Наполеон – один з найпопулярніших домашніх тортів. Але не кожна господиня вирішується на його приготування. Якщо не відступати від рецепта, десерт виходить в міру вологим, ніжним, зберігаючи при цьому листкову структуру коржів. Ваші гості будуть в повному захваті.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 460 г
- Масло вершкове 410 г
- Вода крижана 160 г
- Оцет 6% 15 мл
- Сіль 1/3 ч. л.
- Молоко 700 мл
- Цукор 200 г
- Яйця курячі 3 шт
- Ванільний цукор 10 г
- Крохмаль 30 г
Наполеон класичний покроковий фото-рецепт:
- 260 грамів вершкового масла нарізаємо кубиками, додаємо борошно і сіль. За допомогою вилки перетираємо все в однорідну масу.
- Крижану воду змішуємо з оцтом.
- Виливаємо воду з оцтом в масляну суміш, і швидко замішуємо тісто.
- З тіста формуємо джгут, і ділимо його на 14 рівних частин.
- Кожну частину скочуємо в кульку, складаємо в контейнер, і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром до побіління в повітряну, пишну масу.
- Додаємо крохмаль, і ретельно перемішуємо, щоб не було грудок.
- Молоко доводимо до кипіння.
- Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо в яєчну масу, інтенсивно помішуючи.
- Одержаний рідкий крем повертаємо в каструлю, і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи доводимо до кипіння, і заварюємо до загустіння.
- Даємо крему охолонути, і вмішуємо 150 грам вершкового масла.
- Охолоджене тісто виймаємо з холодильника, і розгортаємо коржі товщиною 1-2 мм.
- Розкатане тісто обережно перекласти на деко, застелене пергаментним папером, і наколюємо виделкою дірочки.
- Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 7-10 хвилин до світло-золотистого кольору.
- До охолоджених коржів прикладаємо шаблон потрібного діаметру, і зрізаємо надлишки, які пізніше будемо використовувати для декорування.
- Коржі викладаємо один на інший, перемазуючи кремом. Верх і боки торта також рясно змащуємо залишками крему.
- Обрізки тіста перетираємо в крихту.
- Боки і верх торта обсипаємо крихтою.
- Ставимо наш десерт в холодильник на 8-10 годин, після чого нарізаємо на порційні шматки, і подаємо до столу. Сайт kolizhanka.net.ua бажає Вам смачного і приємного приготування!
Наполеон класичний відео-рецепт:
Автор рецепту: Приятного аппетита!