Огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це улюблена багатьма універсальна заготівля для вашого столу. Таке частування підходить до обідніх домашніх страв, також можна подавати в якості холодної закуски до святкового столу. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму
Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Цукор – 15 гр.
- Олія нерафінована – 65 мл.
- Перець чорний горошок – 2 ч.л.
- Оцет яблучний – 30 мл.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гвоздика – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для салату з огірків «Пальчики оближеш» на зиму підготуємо інгредієнти і простерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо кілька хвилин.
Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.
Крок 3. Нарізаємо овоч тонкими кружечками.
Крок 4. Ріпчасту цибулю ріжемо пір’ям і відправляємо до огірків.
Крок 5. Посипаємо овочі сіллю і цукром. Перемішуємо.
Крок 6. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо заготівлю на три години до виділення соку.
Крок 7. На дно банки вливаємо олію.
Крок 8. Щільно укладаємо сюди овочевий салат. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і шматочки чилі.
Крок 9. Вливаємо в банку яблучний оцет.
Крок 10. Сік, який виділився з овочів, кип’ятимо в каструлі. Виливаємо цю рідину в салат.
Крок 11. Заготівлю ставимо в каструлю, дно якої вистилаємо рушником, заливаємо водою. Стерилізуємо 12 хвилин після закипання. Після банку закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!
Ікра з огірків «Пальчики оближеш»
Ікра з огірків «Пальчики оближеш» — це оригінальна заготівля, яку точно варто взяти на замітку. Таке соковите і ароматне частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг.
- Паста томатна – 4 ст.л.
- Олія – 100 мл.
- Часник – 10 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Селера черешкова – 400 гр.
- Морква – 1 кг.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування ікри з огірків «Пальчики оближеш». Огірки добре промиваємо, моркву очищаємо від шкірки і також промиваємо під водою.
Крок 2. Огірки ріжемо довільними шматочками. Складаємо їх в каструлю, заливаємо 100 мл води і тушкуємо близько 20 хвилин для більшого виділення соку.
Крок 3. Моркву ріжемо пластинками і тушкуємо в сковороді з олією до м’якості.
Крок 4. Нарізаємо селера, солодкий перець, часник і цибуля. Всі овочі також тушкуємо на олії до м’якого стану близько 15 хвилин.
Крок 5. Доповнюємо овочі томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще близько трьох-п’яти хвилин.
Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені компоненти і перебиваємо їх блендером до однорідного стану.
Крок 7. Доповнюємо масу сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 40-50 хвилин. У процесі заготівлю періодично помішуємо.
Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. Ікра з огірків «Пальчики оближеш» готова. Прибирайте на зберігання оригінальне частування.
Салат з огірків з цибулею на зиму
Салат з огірків з цибулею на зиму – це апетитна і дуже смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія – 100 мл.
- Оцет 9% – 70 мл.
- Цукор – 1,5 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Лист лавровий – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату з огірків з цибулею на зиму.
Крок 2. Огірки добре промиваємо і нарізаємо кружечками.
Крок 3. Доповнюємо їх четвертинками ріпчастої цибулі.
Крок 4. Викладаємо в овочі цукор, сіль, горошини перцю і лаврові листки.
Крок 5. Вливаємо олію і столовий оцет.
Крок 6. Гарненько перемішуємо заготівлю. Ми залишаємо настоювати дві години.
Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку.
Крок 8. Ставимо заготівлю в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо близько 20 хвилин після закипання, потім закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.
Хрусткі мариновані огірки на зиму
Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 8 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Петрушка – 3 гілки.
- Насіння кропу – 1 щіпка.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 5 ч.л.
- Цукор – 4 ч.л.
- Укус 9% – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочіть їх в крижаній воді протягом 30 хвилин.
Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти ( кількість вказано на одну літрову банку ). У стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.
Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюємо 10 хвилин.
Крок 4. Для маринаду в каструлю відправляємо сіль, цукор і столовий 9-відсотковий оцет.
Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.
Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.
Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш»
Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно апетитними і соковитими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 3. години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Огірок, який переріс очищений – 2 кг.
- Петрушка – 1 пучок.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 2 ст.л. ( без гірки )
- Олія – 100 мл.
- Оцет 9% – 100 мл.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування перерослих огірків на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо необхідну кількість великих овочів і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Знімаємо з перерослих огірків шкірку. Очищені плоди обробляємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Складаємо шматки огірків в глибоку миску. Доповнюємо продукт подрібненої петрушкою, часником, цукром і сіллю. Поливаємо олією і столовим оцтом.
Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години для маринування.
Крок 5. В процесі салат періодично помішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 7. Прикриваємо заготовки кришками і ставимо їх у велику каструлю з рушником на дні. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо заготовки. На пів-літрові піде 10 хвилин, на літрові – 15 хвилин.
Крок 8. Дістаємо заготовки з окропу. Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Крок 9. Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» готові. Прибирайте на зберігання!
Огірки у власному соку
Огірки у власному соку – це оригінальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, насиченим за смаком і ароматним. Частування прекрасно доповнить гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку!
Час готування – 16 днів
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 0,8-0,9 кг.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 1 ст.л.
- Листя чорної смородини – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування огірків у власному соку насамперед вимочуємо плоди в холодній воді. Можна залишити їх на 1-2 години.
Крок 2. Ділимо огірки на дві частини. Красиві і акуратні огірки підуть в банку цілком. З них зрізаємо кінчики. Решта підуть для приготування соку.
Крок 3. Акуратні огірки викладаємо в стерилізовану банку.
Крок 4. Решта огірки ріжемо кружечками і складаємо в каструлю.
Крок 5. Доповнюємо огірки зубчиками часнику.
Крок 6. Сюди ж викладаємо шматочки гострого перцю.
Крок 7. Доповнюємо вміст сіллю.
Крок 8. Подрібнюємо вміст за допомогою погружного блендера.
Крок 9. Перемішуємо огірковий сік для розчинення сухого продукту.
Крок 10. Виливаємо заготівлю в огірки. Зверху закриваємо вміст ошпареному листочками чорної смородини.
Крок 11. Прикриваємо банку чистою тканиною і залишаємо при кімнатній температурі на 1-2 дня. Далі закриваємо кришкою і ставимо на зберігання в темне місце на 2 тижні.
Крок 12. Огірки у власному соку готові. Прибирайте заготівлю на зберігання в прохолодне місце.
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму – це дуже соковита, насичена за смаком і в міру пікантна заготівля для домашнього або святкового столу. Апетитне частування можна просто є з хлібом або подавати як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг.
- Морква – 500 гр.
- Цукор – 0,5 ст.
- Сіль – 1 ст.л.
- Олія – 0,5 ст.
- Оцет 9% – 4 ст.л.
- Часник – 10 зубчиків.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування огірків по-корейськи на зиму.
Крок 2. Попередньо вимочуємо огірки в крижаній воді три години.
Крок 3. Після овочі промиваємо, зрізаємо з них хвостики.
Крок 4. Кожен плід нарізаємо четвертинками. Необхідно отримати акуратні невеликі брусочки.
Крок 5. Очищену моркву натираємо на терці для корейської моркви. Викладаємо моркву до огірків.
Крок 6. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник.
Крок 7. Кладемо до овочів часник, сіль і цукор.
Крок 8. Поливаємо олією і столовим оцтом.
Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій.
Крок 10. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо її на добу в холодильник.
Крок 11. Банки добре промиваємо і стерилізуємо. Кришки кип’ятимо.
Крок 12. Через добу салат виділить багато соку і буде готовий. Перемішуємо його ще раз.
Крок 13. Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.
Крок 14. Заливаємо овочі соком-маринадом.
Крок 15. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з полотенцем на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 10 хвилин.
Крок 16. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 17. Огірки по-корейськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання.
Заготівля огірків з гірчицею в банках
Заготівля огірків з гірчицею в банках – це оригінальне і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 3. години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 4 кг.
- Цукор – 200 гр.
- Оцет 9% – 200 мл.
- Олія – 200 мл.
- Порошок гірчичний – 2 ст.л.
- Корінь хрону тертий – 1 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – 2 ч.л.
- Часник – 2 головки.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею в банках відміряємо потрібну кількість огірків, промиваємо їх під водою і зрізаємо кінчики.
Крок 2. Далі плоди обробляємо на четвертинки. Складаємо їх у велику каструлю.
Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим часником, зеленню, гірчичним порошком, сіллю, цукром, тертим хріном, оцтом і олією.
Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 2-3 години. У процесі заготівлю перемішуємо кілька разів.
Крок 5. Розкладаємо заготовки по стерилізованим банкам. Заливаємо їх маринадом.
Крок 6. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Заготівля огірків з гірчицею в банках готова. Можна прибирати на зберігання.
Огірки в томатній заливці на зиму
Огірки в томатній заливці на зиму – це проста і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 3 кг.
- Помідори – 2,5 кг.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Часник – 10 зубчиків.
- Корінь хрону – 30 гр.
- Листя хрону – 2 шт.
- Парасолька кропу – 4 шт.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Вода – 1 л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Сіль – 4 ст.л.
- Оцет 9% – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування огірків в томатної заливці на зиму насамперед вибираємо відповідні огірки і вимочуємо їх в холодній воді близько чотирьох годин.
Крок 2. Робимо на помідорах хрестоподібні надрізи, ошпарюємо їх окропом і очищаємо від шкірки. Далі плоди подрібнюємо до однорідності.
Крок 3. Нарізаємо болгарський перець, часник і корінь хрону.
Крок 4. У стерилізовані банки укладаємо зелень, огірки, часник, хрін і шматочки перців.
Крок 5. Заливаємо вміст окропом і даємо повністю охолонути. Повторюємо процедуру ще раз.
Крок 6. З’єднуємо томатну масу з водою. Кип’ятимо її. У кожну банку додаємо сіль, цукор і оцет. Заливаємо все це томатною сумішшю і закриваємо.
Крок 7. Перевертаємо банки догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Огірки в томатної заливці на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.