Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем і олією – 5 рецептів з покроковими фото

Заварне тісто для пельменів на окропі – основа для смачної домашньої страви, варіант, який перевірений часом та підтверджений досвідом кулінарів. Інгредієнтами тіста залишаються борошно з водою, яйцем та сіллю. Заварене окропом борошно робить тісто дуже пластичним. Його легко розкачати в тонкий пласт і пельмені зберігають форму і цілісність при варінні, що важливо для кожної господині.

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією

Пельмені, особливо домашні, люблять у багатьох сім'ях. Приготувати або придбати для них будь-який фарш і наліпити пельмені – це одна річ. Інша річ – приготувати гарне тісто. Варіантом такого тіста може бути у вас заварне тісто з яйцем і рослинною олією, яке відрізняють еластичність, податливість і при готуванні – збереження форми.

    Тісто для пельменів на окропі без яєць

    Заварне тісто для пельменів, примішане без додавання яйця, виходить більш слухняним, податливим, не прилипає до долонь і столу, вимагає менше борошна при обробленні, що важливо для кожної господині при ручному ліпленні пельменів. Зварені пельмені вийдуть м'якішими, добре зберігають форму, що дозволяє готувати їх для дитячого харчування.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Борошно – 2.5 ст.
    • Окріп – 1 ст.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Сіль – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Борошно пшеничне відразу просівається через сито в посуд для замісу тіста і до неї додається щіпка солі. Бо борошно буває різним, спочатку насипається 1,5-2 склянки, а потім додається при необхідності.

    Крок 2. До окропу наливаються три ложки рослинної олії.

    Крок 3. При одночасному замісі тіста ложкою в муку тонким струменем наливається окріп з маслом і активно змішується з мукою.

    Крок 4. Коли мука забере всю воду, тісто перекладається на присипану мукою стільницю і заміс триває руками протягом 5-7 хвилин. Цього часу вистачає для тіста без яєць. Замішане тісто виходить м'яке, еластичне та не прилипає до долонь. Йому не потрібен час для відпочинку.

    Крок 5. Для пельменів береться будь-який фарш, заправлений спеціями на свій смак.

    Крок 6. Тісто розкочуємоться в тонкий коржик, нарізується невеликими кружальцями і на них викладається фарш.

    Крок 7. Формування пельменів із заварного без яєць тіста проводиться легко та швидко. Смачних та вдалих страв!

    Заварне тісто для пельменів на молоці

    Варіант замісу заварного тіста для пельменів на молоці є менш універсальним, і це вибір господині. Пельмені з такого тіста ліпляться легко, не вимагають зайвого борошна, шви цілісність зберігають добре, а готові пельмені відрізняє дивовижний насичений смак. При замісі тіста важливо правильно дотриматися пропорції інгредієнтів, що буде гарною підмогою у виконанні рецепту.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Борошно – 1.25 ст.
    • Молоко – 125мл.
    • Масло вершкове – 25 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. У каструлю з товстими стінками або сотейник наливається молоко, кладеться вершкове масло, насипається трохи солі і при помішуванні ложкою ця маса доводиться до кипіння.

    Крок 2. Борошно для тіста просівається через сито. Півсклянки борошна пересипається в кипляче молоко, швидко ложкою перемішується та заварюється.

    Крок 3. Потім цього тіста розбивається одне яйце і ложкою, а краще міксером швидко перемішується до однорідного стану.

    Крок 4. Потім досипається решта борошна і замішується тісто. Якщо яйце велике, додається борошна трохи більше.

    Крок 5. Тісто перекладається на присипану мукою стільницю, і заміс завершується руками. Потім тісто згортається в колобок, прикривається серветкою та залишається на 30 хвилин для відпочинку.

    Крок 6. Після цього часу із замішаного на молоці заварного тіста можна формувати пельмені. Смачних та вдалих страв!

    Заварне тісто для пельменів у міксері

    Для господарок, які часто працюють з борошном, відмінним помічниками для замісу тіста буде кухонна техніка і зокрема планетарний міксер, адже ручний заміс – тяжка справа. У цьому рецепті міксером замішуємо заварне тісто для пельменів, яке відрізняє м'яка і еластична текстура в порівнянні зі звичайним тістом. Використовуємо програму для замісу тіста, вказану в інструкції до приладу.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Борошно – 1 кг.
    • Окріп – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Яйце – 2 шт.
    • Сіль – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед відмірюються у потрібній кількості всі інгредієнти для замісу заварного тіста, адже правильна їхня пропорція важлива.

    Крок 2. У чашу міксера борошно пересипається через сито. До неї розбиваються два яйця, наливається олія, насипається сіль і спеціальною насадкою ці інгредієнти перемішуються.

    Крок 3. Не припиняючи процес замісу, до тіста тонким струменем наливається окріп. Тісто замішується до однорідного стану.

    Крок 4. Примішане в міксері тісто виходить досить клейким, але встигає трохи охолонути. Воно перекладається на присипану мукою стільницю і заміс завершується руками до того моменту, поки тісто не припинить прилипати до долонь і столу.

    Крок 5. Потім тісто згортається в колобок, трохи присипається мукою і з нього можна формувати пельмені. Вдалих та смачних страв!

    Тісто для пельменів на окропі з оцтом

    Варіантом еластичного та зручного в роботі тіста для пельменів буде заварне тісто з додаванням оцту. Окріп в тандемі з оцтовою кислотою добре розвиває клейковину борошна. Що збільшує еластичність та міцність замішаного тіста, а в готових пельменях присмак оцту зовсім не відчувається. Пельмені виходять тонкими, білими і гладкими. Заміс заварного тіста з оцтом не відрізняється від звичайного замісу.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Борошно – 700 гр.
    • Окріп – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Оцет 9% – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Борошно просіюється через густе сито для збагачення її киснем і пересипається в посуд для замісу тіста.

    Крок 2. Потім до неї насипається трохи солі, розбивається яйце і наливаються дві ложки олії.

    Крок 3. Потім до цих інгредієнтів наливається столова ложка оцту.

    Крок 4. Тонким струменем до борошна наливається окроп і ложкою або лопаткою тісто відразу активно замішується.

    Крок 5. Потім тісто перекладається на присипаний борошном стіл і руками продовжується заміс. Загальний час замісу заварного тіста з оцтом має бути не менше 12-15 хвилин. Замішане тісто згортається в колобок, прикривається серветкою та залишається для відпочинку на 30 хвилин.

    Крок 6. Після часу відпочинку тісто готове до формування пельменів. Смачних та вдалих страв!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал