Торт “Чорний ліс” – найсмачніший рецепт приготування

«Чорний ліс» — один із найпопулярніших і улюблених тортів. Смачний, вологий, шоколадний пиріг з ніжним кремом із збитих вершків, з додаванням вишневого джему та все вкрите ароматним шоколадом – одне з найсмачніших смакових поєднань, які варто приготувати вдома своїм рідним.

Торт “Чорний ліс” або Шварцвальд

Торт "Чорний ліс" - найсмачніший рецепт приготування

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 150 г пшеничного борошна
  • 50 г какао (приблизно 3 столові ложки)
  • 1/3 склянки олії
  • 5 столових ложок теплої води (приблизно 40 мл)
  • 1 повна чайна ложка розпушувача
  • ванільний цукор

Вишневий шар:

  • 100 мл вишневого сиропу
  • 50 мл води
  • приблизно 2 столові ложки цукрової пудри
  • чайна ложка картопляного борошна з гіркою
  • 250- 300 г вишні без кісточок (можна замороженої)

Шоколадний крем:

  • 400 мл вершків 30-36%
  • приблизно 3 столові ложки цукрової пудри
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 2 столові ложки какао
  • фікс для збивання вершків

Крем:

  • 300 мл вершків 30-36%
  • фікс для збивання вершків
  • приблизно 50 г темного шоколаду
  • 50 мл сиропу для пропітки коржів (можна додати вишневої горілки)

Торт "Чорний ліс" - найсмачніший рецепт приготування

Покроковий рецепт приготування:

  1. Для коржа. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  2. Застелити форму пергаментним папером, боки змастити вершковим маслом (форма прибл. 20 х 28 см).
  3. Просійте борошно, какао і розпушувач. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збити на великій швидкості до міцної піни, а потім повільно, бажано по одній столовій ложці, всипати цукор і ванільний цукор. Змінюючи швидкість міксера на найнижчий рівень, поступово додавайте по одному жовтку.
  4. Потім партіями всипати борошно какао і розпушувач по черзі з водою і олією, намагаючись перемішувати якомога акуратніше, щоб маса не втратила свою пишність.
  5. Готову масу вилити у форму і поставити в розігріту до температури приблизно 180 °С духовку.
  6. Випікати близько 25-30 хвилин до «сухої палички».
  7. Переверніть корж догори дном відразу після випікання (особливо якщо корж піднялося в середині). Повністю охолоджуємо. Розріжте тісто вздовж на дві частини.
  8. Вишнева маса: Нагрійте сироп. В окремій посудині ретельно всипте у воду картопляне борошно (не повинно бути грудочок – при необхідності додайте ще трохи води) – дуже повільно все всипте в киплячий сироп. Продовжуємо помішувати до загустіння, а потім додаємо вишню. Відставте трохи охолонути.
  9. Помістіть нижній бісквіт у форму, в якій ми його випікали, і викладіть на нього вишневу масу – дайте йому повністю охолонути.
  10. Змішайте маскарпоне з какао до пишної маси.
  11. Збиваємо вершки в окремій посудині (це потрібно робити з великою чутливістю, оскільки при довгому збиванні вершкове масло може вийти в осад). Як тільки крем почне густіти, поступово додаємо цукрову пудру і закріплюємо (за бажанням) і ще хвилинку збиваємо вершки.
  12. Додайте вершки до маскарпоне і обережно перемішайте до однорідності.
  13. На холодну вишню викласти какао-масу – розрівняти. Накриваємо все це зверху бісквітом.
  14. Просочіть коржі вишневим лікером (тільки з сиропом або з горілкою, змішаною з вишневим сиропом).
  15. Кремова маса: Вершки збити. Як тільки крем почне густіти, поступово додаємо цукрову пудру і закріплюємо (за бажанням) і збиваємо якусь мить, поки крем не загусне.
  16. Викласти крем на торт. Посипте все це тертим шоколадом.

Торт Чорний ліс можемо додатково прикрасити вишнями.
Перед подачею охолоджуємо не менше 4 годин!

Гарного та приємного Вам приготування і смачного!

Торт "Чорний ліс" - найсмачніший рецепт приготуванняТорт "Чорний ліс" - найсмачніший рецепт приготуванняТорт "Чорний ліс" - найсмачніший рецепт приготування

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності