Пишна шарлотка з яблуками – 9 простих рецептів у духовці з покроковими фото

35bf3eb3e65a3df9f1e442235dad8ea6

Пишна шарлотка з яблуками – це проста домашня випічка у вигляді солодкого яблучного пирога з бісквітного тіста з начинкою з нарізки яблука. Тісто замішується на яйцях, борошні та молочних продуктах: кефірі, сметані, молоці, іноді доповнюється манкою, а в начинку, крім яблука, додаються інші фрукти. У цій темі вам видаються найсмачніші варіанти яблучної шарлотки.

Пишна проста шарлотка з яблуками на кефірі

Шарлотку з яблуками на кефірі відрізняє особлива пишність, легкість та гарний смак. Кефірне тісто замішується на збитих яйцях та борошні з розпушувачем. Така шарлотка буде у вас і перекушуванням, і доповненням до чаю, і десертом до святкового столу.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір 2,5% – 200 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Яйця та кефір беремо кімнатну температуру. Борошно просіюємо на сито і змішуємо з розпушувачем.

037b912690902fc2baa611026e95c4c5

Крок 2. У сухий посуд для замісу тіста розбиваємо яйця та насипаємо до них цукор.

0fe32f596bce38dceec3ab45d169fa48

Крок 3. Міксер включаємо на середню швидкість і протягом декількох хвилин збиваємо яйця з цукром однорідну масу.

c4b748be30083f4e063eea0694d56702

Крок 4. Потім цю масу виливаємо кефір і міксером просто перемішуємо.

2cf3945246312017fedd8cf753b1ba42

Крок 5. Не вимикаючи міксер, порційно додаємо до цієї маси борошняну суміш.

9900bd060081f6272ad8b34884baed71

Крок 6. Замішуємо тісто до однорідного стану, а густота має вийти середньою.

edf39c71b382961015d5db1f925d6115

Крок 7. Добре змащуємо вершковим маслом будь-яку форму для випічки та переливаємо в неї замішане тісто.

d7429b0f919765d3f7f8247d3fb82b8d

Крок 8. Яблука миємо, насухо витираємо серветкою і нарізаємо тонкими часточками.

d82af703189ae4d34979d4e47d14e3ef

Крок 9. Включаємо духовку на 180°С. Часточки яблука красиво занурюємо у тісто.

0aee738ba2577b4650ba63f233f2d04a

Крок 10. Випікаємо шарлотку протягом 45-50 хвилин і перевіряємо випічку на готовність.

c2fac75c387e16509002abd5be9d0665

Крок 11. Приготовлену шарлотку з яблуками на кефірі трохи остуджуємо, акуратно витягуємо з форми, декоруємо на свій смак і подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!

d96ceadbedf8be269a61b18d57a9f59d

Пишна яблучна шарлотка з розпушувачем

Пишна яблучна шарлотка з розпушувачем не відноситься до класичних варіантів і цей інгредієнт додається при замісі тіста на олії або кисломолочних продуктах. У цьому рецепті додаємо в тісто розтоплене вершкове масло, а для особливого аромату та кольору яблука змішуємо з цедрою цитрусових.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло – 100 гр. + для змащування форми.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 7 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. У сухий посуд для замісу тіста розбити три яйця і вінчиком збити приблизно 5 хвилин в пишну масу. Потім налити розтоплене вершкове масло|| і насипати цукор з сіллю.

96d4db9a78c20584e3cfb78a01c71972

Крок 2. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.

6d58f1b8570d7b60b06b0e2bb9d566e5

Крок 3. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати порційно в яєчну суміш і замісити тісто.

81ec5ad050fa3170ea8ee610a310f73a

Крок 4. Яблука промити, очистити від шкірки з серцевиною та нарізати часточками.

2d878de43fada2e8637e30a63fef3fb0

Крок 5. Нарізку яблука перекласти в окремий посуд і додати цедру та сік лимона.

39564c2f86efc361cf16ec3db224a074

Крок 6. Потім додати цедру апельсина і добре перемішати.

c796d153a7a377f9484b7c5bf3eb2641

Крок 7. Форму для випікання застелити папером, змастити вершковим маслом та викласти яблучну начинку.

3b2888b09211b0abc15e207f8cede448

Крок 8. Нарізку яблука залити замішаним тістом і поверхню ложкою розрівняти.

abc09af60df9549858521019cdbf072f

Крок 9. Форму прикрити плівкою та залишити шарлотку на 10 хвилин для вистоювання тіста. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку у розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин.

782c013e49d2c6db736343f43a236996

Крок 10. Приготовлену пишну яблучну шарлотку з розпушувачем акуратно витягти з форми, трохи остудити, доповнити цукровою пудрою та подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

bee36fe2060a5adab19fa627ae723db2

Сирна шарлотка з яблуками

Сирна шарлотка з яблуками багатьма визнається найсмачнішим яблучним десертом. Сир текстуру тіста робить щільнішою, і шарлотка виходить вологою. У цьому рецепті тісто замішуємо на яйцях, борошні з розпушувачем і сирі, дотримуючись пропорції інгредієнтів.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 3 ст.
  • Яблука – 3 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Кориця – до смаку.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно підготувати сир для тіста. Перекласти його в окремий посуд, додати сметану та міксером добре перемішати до будь-якого ступеня однорідності.

78571cd172ec6c737186d376f5162443

Крок 2. В іншому сухому та чистому посуді міксером на середній швидкості та протягом 5 хвилин збити яйця з цукром та сіллю в пишну масу.

b8c1b313bbcb65aa194ae5a542b87a4d

Крок 3. Збивати яйця потрібно до стійких піків, подібно, як для бісквіту.

557ec549d2f5260989c271e5ed8511ae

Крок 4. Посуд для замісу тіста перекласти підготовлену сирну масу. До неї порційно додати збиті яйця та лопаткою швидко та акуратно перемішувати.

f51730d7658bea05a368ad44316e21c9

Крок 5. Борошно змішати з розпушувачем та ваніліном. Борошняну суміш через сито пересипати в яєчно-творіжну масу і так само швидко і акуратно лопаткою замісити тісто, щоб не осіла повітряна основа.

86ca75a27b29b846ccdb05ea3b4338a9

Крок 6. Змастити вершковим маслом бортики роз’ємної форми та папером застелити дно. У форму перелити замішане тісто. Духовку увімкнути на 180°С.

4c6773a6a1fd63631e0e39f4ac02f5c6

Крок 7. Яблука промити, обсушити серветкою та нарізати часточками.

2e5ddf529a1353f745b5c46bab67f3e5

Крок 8. Потім часточки красиво розподілити по поверхні шарлотки, занурюючи їх у тісто і за бажанням посипати корицею.

e3d64492cf4ba3a1cfe1e3135ad68aaf

Крок 9. Запекти шарлотку у розігрітій духовці протягом 50-55 хвилин. Потім витягти з форми і трохи остудити.

62f97f8e152ce2ef9b0364b102542534

Крок 10. Приготовлену сирну шарлотку з яблуками порційно нарізати і можна подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

99badf2c0c8a138603e37c8b1e1ef13e

Шарлотка з яблуками та грушами

Шарлотка з яблуками та грушами буде у вас ароматнішим за рахунок груш варіантом цієї домашньої випічки. Груші, крім аромату та смаку, тіста надають вологість та ніжність. У цьому рецепті тісто для шарлотки замішуємо на молоці, вершковому маслі, борошні та розпушувачі. Груші вибираємо щільних сортів, щоб зберегли форму при випіканні. Пропорція фруктів може бути будь-якою.

Час приготування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко –100 мл.
  • Вершкове масло – 50 гр. + для змащування форми.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 130 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука та грушу промити та очистити від шкірки з серцевиною. Два яблука з грушею нарізати середніми кубиками. Одне яблуко нарізати часточками.

548dbc0a514a9f89e20a5aef623d4f0b

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити два яйця та насипати цукор та ванілін.

53ba9ff92e49f1ce4a926264c25792e4

Крок 3. Міксером ці інгредієнти протягом 7-8 хвилин збити в пишну масу.

b8ac5b2a0f11198cd1f960d1f94e24ea

Крок 4. Потім до цієї маси налити молоко з розтопленим вершковим маслом|м| і перемішати.

0169afd9eb29d388007d9f0fef03fdea

Крок 5. Насипати борошно, яке просіяли, з корицею і розпушувачем.

8b3477e3a066a3fb04bad6841f3dd272

Крок 6. Протягом хвилини міксером замісити тісто до однорідної текстури.

1c8f970b20b75e98a54d5d7c31439c09

Крок 7. Перекласти в замішане тісто нарізку яблука з грушею та акуратно перемішати.

170bbb47015330aad852c7d72a72b279

Крок 8. Форму для випікання змастити вершковим маслом і перекласти в неї тісто з фруктами.

df65e571a6e7d4f7aba164a0ef635db2

Крок 9. Поверх тіста красиво розкласти яблучні часточки.

0c6034fabdeecefd6918a1446e182443

Крок 10. Поступово посипати яблучні часточки однією ложкою цукру.

a3b4559309bbbd00e17bb03e907b2520

Крок 11. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку протягом 45-50 хвилин.

4f4eb0719baefedf3242254bde7eb8c2

Крок 12. Приготовлену в духовці шарлотку з яблуками та грушами трохи остудити, перекласти на тарілку сервіровки і подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

46dd183fe00bf9f701bb59a30e152e54

Проста пишна шарлотка з яблуками на молоці

Шарлотка з яблуками на молоці має плюси в порівнянні з класичною шарлоткою з трьох інгредієнтів: швидше запікається, виходить більш вологою і ніжною, а текстура тіста більш щільною. Для тіста яйця збиваються з цукром і краще за допомогою міксера, а потім додаються молоко та борошно. Рецепт простий та швидкий.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко –100 мл.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Молоко та яйця мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістати їх з холодильника.

badc1868f04f511f4b9638dfce05071d

Крок 2. У суху чашу міксера розбити чотири яйця, додати щіпку солі і протягом 5-10 хвилин збити до білого кольору і збільшення маси.

aad148c994cbbabf8c95f30140ddfb69

Крок 3. У збиту масу і не вимикаючи міксер, порційно насипати звичайний цукор і ванільний.

603bed838e31fa4299cdf00df962d593

Крок 4. Поки все збивається, промити яблука та нарізати тонкими часточками Кожуру можна залишити.

4bc6858a572203f7a01d299db32261d3

Крок 5. Після повного розчинення цукру у збиту масу налити молоко та збити.

ba59d8d6d0bb60126902159fbaba593f

Крок 6. Потім міксер вимкнути. У цю рідку основу тіста через сито насипати борошно з розпушувачем і лопаткою акуратно і рухами вгору-вниз замісити тісто. Важливо, щоб тісто не осіло.

feace8f27259932d89cb173319c07110

Крок 7. Форму для випікання застелити папером. Перелити в неї 1/3 замішаного тіста та укласти половину яблучної нарізки. Потім перелити другу третину тіста, викласти другий шар яблука та залити рештою тіста. По поверхні тіста розкласти яблучні часточки.

867ad7c9e1c65c7c751090fcf3b74015

Крок 8. Духовку увімкнути на 180°С. Запекти шарлотку протягом 30-40 хвилин та дерев’яною шпажкою перевірити випічку на готовність.

a53744ac2a027238a4e45c74448725b2

Крок 9. Приготовлену шарлотку з яблуками на молоці остудити до кімнатної температури, витягти з форми, декорувати цукровою пудрою та подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

126441a041027843d914d677ede241f8

Яблучна шарлотка на сметані з яблуками

Яблучна шарлотка на сметані, як і вся випічка на сметанному тісті, буде у вас одним з варіантів домашнього десерту з яблуками. Сметана надає тіста вологішу текстуру, і скоринку робить рум’яною. Для успішної шарлотки важлива правильна пропорція інгредієнтів. Для пишноти в тісто додається розпушувач. Сметана підходить жирністю щонайменше 20%, щоб зберігся вершковий смак.

Час приготування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Олія рослинна – 80 мл.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яблука – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо, згідно з рецептом, усі інгредієнти для шарлотки. Включаємо духовку на 180°С. Яйця та сметана повинні бути кімнатної температури.

5a85326acf59874c9b66905af57ee667

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбиваємо три яйця, насипаємо звичайний цукор з ванільним і додаємо сметану.

a0af50f36e0a356f589557faf0b669e8

Крок 3. Міксером на середній швидкості ці інгредієнти збиваємо. Важливо, щоб цукор повністю розчинився.

836002ffdc077ab07d546b930090bbdf

Крок 4. У яєчно-сметанну масу наливаємо олію і додаємо просіяне і змішану з розпушувачем борошно.

bd234ff8cf56ed81045e77f61d25afd9

Крок 5. Міксером замішуємо тісто до однорідного стану.

4905730ac5c4424e465565d9819d953a

Крок 6. Форму для випікання застилаємо папером і в нього переливаємо замішане сметанне тісто.

0e0e9fedff92297dced422df310bc400

Крок 7. Яблука миємо, насухо витираємо серветкою і нарізаємо тонкими часточками.

5e944ea63aa2010191dde2979dc794bc

Крок 8. Яблучну нарізку віялом розкладаємо поверх тіста. Ставимо форму в розігріту духовку на 40-45 хвилин.

4e83955303265a1118c9c9cfcdfa7e50

Крок 9. Перевіряємо дерев’яною шпажкою готовність шарлотки, дістаємо форму з духовки та залишаємо на пару хвилин для остигання.

858d2fd67985e9eb50934eb6c63e40dd

Крок 10. Потім форму акуратно прибираємо та перекладаємо шарлотку на страву.

8063ce0499e29ea0d2a6b2422dabdd5c

Крок 11. Приготовлену яблучну шарлотку на сметані порційно нарізаємо та подаємо до столу. Смачної та вдалої випічки!

bd27191c239dcdb1deaa461f6b654c70

Проста яблучна шарлотка з корицею

Яблучна шарлотка з корицею готується з додаванням цієї прянощі або до яблучної начинки або в тісто. Колір шарлотки вийде темніший, але аромат і смак десерту буде відмінний. Приготування такої шарлотки не відрізняється від класичного варіанта. У цьому рецепті тісто замішуємо на яйцях, борошні, цукрі та з додаванням кориці.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 160 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблука – 400 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.
  • Цукрова пудра – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Яйця та олія повинні бути кімнатної температури.

6c8ce85c20b7a7b5683345269acf8c73

Крок 2. Яблука промити, очистити від шкірки та нарізати великими часточками.

911a888781c3cecf1ebf52aee7430b75

Крок 3. Будь-яку форму для випікання добре змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями та викласти нарізку яблука.

efe834ee47beaa8c0bd4033f5e39dc7d

Крок 4. У посуді для замісу тіста вінчиком або міксером збити пишну масу яйця з цукром. Потім порційно насипати борошно, яке просіяли, з розпушувачем і корицею, і замісити тісто до однорідної текстури.

8af34a02ecdbc0afbac00314ff8c0be7

Крок 5. Духовку увімкнути на 180°С. Замішеним тістом залити яблучні часточки у формі та поставити шарлотку в духовку на 40-45 хвилин.

cf47537726551bc054448dd980c964bb

Крок 6. Спечену яблучну шарлотку з корицею трохи остудити, витягти з форми, посипати ложкою цукрової пудри та декорувати на свій смак.

4f7613824b7338ffde5f6146d2499d3d

Крок 7. Приготовлену шарлотку можна сервірувати до столу як у теплому, так і холодному вигляді. Смачної та вдалої випічки!

aace69ac26a0e9eeb6d90442b7b86acc

Шарлотка з яблуками та бананами

Яблучну начинку відмінно доповнюють банани, надаючи їй особливого аромату та смаку, тому шарлотка з яблуками та бананами буде у вас варіантом простої та швидкої домашньої випічки. Тісто замішуємо, як для звичайної шарлотки: на збитих з цукром яйцях, борошні та розпушувачі. Щоб випічка вийшла кориснішою, можна пшеничне борошно замінити рисовим або вівсяним і на 1/3 зменшити об’єм цукру.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.
  • Яблука – 750 гр.
  • Банан – 150 гр.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для шарлотки. Просіяти на сито вибране борошно з розпушувачем.

a44bf3d23c3857ed47761ef1c3ca69c0

Крок 2. У пишну піну будь-яким кухонним гаджетом збити яйця з цукром. У цю масу додати ванільний цукор та лопаткою перемішати.

82f8672a08513a554e2371f94ee031dc

Крок 3. До збитих яєць порційно пересипати борошно, яке просіяли, з розпушувачем і лопаткою все акуратно і активно перемішати, щоб тісто не осіло.

b30f75e44e5b1f4bb175754b98a9c50e

Крок 4. Яблука та банан очистити від шкірки та нарізати середніми шматочками будь-якої форми. Нарізку фруктів перекласти в тісто та перемішати.

61ce5d4aec2b645a9b55c7951f8417a9

Крок 5. Включити духовку на 180°С. Форму для випікання застелити папером і перелити в нього тісто з яблучно-банановою начинкою. Випікати шарлотку протягом 30 хвилин||. Потім нагрівання зменшити до 150°С та продовжити випічку ще 10 хвилин. Готовність перевірити дерев’яну шпажку.

a527b0999b04b3a955954f6dba5b318a

Крок 6. Приготовлену шарлотку з яблуками та бананами остудити, акуратно перекласти з форми на тарілку сервіровки, посипати цукровою пудрою і подати до десертного столу. Смачної та вдалої випічки!

5872490fd86f202487572266001ef3b9

Шарлотка з яблуками та манкою

Шарлотка з яблуками та манкою, як і вся випічка з манною крупою, відрізняється розсипчастою текстурою та ніжним смаком. Сама манка не має достатньої клейкості для утримання яблучної начинки, тому її в тісто додають разом з борошном і пропорції 1:1, а замішується тісто на яйці, кисломолочному продукті, маслі і розпушувачі. Яйця не збиваються, тому що манка руйнує дрібні бульбашки своїми крупинками. У цьому рецепті замішуємо тісто на кефірі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Манка –100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір –200 мл.
  • Цукор – 90 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукрова пудра для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для шарлотки відразу відміряти згідно пропорції рецепту.

5e9adaf0d4904ab9db758c34ea830ba6

Крок 2. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і трохи остудити.

11713e5dab4e17d3f72f968c1aa34a88

Крок 3. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати два види цукру, щіпку солі та вінчиком ці інгредієнти перемішати, щоб цукор розчинився.

88a968a822ee37505840e94322f802e0

Крок 4. У цю масу перелити розтоплене вершкове масло|| і все ще раз перемішати.

Крок 5. Потім налити до неї кефір, тільки холодний і ще раз перемішати.

27ce63451fdc823de31b70a9348639bf

Крок 6. Далі цю рідку масу насипати манну крупу.

297a0c72f3e68d9bd5638bb62df33240

Крок 7. Борошно просіяти на сито, змішати з розпушувачем, пересипати до інших інгредієнтів та замісити тісто до однорідної текстури.

ae6bbdb38a63b6d253c751b118e2ac71

Крок 8. Велике яблуко очистити від шкірки та нарізати невеликими кубиками.

56e474ed9884ef718e41c25dccfc05c1

Крок 9. Перекласти нарізку яблука в тісто та ще раз перемішати.

65ed091b57d8989e2f5e228d474e8b81

Крок 10. Включити духовку на 170°С. Замішане з манкою тісто перелити у будь-яку форму та запекти у духовці 40-50 хвилин, перевіривши готовність дерев’яною паличкою.

1926a1ec77455454d0f90515d695d0c1

Крок 11. Приготовлену шарлотку з яблуками та манкою остудити, витягти з форми, посипати цукровою пудрою та подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

df2dd44b31087093fc0cb222572a1d04

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал