Я дуже люблю гороховий суп, але мені не подобається те, що горох доводиться замочувати на ніч. Значить потрібно заздалегідь планувати, а якщо захотілося прямо зараз?
Варіант є і це не варіння горохового супу протягом 2-3 годин, а використання сорту орегон. Він не вимагає замочування і буде готовий через 30 хвилин. За смаком і запахом сильних відмінностей від жовтого гороху я не помітила.
Для приготування горохового супу використовую:
- горох орегон – 200 гр
- морква – 1 шт (приблизно 100 гр)
- вермішель – 50 гр
- соєве м’ясо для супів – 50 гр
- сіль за смаком
- зелень за бажанням
- лавровий лист – 2 шт
- перець горошком – кілька зерен
Як приготувати пісний гороховий суп?
- Горох промиваю кілька разів в проточній воді.
Зверніть увагу, якого він красивого зеленого кольору. Відправляю в 3-х літрову каструлю з киплячою водою. Чекаю, поки закипить, знімаю пінку і прикручую газ до повільного.
- Через 10 хвилин додаю в каструлю натерту моркву і соєве м’ясо.
- Ще через 10 хвилин кладу вермішель, перемішую, солю і додаю в гороховий суп лавровий лист і перець.
- Варю останні 10 хвилин, додаю зелень (у мене заморожена петрушка), вимикаю газ. Даю гороховому супу настоятися півгодини.
Готово! Ось такий вийшов гороховий суп, смачний і корисний. Інгредієнти тут замінні: замість соєвого м’яса можна покласти картоплю або гриби, замість вермішелі – галушки або супові зірочки. Приємного апетиту!