Цей десерт “Тірамісу” дуже смачний, швидко готується, виглядає дуже ефектно і апетитно. Він поєднує в собі багато цікавих смаків. Це кислинка, ваніль, кава і трохи лимона. Буде дуже смачно. Я рекомендую!
Тірамісу з ревенем і халвою
Інгредієнти:
- близько 300 г довгенького печива(як на тірамісу)
- 500 г сиру маскарпоне
- 300 г охолоджених подвійних вершків 36%
- 3-4 столові ложки цукрової пудри
- 2 чайні ложки ванільного екстракту або ванільної пасти
Для пропітки (пунш):
- 125 мл завареної міцної кави
- 125 мл лимонного лікеру або лимонної горілки
Маса з ревеню: (можна замінити на варення або джем з ревеню, тоді етап з підготування ревеню-опускаєте!)
- 500 г ревеню нарізати шматочками
- цедра 1/2 лимона
- 3 чайні ложки ванільного цукру
- 2 столові ложки води
- 80 г цукру
Додатково:
- близько 70 г халви
- фрукти для прикраси
Покроковий рецепт приготування:
- Маса з ревеню: нарізаний ревінь покласти в каструлю, додати цукор, воду, перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння, накривши кришкою. Готуйте ревінь, поки він не стане м’яким і не почне розпадатися. Зняти з вогню, додати цедру лимона, ванільний цукор і перемішати, відставити до повного охолодження.
- Вершки збити з цукровою пудрою і ваніліном. Додайте сир маскарпоне і перемішайте електричним міксером на середній швидкості.
- Відставте міксер і перемішайте його лопаткою або ложкою.
- Форма для випікання 30х12 см з харчовою плівкою. На дно викласти шар печива.
- Далі змішайте каву, лимонний сік і 1/3 пуншу, замочіть печиво у деку.
- Відкласти кілька столових ложок вершків (приблизно 1/4), накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.
- Половину крему, що залишився, викласти на печиво у деко, вирівняти.
- Потім вилийте 1/2 маси ревеню, розрівняйте. Покладіть ще один шар печива і знову просочіть їх.
- Змастіть печиво кремом, що залишився, і викладіть масу з ревеню.
- Останній шар печива викладіть на ревінь і просочіть їх залишком пунша. Поставити охолоджуватись торт на ніч у холодильник.
- Охолоджений пиріг обережно вийняти з дека, перевернувши його догори дном, зняти харчову плівку.
- Трішки перемішайте збережений крем лопаткою і розподіліть його поверх торта.
- Щедро посипте десерт подрібненою халвою і прикрасьте свіжими фруктами на свій смак.
Подавайте тірамісу з ревенем і халвою, нарізаним досить товстими скибочками.
Приємного приготування та сманого Вам!
Автор рецепта: