Кабачкова ікра з помідорами на зиму – 6 кращих рецептів з покроковими фото

f7a6a6d233632a351797ec4c069d3a93

Кабачкова ікра з помідорами на зиму — це відома бюджетна закуска, яка має безліч варіантів. Кабачкова ікра ідеальна для людей, що худнуть. Смачна закуска підходить для апетитних сніданків та через м’ясорубку або подрібнивши блендером. Все залежить від того, яку консистенцію хочеться отримати у результаті. У добірці представлені деякі варіанти, з яких легко можна вибрати підходящий варіант для себе.

Кабачкова ікра з помідорами через м’ясорубку на зиму

Кабачкова ікра з помідорами через м’ясорубку на зиму втілюється в життя максимально легко. Приготування не доставить клопоту навіть недосвідченої господині. Весь процес займе близько години. Яскрава закуска володіє ніжною текстурою і подається як зі свіжими, так і підсушеними хлібобулочними виробами.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Помідори – 100 гр.
  • Кабачки – 400 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Окріп – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки і помідори промиваємо. На м’ясистих помідорах робимо хрестоподібний надріз і ошпарюємо окропом.

970af8282bf7c7f3f5f1374d0245a85c

Крок 2. Позбавивши томати від шкірки, ділимо їх на сегменти.

2a30fda2ecffe69b343048d8cf1313b5

Крок 3. Кабачки і морквину звільняємо від шкірки овочечисткою. Кабачки ділимо на частини, щоб вони з легкістю проходили в жолоб м’ясорубки.

b1050489ba6cdbbcdcd4cce53f6119c5

Крок 4. З цибулі видаляємо верхній шар і ріжемо на частини.

d212175c1f42437c733adbaad49ad579

Крок 5. Морквину розрізаємо на шматки, які легко пройдуть в отвір приладу.

703e6b84bece07491c26b1411b9a88fe

Крок 6. Кабачки прокручуємо через м’ясорубку.

4d8f5b01d0da301987314265f075b4b2

Крок 7. Пропускаємо через агрегат морквину.

651e028c8080618462d5a0cfdac41a56

Крок 8. Далі подрібнюємо цибулю і томати.

dd7ba2e6b7f894008b7a5df1c5e035b7

Крок 9. Розмішавши перекручені овочі, присмачуємо олією і томатною пастою. Солимо і перчимо. Якщо паста кислить, врівноважуємо смак, додавши цукор.

b55c8ee558d230a2a35172fd5167f4a7

Крок 10. Перемішуємо до однорідності.

27c7c0abea49b1516e1bf032c7b11bf3

Крок 11. Вивантажуємо вміст в мультиварку і обсмажуємо 10 хвилин, помішуючи. Виливаємо окріп і тушкуємо протягом години, активувавши кнопкою режим «Тушкування». Таким же чином готуємо на плиті, склавши подрібнену масу в казан або іншу товстостінний посуд. За 5-10 хвилин до кінця готування приправляємо рубаним часником.

03df28bd6ee989bb54ac752e585281a8

Крок 12. Вимиті банки проколюємо. Продезінфікувавши ємності, наповнюємо їх гарячої ікрою, закриваємо прокип’яченими гвинтовими кришками. Готову ікру можна дегустувати відразу, але потрібно остудити.

f828baee85439396243f12e330dd0eaa

Крок 13. Дочекавшись охолодження, переносимо в прохолоду, а коли потрібно відкриваємо і дегустуємо.

Крок 14. Кабачкова ікра з хлібом – хороший варіант перекусу і непогана закуска для дружніх посиденьок. Смачного!

42a56320553fd28355ed8a2b88bf7c7c

Ікра з кабачків з помідорами блендером

Ікра з кабачків з помідорами блендером – рецепт, який з легкістю виконає будь-який. Зимова закрутка з’їдається швидко, тому я готую ікру в великих кількостях. Для виконання рецепта я використовую переросли овочі і некондицію. На смак це не впливає, а інгредієнти перероблені без втрат.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,3 кг.
  • Кабачки очищені – 1,5 кг.
  • Морква – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сухі трави ( базилік, тархун, петрушка, кріп, кінза ) – за смаком.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти і за роботу!

ef93d50243623385e3ced2f39044f2d0

Крок 2. Промиваємо кабачки або цукіні, видаляємо шкіру за допомогою овочечистки, ложкою вичищаємо нутрощі, якщо використовуємо переростки. Нарізавши брусочками, укладаємо на деко. Поливаємо олією. Розмістивши в духовці, готуємо півгодини при 200 градусах.

8b7f5da5e25a53b06c5d74beb7f5f4a3

Крок 3. Очищену цибулю і часник ріжемо квадратиками.

e4c076f4f3aa5d70ee586ac7fe08644f

Крок 4. Економкою позбавляємо морква від шкірки і натираємо.

34c8e5287213a44c4be9cca232f62ff2

Крок 5. На промасленій сковорідці припускаємо цибулю.

cb3fe39b142ceca1c3ebe42c2a545706

Крок 6. Коли цибуля придбає прозорість, додаємо морквину і готуємо 10 хвилин.

cf90a604fb7d696810274e4f10362243

Крок 7. Промиті томати ошпарюємо окропом і видаляємо шкірку, нарізаємо невеликими сегментами. Вивантажуємо томати. Тушкуємо півгодини.

388f433b4fae08b7d037927e0a7bb5d9

Крок 8. Приправляємо рубаним часником і зеленню. Сиплемо сіль і перець. Додаємо цукор і кладемо сухі трави. Готуємо протягом 10 хвилин.

d0620c03e9990031b1f20f2adb9d2a53

Крок 9. Кабачки і обсмажування злегка остуджуємо, вивантажуємо в стакан і пробиваємо електроприладом. Для подрібнення підійде і погружний агрегат.

e45f92318e6fffb44c186122a02321f7

Крок 10. Гладку суміш заварюємо 20 хвилин. Вливаємо 70% консервант. Есенцію можна замінити 9% оцтом, розрахувавши кількість. Розмішавши, вимикаємо плиту.

8b635792b3bee8d28ad82c7c29bd83d6

Крок 11. Ікру розкладаємо по простерилізованим ємностей.

af9ceaf3be138d737b9c466bf77f8f3b

Крок 12. Закупоривши чистими кришками, остуджуємо в перевернутому стані під пледом. Зберігаємо в холоді. Смачного!

1bdfd5d46e352c357db45dc2e355c7fb

Кабачкова ікра з помідорами і морквою

Кабачкова ікра з помідорами і морквою складається з яскравих і соковитих овочів. Приготувати закуску не складе труднощів. Все максимально просто. Для рецепта беруть як молоді, так і переросли плоди. Соковиті овочі в сукупності перетворюються в ідеальне частування, від якого стовідсотково не відмовиться ніхто.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Кабачки – 1 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Солодкий перець – 300 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Олія – 120 мл.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Оцет яблучний – 25 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти, ополіскуємо кабачки, перці і томати.

6a8fe9413a88a1485054ef35e9104b92

Крок 2. Чисті кришки кладемо в каструльку з водою. Розміщуємо решітку.

e08cb48a89add22ec0b967d587ebd6ee

Крок 3. Встановлюємо вимиті банки і стерилізуємо 10 хвилин.

ff53f3368280cd26012a7bb2e361a993

Крок 4. Стерильні предмети залишаємо обсушитись.

25ab7f9d17d50d1a971404e64f9de4be

Крок 5. Чисті томати поміщаємо в окріп і акуратно знімаємо шкірку, вирізаючи плодоніжки.

2c24c373fa39e20e2632e48ccaf80823

Крок 6. Очищені томати ріжемо часточками.

b3630111dde5e1f52340e984d96f5b00

Крок 7. Перці звільняємо від нутрощів і нарізаємо смужками.

093b612f4d2888a14b357e82a26341f9

Крок 8. Кабачки на розсуд очищаємо від шкірки і серцевин, ріжемо кубиками.

0f352d530e4292b1db64cc8e9f654141

Крок 9. Очищаємо цибулю і морквину.

66afd97b6f7a4c723166457ee3397f63

Крок 10. Нарізаємо цибулю.

f315d9e84e81fe3cf1d360460e75efc0

Крок 11. Тремо на терці морквину.

900ed4bc80eafc927bd58fc3535a088b

Крок 12. У змащеній олією сковорідці підрум’янюємо кабачки, не забуваючи помішувати.

870b3a6f651fd8e6cef259f6e49fa6e2

Крок 13. Потім додаємо цибулю, перець солодкий і морквину.

ab85e83a750a0c01365cc8e24a8afa20

Крок 14. Смажимо 10 хвилин.

362b7fff3906d5ca7bcf9157e999227d

Крок 15. Коли овочі осядуть, кладемо томати.

45c9d00e7b513549284daca87c65cbcd

Крок 16. Очищений часник тиснемо часничницею і кладемо до обсмажуванні.

9909ac048b4ed8aa79162078b992c302

Крок 17. Перемішавши, дотушкуємо протягом 10 хвилин.

0cadb9346d7a1fd7854991c65757a444

Крок 18. Овочеву суміш пробиваємо до гладкості блендером.

14c4521bc56179a742e70f8054dd2605

Крок 19. Солимо, висипаємо цукор, вливаємо яблучний оцет.

8b7b2b275a2d3e04f2e8f847b0989f42

Крок 20. Заварюємо на дрібному вогні 20 хвилин. Не забуваємо розмішувати.

08ea3672aa8c16026f8ef81837c1f272

Крок 21. Чисті банки наповнюємо киплячою ікрою.

37783fbe940306e0ccbf059579461ce6

Крок 22. Закриваємо і остуджуємо під ковдрою.

5917894bed835876326d86e49cfff019

Крок 23. Прибираємо закатки в прохолоду.

6713e66dc3aa5bbb3c549dc10211a370

Крок 24. Подаємо ікру до улюблених страв. Смачного!

794333222d75f9b03502a58a2bee149c

Ікра з кабачків з помідорами і болгарським перцем

Ікра з кабачків з помідорами і болгарським перцем – закуска на всі випадки життя. Частування має ніжною текстурою і використовується в якості намазки на хліб або батон. Від такого перекусу навряд чи хтось зможе відмовитись. Апетитна закрутка готується без проблем – всі компоненти обсмажуються окремо, а потім доводяться до готовності в духовці або каструлі. Готові овочі залишають так, або подрібнюють. Це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 250 гр.
  • Кабачки – 1 кг.
  • Морква – 200 гр.
  • Болгарський перець – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Олія – 5-6 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимонна кислота – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо морквину і цибулю, промиваємо томати, кабачки і перці.

5ea4904be0335ab264111c053608894b

Крок 2. Морквину ділимо на частини і кладемо в чашу подрібнювача.

c0bf1e36c085851189af6f122d86a921

Крок 3. Пробиваємо морквину.

c8348c1f98c9f08418ab7748c1ad89e8

Крок 4. На прогрітій з олією сковороді смажимо морквину. Після обсмажування перекладаємо в посуд для подальшого готування.

eb6071668f31df98c8de2d8ed54d44ef

Крок 5. Далі нарізаємо цибулю. Очищаємо і ріжемо часник.

5ec1015e1fc08f2d7f12fd2db29362f8

Крок 6. Підлив на сковороду олію, пасеруємо цибулю і часник. Перекладаємо до морквині.

cdbe3c240ff5bcfe3b520f705d23ef5c

Крок 7. Болгарський перець звільняємо від насіння і перегородок. Нарізаємо, як подобається.

2ef4240d6b49b41129056853b202a4e8

Крок 8. Підрум’янюємо нарізку.

388f515e3e57a044f01623b3a36f829c

Крок 9. Очистивши з томатів шкірку, ріжемо їх кубиками.

6680804676a54e1407334ef4cc6c2aab

Крок 10. Смажимо помідори.

56d34a81c6c4db27b551df53e02e6e22

Крок 11. Очищені кабачки нарізаємо кубиками.

c5384a3462bac16d74ec40b6b1099ad7

Крок 12. Обсмажуємо кабачки.

54fafe8e937b4cd4fc820bf047b4f6d7

Крок 13. Всю обжарку перекладаємо в вогнетривку форму, присмачуємо сіллю і перцем. Насипаємо лимонку і цукримо, щоб збалансувати смак. Перемішуємо.

f0ecadfea26f4ba53c9ac767659ea281

Крок 14. Доводимо до готовності на плиті або в духовці. Знадобиться близько однієї години. Чим довше вариться ікра, тим густіше буде кінцевий результат.

85ba4f2c1067ad79975a87e707b4c15b

Крок 15. Пробиваємо готову суміш блендером.

e478204390bb803db83e991cba43e6b8

Крок 16. Гладку масу повертаємо на вогонь і кип’ятимо на мінімальному полум’я.

f072f02161f97a8a5b4b61cb32b02707

Крок 17. Чисті банки стерилізуємо над парою.

2d50fb82e6593f95d07395fb16030a32

Крок 18. Сухі банки заповнюємо гарячої ікрою.

d33cb5282aab50fffaa98f70f55122f2

Крок 19. Закручуємо прокип’яченими кришками.

11cf0c805e108aea80dbf7394619bb4a

Крок 20. Остуджуємо в перевернутому стані під ковдрою.

0ad23551726bae87f44da90f8b876593

Крок 21. Заготовки переносимо в льох. Смачного!

5a685e09cfd536f82d9ebf88e47e6ed9

Кабачкова ікра з помідорами і майонезом на зиму

Кабачкова ікра з помідорами і майонезом на зиму – оригінальна закуска, яка зникає моментально. Не хочу сказати, що інші рецепти виходять менш смачними, але цей дійсно якийсь незабутній. Причому приготування абсолютно просте і не доставляє якихось незручностей.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори / соус томатний – 1 кг. / 250 гр.
  • Кабачки очищені – 3 кг.
  • Морква – 1,5 кг.
  • Майонез 67% – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – ¼ ст.
  • Оцтова есенція 70% – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо помідори і кабачки.

fa021a849f198b3427b41ca7084a6af0

Крок 2. Позбавляємо від шкіри і нутрощів перестиглі кабачки. З молодих тільки знімаємо шкірку. Ріжемо на сегменти. Цибулю і морквину очищаємо і ріжемо, як подобається.

b2d87bc23430e5ec860e0071d4361f92

Крок 3. Овочі прокручуємо за допомогою м’ясорубки.

4f93e083f9785adee172d66fb086250c

Крок 4. Виливаємо в таз і розміщуємо на плиті, включивши нагрів вище середнього. Не забуваємо перемішувати при варінні.

1850a9cfc9841f53535bb3335627a5c6

Крок 5. М’ясисті томати звільняємо від плодоніжок і ділимо на сегменти.

1e61e724ed388c50b18d5e02def55c70

Крок 6. А потім тремо на терці, видаляючи шкірку. Позбутися від шкірки можна за допомогою окропу, а потім пробити погружним блендером. Томатний соус виливаємо в таз.

5319cbc69d9f5e3b519a04c3a6e83877

Крок 7. Довівши до кипіння і зменшивши нагрів, тушкуємо 2,5 години. В кінці варіння присмачуємо майонезом. Чим жирніше буде майонез, тим смачніше ікра. Сиплемо сіль і цукор. Приправляємо спеціями і оцтовою есенцією. Заварюємо ще півгодини.

17e54ac61ed124f1e02d46e0bf1f8a29

Крок 8. Киплячу ікру обережно пробиваємо блендером. Розливаємо по стерилізованих ємностей. Метод стерилізації визначаємо самостійно. Закупорюємо, застосувавши закаточну машинку, і остуджуємо під пледом.

234844a7df29aeb21458185988be223c

Крок 9. Охолоджені банки переносимо в підвал. Їмо ніжну кабачкову ікру з хлібом. Смачного!

6eec1ead12e4ce085fd976a984cab36a

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму

Кабачкова ікра з помідорами, цибулею і морквою на зиму є популярною зимову консервацію, яка, як правило, до зими не доживає. Домочадці під’їдають всі запаси завчасно, скільки її не готуй, завжди мало. Процес максимально простий і цікавий. Простий рецепт зможе повторити кожен.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Кабачки – 3 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Олія – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти.

1a19363d0a55402301cf8e633b8e7a75

Крок 2. Вимиті кабачки ріжемо довільно, при необхідності вичищаючи нутрощі. Метод нарізки не принциповий, так як ікра буде подрібнюватися блендером.

Крок 3. На промасленій сковорідці в кілька прийомів пасеруємо кабачки.

9b9be3e537d052cb5a471878bac0b429

Крок 4. Обсмажуємо до м’якості.

Крок 5. Перекладаємо в глибоку каструлю.

8b0e5f2be7d510979dbd17871ec4cc7c

Крок 6. Очищену цибулю ріжемо на дошці, посипаної сіллю. Маніпуляція допоможе позбутися від сліз.

Крок 7. Пасеруємо цибулю до прозорості.

72c1facb18f0f8f953889eaa3e3fd518

Крок 8. Очищаємо і натираємо на терці морквину.

Крок 9. Припускаємо морквину разом з цибулею на сковороді з олією.

2cb74d25922e2c0ec0af427505cb6199

Крок 10. Томати ошпарюємо киплячою водою.

Крок 11. Прибираємо з плодів шкірку.

e24509a4c3a49ca832a0c68d3c3fbe94

Крок 12. Подрібнюємо томати блендером, вирізавши плодоніжку.

Крок 13. Обжарку перекладаємо до кабачкам і заливаємо томатним соусом.

867624bf96641f6dd85cc36343bebd46

Крок 14. Пробиваємо масу заглибним приладом.

Крок 15. Овочеву масу заварюємо від 2-х до 3-х годин. Чим довше вариться ікра, тим густіше консистенція.

5bf52164a9744242132569c7ced392ad

Крок 16. В кінці варіння знімаємо пробу. Першим і солимо. Вливаємо оцет. Розмішавши проварюємо до утворення бульбашок.

Крок 17. Кабачковою ікрою заповнюємо чисті баночки і щільно закручуємо. Охолоджуємо під ковдрою. Переміщаємо в місце, де зберігаються зимові запаси.

fd61fc32d29fd8f77e4e1c4c6e16802c

Крок 18. Коли хочеться чогось апетитного і легкого, відкорковуємо баночку.

Крок 19. Ікру намазуємо на хліб і насолоджуємося. Смачного!

b1acb381ae5fb9df3e9497c31965d668

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал