Сухарики в духовці – це кубики чорного або білого хліба, підсушені в духовій шафі до хрускоту і приправлені улюблені спеціями і олією. Така закуска ідеально поєднується з пінними напоями, а також її можна використовувати, щоб зробити крем-суп пюре в рази цікавіше по текстурі і насичений за смаком, також сухарики підійдуть в салат «Цезар» або салат з квасолею і морквою по-корейськи. Одного разу приготувавши сухарики в домашніх умовах, ви назавжди забудете про те, щоб купувати готовий продукт в супермаркеті.
Сухарики з білого хліба в духовці
Сухарики з білого хліба в духовці готуються всього лише з чотирьох інгредієнтів ( не рахуючи хліб ) і виходять неймовірно смачними і ароматними. Таку добавку можна використовувати в якості самостійного страви або ж прикрасити овочевий салат або суп-пюре.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5-10 хв.
Порції – 3-5.
Інгредієнти:
- Хліб білий – 250 гр.
- Олія – 50-60 мл.
- Паприка солодка молота – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Часник гранульований – 1/3 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Хліб ріжемо на шматки бажаного розміру і форми – складаємо в миску.
Крок 2. Присипаємо основний компонент солодкої паприкою, гранульованим часником і сіллю – помішуємо.
Крок 3. Здобрюємо соняшниковою олією і знову перемішуємо.
Крок 4. Жароміцний посуд вистилаємо листом пекарським папером і розділимо нарізку в один шар.
Крок 5. Готуємо сухарики в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів, протягом 12-15 хвилин.
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сухарики в духовці з олією і часником
Сухарики в духовці з олією і часником – це пікантна і дуже ароматна закуска, з приготуванням якої впорається навіть дитина. Обов’язково спробуйте приготувати сухарики за цим рецептом, адже часник і кріп – це прекрасне доповнення до житнього хліба.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5-7 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Хліб житній – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп сушений – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 400 грам хліба нарізаємо невеликими брусками.
Крок 2. Перекладаємо хлібця на деко і підсушуємо до легкої хрусткості.
Крок 3. Зубки часнику « звільняємо » від лушпиння і натираємо прямо в тарілку до сухариків, туди ж всипаємо сушену зелень.
Крок 4. Поливаємо сухарі олією, приправляємо чорним перцем і сіллю, гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.
Крок 5. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!
Сухарики з приправою в духовці
Сухарики з приправою в духовці – закуска, яка може дуже швидко опинитися на вашому столі, а яскравий і насичений аромат заповнить все ваше житло ще в процесі термічної обробки. Як приправи – рекомендуємо використовувати універсальну або курячу.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3-5.
Інгредієнти:
- Хліб – ½ шт.
- Приправа – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для скорочення часу готування, викладаємо на стіл продукти за списком.
Крок 2. Скибочки хліба нарізаємо кубиками, розміром приблизно сантиметр на сантиметр.
Крок 3. Хлібну нарізку висипаємо в чистий і сухий пакет.
Крок 4. Готуємо приправи: змішуємо їх з сіллю.
Крок 5. Спеції висипаємо в пакет і щільно зав’язуємо.
Крок 6. Кубики хліба перемішуємо з добавками, потряхівая пакет. Далі, висипаємо заготівлю на деко в один шар.
Крок 7. Запікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах і подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!
Сухарики з бубликів в духовці
Сухарики з бубликів в духовці – це ідеальне доповнення до салатів і перших страв. Додавши такий інгредієнт, ви додасте основному стравою неповторну хрусткість і оригінальність текстур, які припадуть до смаку кожному, хто спробує, бо встояти перед базиліком і орегано – неможливо!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 150 гр.
Інгредієнти:
- Бублики – 5 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Орегано – 1 ч.л.
- Базилік – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. На обробну дошку викладаємо бублики.
Крок 2. Розрізаємо борошняні кільця навпіл і ріжемо на кружечки, товщиною близько 3-4 міліметрів.
Крок 3. Висипаємо нарізку на плоску жароміцний посуд.
Крок 4. Щедро посипаємо бублики травами і збризкує олією – старанно перемішуємо руками.
Крок 5. Прибираємо деко надих в духову шафу на 3-4 хвилини при температурній позначці в 180 градусів.
Крок 6. Гарячі сухарики акуратно перемішуємо і викладаємо в глибоку чашу для подачі.
Крок 7. Смачного!
Житні сухарики до пива
Житні сухарики до пива – це універсальна закуска, яка скрасить ваш вечір. Доповнювати невеликі скибочки хліба можна різними спеціями і ароматними травами на ваш смак, проте, сьогодні рекомендуємо вам спробувати набір приправ, запропонованих в рецепті.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Хліб житній – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 60 мл.
- Паприка солодка молота – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Хліб розрізаємо на смужки середньої товщини або ж на кубики – як вам хочеться.
Крок 2. Висипаємо основний компонент в форму для запікання і переміщаємо в духовку на 10-12 хвилин при 180 градусах.
Крок 3. В цей час готуємо заправку: в піалу натираємо часник, наливаємо масло і всипаємо сіль, перець і солодку паприку.
Крок 4. Через 12 хвилин промазуємо сухарі часниковим маслом і повертаємо в духовку ще на 12 хвилин.
Крок 5. Готову закуску злегка остуджуємо, викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!
Сухарики з бородинського хліба
Сухарики з бородинського хліба – це простий і дуже смачний спосіб урізноманітнити свій звичний раціон пікантною і ароматною закускою. Якщо ви не особливо любите смак і запах свіжого часнику, то його з легкістю можна замінити гранульованим аналогом, так смак буде в рази м’якше.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Хліб бородинський – ½ шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія – 3-4 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. З буханки обрізаємо скоринки, м’якоть ріжемо брусками.
Крок 2. Зубки часнику очищаємо і пропускаємо через прес.
Крок 3. Пекучий овоч злегка підсолюємо.
Крок 4. Вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
Крок 5. Хлібну нарізку викладаємо на деко.
Крок 6. За допомогою кухонної пензлика змащуємо кожен скибочку заправкою.
Крок 7. У разі якщо часникової маси виявилося недостатньо, збризкувалися заготовки маслом.
Крок 8. Прибираємо деко в духовку і готуємо близько 7-10 хвилин ( 190 градусів ).
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Сухарики з паприкою в домашніх умовах
Сухарики з паприкою в домашніх умовах готуються дуже просто і швидко, а головне – для їх приготування не знадобиться нічого, крім духової шафи. Час термічної обробки ви можете регулювати самостійно, а залежно від того, наскільки підсушений « результат » хочете отримати.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Хліб чорний – 3 скибочки.
- Олія соняшникова – 3 ч.л.
- Паприка копчена молота – 1 ч.л.
- Часник гранульований – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Обрізавши з буханки кірки, нарізаємо м’якуш на прямокутниками невеликого розміру.
Крок 2. Висипаємо нарізку на деко, попередньо устелений пергаментом, і підсушуємо хліб близько 10 хвилин при 180 градусах.
Крок 3. Паралельно займаємося соусом: в піалу наливаємо масло.
Крок 4. Підсипаємо копчену молоту паприку.
Крок 5. І гранульований часник – перемішуємо до однорідності.
Крок 6. В отриману суміш висипаємо гарячі сухарики, активно помішуємо і залишаємо для просочення на 10-15 хвилин.
Крок 7. Після закінчення часу, повторно висипаємо закуску на пергамент і повертаємо в духову шафу ще на 5-8 хвилин ( 80-100 градусів ).
Крок 8. Смачного!
Сухарики для салату «Цезар»
Сухарики для салату «Цезар» – це один з найважливіших і істотних компонентів, який значно впливає на смак готового страви. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ідеальні сухарики для салату, доповнені тертим пармезаном і оливковою олією.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Хліб – 5-7 скибочок.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Сир « пармезан » ( натертий ) – 2 ст.л.
- Часник гранульований – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Скибочками середнього розміру нарізаємо білий хліб. Паралельно починаємо прогрівати духову шафу до температури 180-190 градусів.
Крок 2. Нарізку укладаємо в тарілку з високими бортами і підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові переваги.
Крок 3. Доповнюємо основний компонент гранульованим часником і дрібкою молотого перцю для пікантності.
Крок 4. Підсипаємо трохи твердого, натертого на дрібній терці сиру.
Крок 5. Підливаємо оливкову олію.
Крок 6. Гарненько перемішуємо хліб з добавками.
Крок 7. Висипаємо напівфабрикат на деко і готуємо протягом 10 хвилин.
Крок 8. Охолонувши доповнюємо салатик і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!
Сухарики в духовці з хріном
Сухарики в духовці з хріном, приготовані з житнього хліба – це дуже « швидка » і ароматна закуска, яку можна подати до столу в якості закуски до пінного напою, а також доповнити сирний або курячий суп, а також урізноманітнити звичайний овочевий салат. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Хліб житній – 200 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Хрін столовий – 1,5 ст.л.
- Вода – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Хлібний м’якуш ріжемо на невеликі кубики або прямокутники.
Крок 2. Викладаємо основний інгредієнт на деко і запікаємо протягом 10 хвилин при температурній позначці в 160 градусів.
Крок 3. В цей час готуємо заправку: в ємність з кришкою вливаємо масло і трохи води.
Крок 4. Слідом додаємо хрін і старанно розмішуємо до однорідної консистенції.
Крок 5. В отриману суміш висипаємо охололі сухарі, закриваємо кришку і активно трясем.
Крок 6. Знову відправляємо ароматні сухарики на деко і сушимо їх при 80 градусах не більше 7 хвилин.
Крок 7. Смачного!