Крем для медовика – 9 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Медовик є класичним українським тортом, який з’явився ще за часів імператриці. Традиційно для нього використовується сметанний крем, але насправді цей торт універсальний та чудово поєднується практично з будь-яким кремом. Залишається тільки вибрати коханий та приготувати медовий шедевр.

Сметанний крем для медовика в домашніх умовах

У каструлю на водяну баню відправляється сметана із цукровим піском. Все вариться протягом 1.5 години, помішуючи кожні 5-10 хвилин. Далі додається вершкове масло і добре перемішується. Сметанний крем, що вийшов, повністю остуджується і ним промазуються медові коржі.

Час приготування: 1 год. 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сметана – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування сметану краще відважити, щоб забрати всю зайву рідину. Перекладаємо її в каструлю, додаємо цукор і встановлюємо все на водяну баню, щоб вона не торкалася дна.

Крок 2. Варимо крем протягом півтори години, перемішуючи кожні 5-10 хвилин. Згодом він набуде трохи карамельного кольору, а текстура стане шовковистою. Також, якщо вода випаровуватиметься, то підливаємо ще.

Крок 3. Через необхідний час знімаємо каструлю з лазні та додаємо туди якісне вершкове масло.

Крок 4. Ретельно все перемішуємо, доки не вийде однорідна маса без грудок.

Крок 5 Тепер даємо готовому сметанному крему повністю охолонути при кімнатній температурі і поміщаємо в холодильник. Можемо приступати до промазування медовика. Крем досить загусне, тому перед використанням розігріваємо його на водяній бані. Смачного!

Крем для медовика зі згущеним молоком

У глибоку ємність наливаються жирні вершки, до них додається згущене молоко, ванілін, цукор і все збивається міксером. Далі туди вливається вода, і крем збивається до тих пір, поки добре не загусне. Він повинен вийти ніжним та повітряним. Їм можна одразу ж промазати коржі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Вершки 35% – 1 л.
  • Згущене молоко варене – 1 банка.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність наливаємо жирні вершки та додаємо до них банку вареного згущеного молока. Дуже важливо, щоб вони були дуже жирними та холодними, інакше вони не зб’ються.

Крок 2. Далі додаємо туди щіпку ваніліну та півсклянки цукрового піску.

Крок 3. Починаємо збивати всі інгредієнти міксером, доки не вийде однорідна маса. На цьому етапі потрібно лише все добре перемішати, збивати крем не треба.

Крок 4. Тепер вливаємо півсклянки питної води та продовжуємо перемішувати.

Крок 5. Збиваємо крем міксером доти, доки він не загусне. Він повинен вийти ніжним, повітряним та досить густим. Промазуємо їм ароматні медові коржі та подаємо до столу прекрасний медовик. Такий крем можна також використовувати в тістечках та інших тортах. Смачного!

Крем для медовика на молоці в домашніх умовах

У каструлю розбивається одне яйце, до нього додається цукровий пісок, крохмаль і добре перемішується. Потім наливається молоко, знову перемішується та ставиться на маленький вогонь. Крем вариться до стану сметани. Після остигання туди додається вершкове масло, і крем збивається до однорідності.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з товстим дном розбиваємо одне яйце, додаємо до нього цукровий пісок, крохмаль кукурудзяний і все ретельно перемішуємо за допомогою ложки.

Крок 2. Тепер додаємо трохи ваніліну до смаку і частинами додаємо молоко. Все добре перемішуємо та відправляємо на невеликий вогонь.

Крок 3. Варимо крем, постійно помішуючи, доки він не досягне консистенції густої сметани. Потім перекладаємо його в іншу ємність та накриваємо харчовою плівкою в контакт. Залишаємо при кімнатній температурі, доки він повністю не охолоне.

Крок 4. У цей час відправляємо в окрему ємність розм’якшене вершкове масло і збиваємо його міксером протягом 3-4 хвилин, поки воно не набуде білого кольору.

Крок 5. Тепер по одній ложці додаємо до масла заварну частину і збиваємо все за допомогою міксера до отримання однорідного, ніжного та повітряного крему. Можемо одразу ж промазувати їм медові коржі. Смачного!

Сметано-вершковий крем для медовика

Для початку холодні жирні вершки збиваються з цукровою пудрою, поки вони не стануть густішими. Далі туди додається сметана і все збивається за допомогою міксера, поступово збільшуючи швидкість до отримання однорідного повітряного крему. Їм промазуються коржі, і виходить дуже смачний медовик.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Вершки 33% – 150 гр.
  • Сметана 26% – 150 гр.
  • Пудра цукрова – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування добре охолоджуємо вершки, інакше вони не зб’ються. Інші інгредієнти вимірюємо для зручності.

Крок 2. У глибоку ємність наливаємо охолоджені вершки, додаємо до них цукрову пудру і збиваємо все за допомогою міксера протягом декількох хвилин, поки вони не стануть пишнішими і густішими.

Крок 3. Тепер додаємо до вершків із цукровою пудрою сметану. Головне взяти сметану з найбільшим відсотком жирності, щоб крем вийшов якіснішим.

Крок 4. Збиваємо все міксером спочатку на низькій швидкості, поступово її, збільшуючи, доки не вийде однорідна та повітряна маса.

Крок 5. Готовий крем можна додатково охолодити, після чого можемо промазувати їм коржі для медовика. З таким кремом виходить дуже смачний та ніжний торт, який оцінить кожен. Смачного!

Крем для медовика з вареним згущеним молоком

До розм’якшеного вершкового масла додається варене згущене молоко, ванілін, ром і все ретельно збивається за допомогою міксера до отримання однорідної повітряної маси. Виходить чудовий крем, яким можна промазати медові коржі та вийде дуже смачний торт.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 0.5 ч.л.
  • Ароматизатор ром – 5 крапель.
  • Згущене молоко варене – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування дістаємо масло з холодильника, щоб воно було розм’якшеним для крему. Далі нарізаємо його невеликими шматочками і відправляємо в глибоку ємність, в якій все збиватимемо.

Крок 2. Потім додаємо 5 столових ложок вареного згущеного молока. Важливо вибрати продукти хорошої якості, оскільки від цього залежить крем крему.

Крок 3. Тепер додаємо ванілін, ароматизатор рому і починаємо збивати за допомогою міксера.

Крок 4. Продовжуємо збивати, доки не вийде однорідний і пишний крем без грудочок.

Крок 5. Промазуємо кремом, що вийшов з вареного згущеного молока, ароматні медові коржі і збираємо медовик. Заварюємо чай та запрошуємо всю родину до столу. Смачного!

Простий та смачний крем для медовика із вершками

Охолоджені жирні вершки збиваються із цукровою пудрою та ванільним цукром до отримання густої піни. Потім туди додається сметана і все ще збивається до отримання однорідного ніжного крему. Їм промазуються медові коржі, і в результаті виходить надзвичайно смачний і ніжний торт.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування ставимо жирні вершки в холодильник для охолодження, інакше вони не зб’ються. Цукрову пудру просіюємо через дрібне сито, щоб вона була без грудок.

Крок 2. Тепер переливаємо вершки, що охолодилися, в глибоку ємність і трохи збиваємо їх міксером. Віночки обов’язково мають бути повністю сухі.

Крок 3. Додаємо в вершки просіяне через сито цукрову пудру, ванільний цукор і продовжуємо збивати до отримання густої і пишної піни.

Крок 4. Додаємо сметану. Бажано брати продукт з максимальним відсотком жирності, інакше крем може бути занадто рідким. Продовжуємо збивати до однорідності.

Крок 5. Готовим вершково-зметаним кремом промазуємо коржі, формуємо наш медовик, даємо йому пару годин просочитися і запрошуємо всю сім’ю до столу. Смачного!

Як приготувати крем для сиру?

Спочатку сир протирається через сито. Потім до нього додається цукровий пісок і добре перемішується. Далі туди вирушає сметана, ванільний цукор і все ретельно збивається. Після цього наливаються жирні вершки, і крем збивається до однорідної, пишної маси.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сир – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сметана 20% – 60 гр.
  • Вершки 33% – 270 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо у сиру великі крупинки, то спочатку протираємо його через дрібне сито, щоб він був більш однорідним.

Крок 2. Перекладаємо сир у глибоку ємність, додаємо до нього цукровий пісок і ретельно перемішуємо.

Крок 3. Сметану викладаємо на сито і даємо трохи постояти, щоб із неї шикла вся зайва рідина. Важливо брати сметану не менше 20% жирністю, оскільки крем вийде занадто рідким.

Крок 4. Додаємо сметану до сиру разом із ванільним цукром і ретельно збиваємо все міксером до однорідності.

Крок 5. Тепер наливаємо в сирну масу, що вийшла, холодні жирні вершки. Продовжуємо збивати все спочатку на невеликих обертах, постійно збільшуючи їх. Кремом, що вийшов, промазуємо медові коржі, збираємо медовик і подаємо його до столу з чаєм. Смачного!

Крем-чиз для торта Медовик

До холодних жирних вершків додається цукрова пудра і все збивається за допомогою міксера, поки вони не стануть густішими і не збільшаться в обсязі. Потім туди додається домашній сир і все збивається до отримання щільного однорідного крему. Наприкінці він стабілізується 20-30 хвилин у холодильнику.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Вершки 30-33% – 200 мл.
  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Наливаємо у глибоку ємність вершки. Важливо, щоб вони були охолодженими і жирними, інакше вони не зб’ються.

Крок 2. Далі всипаємо до вершків цукрову пудру. Її можна просіяти через сито, щоб там не було грудочок.

Крок 3. Тепер починаємо збивати вершки за допомогою міксера. Вони повинні загуснути і в кілька разів збільшитися в обсязі. Це займе близько 10 хвилин, залежно від потужності техніки.

Крок 4. Не перестаючи збивати, поступово вводимо домашній сир. Можна використовувати будь-яку марку, яка найбільш приємна до смаку.

Крок 5. Збиваємо крем-чиз, доки він не стане однорідним, матовим і досить щільним. Головне його не перезбити, щоб він не розшарувався. Відправляємо готовий крем в холодильник на 20-30 хвилин для стабілізації, після чого можемо промазувати коржі для медовика. Смачного!

Крем пломбір для торта медовик

Яйця змішуються з цукром, сметаною та борошном. Потім все вирушає на водяну лазню та вариться протягом 12 хвилин до загусання. Крем перекладається в окрему ємність та охолоджується. Потім він порціями додається до збитого вершкового масла і добре збивається.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сметана 26% – 240 гр.
  • Яйця курячі – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Масло вершкове 82% – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування дістаємо масло з холодильника і нарізаємо його невеликими шматочками. Найсмачніший крем вийде в тому випадку, якщо температура заварної частини та олії збігатиметься.

Крок 2. У невелику ємність відправляємо яйця, цукровий пісок, сметану і ретельно збиваємо до отримання однорідної маси.

Крок 3. Потім просіюємо туди борошно пшеничне і ще раз перемішуємо.

Крок 4. У сотейнику або невеликій каструлі кип’ятимо воду і зверху встановлюємо ємність з яєчною масою так, щоб вона не стикалася з водою. Температуру ставимо мінімальну. Крем варимо близько 12 хвилин, постійно помішуючи, поки він не загусне. Він має досягти температури 82-85оС.

Крок 5. Перекладаємо заварний крем у холодну ємність, накриваємо її харчовою плівкою в контакт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Крок 6. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до однорідності. Далі по одній столовій ложці вводимо заварну частину. Крем пломбір готовий після того, як все поєдналося.

Крок 7. Готовий крем прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин, щоб він став міцнішим. Тепер можемо промазати їм медові коржі та подати до столу чудовий торт. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал