Приготувати еклери – це одне завдання, а ось начинити їх чимось смачненьким – це питання цікава, тому якщо ви задумали побалувати себе домашньою випічкою з начинкою, то рекомендуємо вам до прочитання статтю, в якій зібрані найсмачніші та перевірені рецепти кремів. Вершковий, пломбір, шоколадний ганаш, білковий і багато інших кремів, тому кожен напевно знайде варіант за своїм смаком і створить ароматні та ніжні еклери, приготовані своїми руками з усією любов’ю та турботою.
Заварний крем для еклерів – класичний рецепт
Представляємо вашій увазі неймовірно смачну начинку для еклерів за класичним рецептом, яким користуються не лише кулінари-аматори, а й професійні кухарі. А доступність інгредієнтів і простота приготування робить ці ласощі ще привабливішими.
Крем для еклерів зі згущеним молоком
Лише раз, приготувавши домашні еклери з начинкою з вареного згущеного молока і вершкового масла, ви назавжди забудете про походи в кондитерські за покупними солодощами. Десерт, приготовлений своїми руками, відрізняється неймовірно ніжним смаком та приголомшливими текстурами.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 5.
Складові:
Для тіста:
- Вода – 200 мл.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
Для крему:
- Згущене молоко – 9 ст.л.
- Масло вершкове – 180 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку тарілку просіюємо борошно через дрібне сито і змішуємо зі щіпкою солі.
Крок 2. У сотейник наливаємо воду, додаємо вершкове масло та доводимо до кипіння.
Крок 3. У вершкову масу пересипаємо борошно.
Крок 4. Ретельно перемішуємо компоненти у каструлі та проварюємо протягом двох хвилин.
Крок 5. Отриману масу охолоджуємо і після вбиваємо яйця по одному.
Крок 6. При додаванні кожного яйця, добре перемішуємо тісто за допомогою блендера.
Крок 7. Збиваємо інгредієнти до однорідності.
Крок 8. Деко змащуємо тонким шаром рослинної олії та висаджуємо тісто через кондитерський шприц.
Крок 9. Формуємо необхідну кількість заготовок.
Крок 10. І випікаємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 11. Не гаючи часу, займемося кремом: трохи збиваємо розм’якшене вершкове масло і поступово вливаємо згущене молоко.
Крок 12. Збиваємо складові начинки та готово.
Крок 13. У еклерах, що злегка остигли, збоку робимо невеликі надрізи і начиняємо їх кремом.
Крок 14. Прикрашаємо ласощі на свій смак, заварюємо чай і приступаємо до трапези. Смачного!
Білковий крем для еклерів у домашніх умовах
Швидкі та смачні ласощі до чаю – справжні еклери, як у кондитерській із заварним білковим кремом. Начинку для десерту ми будемо готувати без додавання вершкового масла, завдяки чому частування виходить неймовірно легким та повітряним. А сам крем добре тримає форму і має гладку рівну текстуру.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Складові:
Для еклерів:
- Вода – 200 мл.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Сіль – 1/3 ч. л.
Для крему:
- Білки – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У каструльці об’єднуємо воду, сіль та вершкове масло кімнатної температури – ставимо на плиту і чекаємо на розчинення.
Крок 2. Як тільки вершковий компонент розтане – всипаємо борошно.
Крок 3. Інтенсивно перемішуємо інгредієнти, не знімаючи жароміцний посуд з вогню, доки тісто не придбає гладку текстуру. Отриману масу остудити шляхом розмішування.
Крок 4. У тісто, що злегка охололо, по одному вбиваємо яйця.
Крок 5 Готовий продукт повинен мати таку консистенцію, щоб повільно стікати з ложки.
Крок 6. Деко застилаємо пергаментом і відсаджуємо довгасті ковбаски за допомогою кондитерського мішка.
Крок 7. Щоб згладити нерівність, змочуємо палець у воді і надаємо бажану форму. Заготовки відправляємо в духовку на 20 хвилин при 190 градусах, а потім знижуємо до 170 і ще 15 хвилин.
Крок 8. Тим часом, готуємо крем: у скляному посуді змішуємо білки з лимонною кислотою, ваніліном та цукром. Отриману масу ставимо на водяну лазню і починаємо збивати: спочатку на мінімальних обертах близько трьох хвилин, а потім, збільшуючи швидкість, ще 12 хвилин.
Крок 9. Коли у білках почали з’являтися порожнечі – знімаємо з лазні та міксером перемішуємо 3 хвилини.
Крок 10. Стабільний та ароматний крем готовий.
Крок 11. Приступимо до формування: збоку кожного еклера робимо невеликий проріз і наповнюємо кремом з білків (крем заздалегідь перекладаємо кондитерський мішок).
Крок 12. За бажанням декоруємо верхівки тістечок залишками крему і подаємо до столу. Смачного!
Смачний масляний крем для еклерів
Пропонуємо вам начинити домашні ароматні еклери класичним кремом на основі вершкового масла під гарною назвою «Шарлотт». Така начинка закохує в себе з першого укусу, а процес приготування настільки простий, що справиться абсолютно кожен без винятків.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Молоко – 200мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Коньяк – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейнику поєднуємо молоко, ванільний цукор і звичайний, яйце – за допомогою вінчика перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 2. Відправляємо жароміцний посуд на повільний вогонь і тушкуємоо при постійному помішуванні до легкого загусання (коли маса буде обволікати віночок). Отриманий сироп остудити при кімнатній температурі.
Крок 3. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до зміни кольору, а саме освітлення.
Крок 4. Порціями вливаємо заварну основу до олії, не перестаючи працювати міксером. Для надання насиченого аромату вливаємо зовсім небагато коньяку.
Крок 5. Перемішуємо масляний крем до гладкої та блискучої поверхні.
Смачного!
Вершковий крем для еклерів у домашніх умовах
Еклери або заварні тістечка – це неймовірно смачний десерт, який ідеально підійде для подачі до святкового столу або різноманітності недільних чаювань вашої родини. Начинимо ці ласощі вершковим кремом за найпростішим рецептом і порадуємо себе та гостей ароматною домашньою випічкою!
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Яйця – 4 шт.
- Вода – 1 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вершки 33% – 200 мл.
- Пудра цукрова – 70 гр.
- Борошно – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У жароміцний посуд з високими бортами наливаємо воду і кладемо олію – ставимо на плиту.
Крок 2. Перемішуємо компоненти і чекаємо на повне розчинення масла в гарячій воді.
Крок 3. У вершкову суміш всипаємо борошно та інтенсивно розмішуємо до однорідності.
Крок 4. Тісто даємо трохи охолонути і потім вводимо курячі яйця (по одному).
Крок 5. В результаті отримуємо блискучу та гладку текстуру.
Крок 6. За допомогою кулінарного мішка висаджуємо тісто на лист (попередньо застилаємо пергаментним листом), формуючи довгасті або круглі еклери.
Крок 7. Запікаємо 10-15 хвилин при 190-180 градусах, а потім зменшуємо температуру до 175 і доводимо до готовності протягом 15-20 хвилин.
Крок 8. Для крему поєднуємо жирні вершки та цукрову пудру – збиваємо міксером до утворення стійких піків.
Крок 9. Рум’яним еклерам даємо небагато часу охолонути, а потім робимо збоку невеликі надрізи та заповнюємо порожнечі вершковим кремом. Смачного!
Класичний рецепт крему для еклерів за ГОСТом СРСР
Напевно, кожен із вас пам’ятає той незабутній смак «радянських» еклерів із заварним кремом, які продавалися у кожному буфеті та столовій. То чому б не побалувати себе смачною, знайомою з дитинства? Приготуємо цей крем для тістечок, не витративши багато часу і сил.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12.
Складові:
- Цукор-пісок – 275 гр.
- Масло вершкове – 230 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 185мл.
- Ванілін – 10 гр.
- Коньяк – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій тарілці змішуємо молоко, яйце та цукровий пісок.
Крок 2. Переливаємо молочно-яєчну суміш у каструлю, на повільному вогні доводимо до кипіння і даємо дві хвилини побулькати – остудити.
Крок 3. В окремій тарілці збиваємо дотила вершкове масло з ваніліном.
Крок 4. У масляну пінку тонким струменем вводимо заварну основу, що остигнула, не припиняючи працювати міксером. Вливаємо трохи коньяку, але це за бажанням.
Крок 5. Пишним кремом начиняємо попередньо приготовлені еклери та ностальгуємо.
Смачного!
Крем для еклерів із збитих вершків
Еклери – це улюблена багатьма випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах, закупивши продукти за списком і озброївшись міксером. Начиняють заварні тістечка різними кремами: масляним, вершковим, пломбіром, але сьогодні ми зупинимося на начинці із збитих вершків та цукрової пудри.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8-10.
Складові:
Для еклерів:
- Молоко – 150мл.
- Вода – 150 мл.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 5-6 шт.
Для крему:
- Вершки 33% – 700 мл.
- Пудра цукрова – 200 гр.
Для декору:
- Шоколад гіркий – 50 гр.
- Вершки 10-15% – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: у сотейнику об’єднуємо воду, молоко та вершкове масло – відправляємо на плиту і при постійному помішуванні доводимо до закипання, чекаємо на повне розчинення олії.
Крок 2. У вершкову масу додаємо борошно і швидко розмішуємо інгредієнти, поки не утворюється грудка – проварюємо протягом 5 хвилин і знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути.
Крок 3. Як тільки заварна основа наблизиться до кімнатної температури, вбиваємо по одному яйця і ретельно вимішуємо.
Крок 4. Готове тісто повинне тримати форму і зовсім небагато капати з приладів.
Крок 5. Деко встеляємо листом пергаментного паперу і висаджуємо еклери за допомогою мішка з насадкою – випікаємо близько 20-30 хвилин при 190 градусах.
Крок 6. Поки заварні тістечка остигають, займемося кремом: змішуємо холодні вершки з пудрою із цукрового піску.
Крок 7. Збиваємо два компоненти міксером не менше ніж 5 хвилин до стабільних піків.
Крок 8. Охолоджені еклери щедро наповнюємо повітряним кремом.
Крок 9. Для декору розтоплюємо шоколад, вливаємо вершки і добре перемішуємо – наносимо візерунок тонким струменем. Смачного!
Домашній крем для еклерів з вареним згущеним молоком
Приготуємо ароматні та неймовірно смачні еклери, начинені кремом на основі вареного згущеного молока, доповненого стружкою кокосу. З найпростіших і доступних компонентів «створимо» ласощі, рецептом яких вас благатимуть поділитися!
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 200мл.
- Вода – 100 мл.
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пудра цукрова – 10 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Згущене молоко варене – 100 гр.
- Стружка кокосу – 1-2 щіпки.
- Розпушувач тіста – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності, готуємо продукти за списком та викладаємо їх на робочу поверхню.
Крок 2. У каструлю вливаємо молоко та воду – доводимо до кипіння і додаємо цукрову пудру та сіль.
Крок 3. Всипаємо борошно та інтенсивно перемішуємо заварну основу, знявши жароміцний посуд з вогню.
Крок 4. Даємо масі трохи охолонути і по одному вводимо курячі яйця та розпушувач, щоразу, ретельно розмішуючи масу на мінімальних оборотах міксера.
Крок 5. Деко встеляємо пергаментом, хаотично розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла та відсаджуємо тістечка через кондитерський мішок – запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Еклери злегка остуджуємо і через шприц наповнюємо вареним згущеним молоком.
Крок 7. Для прикраси присипаємо випічку кокосовою стружкою та чаюємо.
Смачного!
Шоколадний ганаш для еклерів
Ганаш – це неймовірно ніжний крем, який обов’язково готується з якісного шоколаду та жирних вершків. Використовувати готовий продукт можна по-різному, наприклад, ним можна прикрашати торти та тістечка, а також начинити домашні повітряні еклери – все залежить від вашої фантазії!
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Складові:
- Шоколад темний 55% – 150 гр.
- Вершки (жирністю щонайменше 33%) – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою кухонної грамової ваги відміряємо необхідну кількість інгредієнтів.
Крок 2. На вогні або в мікрохвильовій печі добре розігріваємо вершки, не доводячи їх до кипіння, і заливаємо гарячим розчином шоколад (плитку попередньо хаотично розламуємо).
Крок 3. Чекаємо кілька хвилин і ретельно перемішуємо два компоненти до однорідної консистенції.
Крок 4. Перекладаємо ганаш у кондитерський мішок і забираємо в холодильну камеру щонайменше на три години, а краще – на ніч.
Крок 5. На ранок виймаємо крем з холоду і починаємо творити.
Смачного!
Крем пломбір для еклерів
Перепробувавши безліч різних кремів, ви, напевно, все одно зупиніться на «пломбірі», тому що поєднання інгредієнтів та їх текстура – це щось неймовірне, особливо, у поєднанні із заварним тістом, яке використовують для приготування французьких еклерів.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8-10.
Складові:
- Молоко – 480мл.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 1 ч.л.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 75 гр.
- Вершки 33-35% – 250 мл.
- Пудра цукрова – 2 ст.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У товстостінну каструльку переливаємо майже півлітра молока.
Крок 2. Підсипаємо до нього ½ частина цукру.
Крок 3. І для аромату додаємо ванілін.
Крок 4. Ретельно перемішуємо компоненти, ставимо на вогонь і суміш доводимо практично до закипання.
Крок 5. В окремому глибокому посуді об’єднуємо залишки цукрового піску та крохмаль.
Крок 6. До сипучих інгредієнтів відправляємо жовтки та розмішуємо до однорідної консистенції.
Крок 7. Як тільки в каструлі з молоком почнуть з’являтися перші бульбашки – суміш переливаємо до яєчно-крохмальної маси, постійно помішуючи.
Крок 8. Домогшись однорідності – повертаємо на вогонь і уварюємо до загусання, не перестаючи перемішувати.
Крок 9. Отриману масу перекладаємо у скляну тарілку, накриваємо харчовою плівкою в контакт.
Крок 10. І залишаємо при кімнатній температурі приблизно на годину, а потім переставляємо в холодильну камеру.
Крок 11. У цей час охолоджені вершки з’єднуємо з пудрою.
Крок 12. І соком цитрусу.
Крок 13. Збиваємо три інгредієнти до стабільних ідеально гладких піків.
Крок 14. Порціями вводимо пишну вершкову масу в основу і вмішуємо силіконовою лопаткою.
Крок 15. Поєднавши всі компоненти – крем повністю готовий до вживання.
Смачного!