Крем з жовтків для торта без молока і з молоком. Рецепт з фото

Калорійність крему для торта, приготованого з яєчних жовтків, становить приблизно 127 ккал на 100 г порції. Показник енергетичної цінності може варіюватися в залежності від використовуваних допоміжних компонентів.

Загальні принципи приготування крему з жовтків

Загальні принципи приготування крему на основі яєчних жовтків:

  • За рахунок жовтків кремова маса стає насиченого жовтого відтінку. При цьому в її складі може бути відсутнім вершкове масло.
  • Існує безліч рецептур створення кремовою суміші. Деякі технології пропонують поміняти борошно на крохмаль. Для посилення смакових і ароматичних властивостей до складу додають ваніль, цитрусових цедру або сік.

  • За класичною технологією в крем включають вершкове масло. Однак для отримання легкого солодкого частування молочну продукцію потрібно виключити зі списку компонентів.
  • Для отримання заварного крему його варять на рідких вершках або молоці. Останній продукт доводять до бурління в каструлі, після прибирають з плити і охолоджують до теплого стану. Яєчні жовтки вбивають в окрему ємність, а цукор змішують з борошном. Під час перетирання жовтків до них поетапно додають сухий склад, щоб суміш мала однорідною консистенцією без грудок. Після в масу відправляють тепле молоко і ретельно розмішують. Підготовлений склад знову варять на мінімальній потужності вогню, постійно розмішуючи його дерев’яною лопаткою. На завершення варіння крем повинен придбати густу текстуру.
  • Отриманий крем можна задіяти при створенні еклерів, тортів або будь-яких інших легких десертів.

Найпростіший рецепт

Крем з жовтків для торта можна приготувати на молоці будь-якого сорту і процентної жирності. Однак більш смачним склад виходить при використанні кокосового молока. Цукор можна додавати в великому або мінімальному обсязі, в залежності від особистих уподобань.

Крем з жовтків для торта можна зробити на молоці.

Крем можна відправляти на стіл у вигляді самостійного десерту або доповнити їм тістечка з тортом.

Продукти, необхідні для створення крему, перераховані в наступному списку:

  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 54 г;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – щіпка;
  • яєчний жовток – 45 г.

При додаванні борошна в молоко воно повинно бути повністю холодним, інакше сухий інгредієнт візьметься грудками. Зазначених продуктів досить для приготування 2 порцій страви.

Приготувати крем з яєць і цукрового піску можна, виконуючи наступні кроки:

  1. Яєчний жовток помістити в маленьку ємність, додати сіль з цукром і за допомогою віночка протягом 2 хв. розтерти вміст до однорідності.
  2. Влити молоко і збити компоненти віночком до підняття білкової маси.
  3. Додати просіяне борошно і добре перемішати.
  4. Тару помістити на мінімальний вогонь і довести майже до бурління при регулярному помішуванні.
  5. Збити крем до потрібної густоти, вимкнути вогонь і остудити.

Кавовий крем

Крем з жовтків для торта можна зробити кавовим, якщо до його складу включити кави. Їм можна прошарувати поверхню коржів і задіяти для декорування верхівки і боків десерту. Він підходить не тільки для тортів, маленьких тістечок і бісквіта. Якщо кремова маса залишиться, її можна зберігати в холодильній відсіку, після подати до столу разом з печивом.

Кавовий крем потрібно готувати при наявності продуктів з наступної таблиці:

Необхідні інгредієнти Необхідна кількість
Кава еспресо150 мл
Молоко500 мл
Борошно108 г
Пудра цукрова125 г
Яєчні жовтки45 г

Під час варіння кремову масу обов’язково потрібно заважати ложкою або дерев’яною лопаткою. В іншому випадку склад підгорить, що зіпсує смак страви. Пропорції компонентів розраховані на створення 2 порцій.

Процес приготування крему для торта описаний в наступних пунктах:

  1. Цукрову пудру помістити в ємність і додати просіяне борошно.
  2. Ввести яєчний жовток і добре перемішати.
  3. Влити молоко і, швидко розмішуючи, довести інгредієнти віночком до однорідності.
  4. Помістити тару на малий вогонь і під час нагрівання вмісту поступово влити готовий еспрессо.
  5. Довівши масу до потрібної густоти, кавовий крем остудити і використовувати за призначенням.

Заварний крем

Крем, призначений для торта, можна зробити заварним, доповнивши яєчні жовтки молоком, борошном і цукром. Незважаючи на мінімальний набір інгредієнтів, харчова цінність складу становить приблизно 189 ккал на 100 г порції. Кремова маса також підходить для наповнення тістечок. Для цього рекомендується скористатися кондитерським мішком або шприцом.

Заварний крем можна зробити з продуктів, які описані нижче:

  • цукор ванільний – 5 г;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 50 г;
  • цукрові кристали – 200 г;
  • яєчні жовтки – 60 г.

Перерахованого обсягу інгредієнтів вистачить для приготування 6 порцій частування.

Покроковий процес заварного крему описаний в наступних етапах:

  • молоко помістити в каструлю і довести інгредієнт до кипіння.
  • Яєчний жовток об’єднати з цукром і ретельно перетерти.
  • у яєчну масу додати просіяне борошно з ванільним цукром, гаряче молоко і добре розмішати.
  • Масу відправити на середню потужність вогню і при регулярному помішуванні, довести до потрібної густоти.
  • Отриманий крем остудити і прикрасити ним тістечка або торт.

Горіховий крем

Крем з жовтків для торта можна доповнити горіхами, щоб смак став більш насиченим, а аромат приємним. З цією метою можна задіяти ядра волоських горіхів або фундук. Все залежить від особистих переваг. Кремова маса виходить дуже солодкою, тому десерт рекомендується їсти в помірній кількості особливо тим, хто дотримується дієтичного харчування.

При додаванні вершкового масла склад обов’язково потрібно збивати міксером, тому що віночок не впорається з таким завданням. В результаті крем буде недостатньо пишним.

Горіховий крем слід готувати з інгредієнтів, які описані в наступному списку:

  • ванілін – ½ пачки;
  • волоський горіх або фундук – за бажанням;
  • масло – 120 г;
  • молоко – 100 мл;
  • пудра цукрова – 120 г ;
  • яєчні жовтки – 60 г.

Технологія приготування горіхового крему описана в наступних кроках:

  1. Горіхи обсмажити в сотейнику на малому вогні, після остудити і подрібнити зручним способом.
  2. Яєчний жовток перетерти з цукровою пудрою.
  3. Ввести ванілін, молоко, і перемішавши, відправити масу на водяну баню.
  4. Довівши вміст до необхідної густоти, охолодити крем і ввести вершкове масло, попередньо доведене до кімнатної температури.
  5. Збиваючи інгредієнти міксером, поетапно ввести подрібнені горіхи.

З лимоном

При додаванні в крем з яєчних жовтків лимонного соку і цедри він набуває приємну кислинку в смаку. Кремова маса виходить заварний і досить легкою, тому її дозволяється їсти тим, хто дотримується дієтичного харчування. Енергетична цінність продукту досягає приблизно 500 ккал на 100 г порції.

Щоб під час томління на вогні не вийшла лимонна яєчня, склад потрібно прибрати з плити до настання кипіння. Частування підходить для прикраси торта, наповнення тарталеток, кошичків. Також його можна подавати в креманках в холодному або теплому вигляді в якості самостійного ласощі до кавового напою або чаю. При цьому його можна доповнити шматочками печива або родзинками.

Створення крему можливо при придбанні інгредієнтів з таких:

  • лимонна цедра – за бажанням;
  • лимонний сік – 75 мл;
  • масло – 200 г;
  • цукор – 200 г;
  • яєчні жовтки – 60 м

Зазначених продуктів вистачить на приготування 3 порцій крему.

Лимонний крем можна зробити, дотримуючись наступні етапи:

  1. Яєчні жовтки помістити в залізну ємність, додати терту на тертці лимонну цедру і цукровий пісок.

  2. Масу перемішати, помістити на малий вогонь і через 2 хв. ввести лимонний сік.
  3. Через 2 хв. додати масло і довести вміст до потрібної густоти.
  4. Крем прибрати з полум’я, охолодити і використовувати за призначенням.

З додаванням води

Крем з жовтків для торта можна приготувати без використання молока. В якості рідкого компонента виступає звичайна вода. На смак кремова маса нагадує заварний десерт, при цьому вона володіє стабільною структурою, яка при кімнатному температурному режимі не буде розтікатися по десерту. Для цього продукт витримують в холодильному відсіку протягом 60 хв., Після використовують за призначенням.

Крем на основі жовтків і води слід готувати при наявності наступних продуктів:

  • ваніль – 5 г;
  • вода – 45 мл;
  • масло – 220 г;
  • цукор – 100 г;
  • яєчний жовток – 75 г.

Щоб точно знати температуру інгредієнтів, бажано скористатися кулінарним термометром.

Процес приготування крему на воді відображений в наступних кроках :

  1. Яєчний жовток відправити в посуд і за допомогою міксера на високій швидкості збити інгредієнт в світлу піну.
  2. У сотейник ввести цукровий пісок, додати воду і довести сироп до температури 115 ° C.

  3. Тонкою цівкою готовий сироп влити в жовткову масу і збивати до тих пір, поки чаша міксера повністю не охолоне.
  4. Ввести по 25 г масла кімнатної температури і ретельно збити кремову масу.
  5. У кінці готовий продукт відправити в холодильну камеру на 1 ч і використовувати за призначенням.

Сирний крем

Щоб крем зробити більш поживним і корисним, його готують на основі таких кисломолочних продуктів, як сметана і сирна маса. При цьому смакові і ароматичні якості готового виробу приємні і дуже насичені. Незважаючи на великий список інгредієнтів, кремовий склад підходить для тих, хто контролює свою вагу. Однак порція повинна бути не більше 150 г.

Сирний крем необхідно готувати з продуктів, які описані в наступному списку:

  • ванілін – за потребою ;
  • масло вершкове – 10 г;
  • молоко – 20 мл;
  • цукор – 15 г;
  • пудра цукрова – 5 г ;
  • сметана – 35 г;
  • сир – 100 г;
  • яєчний жовток – 15 г.

Сирну масу рекомендується брати однорідної консистенції. Якщо продукт зернистий, його попередньо потрібно протерти через сито, щоб прибрати зайві грудки. Сметану необхідно брати з максимальним відсотком жирності, що не менше 25%. За рахунок цього крем буде густим і стабільним.

Крем на основі сиру можна приготувати, дотримуючись наступну технологію:

  1. Жовток об’єднати з цукром, добре перетерти і ввести молоко.

  2. Змішавши масу, відправити на малий вогонь і ретельно прогріти, не доводячи до бурління.
  3. Вміст охолодити, додати сир з ваніліном, масло, 20 г сметани і ретельно перемішати, додавши красиву форму.
  4. частину сметани змішати з цукровою пудрою, збити в стійку пінку і об’єднати з сирним складом.

Зі згущеним молоком

При використанні згущеного молока крем з яєчних жовтків стає набагато пишніше і ніжніше на смак. При цьому замість звичайного молока можна застосувати рідкі вершки з максимальним показником жирності.

Продукти, які слід підготувати для крему, відображені в наступному списку:

  • масло – 100 г;
  • борошно – 70 г;
  • цукор – 50 г;
  • молоко згущене – 200 г;
  • вершки – 200 мл.

При бажанні до складу крему можна включити ванільний цукор або ванілін, щоб смак став більш насиченим і солодким.

Процес створення крему описаний в наступних пунктах:

  • Вершкове масло витягти з холодильного відсіку, щоб воно стало м’яким.
  • Борошно просіяти, змішати з малою кількістю вершків, після додати решту і добре перемішати.
  • Додати цукор, перемішати і , відправивши на малий вогонь, довести масу до потрібної густоти.
  • Варити інгредієнти постійно помішуючи, після зняти з вогню і охолодити.
  • Вершкове масло об’єднати зі згущеним молоком, ретельно збити і перемішати з заварний сумішшю.
  • У кінці все добре перемішати і використовувати крем при виготовленні десертів.

З коньяком

Кремова маса з додаванням коньяку добре утримує форму і не випливає за краї коржів. Виріб можна зберігати в холодильній відсіку 5 діб або заморозити для збільшення терміну придатності. Однак після розморожування його можна задіяти тільки як наповнювач або прошарок. Для декору тортів крем не підійде.

Компоненти, які потрібно підготувати для створення крему на коньяку, описані в наступних пунктах:

  • коньяк – 50 мл;
  • масло – 250 г;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 76 г;
  • цукровий порошок – 250 г;
  • яєчні жовтки – 250 г.

Щоб склад вийшов більш легким, не слід використовувати масло. При недостатній густоті можна додати невеликий обсяг крохмалю.

Покроковий процес приготування коньячного крему відображений в наступних етапах:

  1. У каструлю з товстим дном влити 400 мл молока і довести на середньому вогні до бурління.
  2. Окремо змішати цукровий пісок з яєчним жовтком, додати борошно і решту 100 мл молока.
  3. Ретельно все перемішавши , тонкою цівкою додати гаряче молоко і довести масу до однорідності за допомогою віночка.
  4. Інгредієнти помістити на середній вогонь і довести до потрібної густоти, постійно помішуючи.
  5. Вміст охолодити, ввести масло кімнатної температури, коньяк і перемішати до однорідності.
  6. У кінці крем накрити плівкою і помістити на 60 хв. в холодильну камеру.

На кукурудзяному крохмалі

На відміну від картопляного крохмалю і борошна, кукурудзяний порошок надає крему ніжну консистенцію і гладку текстуру. Після змішування всіх інгредієнтів виходить вологий і досить ущільнений склад.

Крем на кукурудзяному крохмалі можна приготувати з продуктів, які описані нижче:

  • кукурудзяний крохмаль – 115 г;
  • масло – 50 г;
  • молоко – 800 мл;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 220 г.

Створення крему на основі кукурудзяного крохмалю можливо при дотриманні наступних пунктів:

  1. Яйця відправити в каструлю, всипати цукровий пісок і добре збити інгредієнти.
  2. Додати просіяний кукурудзяний крохмаль і міксером довести компоненти до однорідності.
  3. Влити молоко, перемішати і помістити каструлю на середню потужність вогню.
  4. Постійно помішуючи, ввести в крем масло і за допомогою погружного блендера збити інгредієнти до однорідного стану.

  5. У кінці в масу ввести ванільний цукор і ретельно розмішати. Склад охолодити до кімнатної температури і відправити в холодильну камеру.

Корисні поради і рекомендації

Корисні поради та рекомендації, які стануть в нагоді кулінарові при готуванні:

  • Щоб не допустити підгоряння заварного крему, готувати його рекомендується на плиті в посуді з товстим дном.
  • Заварний крем з причини того, що виготовлений з натуральних продуктів без додавання консервантів і стабілізаторів, здатний за короткий термін прокиснути. Тому термін його зберігання обмежений 3 цілодобово. Зберігати продукт рекомендується в холодильній камері під щільно закритою харчовою плівкою, обмеживши таким чином доступ повітря.
  • Обмежити поява в продукті неприємних запахів і присмаку допоможе додана в процесі приготування лимонна цедра. Додавати її необхідно на етапі нагрівання молока.
  • На відміну від кавовим смаком поєднується шоколад, який додають в крем у вигляді шоколадного порошку або стружки.
  • При створенні крему рекомендується використовувати тільки натуральні продукти, в іншому випадку у нього може з’явитися неприємний присмак або він згорнеться.
  • При наявності в рецептурі вершкового масла необхідно купувати 82% жирності.
  • При створенні крему на водяній бані можуть з’являтися невеликі грудки, які з часом розійдуться. Єдиною умовою процесу є перемішування вмісту з самого початку.
  • Вершки для полегшення завдання рекомендується збивати холодними.
  • Приготування кремовою суміші засноване на використанні цукрового піску, відсутність якого можна замінити цукровою пудрою.
  • Не зайвим буде додати в кавовий крем лікер або коньяк, а також фруктову есенцію.

Кремом з яєчних жовтків можна перешаровують коржі, а також здійснювати вирівнювання поверхні торта. Маса характеризується відмінними смаковими і ароматичними якостями. До складу можна додавати горіхи, згущене молоко, лимон та інші допоміжні інгредієнти, які роблять смак більш різноманітним.

Відео про приготування крему з жовтків для торта

Рецепт приготування крему з жовтків для торта:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал