Грецький салат класичний – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

eff739bab9d1aa45b22058c502db2996

Грецький салат – це основа широкої лінійки грецьких салатів і готується він з зрілих помідор, свіжих огірків, червоного цибулі, болгарського перцю і центрального інгредієнта: м’якого сиру. Ці продукти крупно нарізаються і заправляються оливковою олією. У цій темі вам пропонуються не менш смачні варіанти з різним сиром і доповненням іншими інгредієнтами.

Грецький салат з сиром

У грецькому салаті традиційну «Фета» відмінно замінює слабосолоний сир «Факса» і, хоча це сирний продукт з рослинними жирами, а не справжній сир, але він дуже пластичний, має ніжний вершковий смак і добре поєднується з усіма інгредієнтами салату. У цьому рецепті овочі для салату беремо в рівній кількості і заправимо салат тандемом оливкової олії з соком лимона.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 150 гр.
  • Огірок – 150 гр.
  • Солодкий перець – 150 гр.
  • Червоний цибуля – 50 гр.
  • «Факса» – 1 упаковка.
  • Маслини – 20 шт.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Тім’ян – 5 гілочок.
  • Оливкова олія – 25 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для салату і їх заздалегідь охолодіть. Потім овочі промийте холодною водою і обсушити серветкою.

7b8191e18b3a07754a9bd797ca783b69

Крок 2. Огірки наріжте напів-кружками товщиною не менше 3 мм і перекладіть в салатницю.

4b164744c749c10cfb5045910c0c7806

Крок 3. Солодкий перець, можна різного кольору, очистіть від насіння з плодоніжкою, наріжте великими кубиками і перекладіть до огірків.

18f17c90f2505ab806b80cc95429be46

Крок 4. Великими шматочками будь-якої форми наріжте помідори і додайте до решти овочів.

c108ac9e4d75f1d2b7aff7bb8430b274

Крок 5. Тонкими півкільцями подрібніть очищену червону цибулину і перекладіть в салатницю.

Крок 6. Поверх нарізки овочів насипте маслини.

ed22a68510b1e3bfba9393f836b3582b

Крок 7. Для заправки змішайте в піалі оливкова олія з соком 1/3 лимона, дрібкою солі і листям чебрецю.

703ef08fff4ffeb3039ad0c6952050e1

Крок 8. Вийміть з упаковки « Факсу », наріжте середніми кубиками і перекладіть в салатницю. Потім салат полийте приготовленої заправкою і акуратно перемішайте.

87c087cc1a61c05f2dedfd564a22b06e

Крок 9. Приготований грецький салат з фетакс розкладіть по порційних салатниц, посипте чорним перцем і відразу сервіруйте до столу. Смачного!

bf3ea466493676d5934ef50d99aef392

Домашній грецький салат з бринзою

Домашній грецький салат з бринзою буде у вас хорошим варіантом з лінійки грецьких салатів. Бринза готується з приготованого особливим способом коров’ячого або овечого молока з подальшим дозріванням в розчині солі, що надає їй приємний смак, щільну не кришаться текстуру. Ці властивості підходять для доповнення грецького салату. Овочі для салату і кількість їх беремо, як в класичному рецепті. Цибуля беремо білий і маринуємо. Заправляємо салат сумішшю оливкової олії з соком лимона і пряними травами.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Бринза – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Огірок – 200 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Цибуля білий – 30 гр.
  • Оливки зелені – 100 гр.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Оцет – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для салату. Свіжість і гарна якість овочів і бринзи багато в чому визначають смак готового страви.

a67aed9b2777dc1457f1ea423f697df3

Крок 2. Овочі промийте і серветкою приберіть всю вологу. Очистіть цибулину.

6bdcaae147eb373773d33edcaa273f17

Крок 3. Тонкими кільцями наріжте цибулину і на 10 хвилин залийте розведеним у воді оцтом, що видалить гіркоту овоча.

8a71a8cb9d4e1fd521f901fc487e4d56

Крок 4. За цей час великими шматочками наріжте огірки.

88e9770771fec52d2393d2532b95fdc2

Крок 5. Середніми кубиками наріжте помідори, для цього салату беріть томати солодких м’ясистих сортів.

fee3e2c26072423e3cc93c22805b09bf

Крок 6. Такими ж за розміром кубиками наріжте очищений від насіння солодкий перець.

dc31de1b39f8ad016a20882e01c7f3fe

Крок 7. Бринз витягніть з упаковки і наріжте кубиками.

351bc7178e59ee6f4969b52804a279af

Крок 8. Для заправки змішайте оливкова олія з соком лимона, пряними травами і сіллю.

55abbd721ba85067b08a851ff64e589b

Крок 9. Нарізку овочів перекладіть в салатницю, полийте заправкою і перемішайте. Поверх овочів насипте оливки, розкладіть нарізку бринзи і кільця маринованого цибулі. Приготованому домашньому грецькому салату з бринзою дайте 10 хвилин для настоювання і краще в холодильнику, а потім можете сервірувати до столу. Смачного!

Грецький салат з куркою

Грецький салат можна приготувати за будь-яким рецептом і доповнити його відварної, запеченої або смаженою куркою, що зробить блюдо більш ситним, без особливого збільшення калорійності. Такий салат буде у вас повноцінним і смачним вечерею. Інгредієнти і їх пропорція береться, як для традиційного грецького салату. У цьому рецепті курку маринуємо і обсмажуємо, а набір овочів доповнимо пекінською капустою.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 200 гр.
  • Помідори – 160 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Перець солодкий – 150 гр.
  • Пекінська капуста – 400 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Сир « Фета » – 200 гр.
  • Сік лимона – 3 ст.л.
  • Оцет винний – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сушені трави – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для салату. Промити і обсушити серветкою овочі і куряче філе.

865124274f903eef735e5008203efefc

Крок 2. В окремому посуді змішати невелику кількість оливкової олії з винним оцтом, лимонним соком, сіллю, чорним перцем і сухими травами. У цей маринад покласти куряче філе і залишити на півгодини для маринування.

cd6137e198db114f7d1f5f8ee5fe95d0

Крок 3. Великими шматочками нарізати помідори.

8bd6135e5baf187f29b8b667b775880c

Крок 4. Великими кубиками нарізати солодкий перець.

072ae69bd19f06819ea31b78da24ae19

Крок 5. Тонкими півкільцями нарізати очищену цибулину.

9d2482617d77d2bef7a6e62b02e47688

Крок 6. Листи пекінської капусти порвати руками або крупно нарізати.

ee4b4d6b46db3e6e8230c372b70cfbfa

Крок 7. Середніми кубиками нарізати «Фету».

341786179d907f3ac157a65913fa85a2

Крок 8. Витягти з маринаду куряче філе і нарізати поперек волокон середніми шматочками.

2ccfb6f27250cefe60868d597a835a68

Крок 9. Огірки нарізати великими напів-кружками.

9155dd394b8cb88e8cd450bdbba771f3

Крок 10. Нарізку курячого філе обсмажити до готовності на розігрітій олії.

170a87c9f88213fa25e1f8fd2cc37968

Крок 11. Нарізку всіх інгредієнтів перекласти в салатницю, додати курку, полити все оливковою олією і посипати сіллю з чорним перцем. Потім салат акуратно перемішати.

29aca081358bb9fcbd024eab873c1e5e

Крок 12. Приготований грецький салат з куркою розкласти по тарілкам і відразу сервірувати до столу. Смачного!

b11c39984f8186d71a34a5f6edf6bb28

Грецький салат з пекінською капустою

У класичний грецький салат поряд з основними інгредієнтами нерідко додаються романо, латук, фрілліс і хорошим свіжим варіантом буде у вас грецький салат з пекінською капустою. Пекінка, основний смак салату не змінює, а надає страві хрусткий смак. Вибирається капуста щільна і світло-зеленого кольору.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 400 гр.
  • Огірки свіжі – 300 гр.
  • Пекінська капуста – 150 гр.
  • Цибуля червона – 100 гр.
  • Оливки чорні – 150 гр.
  • Сир « Фета » – 150 гр.
  • Оцет винний червоний – 40 мл.
  • Оливкова олія – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – 2 гілочки.
  • Базилік – 2 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для салату. Овочі і пряні трави промити і серветкою обсушити. Помідори нарізати великими кубиками. Огірки нарізати великими напів-кружками.

b5bd3de8e50834fc297917c39965401f

Крок 2. Очищену червону цибулину подрібнити тонкими півкільцями і на 5-7 хвилин залити червоним винним оцтом.

4f1de6acb3d11e7cf65fe0311729b26f

Крок 3. Пекінську капусту нарізати тонкою соломкою і перекласти в салатницю. Оливки нарізати кільцями і розкласти поверх капусти.

0621b7f3b681883c319d30c96a26ddc0

Крок 4. Поверх оливок розкласти нарізку огірка і помідорів. Зверху викласти маринована цибуля і листочки пряних трав.

7376699fa579c8062957ffbbf01dcdae

Крок 5. Потім салат посипати сіллю з чорним перцем, полити оливковою олією і акуратно перемішати.

59d2771be7c52574ee197350bf241dbb

Крок 6. Невеликими кубиками нарізати « Фету ».

59b23670eb6be4815504cc092ece8c21

Крок 7. Приготований грецький салат з пекінською капустою розкласти по порційних салатницям, доповнити нарізкою сиру і відразу сервірувати до столу. Смачного!

db11ec751fa817587b3d6a153f122d7e

Грецький салат з помідорами

Грецький салат з помідорами відноситься до варіантів класики. Основний смак такого салату визначається тандемом помідор з сиром « Фета ». Готуємо салат за рецептом відомого Джеймі Олівера. Пікантні нотки смаку, додамо обсмаженим мигдалем. Помідори беремо сорту « Черрі ».

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори « Черрі » – 8 шт.
  • Огірок свіжий великий – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Оливки – 1 жменю.
  • Мигдаль – 1 жменю.
  • Сир « Фета » – 70 гр.
  • Листя салату – 1 пучок.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • М’ята / кінза – за смаком.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для салату. Овочі і зелень промити і обсушити серветкою.

70123dbb1fdeb8989a70bd2bb6ccfc49

Крок 2. Виделкою по всій довжині огірка зробити поздовжні борозни для кращого просочування їх заправкою.

9743c4c90a543475bb51846033e933ca

Крок 3. Потім огірок нарізати кружечками і перекласти в окремий посуд.

782cd3c16e27924f5b922a2adfbb2e38

Крок 4. Тонкими кільцями нарізати червону цибулю і перекласти до нарізки огірка.

f85f7dbed417517c4bf2546294cef821

Крок 5. Додати до овочів дрібно нарізану зелень м’яти / зони, сік половини лимона, сіль, руками перемішати і залишити на деякий час, щоб овочі дали сік і замаринувалися.

ce9369941d36b07a48e1e44c5c651380

Крок 6. На розігрітій оливковій олії 2 хвилини обсмажити мигдаль, посипати сухим орегано і через хвилину вогонь вимкнути.

85c3bc97467b5f76d7a5e23294857b8d

Крок 7. Промиті і обсушені листя салату красиво укласти на тарілку.

4da22f0418039cfcd96b102d55aa079d

Крок 8. Черрі розрізати на половинки і розкласти поверх салатних листя.

f44ddd8c9aadc1c1653354a8346ce375

Крок 9. Поверх помідорів покласти мариновані огірки з цибулею.

91a4f078498cb4aed0c88ce861e50d15

Крок 10. Посипати салат обсмаженим мигдалем і полити оливковою олією з орегано. Масла можна додати більше.

5b6fcab1da27ed306c2dfb5c2b180c6e

Крок 11. Руками поверх салату розкришити сир « Фета ». Приготований грецький салат з помідорами відразу сервірувати до столу. Смачного!

f2042dfb726ccde695d2049a709ff565

Як приготувати грецький салат з креветками

Грецький салат з креветками готується просто і швидко, як всі класичні варіанти. Креветки для салату обсмажуються і роблять блюдо ефектним, барвистим, смачним і шикарним до сервіровки святкового столу. Овочі вибираються свіжі і якісні. Пропорція і набір інгредієнтів в цьому рецепті відповідає традиційному для грецького салату.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Помідори « Черрі » – 200 гр.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Сир « Фета » – 200 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Прованські трави – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для салату. Креветки візьміть великі, які підходять для смаження.

Крок 2. Холодною водою промийте овочі із зеленню і серветкою приберіть зайву вологу.

0436d279b9e55ca54111dc3891d9a724

Крок 3. Очистіть від насіння з перегородками солодкий перець і м’якоть наріжте середніми кубиками.

cee6b90a7385476fc91fa6b966d19723

Крок 4. Такими ж за розміром шматочками наріжте свіжі огірки.

67b91ec009d2f9d0c6fce46a9ce435eb

Крок 5. У помідор видаліть плодоніжки і розріжте чері на половинки.

dcc7cbc723d485b0f44b62d21076bbed

Крок 6. Листя базиліка відокремите від гілок. Зелену цибулю дрібно нашаткуйте.

9f418efa88e6702a5d62759a74f4f82a

Крок 7. Фету наріжте однаковими середніми кубиками.

d68de2e0f38efe48d3679ced2174d2c8

Крок 8. Креветки почистіть, промийте і обсмажте протягом 2 хвилин на розігрітому оливковій олії.

b50457aec49498f116c1a81803360a15

Крок 9. Для заправки в окремому посуді змішайте 2 столові ложки оливкової олії з ложкою лимонного соку, сіллю і прованськими травами.

97fc6d6d0e62402d49dea13fbbf3d938

Крок 10. У глибоку салатницю перекладіть нарізку огірків з помідорами і зеленню, і додайте маслини.

091ed654e57b0a43035a5de1120c984d

Крок 11. Полийте їх половиною заправки і акуратно перемішайте.

e8b3d8acb809924876bcfbbecda42181

Крок 12. Поверх салату розкладіть нарізку фети і обсмажені креветки. Рівномірно полийте салат рештою заправкою.

c2637c581b7a994b56588ba622d31d06

Крок 13. Приготований грецький салат з креветками декоруйте на свій смак, щоб овочі не дали сік, сервіруйте до столу відразу. Смачного!

e5e718403f4dc593baa5aed8bda3dc8b

Грецький салат з моцарелою

У грецькому салаті традиційну фету можна замінити моцарелою, адже якісну фету знайти важко. Моцарелла має більш щільну текстуру, не кришиться, не кислить і доповнює салат вершковими нотками, і з інгредієнтами грецького салату відмінно гармонує.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 160 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Перець солодкий – 150 гр.
  • Моцарелла – 200 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій, простий набір інгредієнтів для салату. Овочі промити і обсушити серветкою. Витягти з упаковок моцарелу і маслини.

78e7af7a695d72d8ffa1ef07ce116fa1

Крок 2. Великими кубиками нарізати свіжий огірок.

d8f419f3c8303c9b9ea5bad1f8161cbe

Крок 3. Такими ж великими кубиками нарізати очищений солодкий перець.

4c027b54216dc3490fc0f4689dc37c37

Крок 4. Однаковими часточками нарізати помідори.

1f5158ffbae6a3fc2a727718d04178f1

Крок 5. Очищену цибулину нарізати тонкими півкільцями.

fe9c628cddca79dab08af030f71a9b1f

Крок 6. Моцареллу нарізати скибочками товщиною не більше 3 мм.

631dbd1276bd96fef87baf33d9615fcb

Крок 7. У салатницю перекласти нарізку всіх інгредієнтів і додати маслини.

56dcdc985640253198d30d2a04090cee

Крок 8. Потім салат посипати сіллю з чорним перцем, полити все оливковою олією і акуратно перемішати.

d23830188054d769266f426aca1589d2

Крок 9. Приготований грецький салат з моцарелою розкласти по тарілкам, доповнити зеленню і відразу сервірувати до столу. Смачного!

4ca4aefda3305ca18e149a0908eb8c50

Грецький салат з гірчицею в зернах

Смак грецького салату визначає і його заправка, яка в класичному варіанті складається з оливкової олії з соком лимона і орегано, але доповнивши її зернової або діжонською гірчицею, смак вийде особливий. У цьому рецепті грецький салат готуємо з традиційних овочів з сиром « Факса » і додамо слабосолоний оселедець, що буде у вас новим і оригінальним варіантом.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • « Фета » – 100 гр.
  • Філе оселедця – 2 шт.
  • Листя салату – за смаком.
  • Оливки / маслини – 100 гр.

Для заправки:

  • Оливкова олія / рослинне – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для грецького салату.

87ead3f2fdff1b97eb48b14ba8209d78

Крок 2. У піалу налити оливкова олія з соком лимона, насипати цукор з меленим чорним перцем, додати зернову гірчицю і добре перемішати.

0a9f8679fc693b7ccbf5b5a6170a20f6

Крок 3. Потім налити ложку соєвого соусу і перемішати ще раз.

670c2c82b1a32e6daf6800d5ec0aee15

Крок 4. Листя салату промити холодною водою, обсушити серветкою і укласти на велику плоску салатницю або блюдо.

89807d965bae0b190d8edcfb0042f515

Крок 5. Помідори, огірок і солодкий перець нарізати великими шматочками і розкласти поверх салатних листя.

a8e12c41ef50405afbde2c25c26623ce

Крок 6. Однаковими шматочками нарізати філе оселедця і укласти поверх овочів. Рівномірно розкласти оливки.

11690dbc78d3030fdfadc865037431f5

Крок 7. Потім поверх цих інгредієнтів розкласти нарізаний тонкими півкільцями червону цибулю. Полити салат приготовленої заправкою.

d8fe6397d45ad51e1e48cad7a104e3d3

Крок 8. Сир нарізати невеликими кубиками і рівномірно розкласти поверх салату.

abaf589f47fc9e425026a385086f56a3

Крок 9. Приготований грецький салат з гірчицею в зернах трохи перемішати і відразу сервірувати до столу. Смачного!

f668cac9148cb72856423f42fa58bf2e

ПП низькокалорійний грецький салат

Грецький салат в традиційному виконанні низькокалорійний (100 гр. Містить всього 188,5ккал) і він ідеально підходить для ПП. «Фету» можна замінити домашньою бринзою, а набір овочів і заправка беруться класичні. У цьому рецепті для салату беремо моцарелу і смак доповнимо пекінською капустою і авокадо.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Помідори «Черрі» – 300 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Пекінська капуста – ½ качана.
  • Моцарелла – 120 гр.
  • Оливки – 120 гр.
  • Авокадо – 1 шт.

Для заправки:

  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для салату відразу промийте і серветкою обсушити. Пекінську капусту розділіть на листя.

39bc4cff52102d7149f871ca78a99147

Крок 2. Наріжте їх великими шматочками і перекладіть в салатницю.

fae003b9f93c27b49adf8bec37a8eeae

Крок 3. Огірок наріжте напів-кружками.

d132cf450e4b85e188be886a3a7f1abc

Крок 4. «Черрі» розріжте на половинки.

cd91d48d4ebabdd1754af6205382642e

Крок 5. Солодкий перець очистіть від насіння з перегородками і наріжте соломкою.

9f5faa401131d9b613b0e3d310f1326f

Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте середню червону цибулину.

322f888cf1c21b83cf503c942be09850

Крок 7. Нарізку всіх овочів перекладіть в салатницю до капусти.

5dac873df5bd1a23b06f657ba1178a35

Крок 8. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і м’якоть наріжте середніми скибочками.

b5ae7cb117b616ff95d51e4890021b84

Крок 9. Перекладіть його до решти овочів.

b53bff2709fc6bcc622a8b9a07c18e5d

Крок 10. Невеликими кубиками наріжте сир. Оливки розріжте навпіл або на 3 частини. Перекладіть їх в салатницю.

ee31d15b50d001d73147f36717e089f2

Крок 11. У піалі добре змішайте всі інгредієнти для заправки.

Крок 12. Потім салат полийте заправкою і акуратно перемішайте. Приготований ПП низькокалорійний грецький салат розкладіть по порційних салатницям і відразу подайте до столу. Смачного!

8599b262bbc59df6f0217bc44ef812e3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал