Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму – 2 простих рецепта з покроковими фото

a4c70fc1fe6a9489d78d809500e8d257

Густе варення з малини з цілими ягодами на зиму — це улюблене частування з самого дитинства. Малинове варення ідеально підходить до домашньої випічці і допомагає при лікуванні сезонних захворювань. Приготування варення – процес досить простий і втілити його зможе кожна господиня незалежно від віку і кулінарного досвіду.

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами

Малинове варення «п’ятихвилинка» з цілими ягодами сподобається всім. Приготування таким методом дозволяє зберегти цілісність малини і всі корисні властивості. Чудова ласощі стане прекрасним доповненням до тонким млинчиків і пишним оладкам.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Малина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до відповідального моменту.

0426a6df39447a84ce3bef4f60c55a5f

Крок 2. Перебравши ягоди, кладемо їх в підсолену воду, щоб позбутися від живності. Проціджуємо через сито.

5b08ee05dad553865be0cb548fde27cf

Крок 3. Насипаємо в товстостінну каструлю цукор і кладемо лимонку. Вливаємо воду і прогріваємо до повного розчинення кристаликів.

d6111b4b799e54f269ae20809bc87128

Крок 4. Акуратно закладаємо підготовлену ягоду.

d690df2ee3eb993869c595d25e329ec8

Крок 5. Закип’ятивши вміст, обережно знімаємо пінку. Проварюємо частування 5 хвилин. Баночки промиваємо в содовому розчині і змиваємо проточною водою. Прокалюємо в мікрохвильовці. Кришки обдаємо крутим окропом і витираємо насухо.

dde091b885373a8018e02d7447f075c2

Крок 6. Наповнюємо стерильні банки смачним варенням.

16232e6cf541f2c952269db625adda4e

Крок 7. Закупорюємо заготовки гвинтовими кришками. Гарячі банки укладаємо на бік і закутуємо пледом. Ми залишаємо до повного охолодження і переносимо в комору.

afa8e09e9d32c979fcd19f45f5c602b3

Крок 8. Насолоджуємося ласощами. Смачного!

bbc804dad25ab370bea79eb88f61895c

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком

Малинове варення цілими ягодами з лимонним соком виходить неймовірно апетитним. Малинова смакота виглядає досить презентабельно. Цілі ягоди приваблюють ласунів. За зовнішнім виглядом ягід навряд чи можна зрозуміти, що вони піддавалися термічній обробці.

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонний сік – 2 ч.л.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремивши малину від зіпсованих ягід і сміття, ополіскуємо водою. Обсушуємо на серветках. Відміряємо цукор і відразу кладемо його в товстостінний сотейник.

44397ce758dd34d2cccd51a1620fe0f4

Крок 2. Вливаємо воду. Розмішавши, ставимо на плиту і кип’ятити сироп 3 хвилини.

5dd0912be9e3ac565456b67c927d36b5

Крок 3. Киплячим сиропом заливаємо ягідки і остуджуємо на столі протягом 12 годин.

bcbc9884b3eb28b25fe792bb412c35fd

Крок 4. Над порожньою ємністю розміщуємо сито.

78fab63b5cf97da2093523332f4adc46

Крок 5. Проціджуємо ягоди від сиропу.

88f338ba648b0e0cb2fdf39c258a4927

Крок 6. Розміщуємо сироп на конфорці.

19dc6d542a0396ad7599f5b1caed5140

Крок 7. Прогріваємо 10 хвилин, при необхідності видаляючи пінку.

0dfe4be60ae58520de6479ce9e977c1e

Крок 8. Знову заливаємо ягоди.

c495e31eef90ed4c37ea9f0f418ce017

Крок 9. Охолоджуємо на столі протягом 6 годин.

d5b28f43f2186593c9941e20d2f37299

Крок 10. Пропускаємо крізь сито ягоди.

0a684d91fd4f23c965840ca7b8c54b05

Крок 11. У сироп вливаємо сік лимона. Розмішавши, ставимо на полум’я. Після закипання варимо 15 хвилин.

e79c4d82b3b2ff8ce06cb5b521255b8e

Крок 12. Ягоди знову з’єднуємо з сиропом.

443c267a617637da7231927f88255cb7

Крок 13. Даємо постояти 6 годин до повного охолодження.

35550198b2c5e2f8d23db6cc2212ee59

Крок 14. Каструлю розміщуємо на плиті і кип’ятимо, не перемішуючи, а лише ворушачи посудом над вогнем.

d3b7bd8ac1a336d8cb1452dfeb74be20

Крок 15. Вимиті банки проколюємо в духовці. Кришки стерилізуємо в окропі. Чисті сухі банки наповнюємо гарячим варенням. Закручуємо чистими гвинтовими кришками. Закатки охолоджуємо під ковдрою.

40d909f0cc2a672600741eb1517edc78

Крок 16. Охололе варення прибираємо на зберігання. Смачного!

d58c9cf72686d9bca2e41d07a940ddce

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал