Курячі стегна в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Курячі стегна в духовці – це ситна і неймовірно соковита страва, яку запросто можна подати, як до сімейної вечері, так і святкового обіду. Завдяки невеликим вкраплень жиру і сірому м’ясу на кісці, ці частини птиці вражають своєю ніжністю і поживністю, а також прекрасно гармоніюють з найрізноманітнішими гарнірами: будь-то розсипчаста гречана каша або запечена картопля. Особливо смачно буде, якщо полити крупу або овочі.

Запечені курячі стегна з картоплею

Запечені курячі стегна з картоплею – це ідеальний варіант для сімейної вечері на швидку руку, від якого кожен буде в захваті! Завдяки спільному запікання, картопляні скибочки максимально просочуються і насичуються м’ясним соком, а сирна корочка робить страва неймовірно апетитним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг.
  • Стегенця курячі – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Спеції для птиці – 20 гр.
  • Спеції для картоплі – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті стегенця розрізуємо на дві половинки, солимо, перчимо і посипаємо приправою для птиці – перемішуємо і відправляємо на деко.

Крок 2. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями і розділимо поверх м’яса.

Крок 3. Картоплю очищаємо, промиваємо і нарізаємо тонкими слайсами, присмачуємо спеціями і сіллю – кладемо наступним шаром.

Крок 4. Змащуємо напівфабрикат майонезом.

Крок 5. Щедро посипаємо сирною стружкою і прибираємо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.

Крок 6. Смачного!

Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток

Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток? Точно так же, як і інші частини птиці: додати спеції і відправити в форму для запікання для подальшої теплової обробки в духовій шафі. Подавати таке м’ясо найкраще з ніжним картопляним пюре або розсипчастим рисом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’якоть стегна – 1 кг.
  • Приправа для м’яса – ½ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Аджика – 2 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Зелень – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясну курячу м’якоть ополіскуємо під струменем води і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Курку викладаємо в глибоку миску, солимо і присипаємо спеціями.

Крок 3. Доповнюємо склад сметаною і аджик – ретельно перемішуємо.

Крок 4. Ми залишаємо для просочення мінімум на одну годину.

Крок 5. Після закінчення часу, викладаємо птицю в вогнетривку форму і заливаємо залишилися маринадом.

Крок 6. Запікаємо стегенця протягом 50 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці

Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці – це неймовірно соковита страва, яка по закінченню термічної обробки, в буквальному сенсі розпадається по волокнам при мінімальному тиску виделкою. За рахунок спеціального кулінарного пакета, птах зберігає в собі максимальну кількість соків і ароматів.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

Крок 2. Ополіскуємо стегна, даємо час обсохнути, складаємо в глибоку ємність.

Крок 3. Курку солимо і присмачуємо приправою, також видавлюємо через прес зубки часнику.

Крок 4. Додаємо потрібну кількість майонезу і сметани.

Крок 5. Курку активно перемішуємо і даємо настоятися протягом півгодини.

Крок 6. Укладаємо стегенця в рукав і пов’язуємо кінці, в пакеті робимо зубочисткою кілька проколів для виходу пара.

Крок 7. Протягом 40 хвилин запікаємо курку при 200 градусах, потім рукав розрізаємо і підрум’янюємо стегна ще близько 10 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо смачну страву по тарілках і запрошуємо рідних до столу. Смачного!

Курячі стегна з овочами в духовці

Курячі стегна з овочами в духовці – це недорога, але, тим не менш, досить вишукана страва, прекрасно підходить для вечері. Про вечерю ми згадали неспроста, а тому як блюдо виходить легким, але в той же час поживним, відповідно, до ранку ви напевно залишитеся ситими.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Спеції для курки – ½ ч.л.
  • Приправа універсальна – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З курячих стегон знімаємо шкірку і відділяємо м’якоть від кісток, промиваємо водою.

Крок 2. У піалі змішуємо майонез з пропущеним через прес часником, сіллю і спеціями.

Крок 3. Отриманою сумішшю старанно натираємо птицю і залишаємо для маринування на півгодини при кімнатній температурі.

Крок 4. Тим часом, очищену картоплю розрізаємо на часточки.

Крок 5. Аналогічно подрібнюємо томати, довільно ріжемо цибулю, а м’якоть болгарського перцю нарізаємо соломкою.

Крок 6. У мисці перемішуємо овочі з сіллю, універсальною приправою і олією.

Крок 7. У форму для запікання викладаємо овочі і м’ясо, затягуємо фольгою і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів.

Крок 8. Через 60 хвилин гарячу страву розділимо по порційних тарілках і насолоджуємося. Смачного!

Курячі стегна в майонезі в духовці

Курячі стегна в майонезі в духовці – це проста в приготуванні, але неймовірно смачна страва, яка порадує вас своєю апетитною скоринкою, що володіє непередаваним хрускотом і рум’яністю. Доповнити м’ясо можна свіжим овочевим салатом або гарніром з круп.

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Майонез – 70 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа універсальна з сіллю – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо лушпиння з зубців часнику і пропускаємо через прес.

Крок 2. Промиту птицю кладемо в глибоку миску, додаємо подрібнений часник, універсальну приправу.

Крок 3. Активно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою і на всю ніч відправляємо на полицю холодильної камери.

Крок 4. Потім присмачуємо стегенця майонезом.

Крок 5. Перемішуємо.

Крок 6. Переміщаємо в форму, придатну для запікання в духовці.

Крок 7. Запікаємо 40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Готуйте і отримуйте задоволення!

Курячі стегна, запечені в фользі

Курячі стегна, запечені в фользі, готуються досить швидко, однак, вимагають часу для маринування і просочення ароматної сумішшю, що складається з соєвого соусу, гірчиці і каррі. Такий маринад ідеально підходить для соковитого і апетитного м’яса птиці.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У піалі змішуємо складові маринаду: оливкова олія, каррі, соєвий соус і гірчицю.

Крок 3. У суміш додаємо подрібнений часник і гарненько перемішуємо.

Крок 4. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо, орієнтуючись на свій смак, натираємо чорним перцем і сіллю.

Крок 5. Заливаємо птицю попередньо підготовленим маринадом, перемішуємо і залишаємо для просочення (чим довше, тим краще).

Крок 6. Далі вистилаємо форму фольгою так, як показано на фото, промазуємо тонким шаром масла і викладаємо стегенця.

Крок 7. Загортаємо по типу конвертика.

Крок 8. Запікаємо страву при 190 градусах 40 хвилин, потім розкриваємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин для утворення апетитної скоринки.

Крок 9. Перед подачею присипаємо кунжутом. Смачного!

Курячі стегенця, запечені з сиром

Курячі стегенця, запечені з сиром і часником – це соковита і пікантна страва, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час буденної вечері, але і під час званого банкету. Курка, приготована таким чином, завжди виділяє дуже багато жиру і соку, яким можна заправити будь-який гарнір.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо стегна під водою, промакуємо паперовими серветками і при необхідності обрізаємо надлишки жиру.

Крок 2. М’ясо солимо і приправляємо, гарненько перемішуємо.

Крок 3. Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 4. Піднімаємо шкірку кожного стегна, всередину розділимо пелюстки очищеного і подрібненого часнику.

Крок 5. Також додаємо жменьку сирної стружки.

Крок 6. Розрівнюємо шкірку.

Крок 7. Форму вистилаємо пергаментом, розкладаємо птицю і кожен сегмент присмачуємо майонезом.

Крок 8. Готуємо курку протягом 55-60 хвилин (180 градусів). Смачного!

Курячі стегна з рисом в духовці

Курячі стегна з рисом в духовці – це повноцінна страва, яка стане для вас і вашої родини смачним і ситним обідом або вечерею. Витративши мінімум зусиль і часу, готуємо комплексне страву, що складається з соковитої птиці і розсипчастої крупи.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 1 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Бульйон – 2 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. На стіл викладаємо продукти, перераховані вище.

Крок 2. Промиту курку посипаємо сіллю і спеціями за бажанням.

Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі і нарізаємо невеликими сегментами.

Крок 4. У жароміцну форму наливаємо трохи соняшникової олії і висипаємо цибулю, прибираємо в духовку на 10 хвилин при 190 градусах.

Крок 5. Потім за формою розділимо рис і повертаємо в духовку ще на 7 хвилин.

Крок 6. Викладаємо куряче м’ясо.

Крок 7. Заливаємо інгредієнти бульйоном і закриваємо ємність фольгою, запікаємо 40-45 хвилин, а потім прибираємо фольгу. Підрум’янюємо стегенця ще 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Смачного!

Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці

Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці – це страва, яка ідеально підходить для тих, хто приходить в захват від хрускоту і ефектного зовнішнього вигляду золотистої скоринки, яка виходить завдяки простому, але дуже смачного маринаду. Приступимо ж!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 25 мл.
  • Трави прованські – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо курку.

Крок 2. В окремій чаші з’єднуємо оливкова олія, майонез і соєвий соус.

Крок 3. Доповнюємо дрібкою солі, паприкою, ароматними травами і чорним перцем.

Крок 4. Заливаємо маринадом стегенця, перемішуємо і настоюємо протягом однієї години.

Крок 5. Далі птицю разом з маринадом перекладаємо в форму для запікання.

Крок 6. Запікаємо стегна протягом 45 хвилин при температурній позначці в 200 градусів.

Крок 7. Золотисту курку викладаємо на сервірувальну тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!

ВОНИ ІДЕАЛЬНІ!!! Печені курячі стегна в духовці – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал