Печінковий торт – красива і дуже смачна закуска на святковий стіл.
Інгредієнти:
1. Яйця-5 штук;
2. Сіль, перець – за смаком;
3. Молоко – 220 мл;
4. Печінка-600 г;
5. Борошно – 170 г;
6. Рослинна олія-5 ст. ложок;
7. Ріпчаста цибуля-3 штуки;
8. Морква-3 штуки;
9. Майонез-200 г;
10. Часник-3 зубчики;
11. Зелень – за смаком.
Приготування:
- Міксером збийте два яйця спочатку з чайною ложкою сіллю і перцем, а після — з молоком.
- Печінку очистити від плівок, промити, пропустити через м’ясорубку і змішати з яєчно-молочною масою. Цей торт можна приготувати зі свинячої, яловичої або курячої печінки.
- Засипте борошно і розмішайте, щоб вийшла однорідна маса. Додайте дві ложки олії і перемішайте ще раз. Тісто має нагадувати млинцеве.
- Дайте тісту постояти, поки займаєтеся начинкою.
- Яйця, що залишилися відваріть круто за 10 хвилин. Остудіть і натріть на крупній тертці. Один-два жовтки залиште для прикраси.
- Цибулю подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці.
- У сковороді розігрійте дві ложки олії. За 5 хвилин обсмажте цибулю до м’якості. Додайте моркву і готуйте все разом ще 7 хвилин. Посоліть і поперчіть.
- Остигнуту зажарку змішайте з тертими яйцями.
- Сковороду злегка змастіть олією, що залишилося і обсмажуйте печінкові млинці буквально по хвилині з кожного боку, щоб вони підрум’янилися.
- Майонез змішайте з пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню.
- На блюдо покладіть перший млинець і змастіть майонезом. Зверху викладіть рівний шар з начинки. Таким же чином зберіть весь торт.
- Готову закуску залиште в холодильнику на пару годин. Перед подачею посипте подрібненим жовтком.
Цей торт порадує гостей за святковим столом!!! Всім приємного апетиту!