Шоколадний торт “Наполеон з малиною” – рецепт з покроковим фото

Шоколадний Наполеон із двома видами крему – це дуже смачно і незвичайно. Який Наполеон Вам більше подобається: хрумкий чи просочений? Не можете визначитися, то я Вам скажу, що можна просто використовувати два види крему відразу, чергуючи їх. А для того щоб коржі стали шоколадними, просто додати в тіста какао.

Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото

 

Список інгредієнтів:

На торт діаметром 16 см

Для тіста:

  • 285 г борошна
  • 15 г алкалізованого какао
  • 160 г масла
  • 1 яйце С1
  • 90 г крижаної води
  • 1 ст. оцту
  • Дрібка солі

Для малинового прошарку:

  • 170 г малини
  • 1 ч. л. крохмалю або пектину + 2-3 ч. л. цукру

Для заварного крему з білим шоколадом:

  • 300 г вершків
  • 50 г цукру можна менше
  • 15 г крохмалю
  • Одне яйце
  • Ваніль
  • 40 г білого шоколаду

Для масляного крему:

  • 100 г масла
  • 120 г згущеного молока

Як приготувати шоколадний торт Наполеон з малиною і кремом:

  1. Для тіста. Борошно змішати вінчиком із какао. Масло натерти на тертці, періодично присипаючи борошняною сумішшю (я просто відразу змішую, перемішати натерте масло і борошняну суміш, додати воду з оцтом і сіллю, яйце, замісити тісто. Довго вимішувати не треба! Просто до об’єднання. Накрити кришкою або плівкою і залишити в холодильнику мінімум на 40 хвилин. Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото
  2. Розділити тісто на 10 частин, прибрати в холодильник. Діставати по одній частині, розкачувати тісто товщиною 2-3 мм, присипаючи борошном (можна використовувати два листи пергаменту). Випікати в розігрітій до 230-230 градусів духовці 5-7 хвилин, орієнтуйтеся по зворотному боці коржа, вона не повинна бути сирою, до рівномірного кольору Після випічки підрізати коржі під діаметр 15 см, обрізки залишити. Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото
  3. Обрізки від коржів подрібнити в крихту руками або за допомогою качалки. Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото
  4. Для малинового прошарку. Малину розморозити (у рецепті заморожена), змішати з крохмалем та цукром, довести до кипіння, постійно помішуючи. Охолодити. Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото
  5. Для заварного крему з білим шоколадом. Яйце змішати з цукром і крохмалем за допомогою вінчика, додати ваніль та вершки. На водяній бані довести до загустіння. У гарячий крем додати шоколад, перемішати і бажано пробити блендером, поки крем гарячий.
  6. Для масляного крему. Збити масло добіла, поступово влити згущене молоко, збити до об’єднання.
  7. Збірка торта.. Промазати коржі різними видами крему по черзі і малиновим прошарком. Залишками заварного крему обмазати боки, обсипати крихтою. Прикрасити малиною за бажанням! Шоколадний торт "Наполеон з малиною" - рецепт з покроковим фото

Автор рецепту: l_taste (Lizaveta РЕЦЕПТИ ПП)

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал