Тірамісу з ревенем і халвою – дуже смачний десерт без випічки

Цей десерт “Тірамісу” дуже смачний, швидко готується, виглядає дуже ефектно і апетитно. Він поєднує в собі багато цікавих смаків. Це кислинка, ваніль, кава і трохи лимона. Буде дуже смачно. Я рекомендую!

Тірамісу з ревенем і халвою

Тірамісу з ревенем і халвою - дуже смачний десерт без випічки

Інгредієнти:

  • близько 300 г довгенького печива(як на тірамісу)
  • 500 г сиру маскарпоне
  • 300 г охолоджених подвійних вершків 36%
  • 3-4 столові ложки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту або ванільної пасти

Для пропітки (пунш):

  • 125 мл завареної міцної кави
  • 125 мл лимонного лікеру або лимонної горілки

Маса з ревеню: (можна замінити на варення або джем з ревеню, тоді етап з підготування ревеню-опускаєте!)

  • 500 г ревеню нарізати шматочками
  • цедра 1/2 лимона
  • 3 чайні ложки ванільного цукру
  • 2 столові ложки води
  • 80 г цукру

Додатково:

  • близько 70 г халви
  • фрукти для прикраси

Тірамісу з ревенем і халвою - дуже смачний десерт без випічки

Покроковий рецепт приготування:

  1. Маса з ревеню: нарізаний ревінь покласти в каструлю, додати цукор, воду, перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння, накривши кришкою. Готуйте ревінь, поки він не стане м’яким і не почне розпадатися. Зняти з вогню, додати цедру лимона, ванільний цукор і перемішати, відставити до повного охолодження.
  2. Вершки збити з цукровою пудрою і ваніліном. Додайте сир маскарпоне і перемішайте електричним міксером на середній швидкості.
  3. Відставте міксер і перемішайте його лопаткою або ложкою.
  4. Форма для випікання 30х12 см з харчовою плівкою. На дно викласти шар печива.
  5. Далі змішайте каву, лимонний сік і 1/3 пуншу, замочіть печиво у деку.
  6. Відкласти кілька столових ложок вершків (приблизно 1/4), накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.
  7. Половину крему, що залишився, викласти на печиво у деко, вирівняти.
  8. Потім вилийте 1/2 маси ревеню, розрівняйте. Покладіть ще один шар печива і знову просочіть їх.
  9. Змастіть печиво кремом, що залишився, і викладіть масу з ревеню.
  10. Останній шар печива викладіть на ревінь і просочіть їх залишком пунша. Поставити охолоджуватись торт на ніч у холодильник.
  11. Охолоджений пиріг обережно вийняти з дека, перевернувши його догори дном, зняти харчову плівку.
  12. Трішки перемішайте збережений крем лопаткою і розподіліть його поверх торта.
  13. Щедро посипте десерт подрібненою халвою і прикрасьте свіжими фруктами на свій смак.

Подавайте тірамісу з ревенем і халвою, нарізаним досить товстими скибочками.Тірамісу з ревенем і халвою - дуже смачний десерт без випічкиТірамісу з ревенем і халвою - дуже смачний десерт без випічки

Приємного приготування та сманого Вам!

Автор рецепта:  

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал