Маринад для печериць на мангалі – 8 швидких та смачних рецептів з покроковими фото

Щоб гриби, приготовані на мангалі, зберегли соковитість та індивідуальний аромат, їх треба вміти правильно замаринувати. Свіжі гриби недовго вимочують у маринаді, нанизують на шампури і готують на вугіллі або на ґратах гриля. Грибною стравою доповнюють рибу, овочі та м'ясо.

Соєвий маринад для печериць на мангалі

Без маринування, гриби, приготовані на мангалі, вийдуть сухими та несмачними. Якщо попередньо вимочити печериці в маринаді із соєвого соусу, меду та запашних трав, смак грибів стане більш насиченим та пряним.

    Смачного!

    Маринад на майонезі з часником для печериць

    Шашлик із шампіньйонів, приготовлений на мангалі в майонезному соусі, виходить анітрохи не гірше за шашлик із м'ясного інгредієнта. Дуже ароматна, ситна та смачна страва підійде для сімейного пікніка або відпочинку з друзями.

    Час приготування – 2 год. 40 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 300 гр.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Сік лимона – 1 год.
    • Часник – 1 зуб.

    Процес приготування :

    Крок 1. Свіжі печериці позбавляємо землістій частини «ніжки» і видаляємо темні цятки на «капелюшках». Потім викладаємо гриби в друшляк – так їх зручніше промити. Споліскуємо холодною водою і даємо зайвої рідини стекти. Додатково стираємо вологу паперовими рушниками. Більші гриби розрізаємо навпіл, щоб скоротити час їх обсмажування. Викладаємо печериці в пакет із застібкою або миску.

    Крок 2. Для приготування маринаду нам знадобиться чайна ложка лимонного соку, який можна видавити зі шматочка свіжого лимона. В окрему піалу викладаємо дві столові ложки майонезу, сіль та лимонний сік.

    Крок 3. Зубок часнику без лушпиння пропускаємо через часник прямо в піалу з соусом.

    Крок 4. Викладаємо печериці в піал і акуратно перемішуємо. Попередньо, капелюшки грибів потрібно проколоти вилкою, щоб вони краще просочилися маринадом. Ставимо гриби в холодильник на кілька годин (не менше двох).

    Крок 5. Нанизуємо гриби на шампури та готуємо на мангалі, на вугіллі. Про готовність печериць говоритиме рум'яна скоринка. На смаження грибів знадобиться 15 хвилин, протягом яких їх потрібно постійно перевертати.

    Смачного!

    Маринад для печериць на мангалі з гірчицею

    Печериці в маринаді із соєвого соусу та гірчиці – це чудовий варіант закуски для пікніка. Гриби краще вибирати не надто великі і маринувати їх у соусі не менше однієї години до початку приготування.

    Час приготування – 1 год. 40 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 250 гр.
    • Соус соєвий – 2 ст.
    • Гірчиця – 1 год.
    • Італійські трави – 1 ч.л.
    • Петрушка свіжа – 2 гілки.

    Процес приготування :

    Крок 1. Печериці уважно оглядаємо та зрізаємо частину «ніжки». Якщо на «капелюшках» є затемнення, видаляємо їх. Потім гриби потрібно ретельно вимити прохолодною водою і насухо обтерти від зайвої вологи серветкою або паперовим рушником.

    Крок 2. Вимиті та обсохлі печериці відправляємо в піалу чи миску. Поливаємо гриби двома столовими ложками соєвого соусу.

    Крок 3. Посипаємо печериці однією чайною ложкою італійських трав. Ви можете вибрати свій набір трав або спецій для посипання. Додаємо одну чайну ложку гірчиці та перемішуємо печериці з маринадом.

    Крок 4. Маринуємо гриби не менше однієї години у прохолодному місці (у холодильнику). За 5 хвилин до обсмажування грибів слід вимити зелень (петрушку) і порубати її ножем. Можна залишити зелень у вигляді гілок.

    Крок 5. Нанизуємо гриби на шампури або викладаємо їх на ґрати. Готуємо 15 хвилин до м'якості печериць. Викладаємо гриби на страва та прикрашаємо свіжою петрушкою.

    Смачного!

    Смачний маринад на сметані для печериць

    Для приготування шашлику з шампіньйонів потрібно вибирати густішу сметану, яка необов'язково має бути занадто жирною. Печериці в маринаді – соковита, смачна та ароматна страва.

    Час приготування – 1 год. 40 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 600 гр.
    • Сметана 30% – 5 ст.
    • Вершки 20% – 3 ст.
    • Часник – 2 зуб.
    • Паприка – 1 год.
    • Перець чилі – 1/2 ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Суміш перців – до смаку.

    Процес приготування :

    Крок 1. Зрізаємо «ніжки» печериць. Промиваємо гриби проточною водою. Зазвичай печериці не радять промивати, а лише обтирати сухими серветками, щоб гриби не наситилися надлишками вологи. В даному випадку необхідно, щоб печериці були соковитими. Поміщаємо продукт у піалу.

    Крок 2. В окрему піалу викладаємо 5 столових ложок жирної сметани і вливаємо 3 столові ложки густих вершків.

    Крок 3. Очищені від лушпиння зубки часнику пропускаємо через часник у піалу з соусом. Приправляємо маринад паприкою, перцем чилі, сіллю та сумішшю перців, яка вам більше подобається.

    Крок 4. Перемішуємо соус і відправляємо гриби. Акуратно перемішуємо печериці з маринадом. Піалу із заготівлею поміщаємо в холодильник на 60 хвилин.

    Крок 5. Щоб печериці не прокручувалися в процесі смаження, краще нанизувати їх на шампури не прямо, а навскіс: чіпляти «ніжку» і частину «капелюшки». Обсмажуємо гриби на вугіллі близько 15-20 хвилин до м'якості та рум'яності. Час смаження залежатиме від розміру грибів.

    Смачного!

    Швидкий маринад для печериць з оцтом

    Цей рецепт приготування маринаду для грибів дійсно досить простий. Продукт не вийде більш менш кислим, так як ви самі зможете вирішувати, яку кількість інгредієнтів потрібно додати.

    Час приготування – 1 год. 45 хв.

    Час приготування – 30 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 400 гр.
    • Вода – 500 мл.
    • Оцет яблучний – 6 ст.
    • Цукор – 1 ч.л.
    • Лист лавровий – 2 шт.
    • Перець чорний горошком – 5 шт.
    • Перець запашний горошком – 3 шт.
    • Кріп – 3 гілки.
    • Гірчиця у зернах – 1/2 ч.л.
    • Часник – 2-3 зуби.
    • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
    • Сіль – 2 ч. л.

    Процес приготування :

    Крок 1. Для маринування печериць нам знадобиться будь-яка ємність – чиста, без пошкоджень. Зрізаємо частини грибів у районі «ніжок» та «капелюшок», на яких є дефекти. Обтираємо печериці вологою чистою ганчіркою або паперовим рушником, щоб змити бруд. Викладаємо гриби у підготовлену ємність. Нарізаємо очищену частину цибулини півкільцями, а зубки часнику роздавлюємо плоскою частиною ножа.

    Крок 2. Наливаємо в сотейник півлітра очищеної води. Додаємо в неї сіль та цукор, пару лаврових листів, горошини чорного, запашного перцю та гірчиці. Туди ж відправляємо цибулю, нарізану півкільцями та часник.

    Крок 3. Маринад доводимо до кипіння на плиті. Проварюємо його протягом п'яти хвилин. За цей час сіль та цукор розчиняться, а решта спецій віддасть маринаду свій неповторний аромат. Вимикаємо плиту та вливаємо в маринад яблучний оцет. Його також можна замінити винним або звичайним їдальням. Столовий оцет додаємо у кількості чотирьох столових ложок.

    Крок 4. 3 гілки кропу промиваємо проточною водою і позбавляємо зайвої вологи. Дрібно рубаємо зелень ножем і відправляємо у ємність із грибами.

    Крок 5. Заливаємо печериці із зеленню маринадом. Він повинен повністю покрити гриби, щоб вони всі насочилися рідиною.

    Крок 6. Накриваємо контейнер кришкою. Чекаємо, поки гриби в маринаді повністю охолонуть, а потім обсмажуємо на мангалі до м'якості.

    Смачного!

    Маринад для грибів на мангалі з паприкою

    Ідеальний варіант маринаду для грибного шашлику. Суміш майонезу та різних спецій додадуть страві пряний насичений аромат та соковитість.

    Час приготування – 3 год. 45 хв.

    Час приготування – 25 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 1 кг.
    • Часник – 5 зубів.
    • Паприка – 1 год.
    • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
    • Коріандр – 1 год.
    • Сіль – 1 год.
    • Зелень – до смаку.
    • Майонез – 4 ст.

    Процес приготування :

    Крок 1. Перебираємо печериці: оглядаємо «ніжки» та «капелюшки» грибів на наявність цяток, які потрібно зрізати. Потім промиваємо продукт проточною водою. Коли гриби обсохнуть, рекомендуємо викласти їх на лист. Якщо вас цей варіант не задовольняє, помістіть гриби в миску.

    Крок 2. В окремій піалі змішуємо паприку, чорний перець, сіль та коріандр. Присмачуємо сухою сумішшю гриби. Щоб спеції рівномірно розподілилися, слід ретельно перемішати їх із печерицями.

    Крок 3. Змащуємо гриби у спеціях майонезом. Соус краще не економити, щоб страва вийшла смачнішою та соковитішою. Видавлюємо в заготовку 5 зубків часнику через часнику. Рубаємо ножем попередньо вимиту і обсохлу зелень. Відправляємо її до інших продуктів. Перемішуємо масу.

    Крок 4. Поміщаємо ємність із печерицями в маринаді в холодильник на 2-3 години. Потім розміщуємо гриби на поверхні ґрат «ніжками» вгору. Збираємо зі стінок ємності, де зберігалися гриби, маринад і поливаємо їм печериці.

    Крок 5. Кладемо ґрати на мангал «ніжками» грибів униз. Про готовність однієї сторони скаже сік, що виділився. Перевертаємо грати іншою стороною та обсмажуємо гриби до готовності.

    Смачного!

    Маринад для печериць на мангалі на соєвому соусі та оливковій олії

    Печериці – «безпечні» гриби, тому що їх вирощують у тепличних умовах. Ще один плюс продукту полягає в його постійній доступності: печериці можна купувати в магазині весь рік і навіть взимку ласувати соковитими та ароматними шашликами.

    Час приготування – 2 год. 35 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 1 кг.
    • Соус соєвий – 2 ст.
    • Олія оливкова – 4 ст.л.
    • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Зелень – за бажанням.

    Процес приготування :

    Крок 1. Перед маринуванням печериці потрібно позбавити зайвого сміття і зрізати затемнення на «капелюшках» і «ніжках», якщо вони є. Потім гриби слід ретельно вимити, щоб очистити від бруду і дати обсохнути.

    Крок 2. Перекладаємо гриби у велику миску. В окремій піалі змішуємо інгредієнти для маринаду – оливкова олія та соєвий соус. Додаємо до них сухі складові: хмелі-сунелі, чорний мелений перець та сіль. Ретельно перемішуємо.

    Крок 3. Заливаємо маринадом печериці та акуратно перемішуємо продукти. Залишаємо гриби на просочення на 2 години.

    Крок 4. Готові печериці нанизуємо на печериці. Обсмажуємо їх на мангалі до рум'яного кольору та м'якості з обох боків (10-15 хвилин). Постійно повертаємо гриби, щоб вони рівномірно просмажилися та поливаємо їх маринадом.

    Крок 5. Шашлик із печериць подаємо до столу гарячим. За бажанням приправляємо його будь-яким видом зелені.

    Смачного!

    Маринад для печериць з лимоном

    Печериці у лимонному маринаді ідеально підходять для приготування шашлику на дачі. Заготівлю використовують як закуску до м'ясних страв і готують із неї салати.

    Час приготування – 24 год. 35 хв.

    Час приготування – 35 хв.

    Кількість порцій – 1.

    Складові:

    • Печериці – 500 гр.
    • Сіль – 1 год.
    • Зелень сушена – 2 ч. л.
    • Лист лавровий – 4 шт.
    • Сік лимонний – 30 мл.
    • Кріп – 50 гр.
    • Перець чорний мелений (великого помелу) – 1 ч.л.
    • Часник – 4-5 зубів.
    • Стебло селери – 2 шт.
    • Олія соняшникова – 100 мл.
    • Вода – 1.5-2 л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Перебираємо свіжі печериці. Позбавляємо їх від зайвого сміття та затемнень. Промиваємо гриби проточною водою. Вливаємо у велику за обсягом каструлю воду. Ставимо ємність на плиту. Перекладаємо гриби у сито. Встановлюємо його поверх країв каструлі та накриваємо кришкою. Стомлюємо печериці 15-20 хвилин на паровій бані і стежимо за тим, щоб не википіла вся вода.

    Крок 2. Тепер приготуємо маринад. У піалу наливаємо олію і висипаємо одну чайну ложку солі. Заливаємо готовий сік лимонний.

    Крок 3. Всипаємо в маринад дві чайні ложки сушеної зелені, чайну ложку чорного перцю і подрібнюємо 4 лаврові листки.

    Крок 4. Вимиваємо зелень. За бажанням можна використовувати не тільки кріп, а й петрушку (25 на 25 г). Коли кріп обсохне, дрібно рубаємо його ножем. Що дрібніше, то краще, щоб виділилося більше соку.

    Крок 5. Зубки часнику, очищені від лушпиння і пару стебел селери дрібно нарізаємо ножем. Розминаємо селеру руками, щоб отримати більше соку з продукту.

    Крок 6. Відправляємо нарізані інгредієнти в піал з маринадом і перемішуємо. Перекладаємо до маринаду печериці та залишаємо на добу. Прикриваємо тарілкою. У процесі маринування постійно перемішуємо.

    Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал