У перекладі з англійської «ростбіф» – це «смажена яловичина» і вважається, що по-справжньому її вміють готувати саме в Англії. Для приготування ростбіфа підходять вирізка, кострец і оковалок. А як саме готувати яловичину, ви дізнаєтеся із зібраних в статті 6 рецептів ростбіфу.
Ростбіф з яловичини в фользі в духовці
Яловича вирізка – сама ніжна і м’яка частина туші, тому вона ідеально підходить для приготування ростбіфа. Обов’язково необхідно дістати м’ясо заздалегідь з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,7 кг.
- Сіль морська – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- М’ясо помийте і просушіть паперовими рушниками. М’ясо повинно бути повністю сухим.
- Для ростбіфу характерна тонка жировий прошарок з одного боку. Перетягніть шматок яловичини кілька разів товстою ниткою.
- На добре розігрітій сковороді обсмажте м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки. Першою обсмажте сторону з жировим прошарком.
- Обсмажений шматок яловичини викладіть на фольгу, добре посоліть і приправте його з усіх боків. Помістіть м’ясо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
- Потім оберніть ростбіф у фольгу і залиште на 10 хвилин.
- Ростбіф наріжте на порції і подавайте на стіл з гарніром на свій смак.
Смачного!
Запечена маринований ростбіф в домашніх умовах
Головне в приготуванні смачного ростбіфу – це вибрати правильне м’ясо. Чи не підійде для ростбіфу сильно заморожене м’ясо, потрібно вибирати вирізку туші, яка була забита 2-4 дні тому. Саме блюдо слід готувати на середньому або помірному вогні, щоб не пересушити м’ясо.
Час готування: 9,5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Зерна коріандру – 1 ч.л.
- Перець чорний горошком – 2 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Чебрець – 3 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Соус вустерширський – 2 ст.л.
- Соус соєвий – 150 мл.
- Олія – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Подрібніть в ступці сухий чебрець, зерна коріандру, чорний перець горошком і чайну ложку солі.
- М’ясо помийте, зріжте прожилки і промокніть від вологи паперовими серветками. Полийте яловичину рослинним маслом, розітріть його, потім натріть сухими спеціями і залиште на годину маринуватися.
- Після маринування обсмажте м’ясо на добре розігрітій сковороді до рум’яного кольору з усіх боків. Попередньо на сковороду можна влити трохи рослинного масла і викласти розплющені часник.
- Далі запікайте ростбіф в духовці при 180 градусах до бажаного ступеня прожарювання. Для середньої прожарювання потрібно хвилин 10-12. Коли ростбіф буде готовий, оберніть його в фольгу і залиште на 10 хвилин.
- Цибулю і зелень наріжте і викладіть в миску, також влийте соєвий і вустерширський соус, додайте часник, який смажився разом з м’ясом. В отриманий маринад покладіть ростбіф, обкласти його цибулею і зеленню. Накрийте миску харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 6-8 годин.
- Готовий ростбіф наріжте на порції поперек волокон і подавайте на стіл з будь-яким гарніром на свій смак.
Смачного!
М’який і ніжний ростбіф з вирізки яловичини
Ростбіф – це блюдо англійської кухні. Вважається, що воно більше підходить для святкового столу, адже воно таке смачне і вишукане. Ідеальним м’ясом для ростбіфу є яловича вирізка.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 700 гр.
- Насіння коріандру – 1 ст.л.
- Масло оливкова – 2 ст.л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Ягоди ялівцю – 1 ст.л.
- Перець чорний горошком – 1 ст.л.
- Сіль морська – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- Увімкніть духовку і розігрійте її до 190 градусів. Ягоди ялівцю, коріандр, перець, гвоздику і сіль розітріть в ступці. Додайте в спеції оливкова олія і добре перемішайте.
- Яловичу вирізку помийте і висушіть за допомогою паперових рушників.
- М’ясо змастіть ароматної сумішшю, оберніть в харчову плівку і залиште маринуватися на годину.
- Після цього загорніть яловичину в фольгу і помістіть в розігріту духовку на 50 хвилин.
- Готовий ростбіф залиште на 20 хвилин відпочивати, а потім наріжте його на порційні шматки і подавайте на стіл.
Смачного!
Соковитий ростбіф з яловичини, маринований з цибулею
Приготування ростбіфу – це досить швидкий і не клопіткий процес. Правильно приготоване м’ясо виходить смачним і дуже соковитим, а коли ви його розріжете, то може здатися, що м’ясо сире. Не бійтеся, ви все зробили правильно, в цьому і полягає головна родзинка ростбіфу.
Час готування: 11 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 510 гр.
- Оливкова олія – 30 мл.
- Перець запашний горошком – 5 гр.
- Перець рожевий горошком – 5 гр.
- Перець чорний горошком – 5 гр.
- Коріандр сушений – 3 гр.
- Орегано сушений – 3 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Часник – 20 гр.
- Розмарин – 10 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Кинза – 15 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Соус вустерский – 3 ст.л.
- Соус соєвий – 150 мл.
- Брусниця – 20 гр.
Процес приготування:
- У ступці розітріть сушений коріандр, запашний, чорний і рожевий перець горошком.
- Яловичину заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вона прогрілося до кімнатної температури. М’ясо помийте і промокніть паперовою серветкою.
- Полийте яловичину оливковою олією і розітріть його по всій поверхні.
- Посипте м’ясо сухими спеціями і злегка посоліть.
- Зубчики часнику очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа. Розмарин крупно порубати ножем.
- Перед запіканням в духовці обсмажте ростбіф на сковороді разом з часником і розмарином до рум’яної скоринки з усіх боків.
- М’ясо повинно повністю покритися твердої скоринкою, перевертати його краще спеціальними щипцями, щоб при протикає не витікав сік і м’ясо не втрачало свою соковитість.
- Потім викладіть м’ясо на деко, зверху додайте часник і розмарин. Запікайте яловичину в духовці, розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин.
- Поки запікається м’ясо, приготуйте маринад. Цибулю наріжте півкільцями. Кінзу і петрушку крупно наріжте ножем. Складіть подрібнені інгредієнти в миску, влийте вустерский і соєвий соуси.
- Також додайте ягоди брусниці і перемішайте.
- Ростбіфу дайте хвилин 10-15 відпочити після запікання, потім перекладіть його в маринад. Полийте ростбіф маринадом і покладіть на нього цибулю і зелень, так м’ясо краще просочиться.
- Помістіть ростбіф в холодильник на 10 годин для маринування. Готовий ростбіф наріжте порціями і подавайте на стіл.
Смачного!
Простий і смачний рецепт ростбіфа з яловичини на грилі
Ростбіф – це великий шматок яловичини, запечений в духовці або приготований на грилі. Традиційне англійське блюдо, яке давно вже стало інтернаціональним. Його подають в гарячому і охолодженому вигляді.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 2 кг.
- Лимон – для подачі.
- Оливкова олія – 6 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
- Сіль морська – за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо помийте, просушіть, зріжте надлишки жиру і змастіть оливковою олією.
- Поверхня гриля змастіть оливковою олією, викладіть на нього м’ясо і смажте по 5 хвилин з кожного боку.
- На обробну дошку всипте сіль і мелений перець, перемішайте.
- Обсмажену яловичину обваляйте в солі і перці.
- Поверніть м’ясо на гриль і ще раз обсмажити з кожного боку по 7 хвилин.
- Готовому ростбіфу дайте 10 хвилин відпочити, потім наріжте, полийте лимонним соком і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати ростбіф з яловичини з соєвим соусом?
Крім свого чудового смаку ростбіф гарний ще й тим, що його можна їсти в охолодженому вигляді. Тому маючи в холодильнику шматок запеченої яловичини можна скласти собі меню на цілий день від пасти, до закусок з брускетти і різних салатів.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5-6.
Інгредієнти:
- Вирізка яловича – 1 кг.
- Часник – 3 зуб.
- Олія – 0,5 л.
- Соус соєвий – ¼ ст.
- Цукор коричневий – ¼ ст.
- Соус вустерский – 2 ст .л.
- Розмарин свіжий – 1 гілка.
- Орегано – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Вирізку очистіть від плівок, змастіть рослинною олією і залиште на 7 хвилин.
- Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа, з розмарину обірвемо голочки.
- Змішайте рослинне масло, соєвий і вустерский соуси, додайте часник, розмарин і орегано.
- Для приготування карамелі в сковороду всипте цукор і влийте воду, поставте на сильний вогонь. Карамель повинна добре загуснути і придбати гарний бурштиновий колір.
- Додайте карамель в маринад і перемішайте. Тримайте маринад в теплі і не давайте йому повністю охолонути.
- Яловичину натріть сіллю і меленим перцем.
- Потім м’ясо обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на добре розігрітій сухій сковороді. Далі запікайте м’ясо в духовці при 180 градусах 5 хвилин.
- Гарячий ростбіф перекладіть в миску і залийте його теплим маринадом, він повинен повністю покрити м’ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте повністю охолонути. Потім приберіть ростбіф в холодильник і маринують не менше 8 годин.
- Ростбіф промокніть паперовими рушниками від маринаду, наріжте на порції і подавайте на стіл.
Смачного!