Курячі стегна в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

93894889b455352a91a7efdf689d00db

Курячі стегна в духовці – це ситна і неймовірно соковита страва, яку запросто можна подати, як до сімейної вечері, так і святкового обіду. Завдяки невеликим вкраплень жиру і сірому м’ясу на кісці, ці частини птиці вражають своєю ніжністю і поживністю, а також прекрасно гармоніюють з найрізноманітнішими гарнірами: будь-то розсипчаста гречана каша або запечена картопля. Особливо смачно буде, якщо полити крупу або овочі.

Запечені курячі стегна з картоплею

Запечені курячі стегна з картоплею – це ідеальний варіант для сімейної вечері на швидку руку, від якого кожен буде в захваті! Завдяки спільному запікання, картопляні скибочки максимально просочуються і насичуються м’ясним соком, а сирна корочка робить страва неймовірно апетитним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг.
  • Стегенця курячі – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Спеції для птиці – 20 гр.
  • Спеції для картоплі – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті стегенця розрізуємо на дві половинки, солимо, перчимо і посипаємо приправою для птиці – перемішуємо і відправляємо на деко.

309929961ea6c74467fc33662b58eb53

Крок 2. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями і розділимо поверх м’яса.

f16e94c5ad73c02ff099b1400ee6ea63

Крок 3. Картоплю очищаємо, промиваємо і нарізаємо тонкими слайсами, присмачуємо спеціями і сіллю – кладемо наступним шаром.

eb8b2541acc8d7719a952a6470303bea

Крок 4. Змащуємо напівфабрикат майонезом.

8a844fefee08bded2750d1d0e851eff6

Крок 5. Щедро посипаємо сирною стружкою і прибираємо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.

88fde42555fc77d87baaef94093df131

Крок 6. Смачного!

4329367ce21f1c1fa7fd0896b80f9870

Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток

Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток? Точно так же, як і інші частини птиці: додати спеції і відправити в форму для запікання для подальшої теплової обробки в духовій шафі. Подавати таке м’ясо найкраще з ніжним картопляним пюре або розсипчастим рисом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’якоть стегна – 1 кг.
  • Приправа для м’яса – ½ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Аджика – 2 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясну курячу м’якоть ополіскуємо під струменем води і обсушуємо будь-яким зручним способом.

cd5e790d3f9c42dab210922dfb988d4c

Крок 2. Курку викладаємо в глибоку миску, солимо і присипаємо спеціями.

9da20f08aed9739331a74f7890b776d6

Крок 3. Доповнюємо склад сметаною і аджик – ретельно перемішуємо.

29767f08ef54bf24c5c9360c2fdb9dbf

Крок 4. Ми залишаємо для просочення мінімум на одну годину.

eb586116d2f02ceea9d022bbb38cb9f8

Крок 5. Після закінчення часу, викладаємо птицю в вогнетривку форму і заливаємо залишилися маринадом.

b1c834652c52534c5cd34211c624883e

Крок 6. Запікаємо стегенця протягом 50 хвилин при 180 градусах.

28426a78f76d3c20920218db6b28de72

Крок 7. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

67a9dc84862d5b1813b4b64bbaca82db

Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці

Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці – це неймовірно соковита страва, яка по закінченню термічної обробки, в буквальному сенсі розпадається по волокнам при мінімальному тиску виделкою. За рахунок спеціального кулінарного пакета, птах зберігає в собі максимальну кількість соків і ароматів.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

7f8997ff4b05a22c6a5858cc4464a738

Крок 2. Ополіскуємо стегна, даємо час обсохнути, складаємо в глибоку ємність.

18baf4d8d383c6aceb46b1382de3c602

Крок 3. Курку солимо і присмачуємо приправою, також видавлюємо через прес зубки часнику.

c247b08fb7b235a33e7385749ba04fd0

Крок 4. Додаємо потрібну кількість майонезу і сметани.

2665cbc2462daa459d60fad18da35057

Крок 5. Курку активно перемішуємо і даємо настоятися протягом півгодини.

d0c17b4ce79c3056d3da0788cc7788a2

Крок 6. Укладаємо стегенця в рукав і пов’язуємо кінці, в пакеті робимо зубочисткою кілька проколів для виходу пара.

e462b34c7f010fa34a438d484f2da4b2

Крок 7. Протягом 40 хвилин запікаємо курку при 200 градусах, потім рукав розрізаємо і підрум’янюємо стегна ще близько 10 хвилин.

03f8bf91e87eceabe952abed048a13c2

Крок 8. Розкладаємо смачну страву по тарілках і запрошуємо рідних до столу. Смачного!

9ad89b9b7d66f00b928609a5fd888c2f

Курячі стегна з овочами в духовці

Курячі стегна з овочами в духовці – це недорога, але, тим не менш, досить вишукана страва, прекрасно підходить для вечері. Про вечерю ми згадали неспроста, а тому як блюдо виходить легким, але в той же час поживним, відповідно, до ранку ви напевно залишитеся ситими.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Спеції для курки – ½ ч.л.
  • Приправа універсальна – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З курячих стегон знімаємо шкірку і відділяємо м’якоть від кісток, промиваємо водою.

9c57983fb5d4bc8829e157e79b443c68

Крок 2. У піалі змішуємо майонез з пропущеним через прес часником, сіллю і спеціями.

80d703834180da0228bcfa6884126132

Крок 3. Отриманою сумішшю старанно натираємо птицю і залишаємо для маринування на півгодини при кімнатній температурі.

b5a391705e81e6e3b640ff33ff6523d5

Крок 4. Тим часом, очищену картоплю розрізаємо на часточки.

985ba707916d8dad3b90eca5d10e32ff

Крок 5. Аналогічно подрібнюємо томати, довільно ріжемо цибулю, а м’якоть болгарського перцю нарізаємо соломкою.

1c5f7fe982ddeac095953a9ae34e42f2

Крок 6. У мисці перемішуємо овочі з сіллю, універсальною приправою і олією.

1e33862fc4217a4bdb8f578f7eea0737

Крок 7. У форму для запікання викладаємо овочі і м’ясо, затягуємо фольгою і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів.

4797b67563e831c275bdf343c19a9a12

Крок 8. Через 60 хвилин гарячу страву розділимо по порційних тарілках і насолоджуємося. Смачного!

925e1d72f6d1d3d34b4265d8289b2220

Курячі стегна в майонезі в духовці

Курячі стегна в майонезі в духовці – це проста в приготуванні, але неймовірно смачна страва, яка порадує вас своєю апетитною скоринкою, що володіє непередаваним хрускотом і рум’яністю. Доповнити м’ясо можна свіжим овочевим салатом або гарніром з круп.

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Майонез – 70 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа універсальна з сіллю – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо лушпиння з зубців часнику і пропускаємо через прес.

56f2ba80fc0b9dba89bfca0dab64abd6

Крок 2. Промиту птицю кладемо в глибоку миску, додаємо подрібнений часник, універсальну приправу.

9e2dfd1e4fa7e84d270aa588280f7da2

Крок 3. Активно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою і на всю ніч відправляємо на полицю холодильної камери.

fc0fda591a7e1d58eb557b6cd5038e88

Крок 4. Потім присмачуємо стегенця майонезом.

ceb4d5079a6d2fa8a2a4b13a3c743e9c

Крок 5. Перемішуємо.

d1b1f72d9b7fab3c2b72b754c956eccd

Крок 6. Переміщаємо в форму, придатну для запікання в духовці.

e51d8ca1a00d6ef1835f4d023720fec5

Крок 7. Запікаємо 40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Готуйте і отримуйте задоволення!

6a172d88a5cc4cfbd5d959068fa59ad5

Курячі стегна, запечені в фользі

Курячі стегна, запечені в фользі, готуються досить швидко, однак, вимагають часу для маринування і просочення ароматної сумішшю, що складається з соєвого соусу, гірчиці і каррі. Такий маринад ідеально підходить для соковитого і апетитного м’яса птиці.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

cd6056ac742c324bbf63fbd400b6aaec

Крок 2. У піалі змішуємо складові маринаду: оливкова олія, каррі, соєвий соус і гірчицю.

ca2de07aa7f8b6733cd2fe92acf2f955

Крок 3. У суміш додаємо подрібнений часник і гарненько перемішуємо.

eadc9891ff9ca7c9ae370c6b53fc37ae

Крок 4. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо, орієнтуючись на свій смак, натираємо чорним перцем і сіллю.

354c1556e2e69fdfaa3e2309ca675976

Крок 5. Заливаємо птицю попередньо підготовленим маринадом, перемішуємо і залишаємо для просочення (чим довше, тим краще).

e217b10ca9a3ad9296fd7e27b4b849ca

Крок 6. Далі вистилаємо форму фольгою так, як показано на фото, промазуємо тонким шаром масла і викладаємо стегенця.

11b2cd995c9aa37bd0eab526e2bec561

Крок 7. Загортаємо по типу конвертика.

e7bdf5629baf2fce741fa403179cc290

Крок 8. Запікаємо страву при 190 градусах 40 хвилин, потім розкриваємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин для утворення апетитної скоринки.

4dd9e2962bf4ced6890e722c4f195512

Крок 9. Перед подачею присипаємо кунжутом. Смачного!

d6ea2140ee11738f9d3bdf2de13202c8

Курячі стегенця, запечені з сиром

Курячі стегенця, запечені з сиром і часником – це соковита і пікантна страва, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час буденної вечері, але і під час званого банкету. Курка, приготована таким чином, завжди виділяє дуже багато жиру і соку, яким можна заправити будь-який гарнір.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо стегна під водою, промакуємо паперовими серветками і при необхідності обрізаємо надлишки жиру.

f1d140810df2aae792ead42fbbe5266a

Крок 2. М’ясо солимо і приправляємо, гарненько перемішуємо.

f03fdfb4a0250b40817e754345da92cf

Крок 3. Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

3773dc6b8290d23809ade71bcfacf124

Крок 4. Піднімаємо шкірку кожного стегна, всередину розділимо пелюстки очищеного і подрібненого часнику.

6bc126a1b3c4900bc76cae800005dadf

Крок 5. Також додаємо жменьку сирної стружки.

822b20207b8d0e88c871334a05161b9b

Крок 6. Розрівнюємо шкірку.

f3e096203bda5c8a1598d23168f2ac05

Крок 7. Форму вистилаємо пергаментом, розкладаємо птицю і кожен сегмент присмачуємо майонезом.

7b526ae35741309a79f952f9eb92ed7b

Крок 8. Готуємо курку протягом 55-60 хвилин (180 градусів). Смачного!

8a69c63278b20808ec9219fea4c58ea0

Курячі стегна з рисом в духовці

Курячі стегна з рисом в духовці – це повноцінна страва, яка стане для вас і вашої родини смачним і ситним обідом або вечерею. Витративши мінімум зусиль і часу, готуємо комплексне страву, що складається з соковитої птиці і розсипчастої крупи.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 1 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Бульйон – 2 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. На стіл викладаємо продукти, перераховані вище.

c8937a36e8e84e5371310d3a2d2def35

Крок 2. Промиту курку посипаємо сіллю і спеціями за бажанням.

67689b9e2ad70566a370b675b71fbdce

Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі і нарізаємо невеликими сегментами.

05d540bd804267211c1e97f04be78d96

Крок 4. У жароміцну форму наливаємо трохи соняшникової олії і висипаємо цибулю, прибираємо в духовку на 10 хвилин при 190 градусах.

225b97080a16479b0f80b028012c1dc8

Крок 5. Потім за формою розділимо рис і повертаємо в духовку ще на 7 хвилин.

afefb788ec755ca6b58a7c710ece03cf

Крок 6. Викладаємо куряче м’ясо.

a12601d248e097542b1cc427e8f63d18

Крок 7. Заливаємо інгредієнти бульйоном і закриваємо ємність фольгою, запікаємо 40-45 хвилин, а потім прибираємо фольгу. Підрум’янюємо стегенця ще 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Смачного!

68ed94bff4c1de87dce2a0c54ea0b9ab

Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці

Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці – це страва, яка ідеально підходить для тих, хто приходить в захват від хрускоту і ефектного зовнішнього вигляду золотистої скоринки, яка виходить завдяки простому, але дуже смачного маринаду. Приступимо ж!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 25 мл.
  • Трави прованські – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо курку.

087ea9077acd613eac43c12f36e7794a

Крок 2. В окремій чаші з’єднуємо оливкова олія, майонез і соєвий соус.

ab6607915f79a055f2640f0e3dc0d245

Крок 3. Доповнюємо дрібкою солі, паприкою, ароматними травами і чорним перцем.

7dba6f96e89316b24dfb6974b4f4798b

Крок 4. Заливаємо маринадом стегенця, перемішуємо і настоюємо протягом однієї години.

9dd2ea44b7005c82ba6bf9ce1951a8a8

Крок 5. Далі птицю разом з маринадом перекладаємо в форму для запікання.

48f65839c576130279905fb3d1b331cc

Крок 6. Запікаємо стегна протягом 45 хвилин при температурній позначці в 200 градусів.

f3e5ce828d37acdb187d3739d37892ad

Крок 7. Золотисту курку викладаємо на сервірувальну тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!

16f69598b5b9629003457ce96bb28e27

ВОНИ ІДЕАЛЬНІ!!! Печені курячі стегна в духовці – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал