Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем і олією – 5 рецептів з покроковими фото

a575cd5a092396d42daaa6e476b61033

Заварне тісто для пельменів на окропі – основа для смачної домашньої страви, варіант, який перевірений часом та підтверджений досвідом кулінарів. Інгредієнтами тіста залишаються борошно з водою, яйцем та сіллю. Заварене окропом борошно робить тісто дуже пластичним. Його легко розкачати в тонкий пласт і пельмені зберігають форму і цілісність при варінні, що важливо для кожної господині.

Заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем та олією

Пельмені, особливо домашні, люблять у багатьох сім'ях. Приготувати або придбати для них будь-який фарш і наліпити пельмені – це одна річ. Інша річ – приготувати гарне тісто. Варіантом такого тіста може бути у вас заварне тісто з яйцем і рослинною олією, яке відрізняють еластичність, податливість і при готуванні – збереження форми.

e35ec94b94eed10297016970efb527c9

    Тісто для пельменів на окропі без яєць

    Заварне тісто для пельменів, примішане без додавання яйця, виходить більш слухняним, податливим, не прилипає до долонь і столу, вимагає менше борошна при обробленні, що важливо для кожної господині при ручному ліпленні пельменів. Зварені пельмені вийдуть м'якішими, добре зберігають форму, що дозволяє готувати їх для дитячого харчування.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Борошно – 2.5 ст.
    • Окріп – 1 ст.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Сіль – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Борошно пшеничне відразу просівається через сито в посуд для замісу тіста і до неї додається щіпка солі. Бо борошно буває різним, спочатку насипається 1,5-2 склянки, а потім додається при необхідності.

    59922e0b473d7ac0f62e1fbb8f59dbe7

    Крок 2. До окропу наливаються три ложки рослинної олії.

    4d5e414a41dbe4a58c878d9fdf144e63

    Крок 3. При одночасному замісі тіста ложкою в муку тонким струменем наливається окріп з маслом і активно змішується з мукою.

    b854bd28447a6e98302b127fc74959a2

    Крок 4. Коли мука забере всю воду, тісто перекладається на присипану мукою стільницю і заміс триває руками протягом 5-7 хвилин. Цього часу вистачає для тіста без яєць. Замішане тісто виходить м'яке, еластичне та не прилипає до долонь. Йому не потрібен час для відпочинку.

    7d1c582e68c799530292ce70959e5b49

    Крок 5. Для пельменів береться будь-який фарш, заправлений спеціями на свій смак.

    ad7fe5f3744c33db3211f17677b586e9

    Крок 6. Тісто розкочуємоться в тонкий коржик, нарізується невеликими кружальцями і на них викладається фарш.

    ee2d3289ac2451255de7ffb844a127ca

    Крок 7. Формування пельменів із заварного без яєць тіста проводиться легко та швидко. Смачних та вдалих страв!

    ea1e798bba77512e385423420bf23033

    Заварне тісто для пельменів на молоці

    Варіант замісу заварного тіста для пельменів на молоці є менш універсальним, і це вибір господині. Пельмені з такого тіста ліпляться легко, не вимагають зайвого борошна, шви цілісність зберігають добре, а готові пельмені відрізняє дивовижний насичений смак. При замісі тіста важливо правильно дотриматися пропорції інгредієнтів, що буде гарною підмогою у виконанні рецепту.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Борошно – 1.25 ст.
    • Молоко – 125мл.
    • Масло вершкове – 25 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. У каструлю з товстими стінками або сотейник наливається молоко, кладеться вершкове масло, насипається трохи солі і при помішуванні ложкою ця маса доводиться до кипіння.

    224c34d0db5d2228979cd8123d9c6507

    Крок 2. Борошно для тіста просівається через сито. Півсклянки борошна пересипається в кипляче молоко, швидко ложкою перемішується та заварюється.

    38efae66ea362df4ae0b3ec9c5b3b010

    Крок 3. Потім цього тіста розбивається одне яйце і ложкою, а краще міксером швидко перемішується до однорідного стану.

    0f5f414622b2f5287b124634bd86f574

    Крок 4. Потім досипається решта борошна і замішується тісто. Якщо яйце велике, додається борошна трохи більше.

    fea945a4eccd218948bb92164123e1d5

    Крок 5. Тісто перекладається на присипану мукою стільницю, і заміс завершується руками. Потім тісто згортається в колобок, прикривається серветкою та залишається на 30 хвилин для відпочинку.

    dd13a1a1c0bc73f5b1fbbf6f518df422

    Крок 6. Після цього часу із замішаного на молоці заварного тіста можна формувати пельмені. Смачних та вдалих страв!

    a4b029d51178b728db0993c3708d9531

    Заварне тісто для пельменів у міксері

    Для господарок, які часто працюють з борошном, відмінним помічниками для замісу тіста буде кухонна техніка і зокрема планетарний міксер, адже ручний заміс – тяжка справа. У цьому рецепті міксером замішуємо заварне тісто для пельменів, яке відрізняє м'яка і еластична текстура в порівнянні зі звичайним тістом. Використовуємо програму для замісу тіста, вказану в інструкції до приладу.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Борошно – 1 кг.
    • Окріп – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Яйце – 2 шт.
    • Сіль – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед відмірюються у потрібній кількості всі інгредієнти для замісу заварного тіста, адже правильна їхня пропорція важлива.

    08f6c97681f7c998ff416fe68a3c8530

    Крок 2. У чашу міксера борошно пересипається через сито. До неї розбиваються два яйця, наливається олія, насипається сіль і спеціальною насадкою ці інгредієнти перемішуються.

    01d3998a6f2ec2699a11766464e66564

    Крок 3. Не припиняючи процес замісу, до тіста тонким струменем наливається окріп. Тісто замішується до однорідного стану.

    9b7f818fd3a8399cc89941260054c6e9

    Крок 4. Примішане в міксері тісто виходить досить клейким, але встигає трохи охолонути. Воно перекладається на присипану мукою стільницю і заміс завершується руками до того моменту, поки тісто не припинить прилипати до долонь і столу.

    36411cfaa9d3514d456287e9cea72c8b

    Крок 5. Потім тісто згортається в колобок, трохи присипається мукою і з нього можна формувати пельмені. Вдалих та смачних страв!

    c31b1abf205aa01a98ac7d322ea24eec

    Тісто для пельменів на окропі з оцтом

    Варіантом еластичного та зручного в роботі тіста для пельменів буде заварне тісто з додаванням оцту. Окріп в тандемі з оцтовою кислотою добре розвиває клейковину борошна. Що збільшує еластичність та міцність замішаного тіста, а в готових пельменях присмак оцту зовсім не відчувається. Пельмені виходять тонкими, білими і гладкими. Заміс заварного тіста з оцтом не відрізняється від звичайного замісу.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Борошно – 700 гр.
    • Окріп – 2 ст.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Оцет 9% – 1 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Борошно просіюється через густе сито для збагачення її киснем і пересипається в посуд для замісу тіста.

    be945e1ce21fff96ec2b2c3b6cc23ad4

    Крок 2. Потім до неї насипається трохи солі, розбивається яйце і наливаються дві ложки олії.

    75172efce3e59711d9b997d3b4811adf

    Крок 3. Потім до цих інгредієнтів наливається столова ложка оцту.

    359d9023be30a9337b782c351410228c

    Крок 4. Тонким струменем до борошна наливається окроп і ложкою або лопаткою тісто відразу активно замішується.

    4fa64cd622fddb1fbb3e84a3ff181f95

    Крок 5. Потім тісто перекладається на присипаний борошном стіл і руками продовжується заміс. Загальний час замісу заварного тіста з оцтом має бути не менше 12-15 хвилин. Замішане тісто згортається в колобок, прикривається серветкою та залишається для відпочинку на 30 хвилин.

    30a693a1e9e6f54892da5b31faf62f6f

    Крок 6. Після часу відпочинку тісто готове до формування пельменів. Смачних та вдалих страв!

    5f0e8bb751d25b74d2b66c83163a7967

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал