Сирно-яблучний пляцок – дуже смачний рецепт приготування

Цей пляцок покорить з першої проби всіх ласунів, він дуже смачний, в міру солодкий. Ідеальний варіант домашньої випічки до чашечки кави. Обов’язково збережіть та приготуйте своїм близьким цю смакоту, до того ж, готується зовсім не складно!

Сирно-яблучний пляцок - дуже смачний рецепт приготування

Список потрібних інгредієнтів:

Пісочне тісто:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 г маргарину
  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача

Сирна маса:

  • 700 г сиру
  • 150 мл молока
  • 3 жовтки
  • 5 столових ложок цукрової пудри
  • 1 ванільний цукор
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 20 г картопляного борошна

Яблучна маса:

  • 0,5 кг очищених яблук
  • ½ склянки цукру
  • 2 полуничне желе

Глазур:

  • 6 столових ложок молока
  • 6 столових ложок цукру
  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 2 столові ложки какао
  • 100 г подрібнених волоських горіхів

Рецепт приготування:

  1. З поданих інгредієнтів замісити тісто, натерти маргарин. Готове тісто розділити на 3 частини. Одну частину розкачати до розміру форми (25 см х 35 см) і випікати при 180 °C 20 хвилин. Таким же чином випікайте інші 2 коржі.
  2. Подрібніть сир. Викласти в каструлю, додати цукор і жовтки. Змішайте все міксером до однорідності. Поставте на вогонь, додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення. Масу слід закип’ятити при помішуванні. Зменшіть вогонь і додайте попередньо змішане молоко і картопляне борошно. Масу потрібно знову закип’ятити при помішуванні. На випечений корж вилити гарячу сирну масу і накрити 2-им коржем (краще на деко).
  3. Яблука почистити на крупній тертці і обсмажити на сковороді з цукром, поки яблука не стануть м’якими. Зняти з вогню і всипати желе. Гарячу яблучну масу викласти на другий корж і накрити 3-ім коржом.
  4. Приготуємо глазур. Помістіть всі інгредієнти для глазурі в каструлю, крім горіхів. Поставте на вогонь. Коли закипить, варіть 3 хвилини, постійно помішуючи. Поливаємо пляцок гарячою глазур’ю і покриваємо горіхами. Коли він охолоне, дайте йому охолонути в холодильнику подавайте до столу.

Приємного випікання! Та смачного Вам.

Якщо сподобався рецепт збережіть, щоб завжди мати під рукою і не забувайте залишати коментарі, нам важлива Ваша думка!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності