Наполеон класичний – найкращий рецепт приготування з покроковим фото

Наполеон – один з найпопулярніших домашніх тортів. Але не кожна господиня вирішується на його приготування. Якщо не відступати від рецепта, десерт виходить в міру вологим, ніжним, зберігаючи при цьому листкову структуру коржів. Ваші гості будуть в повному захваті.

Наполеон класичний - найкращий рецепт приготування з покроковим фото

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 460 г
  • Масло вершкове 410 г
  • Вода крижана 160 г
  • Оцет 6% 15 мл
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Молоко 700 мл
  • Цукор 200 г
  • Яйця курячі 3 шт
  • Ванільний цукор 10 г
  • Крохмаль 30 г

Наполеон класичний покроковий фото-рецепт:

  1. 260 грамів вершкового масла нарізаємо кубиками, додаємо борошно і сіль. За допомогою вилки перетираємо все в однорідну масу.
  2. Крижану воду змішуємо з оцтом.
  3. Виливаємо воду з оцтом в масляну суміш, і швидко замішуємо тісто.
  4. З тіста формуємо джгут, і ділимо його на 14 рівних частин.
  5. Кожну частину скочуємо в кульку, складаємо в контейнер, і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  6. Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром до побіління в повітряну, пишну масу.
  7. Додаємо крохмаль, і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
  8. Молоко доводимо до кипіння.
  9. Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо в яєчну масу, інтенсивно помішуючи.
  10. Одержаний рідкий крем повертаємо в каструлю, і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи доводимо до кипіння, і заварюємо до загустіння.
  11. Даємо крему охолонути, і вмішуємо 150 грам вершкового масла.
  12. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника, і розгортаємо коржі товщиною 1-2 мм.
  13. Розкатане тісто обережно перекласти на деко, застелене пергаментним папером, і наколюємо виделкою дірочки.
  14. Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 7-10 хвилин до світло-золотистого кольору.
  15. До охолоджених коржів прикладаємо шаблон потрібного діаметру, і зрізаємо надлишки, які пізніше будемо використовувати для декорування.
  16. Коржі викладаємо один на інший, перемазуючи кремом. Верх і боки торта також рясно змащуємо залишками крему.
  17. Обрізки тіста перетираємо в крихту.
  18. Боки і верх торта обсипаємо крихтою.
  19. Ставимо наш десерт в холодильник на 8-10 годин, після чого нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Сайт kolizhanka.net.ua бажає Вам смачного і приємного приготування!

Наполеон класичний відео-рецепт:

Автор рецепту: Приятного аппетита!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал