Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму – 2 простих рецепта з покроковими фото

Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму — це улюблене частування з самого дитинства. Малинове варення ідеально підходить до домашньої випічці і допомагає при лікуванні сезонних захворювань. Приготування варення – процес досить простий і втілити його зможе кожна господиня незалежно від віку і кулінарного досвіду.

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами сподобається всім. Приготування таким методом дозволяє зберегти цілісність малини і всі корисні властивості. Чудова ласощі стане прекрасним доповненням до тонким млинчиків і пишним оладкам.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Малина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до відповідального моменту.

Крок 2. Перебравши ягоди, кладемо їх в підсолену воду, щоб позбутися від живності. Проціджуємо через сито.

Крок 3. Насипаємо в товстостінну каструлю цукор і кладемо лимонку. Вливаємо воду і прогріваємо до повного розчинення кристаликів.

Крок 4. Акуратно закладаємо підготовлену ягоду.

Крок 5. Закип’ятивши вміст, обережно знімаємо пінку. Проварюємо частування 5 хвилин. Баночки промиваємо в содовому розчині і змиваємо проточною водою. Прокалюємо в мікрохвильовці. Кришки обдаємо крутим окропом і витираємо насухо.

Крок 6. Наповнюємо стерильні банки смачним варенням.

Крок 7. Закупорюємо заготовки гвинтовими кришками. Гарячі банки укладаємо на бік і закутуємо пледом. Ми залишаємо до повного охолодження і переносимо в комору.

Крок 8. Насолоджуємося ласощами. Смачного!

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком виходить неймовірно апетитним. Малинова смакота виглядає досить презентабельно. Цілі ягоди приваблюють ласунів. За зовнішнім виглядом ягід навряд чи можна зрозуміти, що вони піддавалися термічній обробці.

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч.л.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремивши малину від зіпсованих ягід і сміття, ополіскуємо водою. Обсушуємо на серветках. Відміряємо цукор і відразу кладемо його в товстостінний сотейник.

Крок 2. Вливаємо воду. Розмішавши, ставимо на плиту і кип’ятити сироп 3 хвилини.

Крок 3. Киплячим сиропом заливаємо ягідки і остуджуємо на столі протягом 12 годин.

Крок 4. Над порожньою ємністю розміщуємо сито.

Крок 5. Проціджуємо ягоди від сиропу.

Крок 6. Розміщуємо сироп на конфорці.

Крок 7. Прогріваємо 10 хвилин, при необхідності видаляючи пінку.

Крок 8. Знову заливаємо ягоди.

Крок 9. Охолоджуємо на столі протягом 6 годин.

Крок 10. Пропускаємо крізь сито ягоди.

Крок 11. У сироп вливаємо сік лимона. Розмішавши, ставимо на полум’я. Після закипання варимо 15 хвилин.

Крок 12. Ягоди знову з’єднуємо з сиропом.

Крок 13. Даємо постояти 6 годин до повного охолодження.

Крок 14. Каструлю розміщуємо на плиті і кип’ятимо, не перемішуючи, а лише ворушачи посудом над вогнем.

Крок 15. Вимиті банки проколюємо в духовці. Кришки стерилізуємо в окропі. Чисті сухі банки наповнюємо гарячим варенням. Закручуємо чистими гвинтовими кришками. Закатки охолоджуємо під ковдрою.

Крок 16. Охололе варення прибираємо на зберігання. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал