Маринад для курки з соєвим соусом – 5 рецептів маринаду для духовки з медом, гірчицею, майонезом з фото покроково

Маринад для курки з соєвим соусом – соєвий соус став популярний завдяки азіатській кухні. Існує безліч страв, в яких використовують цю заправку. Одним з найпопулярніших є маринад. А м’ясо, витримане в поєднанні соєвого соусу та інших інгредієнтів, виходить просто чудовим на смак.

Як приготувати маринад для курки з медом і соєвим соусом?

Простий, на перший погляд, рецепт вимагає ґрунтовного підходу: в складі соєвого соусу не повинно бути хімікатів, мед повинен бути світлим і натуральним, масло може бути як оливковою, так і соняшниковим.

Час готування – 5-10 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 200 гр.
  • Мед світлий – 4 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку необхідно підготувати окрему ємність для змішування інгредієнтів. Найкраще це зробити в банку ( 0,5 л ) з кришкою, яку можна щільно закрити.

2. Тепер додаємо в банку спеції, які вибрали для приготування маринаду: їх необхідно розтовкти (це можна зробити дерев’яною товкачкою). Змішуємо.

3. Для того, щоб маринад вдався, потрібно додати до спецій рідкий мед. Якщо він затвердів від цукру, його можна трохи розтопити, використовуючи водяну баню. Вливаємо розтоплений мед в банку.

4. Заливаємо суміш соєвим соусом і олією. Ретельно розмішуємо до однорідності, щоб маса вийшла досить рідкою.

5. Тепер щільно закриваємо банку з вмістом кришкою і починаємо активно збовтувати.

6. Заливаємо готовим маринадом курку і ставимо в духовку.

Смачного!

Простий і смачний рецепт маринаду для курки з гірчицею, медом і соєвим соусом

Ми перейняли досвід додавання соєвого соусу в багато страв. Їм заправляють салати і м’ясні закуски, в тому числі його використовують для маринування курки.

Час готування – 5-10 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Мед – 3 ст.л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Спеції «Прованські трави» – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі інгредієнти, потрібні нам в процесі приготування маринаду. Потім беремо глибоку миску і виливаємо туди мед.

2. Посипаємо його набором спецій. Очищений від лушпиння часник дрібно нарізаємо на обробній дошці за допомогою кухонного ножа. Висипаємо шматочки часнику в суміш меду і пряних трав. Перемішуємо.

3. Додаємо обидва види гірчиці до суміші згідно з рецептом.

4. Заливаємо вміст ємності соєвим соусом. Перемішуємо масу до однорідності.

5. Куряче філе або курячі частини гарненько промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Складаємо м’ясо в окремій ємності і заливаємо маринадом. Краще зробити це на ніч, щоб курка краще замаринувалася. Але якщо потрібно приготувати страву терміново, досить потримати м’ясо в маринаді 20-25 хвилин перед запіканням.

Смачного!

Ароматний маринад для курки з соєвим соусом і майонезом

М’ясо, замариноване в такому поєднанні продуктів, виходить дуже смачним, з апетитною золотистою скоринкою. Часник і зелень надають особливого аромату, а соєвий соус – азіатську родзинку.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Вода тепла – 50 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Зелень свіжа – ½ пучка
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо глибоку миску. Беремо соєвий соус і вливаємо необхідну порцію в ємність.

2. Слідом вливаємо теплу воду і перемішуємо з соєвим соусом.

3. Тепер черга часнику. Очищаємо його від лушпиння і пропускаємо через прес, щоб вийшла кашиця. Також це можна зробити на терці. Перемішуємо інгредієнти.

4. Слідом додаємо три ложки майонезу. Солимо і перчимо масу. Перемішуємо до однорідності.

5. Стебла зелені промиваємо в теплій воді і обсушуємо паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої рідини. Дрібно нарізаємо і додаємо в суміш. Ретельно перемішуємо. Ми залишаємо на 10 хвилин, щоб маринад настоявся.

6. Через 10 хвилин маринуємо курку і залишаємо на ніч. Через 7-8 годин м’ясо можна ставити в духовку.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування маринаду для курки з соєвим соусом і часником

Даний рецепт приготування маринаду є класичним: м’ясо вийде дуже смачним, з ароматною скоринкою. А підготовка цього простого страви займе всього 10 хвилин.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Від головки часнику відділяємо два зубчики. Очищаємо їх від зайвої лушпиння і плівок. Нарізаємо гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Якщо є часничниця або спеціальна терка, можна скористатися ними.

2. В окремий посуд наливаємо оливкову олію. Слідом вливаємо соєвий соус. Перемішуємо інгредієнти ложкою.

3. Висипаємо в отриману суміш часник. Заливаємо її лимонним соком. Посипаємо сіллю і перцем. Перемішуємо продукти до однорідності.

4. Маринаду необхідно гарненько настоятися. Тому залишаємо його на 20 хвилин. За цей час можна підготувати м’ясо: помити і просушити.

5. Через 20 хвилин починаємо маринувати продукт. Закінчивши процес, залишаємо м’ясо на 4-5 годин, але не більше, щоб зберегти його натуральний смак. Через 5 годин ставимо м’ясо в духовку.

Смачного!

Ніжний і дуже смачний маринад для курки з соєвим соусом і сметаною

Сметанно-соєвий маринад зберігає всі смакові якості м’яса. Воно виходить дуже ніжним, насиченим і м’яким. Блюдо з приємною золотистою скоринкою збуджує апетит чарівним запахом.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за бажанням.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі необхідні продукти. Потім очищаємо від лушпиння одну цибулину і зубчики часнику. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Якщо є блендер, можна подрібнити з його допомогою.

2. Кінзу, петрушку і кріп спочатку злегка промиваємо під струменем теплої води, потім розкладаємо на паперовому рушнику або серветці, злегка промакуємо, щоб вбереться зайва волога. Дрібно нарізаємо. Або подрібнюємо в блендері разом з цибулею і часником.

3. Додаємо до суміші сметану і соєвий соус. Солимо і перчимо. Перемішуємо до однорідності.

4. Ми залишаємо маринад на 10 хвилин, щоб він став більш насиченим. Поки він настоюється, можемо підготувати м’ясо.

5. Через час замариновуємо продукт і ставимо в духовку.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал