Пишні оладки на молоці без дріжджів – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на молоці без дріжджів — це смачне та легке у виконанні частування, яке готується з різних бюджетних інгредієнтів просто та без зайвих проблем. Пишні оладки добре підходять для смачного сніданку або чаювання. Подають страву зі сметаною, медом чи варенням. Оладки на молоці подобаються як дітям, так і дорослим. Беріть добірку на замітку та радуйте рідних.

Пишні бездріжджові оладки на молоці з розпушувачем

Пишні бездріжджові оладки на молоці з розпушувачем – це ідеальний рецепт, який вийде у всіх. Домашнє частування виходить надзвичайно апетитним. Оладки подають на сніданок або до чаю з різними сиропами ягідними або зі сметаною. Це дуже смачно та поживно!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5-2 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. (200мл.)
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор-пісок – 1-2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо усі необхідні інгредієнти.

  2. Ополоснувши та обтерши яйце, розбиваємо в чашку. Всипаємо цукор. Його кількість скорочуємо чи збільшуємо за власним бажанням.

  3. Кладемо сіль.

  4. Скориставшись вінчиком, розбовтуємо компоненти.

  5. Всипаємо розпушувач тіста.

  6. Вводимо склянку борошна, яке просіяли.

  7. Наливаємо 100 мілілітрів молока. Інтенсивно за допомогою вінчика вимішуємо тісто, видаляючи борошняні грудки. Після чого всипаємо залишки просіяного борошна і виливаємо молоко, що залишилося. Перемішуємо до гладкості.

  8. Залежно від борошна та його характеристик, його може знадобитися більше чи менше. Саме тому її додаємо у 2 етапи, контролюючи густоту маси. Тісто має придбати консистенцію густої сметани.

  9. Змащену олією сковорідку прогріваємо, встановивши на середньому вогні. Формуємо столовою ложкою оладки. Смажимо 2 хвилини до привабливого золотистого кольору, на розсуд прикривши кришкою.

  10. Перевернувши випічку, смажимо з іншого боку.

  11. Смажені оладки перекладаємо на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. Таким чином смажимо всі оладки.

  12. Готове частування подаємо зі згущеним молоком молоком або іншими добавками.

  13. Оладки не втрачають свого смаку як у теплому, так і остиглому стані.

  14. Смачного!

Оладки на молоці без дріжджів та яєць

Оладки на молоці без дріжджів і яєць є найніжнішою випічкою, яка готується елементарно з простих і недорогих продуктів. Оладки готуються швидко і без зайвого клопоту. Навіть недосвідчені господині повторять чудовий рецепт, не відчувши жодних складнощів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.

  2. Злегка підігрів молоко, половину заливаємо в об’ємну чашу. Солимо і кладемо цукор. Гасимо соду оцет і виливаємо у чашу. Розмішуємо.

  3. До рідини, що вийшла, додаємо просіяне борошно і вимішуємо, розбиваючи грудочки.

  4. Заливаємо молоко, що залишилося, і перемішуємо до гладкості.

  5. Вливаємо столову ложку соняшникової олії та ретельно вмішуємо.

  6. Змащену олією сковорідку поміщаємо на плиту і нагріваємо на середній температурі. На гарячій поверхні за допомогою столової ложки формуємо оладки.

  7. Коли верх покриється бульбашками і стане матовим, за допомогою лопатки перевертаємо оладки.

  8. Прикривши сковороду кришкою, пропарюємо оладки кілька хвилин. Таким чином смажимо всі оладки.

  9. Пишну випічку кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Якщо для смаження використовується перевірена сковорідка з антипригарним покриттям, можна обійтися без масла. Такі вироби будуть менш калорійними.

  10. Подаємо ніжну випічку до чаю, доповнивши сметаною чи найсмачнішим варенням власного приготування.

  11. Смачного!

Смачні оладки на молоці без дріжджів з яблуками

Смачні оладки на молоці без дріжджів з яблуками – це дивовижна домашня випічка, від якої в захваті і діти, і дорослі. Готуються оладки з бюджетних компонентів менш як за півгодини. Нескладне приготування зможе повторити навіть дитина. Для аромату можна додати корицю. Запашна випічка зведе з розуму.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яблуко – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Промиваємо яйце і розбиваємо у зручну для замісу ємність. Всипаємо цукор, кількість якого визначаємо самостійно. Використовуючи ручний вінчик або міксер, поєднуємо до однорідності. Заливаємо половину склянки трохи підігрітого молока.

  2. Всипаємо чайну ложку соди.

  3. Просіюємо 1,5 склянки пшеничного борошна. Для солодкої випічки зазвичай використовують найвищий сорт.

  4. Грунтовно розмішавши, вливаємо порціями молоко, що залишилося, і доводимо масу до гладкої консистенції.

  5. Промиваємо яблуко. За бажанням знімаємо шкірку, видаляємо нутрощі і тонко нарізаємо або використовуємо тертку.

  6. Перекладаємо подрібнені яблука в тісто та розмішуємо. Прогріваємо змащену олією сковороду.

  7. Столовою ложкою на розігрітій поверхні формуємо оладки.

  8. Смажимо оладки з двох боків до золотистого відтінку.

  9. Готову випічку за бажанням прикрашаємо цукровою пудрою або подаємо з варенням. Смачного!

Оладки на молоці без дріжджів та соди

Оладки на молоці без дріжджів та соди – це універсальне частування і для чаювання, і для смачного сімейного сніданку. Щоб оладки вийшли пишними, потрібно добре збити білки. Це одна з важливих умов. Робиться це просто і вийде у кожного без особливих зусиль.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Молоко 3,2% –250 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо яйця та промакуємо зі шкаралупи вологу.

  2. Беремо дві ємності та ділимо яйця на білки та жовтки.

  3. Трохи нагріваємо молоко.

  4. У жовтки всипаємо 50 г цукрового піску і за допомогою міксера збиваємо до білого стану.

  5. Збиту суміш перекладаємо у тепле молоко.

  6. Змішавши, всипаємо 2 щіпки солі.

  7. Всипаємо 350 грамів попередньо просіяного борошна.

  8. Вимішуємо вінчиком до гладкості.

  9. Поки тісто «відпочиває», доводимо білки до пишної піни.

  10. Щільні білкові піки перекладаємо у тісто.

  11. Обережно поєднуємо компоненти, щоб білки не опали.

  12. Наливаємо на сковороду олію і прогріваємо на помірному вогні. Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріту поверхню і смажимо до рум’яності з обох боків. Після чого кладемо на серветки, щоб прибрати надлишки олії.

  13. Готову випічку складаємо на тарілку.

  14. За бажання доповнюємо сметаною чи іншими смаколиками.

  15. Смачного!

Пишні оладки на кислому молоці без дріжджів

Пишні оладки на кислому молоці без дріжджів є смачним частуванням, яке готується елементарно. Апетитна страва бездоганно впишеться у сімейний сніданок та підійде для дружнього чаювання. Реалізація нескладного частування вимагатиме всього близько 20 хвилин і не завдасть жодних незручностей навіть найзайнятішим господаркам.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Молоко кисле – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Хвилин за 10 до початку приготування дістаємо необхідні інгредієнти. Промиваємо та витираємо яйця.

  2. Беремо невелику ємність та розбиваємо в неї яйця. Кладемо 2 столові ложки цукру та балансуємо сіллю. Кількість солодощі регулюємо залежно від смакових уподобань. Для любителів нейтральної випічки цукор зовсім не кладемо.

  3. Об’єднуємо ручним вінчиком або використовуємо міксер на власний розсуд. Не треба збивати, достатньо довести до однорідності.

  4. Вливаємо кисле молоко. Об’єднуємо до гладкості тим самим вінчиком або міксером, видаляючи грудочки.

  5. Просіюємо порціями борошно і вимішуємо, розбиваючи борошняні грудки. Якщо тісто виходить досить густим, додаємо кислого молока. Всипаємо соду.

  6. Вимішуємо тісто до однорідного стану.

  7. Прогріваємо сковороду на помірному полум’ї і розігріту поверхню змащуємо олією. За допомогою столової ложки формуємо круглі оладки. Жаримо, з одного боку, кілька хвилин.

  8. За допомогою лопатки перевертаємо на другий бік. За потребою контролюємо вогонь. Готові оладки доповнюємо варенням, згущеним молоком молоком або сметаною і подаємо до сніданку. Смачного!

Бездріжджові оладки на молоці з рисовим борошном

Бездріжджові оладки на молоці з рисовим борошном ідеальні для смачного та швидкого сніданку. Апетитні оладки готуються просто. Найсмачніше частування з великим задоволенням уплітають за обидві щоки і діти, і дорослі.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо перелічені інгредієнти.

  2. Взявши містку та відповідну чашку для замісу тіста, виливаємо вказану кількість молока будь-якої жирності. Розбиваємо промите яйце. Висипаємо щіпку солі та цукор. Його кількість залежить від ваших уподобань. Солодощі можна надати, додавши сироп, варення або згущене молоко перед самою подачею.

  3. Озброївшись ручним вінчиком, змішуємо компоненти.

  4. Засипаємо чайну ложку розпушувача для тіста та 180 грам рисового борошна.

  5. Розмішуємо масу до гладкості.

  6. Розігріваємо антипригарну сковорідку, встановивши на помірному полум’ї. За допомогою столової ложки у центрі формуємо круглу оладку. Трохи зменшивши полум’я, чекаємо, коли зверху утворюються бульбашки.

  7. Застосувавши лопатку, перевертаємо виріб та смажимо ще кілька хвилин.

  8. Таким чином смажимо всі оладки та кладемо один на одного. За бажанням прикрашаємо ягодами та доповнюємо медом.

  9. Подаємо до чаю.

     

  10. Смачного!

Оладки на молоці з ковбасою

Оладки на молоці з ковбасою – це чудове частування, яке підійде і для ситного сніданку, і для смачного швидкого перекушування. Ароматна випічка сподобається всім, хто не любить солодкого. Апетитне частування припаде до душі поціновувачам ситних сніданків, незалежно від віку.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Ковбаса докторська – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

  1. В об’ємний посуд розбиваємо 2 промиті яйця і вливаємо 150 мілілітрів молока будь-якої жирності. Розбовтуємо до однорідного стану.

  2. Просіюємо 200 г пшеничного борошна. Гасимо соду оцтом і виливаємо до інших компонентів. Можна використовувати розпушувач тіста.

  3. Солимо, перчимо та додаємо орегано. Ретельно вимішуємо.

  4. Лікарську ковбасу нарізаємо кружальцями. Можна нарізати квадратиками і одразу втрутити у тісто.

  5. Тісто постояло та готове до використання.

  6. Прогріваємо сковороду з олією. Викладаємо на сковороду столовою ложкою тісто. Поверх розкладаємо кружечки ковбаси. Зверху закриваємо ковбасу тістом. Чекаємо, коли поверхня стане матовою.

  7. Смажимо до рум’яності апетитні оладки з двох боків на помірному вогні. Подаємо ситні оладки до чаю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал