Простий рецепт торта без випічки із шоколадного печива зі сметанним кремом

Торт із шоколадного печива без випічки з кремом на базі сметани, виходить з легкою кислинкою, з ніжною текстурою та смаком. Рецепт є найпростішим у приготуванні.

Простий рецепт торта без випічки із шоколадного печива зі сметанним кремом
Простий рецепт торта без випічки

Які інгредієнти знадобляться

Для десерту з 250 г розсипчастого шоколадного печива (бажано квадратної форми) потрібні:

  • Цукор. При можливості використовувати продукт, подрібнений до пудри – 100 г;
  • Сметана домашня, не дуже кисла та густа – 500 г.

Для надання десерту родзинки рекомендовано використовувати обсмажені та подрібнені ядра волоських горіхів.

Покроковий процес приготування

Хитрості створення «лінивого» торта:

  1. Викласти сметану в скляну чи пластикову тару та перемішати її з цукром. Кристали цукру повинні добре розчинитися, інакше крем буде хрускати на зубах.
  2. Покласти на рівну тару плоску печиво в одинарний шар і щільно один до одного.
  3. Поступово промазати основу «солодкою» сметаною.
  4. Повторити шар із основи та крему ще 2 рази. Торт повинен мати 3 «коржі».Простий рецепт торта без випічки із шоколадного печива зі сметанним кремом
  5. Торт повинен дозрівати в холоді не менше 4 год (в ідеалі 8 год).
  6. Перед подачею прикрасити десерт горіхами.

Що можна додати

Для зниження калорійності крему, сметану можна поєднувати з густим і натуральним йогуртом. Також, якщо в наявності рідка сметана, то її можна «поліпшити» загусником для вершків або желатином.

Прикраса десерту

Надати святковість десерту можна не лише горіхами, а й свіжою малиною, шоколадними крихтами, кокосовою стружкою та іншими елементами декору.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності