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Грудка качина – 1 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Тім’ян – 1 гілочка.
  • Соус  – 1 ст.л.
  • Сік лайма – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Приправа « гриль » – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед обполіскуваний фрукт і птицю під водою і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. На шкурку робимо неглибокі надрізи під кутом, у груші видаляємо насіннєву область і ріжемо на часточки.

Крок 3. У мисочці змішуємо сік лайма, олія і соус ворчестер.

Крок 4. Філе присмачуємо сіллю і приправами.

Крок 5. Укладаємо м’ясо в маринад і залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 6. Кладемо качку жирком вниз на сковорідку і смажимо з обох сторін до золотистості і готовності ( нагрів – середній ).

Крок 7. Грушу змішуємо з рештою соусом і відправляємо тушитися в сковорідку.

Крок 8. Для подачі на філе викладаємо фруктові часточки і гілочку чебрецю – насолоджуємося неймовірним смаком. Смачного!

Качине філе, запечене в рукаві

Качине філе, запечене в рукаві, а також доповнене картоплею – це ситне і неймовірно смачне блюдо, яке ідеально підходить для подачі до обіду або вечері, бо воно, напевно, зведе з розуму ( в позитивному ключі ) всіх ваших рідних, які будуть просити добавки!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе качине – 2 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Суміш перців молота – 1/3 ч.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У піалі перемішуємо мед з соком половини апельсина.

Крок 2. Промите і обсушене філе натираємо перцем і сіллю – заливаємо кисло-солодким маринадом і забуваємо на півгодини.

Крок 3. Паралельно очищаємо і нарізаємо картоплю скибочками середнього розміру, підсолюємо і поливаємо соняшниковою олією.

Крок 4. У рукав укладаємо овочі і м’ясо, щільно пов’язуємо кінці і викладаємо на деко – готуємо в духовій шафі протягом години при 250 градусах.

Крок 5. Ніжну качку, і соковитий гарнір подаємо до столу «з пилу, з жару». Смачного!

Салат з качиною грудкою

Салат з качиної грудкою – це ресторанна страва, яку можна запросто приготувати на власній кухні, досить лише підготувати продукти за списком і слідувати докладним інструкцій в рецепті. Побалуйте себе дивним поєднанням компонентів!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Качина грудка – 1 шт.
  • Салат ( айсберг / листової ) – 120 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 30 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Оцет яблучний – 1 ч.л.
  • Соєвий соус « Тері-яки » – ½ ч.л.
  • Мед – 0,5-1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників, на шкірі робимо хрестоподібні надрізи, з усіх боків натираємо молотим перцем і сіллю.

Крок 2. Розігріваємо кілька крапель олії і обсмажуємо качку з двох сторін до прозорості соку і освіти апетитної скоринки ( 10-15 хвилин ).

Крок 3. Готове філе укладаємо на серветки для вбирання надлишку жиру.

Крок 4. Листя салату обполіскуємо і струшуємо надлишки рідини, рвемо руками на невеликі сегменти і укладаємо в тарілку.

Крок 5. Для заправки об’єднуємо наступні компоненти: столовий ложка масла, мед, оцет, соєвий соус, сіль.

Крок 6. Збризкує зелень соусом і перемішуємо руками для рівномірного розподілу.

Крок 7. М’якоть груші нарізаємо тонкими слайсами, твердий сир – довільними шматочками.

Крок 8. На салат кладемо фрукти і сир.

Крок 9. Грудку нарізаємо скибочками і також відправляємо в салат.

Крок 10. Поливаємо закуску залишками заправки і подаємо до столу, на радість собі і гостям. Смачного!

Качині грудки в медово-соєвому соусі

Качині грудки в медово-соєвому соусі – це ніжне м’ясо, максимально просочене різноманітними добавками. Мед, лимон і часник – це ідеальне доповнення для качки, компоненти розм’якшують м’ясо і роблять його неймовірно ніжним. Спробуйте, і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Качина грудка – 500 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лимон – ½ шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування заправки, в тарілці з високими бортиками перемішуємо оливкова олія, нарізаний часник, мед, соєвий соус і сік ½ лимона.

Крок 2. На поверхні жирної шкірки робимо глибокі надрізи, але не зачіпаємо м’ясо.

Крок 3. У медово-соєвий маринад занурюємо качку і залишаємо мінімум на 60 хвилин.

Крок 4. Потім, обтираємо м’ясо від надлишків соусу і шматочків часнику – кладемо на суху сковороду жиром вниз і смажимо протягом 6-8 хвилин, нагрів – помірний.

Крок 5. Не перевертаючи філе, переміщаємо його в форму для запікання і поливаємо частиною жиру – запікаємо 30 хвилин при 200 градусах.

Крок 6. Готове страву доповнюємо ягідним соусом і знімаємо пробу. Смачного!

Качине філе в духовці з картоплею

Качине філе в духовці з картоплею – це швидке в приготуванні блюдо, яке стане для вас ситним і поживним вечерею. Завдяки спільному запікання, в результаті ми отримуємо комплексне страву, яке включає, як м’ясо, так і гарнір, відповідно, час готування скорочується в рази.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе качине – 2 шт.
  • Картопля ( відварна ) – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Качку промиваємо і обсушуємо, на шкірі робимо надрізи хрест-навхрест, старанно натираємо сіллю і молотим перцем ( кількість регулюємо самостійно ).

Крок 2. Кладемо м’ясо на суху сковороду шкіркою вниз.

Крок 3. Обсмажуємо на вогні, трохи нижче середнього.

Крок 4. Як тільки шкурка підрум’янилася – перевертаємо і через півтори хвилини знімаємо з конфорки.

Крок 5. Довільно ріжемо відварена картопля, доповнюємо листочками, знятими з однієї гілки розмарину, також присмачуємо пластинками часнику.

Крок 6. Розділимо по деку.

Крок 7. Між картопляною нарізкою укладаємо філе, поливаємо інгредієнти жиром, виділився під час смаження.

Крок 8. Злегка присипаємо перцем і сіллю.

Крок 9. Доводимо до готовності в духовці ( 8-10 хвилин при 200 градусах ).

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал