Салат «Кубанський» на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

«Кубанський »салат – чудова вітамінна заготівля на зиму, яка містить максимум різних овочів. Чим яскравіші і м’ясисті овочі будуть взяті для приготування салату, тим красивішим вийде, готову страву. Капусту краще брати зимових сортів: вона краще зберігає смакові якості при консервації. Салат «Кубанський» на зиму без стерилізації

Салат «Кубанський» з капустою та огірками на зиму

Стерилізація при приготуванні салату зберігає капусту й огірки більш хрусткими, що робить «Кубанський» салат більш смачним. Зелень, часник і приправи додають пікантності і гостроти. Цим інгредієнтів варто приділити особливу увагу: від їх кількості залежить підсумкова пекучість готового блюда.

Час готування 3 година 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець солодкий – 500 гр.
  • Кріп – 100 гр.
  • Часник – 7 зуб.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 10 гр.
  • Олія – 200 мл
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл.

Процес приготування:

  1. З капусти зняти верхні брудні або м’яті листя, нашаткувати дрібно, пом’яти з сіллю і залишити пускати сік.

  2. Огірочки і моркву нарізати брусочками. Якщо у огірочків шкірка жорстка, попередньо потрібно її зрізати. Помідори нарізати досить великими часточками, видаливши плодоніжки.

  3. Солодкий перець і цибулю найкраще нарізати півкільцями, а часник, кріп і гострий перець – якомога дрібніше.

  4. Скласти всі овочі в глибоку миску, перемішати і залишити, накривши кришкою, в теплому приміщенні , щоб з них виділився сік. На цей процес зазвичай потрібно 2-4 години в залежності від соковитості і м’ясистості овочів.

  5. Через зазначений час перекласти салат в жароміцний посуд, прокип’ятити 15-20 хвилин і розкласти в стерилізовані банки, долити зверху сік і після цього відразу ж закупорити. Салат «Кубанський» на зиму готовий!

Кубанський салат з капустою, помідорами і огірками на зиму

Незмінними складовими «Кубанського салату» є помідори і морква, а всі інші інгредієнти можуть варіюватися в залежності від уподобань кулінара. У цьому рецепті зірками страви стають капуста, огірки і томати – звичне і дуже улюблене багатьма поєднання.

Час готування 2 год. 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Морква – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Помідор – 1 кг
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Огірок – 700 гр.
  • Перець солодкий – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л. на банку в 1 л
  • Лист лавровий – 2 шт. на банку в 1 л
  • Перець запашний горошком – 3 шт. на банку в 1 л
  • Олія – ​​1 ст.л. на банку в 1 л

Процес приготування:

  1. Капусту шаткуємо традиційним способом, злегка обминали, трохи підсолюємо і залишаємо пускати сік.

  2. Моркву натираємо, огірки нарізаємо половинками кружечків, а цибуля – півкільцями. Помідори ріжемо великими шматочками.

  3. Солодкий перець, після видалення насіння і внутрішніх перегородок, шаткуємо соломкою, а пекучий перець ріжемо дуже дрібно, не забуваючи діставати насіння. Якщо цього не зробити, салат вийде надмірно гострим.

  4. Всі складові салату складаємо в глибоку миску, додаємо інгредієнти для маринування, за винятком оцту, і рубану зелень, перемішуємо акуратно, щоб не пошкодити скибочки овочів і залишаємо салат в теплому місці на кілька годин.

  5. У кожну баночку, де буде зберігатися заготовка, покласти лавровий лист і запашний перець, зверху викласти салат, залити соком, додати олію і оцет.

  6. Стерилізувати баночки в широкій каструлі не більше 20 хвилин, а потім відразу закатати. Приємного апетиту!

Як заготовити салат «Кубанський» на зиму зі стерилізацією?

Не складний у приготуванні салат містить безліч корисних речовин і припаде до смаку кожному. Він відмінно доповнить раціон в зимову пору року, особливо якщо використовувати для його приготування яскраві і м’ясисті овочі.

Час готування 2 год. 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Перець солодкий – 500 гр.
  • Помідор сорти «сливка» – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 8 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Кріп – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.
  • Олія – ​​200 мл
  • Сіль – 80 гр.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл

Процес приготування:

  1. У капусти приберіть верхні листочки і дрібно її наріжте, додайте трохи солі і розімніть, а потім залиште в теплому приміщенні в мисці, щоб вона почала пускати сік.

  2. З огірків зніміть шкірку і наріжте напівкружечками, помідори – скибочками, цибулю і солодкий перець – півкільцями, а моркву – кружальцями або брусочками, в залежності від розміру овоча.

  3. Всі підготовлені інгредієнти змішайте, намагаючись не порушити цілісність нарізаних овочів, додайте вказану кількість цукрового піску і солі, а також подрібнені часник, петрушку і гострий перець. Салат залиште в теплі на кілька годин, щоб настоявся.

  4. Розкладіть заготовку по банках, виливши в кожну по рівній кількості виділився соку, потрібний обсяг оцту і масла, прикрийте кришечками.

  5. Поставте заготовки на стерилізацію у велику каструлю на 20 хвилин при середньому ступені кипіння, а після цього щільно закрутіть баночки і зберігайте в холоді.

Неймовірно смачний Кубанський салат з баклажанами в банках

Замість капусти, яка використовується в класичних рецептах «Кубанського» овочевого салату, можна використовувати баклажани. Вийде оригінальна закуска, яку з задоволенням зметуть зі столу навіть досвідчені гурмани.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Часник – 3 головки.
  • Олія – ​​0,5 л
  • Оцет столовий 9% – 120 мл
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

  1. Баклажани очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, присипати сіллю і залишити на 15 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.

  2. Помідори, зубчики часнику і гострий перець подрібнити за допомогою м’ясорубки або в блендері, додати олію, цукор і сіль, перемішати і нагрівати на повільному вогні.

  3. Томатну пасту готувати на повільному вогні близько 15 хвилин, поки вона не загусне.

  4. Моркву натерти, як для приготування овочів по-корейськи.

  5. Баклажани віджати і помістити в томатну пасту, додати моркву. Варити все разом при слабкому нагріванні ще півгодини, потім влити оцет і після перемішування розкласти по стерилізованим баночках і закупорити.

Як приготувати салат «Кубанський» без капусти на зиму?

Для тих, хто хоче взимку їсти смачний вітамінний салат, але не любить капусту, можна приготувати варіацію на тему «Кубанського», але без цього овоча. Перець чилі в свіжому або молотом вигляді додасть заготівлі гостроти, а приготувати такий салат швидко і не складно.

Час готування: 1 година 05 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Огірок – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Олія – ​​500 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

  1. У великій сковороді, обсмажити в розігрітій олії, нарізану або натерту моркву.

  2. Через 15 хвилин до моркви покласти солодкий перець, який попередньо нарізали брусочками.

  3. Ще через 15 хвилин додати до овочів півкільця цибулі і добре перемішати.

  4. На наступному етапі всипати в сковороду з овочами подрібнені кубиками помідори і нарізані півкільцями огірки. Додати інгредієнти для маринаду – цукровий пісок, сіль і оцет, а також бажану кількість подрібненого гострого перцю.

  5. Все перемішати і готувати 15 хвилин при слабкому нагріванні. Після розкласти салат гарячим по стерилізованим баночках і закупорити. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал