Кабачкова ікра з помідорами на зиму – 6 кращих рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра з помідорами на зиму — це відома бюджетна закуска, яка має безліч варіантів. Кабачкова ікра ідеальна для людей, що худнуть. Смачна закуска підходить для апетитних сніданків та через м’ясорубку або подрібнивши блендером. Все залежить від того, яку консистенцію хочеться отримати у результаті. У добірці представлені деякі варіанти, з яких легко можна вибрати підходящий варіант для себе.

Кабачкова ікра з помідорами через м’ясорубку на зиму

Кабачкова ікра з помідорами через м’ясорубку на зиму втілюється в життя максимально легко. Приготування не доставить клопоту навіть недосвідченої господині. Весь процес займе близько години. Яскрава закуска володіє ніжною текстурою і подається як зі свіжими, так і підсушеними хлібобулочними виробами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Помідори – 100 гр.
  • Кабачки – 400 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Окріп – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки і помідори промиваємо. На м’ясистих помідорах робимо хрестоподібний надріз і ошпарюємо окропом.

Крок 2. Позбавивши томати від шкірки, ділимо їх на сегменти.

Крок 3. Кабачки і морквину звільняємо від шкірки овочечисткою. Кабачки ділимо на частини, щоб вони з легкістю проходили в жолоб м’ясорубки.

Крок 4. З цибулі видаляємо верхній шар і ріжемо на частини.

Крок 5. Морквину розрізаємо на шматки, які легко пройдуть в отвір приладу.

Крок 6. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 7. Пропускаємо через агрегат морквину.

Крок 8. Далі подрібнюємо цибулю і томати.

Крок 9. Розмішавши перекручені овочі, присмачуємо олією і томатною пастою. Солимо і перчимо. Якщо паста кислить, врівноважуємо смак, додавши цукор.

Крок 10. Перемішуємо до однорідності.

Крок 11. Вивантажуємо вміст в мультиварку і обсмажуємо 10 хвилин, помішуючи. Виливаємо окріп і тушкуємо протягом години, активувавши кнопкою режим «Тушкування». Таким же чином готуємо на плиті, склавши подрібнену масу в казан або іншу товстостінний посуд. За 5-10 хвилин до кінця готування приправляємо рубаним часником.

Крок 12. Вимиті банки проколюємо. Продезінфікувавши ємності, наповнюємо їх гарячої ікрою, закриваємо прокип’яченими гвинтовими кришками. Готову ікру можна дегустувати відразу, але потрібно остудити.

Крок 13. Дочекавшись охолодження, переносимо в прохолоду, а коли потрібно відкриваємо і дегустуємо.

Крок 14. Кабачкова ікра з хлібом – хороший варіант перекусу і непогана закуска для дружніх посиденьок. Смачного!

Ікра з кабачків з помідорами блендером

Ікра з кабачків з помідорами блендером – рецепт, який з легкістю виконає будь-який. Зимова закрутка з’їдається швидко, тому я готую ікру в великих кількостях. Для виконання рецепта я використовую переросли овочі і некондицію. На смак це не впливає, а інгредієнти перероблені без втрат.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,3 кг.
  • Кабачки очищені – 1,5 кг.
  • Морква – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сухі трави ( базилік, тархун, петрушка, кріп, кінза ) – за смаком.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти і за роботу!

Крок 2. Промиваємо кабачки або цукіні, видаляємо шкіру за допомогою овочечистки, ложкою вичищаємо нутрощі, якщо використовуємо переростки. Нарізавши брусочками, укладаємо на деко. Поливаємо олією. Розмістивши в духовці, готуємо півгодини при 200 градусах.

Крок 3. Очищену цибулю і часник ріжемо квадратиками.

Крок 4. Економкою позбавляємо морква від шкірки і натираємо.

Крок 5. На промасленій сковорідці припускаємо цибулю.

Крок 6. Коли цибуля придбає прозорість, додаємо морквину і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Промиті томати ошпарюємо окропом і видаляємо шкірку, нарізаємо невеликими сегментами. Вивантажуємо томати. Тушкуємо півгодини.

Крок 8. Приправляємо рубаним часником і зеленню. Сиплемо сіль і перець. Додаємо цукор і кладемо сухі трави. Готуємо протягом 10 хвилин.

Крок 9. Кабачки і обсмажування злегка остуджуємо, вивантажуємо в стакан і пробиваємо електроприладом. Для подрібнення підійде і погружний агрегат.

Крок 10. Гладку суміш заварюємо 20 хвилин. Вливаємо 70% консервант. Есенцію можна замінити 9% оцтом, розрахувавши кількість. Розмішавши, вимикаємо плиту.

Крок 11. Ікру розкладаємо по простерилізованим ємностей.

Крок 12. Закупоривши чистими кришками, остуджуємо в перевернутому стані під пледом. Зберігаємо в холоді. Смачного!

Кабачкова ікра з помідорами і морквою

Кабачкова ікра з помідорами і морквою складається з яскравих і соковитих овочів. Приготувати закуску не складе труднощів. Все максимально просто. Для рецепта беруть як молоді, так і переросли плоди. Соковиті овочі в сукупності перетворюються в ідеальне частування, від якого стовідсотково не відмовиться ніхто.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Кабачки – 1 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Солодкий перець – 300 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Олія – 120 мл.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Оцет яблучний – 25 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, ополіскуємо кабачки, перці і томати.

Крок 2. Чисті кришки кладемо в каструльку з водою. Розміщуємо решітку.

Крок 3. Встановлюємо вимиті банки і стерилізуємо 10 хвилин.

Крок 4. Стерильні предмети залишаємо обсушитись.

Крок 5. Чисті томати поміщаємо в окріп і акуратно знімаємо шкірку, вирізаючи плодоніжки.

Крок 6. Очищені томати ріжемо часточками.

Крок 7. Перці звільняємо від нутрощів і нарізаємо смужками.

Крок 8. Кабачки на розсуд очищаємо від шкірки і серцевин, ріжемо кубиками.

Крок 9. Очищаємо цибулю і морквину.

Крок 10. Нарізаємо цибулю.

Крок 11. Тремо на терці морквину.

Крок 12. У змащеній олією сковорідці підрум’янюємо кабачки, не забуваючи помішувати.

Крок 13. Потім додаємо цибулю, перець солодкий і морквину.

Крок 14. Смажимо 10 хвилин.

Крок 15. Коли овочі осядуть, кладемо томати.

Крок 16. Очищений часник тиснемо часничницею і кладемо до обсмажуванні.

Крок 17. Перемішавши, дотушкуємо протягом 10 хвилин.

Крок 18. Овочеву суміш пробиваємо до гладкості блендером.

Крок 19. Солимо, висипаємо цукор, вливаємо яблучний оцет.

Крок 20. Заварюємо на дрібному вогні 20 хвилин. Не забуваємо розмішувати.

Крок 21. Чисті банки наповнюємо киплячою ікрою.

Крок 22. Закриваємо і остуджуємо під ковдрою.

Крок 23. Прибираємо закатки в прохолоду.

Крок 24. Подаємо ікру до улюблених страв. Смачного!

Ікра з кабачків з помідорами і болгарським перцем

Ікра з кабачків з помідорами і болгарським перцем – закуска на всі випадки життя. Частування має ніжною текстурою і використовується в якості намазки на хліб або батон. Від такого перекусу навряд чи хтось зможе відмовитись. Апетитна закрутка готується без проблем – всі компоненти обсмажуються окремо, а потім доводяться до готовності в духовці або каструлі. Готові овочі залишають так, або подрібнюють. Це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 250 гр.
  • Кабачки – 1 кг.
  • Морква – 200 гр.
  • Болгарський перець – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимонна кислота – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо морквину і цибулю, промиваємо томати, кабачки і перці.

Крок 2. Морквину ділимо на частини і кладемо в чашу подрібнювача.

Крок 3. Пробиваємо морквину.

Крок 4. На прогрітій з олією сковороді смажимо морквину. Після обсмажування перекладаємо в посуд для подальшого готування.

Крок 5. Далі нарізаємо цибулю. Очищаємо і ріжемо часник.

Крок 6. Підлив на сковороду олію, пасеруємо цибулю і часник. Перекладаємо до морквині.

Крок 7. Болгарський перець звільняємо від насіння і перегородок. Нарізаємо, як подобається.

Крок 8. Підрум’янюємо нарізку.

Крок 9. Очистивши з томатів шкірку, ріжемо їх кубиками.

Крок 10. Смажимо помідори.

Крок 11. Очищені кабачки нарізаємо кубиками.

Крок 12. Обсмажуємо кабачки.

Крок 13. Всю обжарку перекладаємо в вогнетривку форму, присмачуємо сіллю і перцем. Насипаємо лимонку і цукримо, щоб збалансувати смак. Перемішуємо.

Крок 14. Доводимо до готовності на плиті або в духовці. Знадобиться близько однієї години. Чим довше вариться ікра, тим густіше буде кінцевий результат.

Крок 15. Пробиваємо готову суміш блендером.

Крок 16. Гладку масу повертаємо на вогонь і кип’ятимо на мінімальному полум’я.

Крок 17. Чисті банки стерилізуємо над парою.

Крок 18. Сухі банки заповнюємо гарячої ікрою.

Крок 19. Закручуємо прокип’яченими кришками.

Крок 20. Остуджуємо в перевернутому стані під ковдрою.

Крок 21. Заготовки переносимо в льох. Смачного!

Кабачкова ікра з помідорами і майонезом на зиму

Кабачкова ікра з помідорами і майонезом на зиму – оригінальна закуска, яка зникає моментально. Не хочу сказати, що інші рецепти виходять менш смачними, але цей дійсно якийсь незабутній. Причому приготування абсолютно просте і не доставляє якихось незручностей.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори / соус томатний – 1 кг. / 250 гр.
  • Кабачки очищені – 3 кг.
  • Морква – 1,5 кг.
  • Майонез 67% – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – ¼ ст.
  • Оцтова есенція 70% – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідори і кабачки.

Крок 2. Позбавляємо від шкіри і нутрощів перестиглі кабачки. З молодих тільки знімаємо шкірку. Ріжемо на сегменти. Цибулю і морквину очищаємо і ріжемо, як подобається.

Крок 3. Овочі прокручуємо за допомогою м’ясорубки.

Крок 4. Виливаємо в таз і розміщуємо на плиті, включивши нагрів вище середнього. Не забуваємо перемішувати при варінні.

Крок 5. М’ясисті томати звільняємо від плодоніжок і ділимо на сегменти.

Крок 6. А потім тремо на терці, видаляючи шкірку. Позбутися від шкірки можна за допомогою окропу, а потім пробити погружним блендером. Томатний соус виливаємо в таз.

Крок 7. Довівши до кипіння і зменшивши нагрів, тушкуємо 2,5 години. В кінці варіння присмачуємо майонезом. Чим жирніше буде майонез, тим смачніше ікра. Сиплемо сіль і цукор. Приправляємо спеціями і оцтовою есенцією. Заварюємо ще півгодини.

Крок 8. Киплячу ікру обережно пробиваємо блендером. Розливаємо по стерилізованих ємностей. Метод стерилізації визначаємо самостійно. Закупорюємо, застосувавши закаточну машинку, і остуджуємо під пледом.

Крок 9. Охолоджені банки переносимо в підвал. Їмо ніжну кабачкову ікру з хлібом. Смачного!

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму є популярною зимову консервацію, яка, як правило, до зими не доживає. Домочадці під’їдають всі запаси завчасно, скільки її не готуй, завжди мало. Процес максимально простий і цікавий. Простий рецепт зможе повторити кожен.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Кабачки – 3 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Олія – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти.

Крок 2. Вимиті кабачки ріжемо довільно, при необхідності вичищаючи нутрощі. Метод нарізки не принциповий, так як ікра буде подрібнюватися блендером.

Крок 3. На промасленій сковорідці в кілька прийомів пасеруємо кабачки.

Крок 4. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 5. Перекладаємо в глибоку каструлю.

Крок 6. Очищену цибулю ріжемо на дошці, посипаної сіллю. Маніпуляція допоможе позбутися від сліз.

Крок 7. Пасеруємо цибулю до прозорості.

Крок 8. Очищаємо і натираємо на терці морквину.

Крок 9. Припускаємо морквину разом з цибулею на сковороді з олією.

Крок 10. Томати ошпарюємо киплячою водою.

Крок 11. Прибираємо з плодів шкірку.

Крок 12. Подрібнюємо томати блендером, вирізавши плодоніжку.

Крок 13. Обжарку перекладаємо до кабачкам і заливаємо томатним соусом.

Крок 14. Пробиваємо масу заглибним приладом.

Крок 15. Овочеву масу заварюємо від 2-х до 3-х годин. Чим довше вариться ікра, тим густіше консистенція.

Крок 16. В кінці варіння знімаємо пробу. Першим і солимо. Вливаємо оцет. Розмішавши проварюємо до утворення бульбашок.

Крок 17. Кабачковою ікрою заповнюємо чисті баночки і щільно закручуємо. Охолоджуємо під ковдрою. Переміщаємо в місце, де зберігаються зимові запаси.

Крок 18. Коли хочеться чогось апетитного і легкого, відкорковуємо баночку.

Крок 19. Ікру намазуємо на хліб і насолоджуємося. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал