Рецепти з кабачків – 9 найсмачніших і простих страв з покроковими фото

2b73a09dda43b68142edd6f9adcec992

Рецепти з кабачків – це смакота, яку можна їсти і не боятися поправитися. Кабачки мають мінімальну калорійність і не мають яскраво вираженого характерного смаку і аромату. Це дозволяє готувати з кабачка масу смачних страв – закуски, салати, повноцінні гарячі страви і навіть десерти. Я щороку чекаю з нетерпінням сезон кабачків, щоб скористатися своєю улюбленою підбіркою, порадувати себе і свою сім’ю незвичайними стравами. Сьогодні хочу поділитися своїми фаворитами серед безлічі рецептів з вами.

Класична кабачкова ікра

Класична кабачкова ікра – шедевр, знайомий з дитинства. Закуска, яка виручить вас в будь-якій ситуації: якщо гості на порозі, потрібен швидкий перекус або колись готувати. Блюдо виходить запаморочливим, зупинитися просто нереально. Бюджетна закуска, яку можна літрами наготувати влітку, приклавши мінімум зусиль, і насолоджуватися всю зиму.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки очищені – 1 кг
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Паста томатна – 90 гр.
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Олія – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні складіть інгредієнти для апетитної ікри. Замість стручкового гострого перцю можна використовувати мелений червоний перець.

6edae8860bb21081cb479a4419103733

Крок 2. Кабачки обполосніть, просушіть на кухонному рушник. Відріжте кінці. Переріслі овочі очистіть від грубої шкірки і насіння. Кабачки наріжте. Морквину обполосніть, шкірку очистіть овочечисткою. Наріжте. Видаліть лушпиння з ріпчастої цибулі, сполосніть і подрібніть гострим ножем.

a804c4b2c6d3ca66b6a8f763d1d778f8

Крок 3. Нагрійте глибоку сковорідку або казан на середній температурі. Налийте олію для смаження без запаху, яким звикли користуватися. Зарумяньте цибулину і перекладіть з сковорідки в миску.

c8a6e4c2cba9328210765535b82b11ca

Крок 4. Слідом обсмажте нарізану моркву і теж перекладіть в миску.

6f80c3dca9141875e5c6611ba44fa5b1

Крок 5. Підлийте олію, складіть в кабачки і обсмажте, помішуючи, пару хвилин.

73dfea3547862cf4172b8c22aa43814c

Крок 6. Коли кабачки стануть прозорими, перекладіть до них обсмажені овочі. Періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло, готуйте приблизно хвилин 15.

262ad63f4d7e37cd61103236b6d7685e

Крок 7. Приготовану овочеву масу пробийте заглибним блендером або перекрутіть через м’ясорубку.

021765999d36600b3ac179146472d0a9

Крок 8. Казан з подрібненою ікрою знову поставте на конфорку нагріватися. Заправити томатною пастою. Приправте сіллю, молотим перцем і цукром. Розмішайте, щоб всі інгредієнти подружилися. Тушкуйте 10 хвилин, не забудьте накрити кришкою, ікра може бризкатися.

9c1b11f86088db604ede89425ea87775

Крок 9. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, ополосніть і пропустіть через прес. Приправте овочі. Тушкуйте хвилин 5. Вимкніть, налийте яблучний оцет і перемішайте. Підготуйте банки – ополосніть з харчовою содою. Спосіб стерилізації вибирайте самостійно. Кришки обдайте крутим окропом.

6fb4454d11e6fb2f489a928db0eda241

Крок 10. Киплячої овочевої масою заповніть стерилізовані банки. За допомогою закаточної машинки добре закатати. Заготівлю переверніть кришками вниз і повністю остудити в такому положенні.

c105cdb67ab0649fb751ee76680cb145

Крок 11. Охолонувши баночки з ікрою приберіть в льох або інше місце, де зберігайте зимові заготовки. За бажанням, діставайте баночку з частуванням і насолоджуйтеся овочевим делікатесом. Смачного!

9e2dddf7afc3f93459d484664ababc07

Запіканка з кабачків в духовці

Запіканка з кабачків в духовці виходить божественний! Яскраве блюдо, яке сподобається всім і навіть тим, хто заперечує кабачки у всіх проявах. Запіканка принесе вам масу емоцій. Найприємніше те, не потрібно витрачати багато часу, щоб смачно поїсти.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Помідори черрі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. На столі зберіть складові чудовою овочевої запіканки.

dcdfc259481cb3c49993459999fb6d03

Крок 2. Молоді кабачки середнього розміру ополосніть, просушіть кухонним або паперовим рушником. Кінчики обріжте. Овочі подрібніть на великій терці. Складіть в миску, трохи присоліть, розмішайте і залиште хвилин на 10, щоб виділилася зайва рідина. Вичавіть кабачок, злийте зайву рідину.

f249f91d24091c42fc922e4e2fa53a38

Крок 3. Цибулину позбавте від лушпиння, ополосніть і подрібніть гострим ножем або натріть на дрібній терці. Вичавіть цибульний сік, щоб запіканка не попливла.

61927634043f6e7f4fd53f961a333806

Крок 4. У миску розбийте попередньо вимите і обсушіть куряче яйце.

99a53fa815069570ccf9b9826682d06a

Крок 5. 100 грамів сиру твердих сортів подрібніть теркою або в кухонному комбайні. Половину відправте до решти інгредієнтів. Другу половину залиште для рум’яної скоринки.

1de4c0b0031026b5d59fa0ff9884b647

Крок 6. Заправити сіллю і молотим перцем.

ce23837e7c5f7cf1f603b5990f789ef4

Крок 7. Насипте столову ложку панірувальних сухарів. Сухарі приберуть в себе надлишки вологи і додадуть щільності готовому страві.

e74370ef6fca1ee94bfdf86e435cc5ec

Крок 8. Зелень петрушки ополосніть, обсушити і дрібно наріжте. Відправте в миску.

216e82db4314e62b5a1ee9bf67f87bf7

Крок 9. Розмішайте до однорідної консистенції кабачкову масу. Потім підготовленої масою наповніть форми для випічки, попередньо промазавши стінки і дно маслом.

02928a8da10de742f670f4b5df444380

Крок 10. Присипте натертим сиром. У центрі розмістіть помідорку. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі 180 градусів.

f3a88b1d7b8f32418b1a309740bf1121

Крок 11. Запікайте овочеву масу 25 хвилин. За цей час овочі приготуються, а сир розплавиться і стане золотистим.

013c3ef65f1502ca17086d58bf54089b

Крок 12. Соковите і ніжне кабачкове блюдо подавайте до столу. Їжте і насолоджуйтеся!

ae334445c4622cc7cad3d9345175b5f7

Фаршировані кабачки в духовці

Фаршировані кабачки в духовці виходять мега ошатними і виглядають чудово. Блюдо можна подавати на обід або вечерю, не боячись, що на боках відложаться зайві кілограми. Фаршировані кабачки сподобаються всім, хто правильно і збалансовано харчується. Ваші гості оцінять цікаву подачу.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. В одному місці складіть продукти для смачного ситного страви. Заздалегідь розморозьте 250 грамів курячого фаршу. Фарш можна використовувати будь-який на ваш розсуд.

53988837cea4da0e70813d47b4bf04b5

Крок 2. Солодкий перець ополосніть, розріжте навпіл, ножем витягніть нутрощі. Очищений перець наріжте дрібним кубиком.

e4c5ea97c22d5338ab36f191dc655255

Крок 3. Подрібнений перець складіть до фаршу, приправте улюбленими спеціями. У мене – сіль і мелений перець. Використовуйте свої улюблені прянощі. Відмінно підійдуть прованські або італійські трави, а також сухий часник. Ретельно перемішайте складові начинки.

01e1f4828ec12cbd95ea23a99b7c483f

Крок 4. Помідор обполосніть, обсушити, видаліть плодоніжку і дрібно наріжте. Зелень кропу ополосніть, обсушити і дрібно наріжте. Складіть в миску. Розмішайте до однорідності.

8f1b432f915c7fb7abdae5577070953b

Крок 5. Молоді кабачки середнього розміру ополосніть, просушіть кухонним або паперовим рушником. Кінчики обріжте. кабачки розріжте на частини, щоб вийшли барила. Вийміть нутрощі ложкою. Їх можна подрібнити і додати в начинку або приготувати рагу.

d34164d5696dd6a48d88a77214b541ea

Крок 6. Кабачкові діжки наповніть начинкою. 60 грамів сиру твердого сорту наріжте тонкими скибочками і розмістіть зверху. Підготовлені кабачкові діжки помістіть в форму для запікання, попередньо промазавши стінки і дно маслом. Увімкніть духовку, нагрійте до 180 градусів.

fcdc3bf39d8266ceb6558f8c1e7f614c

Крок 7. Запікайте начинені овочі 25 хвилин. За цей час овочі повністю пропечуть, а сир розплавиться і перетвориться в тягнеться скоринку. Апетитне кабачкове блюдо з м’ясною начинкою подавайте до столу. Їжте і насолоджуйтеся!

f78b6cad4604d011ed6d390cb692efad

Кабачок з помідорами, сиром і часником в духовці

Кабачок з помідорами, сиром і часником в духовці – чудове блюдо, яке готується за лічені хвилини. Закуска виходить ніжною, соковитою і ароматною. Апетитні овочі під сирною скоринкою виглядають яскраво і красиво. Таке блюдо не соромно подати гостям. Готуйте і їжте із задоволенням.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Часник сухий – 2 щіпки.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир « Сулугуні » – 80 гр.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Панірувальні сухарі – 1 ст.л.
  • Сметана – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. На столі складіть інгредієнти для божественного кабачкового страви.

f385e14fb92d9cd077cfa8d1805a93e1

Крок 2. Молодий кабачок середнього розміру ополосніть, просушіть кухонним або паперовим рушником. Кінчики обріжте. Овочі наріжте кружечками.

60dc585e5f807fced852bc9b72cd0973

Крок 3. Помідор сполосніть, обсушіть, видаліть плодоніжку і наріжте кружечками.

26a029825bfbf2e578be75a34dbce306

Крок 4. Кабачкові кружечки обваляйте в панірувальних сухарях. Нагрійте сковорідку на середній температурі. Налийте олію для смаження без запаху, яким звикли користуватися. Кружечки зарум’яньте з двох сторін.

20eed1a3d897e33d2554ffe867d442b5

Крок 5. Увімкніть духовку розігріватися, встановивши на перемикачі 180 градусів. Потім кружечками заповніть дно форми для випічки, попередньо промазавши стінки і дно маслом. Приправте спеціями – сіллю, перцем і сухим часником. Кружечки сметаною.

2bc502d08b3c87299091cf70d0ea3428

Крок 6. На кожен кабачковий кружок викладіть помідори і присмачити італійськими травами.

db4771bc568774fde97ac9d792cc881d

Крок 7. 80 грамів сиру «Сулугуні» наріжте тонкими скибочками. Сирними скибочками накрийте помідори. Форму помістіть в нагріту духовку. Запікайте овочі 15 хвилин. За цей час овочі приготуються, а сир розплавиться і стане тягнутися.

64a44e48943061ca0465926244f07172

Крок 8. Апетитні кабачки перекладіть на тарілку для подачі і пригощайте рідних і близьких. За бажанням, задекоруйте листочками петрушки. Їжте і насолоджуйтеся!

9c13337784ecc54d769301590cba87b8

Кабачкова ікра з томатною пастою і майонезом

Кабачкова ікра з томатною пастою і майонезом – неймовірно смачна заготівля, яка закінчується раніше, ніж настає зима. Апетитна і ароматна закуска не залишиться без уваги ваших гостей. За цю кабачкову ікру я щороку отримую неймовірну кількість компліментів. Приготуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Кабачки очищені – 3 кг.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Томатна паста – 350 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 20 мл.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. 500 грамів ріпчастої цибулі позбавте від лушпиння, промийте і наріжте довільно гострим ножем. Спосіб нарізки не принциповий. Пізніше овочі все одно потрібно буде подрібнити.

52928a00a87daa3e2ce510c30df850d8

Крок 2. Морквину промийте, шкірку очистіть овочечисткою. У очищеному вигляді повинно вийти 300 грамів морквини. Наріжте або подрібніть теркою. Можна застосувати кухонний комбайн зі спеціальною насадкою.

af62cf0a6ebb1b38aba081b782bcf723

Крок 3. Половину склянки масла без запаху вилийте в чашу мультиварки. На панелі виберіть програму « Жарка ». Натисніть « Старт ». Відправте подрібнену цибулину, зарум’яніть. Слідом покладіть морквину і пасерують ще хвилин 5. Після чого овочі пробийте блендером або перекрутіть через м’ясорубку.

915b0165158deb8fb3c643c6acc91225

Крок 4. Кабачки промийте, просушіть на кухонному рушник. Відріжте кінці. Переріслі овочі очистіть від грубої шкірки і насіння. Наріжте довільно і прокрутіть через м’ясорубку.

4c166302b006357ff44e361893da9902

Крок 5. Подрібнені овочі складіть в чашу від мультиварки. Таку ікру цілком можна приготувати на плиті.

3e48ffa517a26c166ea27abbbff9f9e4

Крок 6. Насипте сіль і цукор. На панелі виберіть програму «Тушкування». Закрийте кришку. Встановіть таймер на 1,5 години. Натисніть «Старт».

ed8cbb775964fcb3ddf2489893c45bcb

Крок 7. Коли прозвучить оповіщення про закінчення програми, відкрийте кришку. Розмішайте овочеву масу.

fad0b016a1422a658e72a43643f2dff8

Крок 8. До перекрученим овочам додайте 250 грамів майонезу і 350 грамів якісної томатної пасти. Ретельно перемішайте. На панелі знову виберіть програму «Тушкування». Закрийте кришку. Встановіть таймер ще на півгодини. Натисніть «Старт».

fa851b1a41e95648414578e52f50cbe8

Крок 9. Через 20 хвилин, відкрийте кришку. Налийте 20 мілілітрів оцту. Розмішайте овочеву масу до однорідності. Готуйте до звукового оповіщення.

6ea13a2b8041a0d469d03dc45b3edac5

Крок 10. Підготуйте банки – вимийте з харчовою содою. Спосіб стерилізації вибирайте самостійно. Кришки обдайте крутим окропом. Киплячої овочевої масою заповніть стерилізовані ємності.

aa7d51e5afed142112383bf344118106

Крок 11. Добре закупорьте баночки. Заготівлю переверніть кришками вниз. Зачекайте, поки банки з закатками повністю охолонуть.

7a0ea0fc6bf79e417bbe298b3cfe0656

Крок 12. Охолонувши ємності з ікрою приберіть в комору або інше місце, де зберігайте зимові закатки. Коли захочеться поласувати, дістаньте баночку з частуванням і насолоджуйтеся овочевим блюдом. Смачного!

b8604082f76e8b4afa6e75c56e4cb5b7

Тещин язик з кабачків на зиму

Тещин язик з кабачків на зиму – шикарна закуска для любителів гострих страв. Салат виходить дивовижним з яскравим насиченим смаком, прекрасно доповнює обідній стіл або сімейне застілля. Відкоркувавши баночку, аромат поширюється по всьому будинку, так і вабить їдців приступити до прийому їжі!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кабачки очищені – 1,5 кг.
  • Часник – 1,5 головки.
  • Гіркий перець – 1 шт.
  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Томатний соус – 250 мл.
  • Цукор-пісок – ¼ ст.
  • Сіль – ½ ст.л.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст.л.
  • Вода – 120 мл.
  • Перець чорний горошком – 7 шт.
  • Олія – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. На столі складіть продукти для яскравої закуски.

2f61a3fff2686d4eed0aaa65d3b90884

Крок 2. Кабачки промийте, просушіть на кухонному рушник. Відріжте кінці. Переріслі овочі очистіть від грубої шкірки і насіння. Наріжте довільно.

fc99c8692728ce858817f5be14a848d6

Крок 3. Нарізані кабачки складіть в глибоку товстостінну каструлю.

31465c92852b86789e072a93129a1994

Крок 4. Гіркий перець сполосніть. 1,5 головки часнику очистіть від лушпиння. Овочі подрібніть зручним методом. Часник можна пропустити через часничницю. Гіркий перець наріжте ножем.

495c5b8a1b1da303b50fbe0af71a4102

Крок 5. Солодкий перець сполосніть, виріжте нутрощі з насінням, а сам овоч наріжте таким же методом, як кабачок.

46557e78c4daf1b1f0b97cef32b0167b

Крок 6. Всі овочі перекладіть в каструлю з кабачками.

c94da2921ed99495f0789500ce54a250

Крок 7. Овочі присмачити томатним соусом, олією. Налийте 120 мілілітрів води. Приправте спеціями – гвоздикою і горошками чорного перцю. Посоліть і поцукріть.

4b2b32a88de301410bc744c69f60441d

Крок 8. Каструлю з вмістом перемістіть на плиту, встановивши середню температуру. Розмішайте і почекайте, поки овочі закиплять.

122b699484ba645bfb03f017e92a0616

Крок 9. Накрийте салат кришкою. Встановіть мінімальний нагрів і тушкуйте 25 хвилин. Налийте оцет і перемішайте. Тушкуйте ще 5 хвилин. Підготуйте банки – вимийте з харчовою содою. Спосіб стерилізації вибирайте самостійно. Кришки ошпарьте крутим окропом.

422d1943ef7b60cf9e022485b0afcc68

Крок 10. Ароматною овочевою масою заповніть стерилізовану тару.

e33cc80d7c98a583ab78cc81e004e871

Крок 11. Банки накрийте кришками.

2f93affdc7bd55cb37ba83a3b0eac5cb

Крок 12. Добре закатати баночки закаточним ключем.

83ef691a1d600687cabceecea76673f8

Крок 13. Заготівлю переверніть кришками вниз. Накрийте пледом або рушником. Зачекайте, поки банки з закатками повністю охолонуть.

210849e93ee5395a0a763112b58ded10

Крок 14. Охололу тару з пікантним салатом приберіть в комору або інше місце, де зберігайте зимові закатки.

3bb9127721c22221cf2eb09e9ef51031

Крок 15. Коли захочеться поласувати, дістаньте баночку з частуванням і насолоджуйтеся овочевим блюдом.

7058f6201aed22a8732e06cf80e2730c

Крок 16. Салат виходить яскравим і запашним.

bbcd08982a9dbdfc6b0879c989003a29

Крок 17. Смачного!

618c5f1bddbc936981bf8b0f3d9457ec

Кабачки, смажені в клярі на сковороді

Кабачки, смажені в клярі на сковороді – найпростіша закуска, з якої впорається будь-який. Процес приготування не відніме багато часу, а результат призведе в захват. Бюджетна закуска виходить надзвичайно апетитною і миттєво відлітає зі столу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. На столі складіть продукти для апетитної закуски.

c8dc06e12eda9574cbd9497a0911a92c

Крок 2. Кабачки сполосніть, просушіть на кухонному рушник. Відріжте кінці. Переріслі овочі очистіть від грубої шкірки і насіння. Столовою ложкою витягніть нутрощі. Наріжте кільцями.

6a6855b835ab794a5b181f0bf91626a8

Крок 3. Приготуйте кляр. Налийте 200 мілілітрів молока. У миску розбийте попередньо вимите і обсушіть яйце. Збовтайте вилочкою. Присоліть і насипте 1,5 столових ложки пшеничного борошна, попередньо просіяного через дрібне сито.

6381db02bc9b871465bf58a385840c1a

Крок 4. Розмішайте до однорідної гладкої консистенції.

a3897160a9d83ac9cac8e1a625fe3604

Крок 5. Нарізані кільця кабачків скупайте в приготованому клярі.

f792cd966ff53faa17dd1aa24eb962c4

Крок 6. Нагрійте сковорідку на середній температурі. Налийте олію для смаження без запаху, яким звикли користуватися. Викладіть кабачки в клярі на відстані один від одного. Обсмажте до рум’яного стану з двох сторін. Обсмажені кабачки викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками в кілька разів, щоб позбутися від надлишків масла.

9bcd06d757ec27148533e65b5d196916

Крок 7. Приготуйте апетитний соус. З майонезом з’єднайте очищені і пропущені через прес зубчики часнику. Розмішайте до однорідності.

aca13fdd2f6d87cdc2bc63b2946c2a18

Крок 8. Кабачки в клярі подавайте до столу з ароматним соусом. Смачного!

cc4616a57498750db8c1f8e2db007e25

Тушковані кабачки з овочами на сковороді

Тушковані кабачки з овочами на сковороді – класний спосіб доповнити м’ясо, курку або рибу. Овочі чудово дружать між собою, доповнюючи один одного. Ароматна їжа порадує ваших рідних. Тушковані кабачки однаково апетитні в будь-якому вигляді. Саме тому мені подобається цей метод готування.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Болгарський перець – 100 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Помідори – 100 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину обполосніть, поскребти ножем. Головку цибулини позбавте від лушпиння. Продукти наріжте довільно. Нагрійте сковорідку на середній температурі. Налийте олію для смаження без запаху, яким звикли користуватися. Пассеруйте до м’якості.

903de2c00bccb8d5a15700f1131276a3

Крок 2. Кабачок середнього розміру сполосніть, просушіть кухонним рушником. Переріслі овочі очистіть від грубої шкірки і насіння. Столовою ложкою витягніть нутрощі. Наріжте соломкою. Кольоровий перець сполосніть, виріжте нутрощі з насінням, а сам овоч подрібніть тим же методом, як кабачок.

caebccfa76570165f8c849bb539865c0

Крок 3. Томати промийте, просушіть, виріжте плодоніжку і довільно подрібніть. Складіть в сковорідку. Заправити натуральної томатною пастою без добавок і домішок, сіллю, цукром і молотим перцем. Тушкуйте хвилин 10, не забуваючи перевертати, щоб нічого не підгоріло.

4c2cb641774b6293b6438ac87271f91d

Крок 4. Часник наріжте гострим ножем, попередньо знявши лушпиння і сполоснув. Зелень петрушки сполосніть, обсушіть і дрібно нашаткуйте. Відправте до решти складових. Розмішайте і тушкуйте хвилин 5. Для такого страви можна брати всілякі складові, експериментуючи кожен раз.

5dd4bc9bef31d227cb7894269c3dd2ab

Крок 5. Яскраве соковите блюдо з тушкованих овочів подавайте до обіду самостійно. Тушковані овочі припадуть до смаку вегетаріанцям і всім, хто обожнює овочі. А якщо доповнити відбивною, смаженою курочкою або котлетою – м’ясоїди теж оцінять. Їжте смачно і корисно. Смачного!

ee4c700b9cdec7e97ed0a38c55ef3b27

Котлети з кабачків на сковороді

Котлети з кабачків на сковороді – «такого не буває», – скажете ви, поки не спробуєте. Коли набридає м’ясо і хочеться чогось простого і одночасно незвичайного, скористайтеся цим рецептом. І ви ніколи не зможете відмовитись від смачного і цікавого страви. Цих копійчаних котлет ви точно ще не пробували!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Кабачки очищені – 700 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Вівсяні пластівці – 4 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки сполосніть, просушіть на кухонному рушник. Обріжте кінчики, при необхідності очистіть від шкірки і нутрощів. Овочі подрібніть на великій терці. Складіть в миску, трохи присоліть, розмішайте і залиште на 10 хвилин, щоб виділилася зайва рідина. Відіжміть кабачок, злийте зайву рідину.

b7dfffcf70d83dd6e56f7551c2c97d04

Крок 2. Часник і цибулину позбавте від лушпиння, промийте і подрібніть гострим ножем. Відправте до кабачкам. У миску розбийте попередньо вимиті і обсушені яйця. Через дрібне сито просійте пшеничне борошно, додайте вівсяні пластівці. Присоліть і поперчіть.

a69bbbd829dd14bc63ad9fe86789c7f5

Крок 3. Розмішайте до однорідної консистенції кабачкове тісто. Сформуйте котлетки однакового розміру і гарненько обваляйте з усіх боків в панірувальних сухарях.

b1d3b778de2e94fd64dc5ea8be9bff0a

Крок 4. Таким чином, зробите з усім кабачковим фаршем.

5685765b16525c7edfd8582a88b9e5e2

Крок 5. Нагрійте сковорідку на середній температурі. Налийте олію для смаження без запаху, яким звикли користуватися. Викладіть котлетки на відстані один від одного. Обсмажте до рум’яності з обох сторін. Обсмажені котлети викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками в кілька разів, щоб позбутися від надлишків масла.

ec6760aecb742bc6776ad476cca6ca03

Крок 6. Кабачкові котлетки перекладіть на тарілку, і пригощайте рідних і близьких. Їжте смачно і корисно! Смачного!

e29216e0c32790e7e00bdb103caee41a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал