Дуже ніжний і неймовірно смачний торт. У міру солодкий, вологий і просто тане у роті. Спробувавши одного разу цей рецепт назавжди оселиться у вашій оселі. В залежності від сезону – ягоди можна змінювати за смаком. В даному рецепті – полуниця, і мені найбільше смакую цей тортик саме з цією ягідкою! Рекомендую до приготування і Вам!
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Борошно 120 г
- Цукор 170 г
- Какао-порошок 30 г
- Сода 1/2 ч. л.
- Розпушувач 1/2 ч. л.
- Рослинна олія 35 мл
- Кефір 75 мл
- Гаряча вода 75 мл
- Яйце 1 шт
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Сіль 1 г
Для крему:
- Вершковий сир 150 г
- Вершки 33% 200 мл
- Свіжа полуниця 300 г
- Цукрова пудра 50 г
- Желатин 5 г
- Холодна вода 2 ст. л.
- Згущене молоко 2 ст. л.
Вершковий торт відео-рецепт
Вершковий торт покроковий фото-рецепт
- Першим кроком готуємо бісквіт. Змішуємо всі сухі інгредієнти.
- З’єднуємо яйце, гарячу воду, кефір і рослинну олію. Збиваємо суміш міксером.
- Змішуємо все для отримання однорідного тіста.
- Тісто для бісквіта ділимо навпіл, і викладаємо в дві форми однакового діаметру. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин.
- Додаємо в желатин холодну воду, і залишаємо на 10 хвилин. Коли желатин набряк, ставимо його на водяну баню, і помішуючи доводимо до повного розчинення. Коли желатин трохи охолоне, безперервно помішуючи змішуємо його зі згущеним молоком.
- Збиваємо вершковий сир з цукровою пудрою.
- У суміш вливаємо тонкою цівкою вершки, і перемішуємо.
- Додаємо згущене молоко з желатином. В результаті повинен вийти однорідний ніжний крем.
- На остиглий бісквітний корж викладаємо частину крему товщиною 2 см, і вдавлюємо в нього полуницю.
- Верх полуниці закриваємо кремом.
- Викладаємо зверху другий корж, верх і боки торта густо покриваємо кремом, і прибираємо в холодильник на 3 години.
- Декоруємо торт полуницею та іншими сезонними фруктами. Смачного!