Банановий пиріг – 9 рецептів приготування з покроковими фото

ff8aa9459245b14b837f6f69d8eef710

Банановий пиріг – це саме та випічка, яку зможе приготувати кожен. Немає нічого смачнішого, ніж випічка, приготована своїми руками з любов’ю. Існує безліч варіантів начинок для пирогів, починаючи від фаршу і закінчуючи ягодами. Але сьогодні вашій увазі представляються рецепти бананового пирога, який дуже складно зіпсувати, а готувати елементарно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар-любитель.

Бананово-сирний пиріг в духовці

Приготувати неймовірно ніжний пиріг дуже просто, необхідні тільки прості і доступні компоненти, такі як банани, сир, яйця і пшеничне борошно, а в результаті ми отримуємо ароматну домашню випічку, яка скрасить будь-який чаювання.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • Масло вершкове – ½ пачки.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – ½ пакетика.

Для начинки:

  • Банани – 2 шт.
  • Сир 9% — 360 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Для крихти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Готуємо пісочне тісто. У глибокій ємності з’єднуємо вершкове масло, яйця і цукор.

6c0bf27dd07b41bea64122bdf7679023

2. Перебиваємо компоненти міксером до однорідності.

7c3efdaf424c719006f4046b00ea6c22

3. Далі поступово починаємо вводити просіяне борошно. За консистенції маса повинна бути в’язкою, але не дуже твердою.

77ff6ad2d2c3877019c2e3096b1be62d

4. Скочуємо тісто в кулю, обмотуємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру десь на 2 години.

aed1a3b77886d17c293b7dc9fcb49272

5. Для приготування начинки змішуємо нарізані банани, сир і цукор.

da7628cfd62e53eeee3500835406e5b3

6. Продукти для фруктової начинки перебиваємо блендером до стану пюре.

e83a4ab88971b9d040488bd4fb7830f6

7. Займемося крихтою. У піалу додаємо борошно, цукор і вершкове масло – ретельно перетираємо за допомогою вилки.

4e3547a743e0ebd0e958cfb943aec74a

8. В результаті ми отримуємо крихти різного розміру, так і повинно бути.

93716302946f63dfe24fba85a96217f6

9. Після закінчення 2 годин виймаємо тісто з холоду і розділимо його за формою для запікання, попередньо застеленою пергаментом і формуємо бортики, приблизно 1,5-2 сантиметри заввишки.

9c51a038cd2eb4f93228d6c0dc2585ab

10. Поверх пісочної основи рівним шаром розділимо фруктово-сирну начинку.

7cadffde2fbb25fd3ff37d7aa8a1f984

11. Верхівку посипаємо крихтою і відправляємо в духову шафу на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

2ca1914040b3442564d0a15754b45d89

12. Через півгодини пиріг підрум’яниться.

37739a0f894a7175ffd5d50b110ac813

13. Перед подачею ніжний і ароматний пиріг остуджуємо і нарізаємо порційними шматками. Смачного!

7a640adfad6605044badf1c7cf45da4c

Швидкий і простий рецепт бананового пирога на сковороді

Навіть якщо у вас несправний духову шафу і немає мультиварки, можна радувати своїх близьких людей смачною і ароматною випічкою. Сьогодні вашій увазі представляється ніжний бісквітний пиріг з фруктами, а саме, з бананом.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Починаємо з готування тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця, засипаємо цукор і збиваємо за допомогою вінчика або міксера до в’язкої однорідної консистенції. Після, в яєчну масу поступово додаємо просіяне борошно, перемішану з розпушувачем і тісто готове.

a655bbb00865ab3813692d82f3ba9d3b

2. Сковороду промазуємо невеликою кількістю олії і викладаємо по всьому діаметру банани, нарізані кільцями середньої товщини.

ba4465f4557d41b654dd4c47e8b36cf3

3. Поверх фруктових часточок виливаємо однорідне тісто і відправляємо на плиту. Готуємо на середньому вогні під закритою кришкою.

4bc7ab433ad3f1ca3fe77141d8ca45d6

4. Через 10-15 хвилин обережно перевертаємо пиріг і продовжуємо готування другої сторони. Приблизно через 5-7 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки і перекладаємо на плоске блюдо.

b2f4d11ef311862869bd556086c6da2d

5. Даємо пирогу трохи охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим і ароматним чаєм. Смачного!

67f7c46406b71b8d1589ee4878b89111

Як приготувати смачний пиріг з бананів в мультиварці?

Приготувати високий, повітряний і найголовніше смачний пиріг з бананами і горіхами дуже просто. Мультиварка, відмінна помічниця в готуванні випічки, тому від господині потрібно лише мінімум вільного часу і зусиль.

Брешемо готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сметана – ½ ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Банани – 2 шт.
  • Горіхи волоські – ½ ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки викладаємо цілу упаковку вершкового масла – розтоплюємо і переливаємо в глибоку піалу.

5b51f92ea39ddc1d623cdd77d3d5d359

2. До масла засипаємо цукор, ванілін і яйця – ретельно перемішуємо вінчиком.

86beb53405eae513d66c5adaba746d09

3. Уже в однорідну масу додаємо сметану і знову розмішуємо.

1c0b7fd2085434ae992e73a877801d71

4. Наступним етапом поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно, сіль і соду – замішуємо тісто.

c18b8425140b2386d13d4c8e2ab50348

5. Займемося начинкою. Ядра волоських горіхів подрібнюємо, а м’якоть бананів перетираємо в пюре – відправляємо до тіста і ще раз перемішуємо.

e0426b5b250e47b7f5ee33932f34cbc0

6. На дно чаші мультиварки викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо невеликою кількістю масла.

1fd0b939c7d61e02849cacc73c596369

7. Включаємо програму “Випічка”, а на таймері встановлюємо 50-55 хвилин. Після звукового сигналу обережно виймаємо пишний пиріг і насолоджуємося. Смачного!

cfd4b8185ffb29bd0151da4df2556f1f

Заливний банановий пиріг на кефірі

Приготувати нереально ніжний і смачний пиріг дуже просто, для цього досить мати невелику кількість борошна, яєць, бананів і кефіру. В результаті ми отримуємо ароматний фруктовий десерт, який скрасить будь-яке чаювання.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% — 1 ст.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Банан – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти: банани очищаємо, відміряємо потрібну кількість сипучих компонентів за допомогою кухонних ваг.

0b0eed7ad2c7eac75f9002e7c9aed6a9

2. У глибоку ємність розбиваємо яйця і гарненько збиваємо міксером до збільшення в обсязі, після, додаємо сіль і соду, кефір – все гарненько перемішуємо.

d4136088bebe87aa345c03f2999b851a

3. Наступним етапом додаємо борошно і майонез – замішуємо тісто по консистенції схоже на густу сметану.

b10bf989b19d3b78d5535f146f128b70

4. Форму для запікання змащуємо олією, виливаємо ½ частина тіста і наверх розкладаємо нарізані кружечками банани.

f9cf1914513b3556fc625e57f93925e3

5. Начинку з фруктів заливаємо залишками тіста і відправляємо випікатися протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

2f0618c7679c12b9410f9bb155796c5e

6. Гарячий пиріг обережно перекладаємо на тарілку, остуджуємо і подаємо до столу. Смачного!

870af6d60e435b8a0dbe25b7978b2194

Як спекти бананово-яблучний пиріг в духовці?

Лише раз, приготувавши це приголомшливий пиріг з бісквітного тіста з начинкою з яблука і бананів, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Тому що цей десерт просто тане в роті, а його приємний фруктовий аромат розноситься по всьому будинку.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Банани – 4 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана 30% — 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. У глибокій ємності з’єднуємо яйце з цукром і вершковим маслом ( кімнатної температури ) – перетираємо до однорідності. В отриману масу додаємо щіпку солі, просіяне борошно і замішуємо піддатливе тісто. Формуємо з нього кулю, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 30-35 хвилин.

0e977319e4ecb5fa37471b994962eb2d

2. Займемося начинкою. Яблука натираємо на терці, банани розминаємо за допомогою вилки – з’єднуємо в мисці і також додаємо лимонний сік, цукор і манну крупу – гарненько перемішуємо.

90de5026c58b5db076d2b3051876af99

3. Далі у фруктову масу відправляємо 3 яйця і сметану – знову розмішуємо.

eff20ae306edb5980ec524d302d44b26

4. Формуємо пиріг. Тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, пальцями, формуємо бортики, висотою не менше 1,5 сантиметра і присипаємо крохмалем.

5f593e4b8b70fde6aed04301cdcdc203

5. Виливаємо начинку і розділимо в рівний шар.

6d9a4acf30997ccdbad23d0a1d8fc8ce

6. Готуємо в духовій шафі 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

dc2948dc79b58926bfd77a2e7dd18e40

Пишний шоколадно-банановий пиріг

Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Шоколад темний – 70 гр.
  • Екстракт ванільний – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духову шафу до температури в 175 градусів.

f0cfd3fd6f23450200266cf2b346cae4

2. Банани очищаємо від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.

7dcaf9e3e94707ae07f40643a925fbc4

3. Масло вершкове розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.

84ea9834317f856095ffe3d43caf80f1

4. У яєчну суміш поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Руками замішуємо тісто.

aeef745abdc1704426ccf1f69eba15a6

5. Наступним етапом в тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього безпосередньо залежить смак готової випічки.

ee1770a7833f68dc20fae1e45871e67a

6. Перекладаємо солодке тісто в форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину ( в залежності від потужності вашої духовки ).

9baa0efedf8dbfe53193a84332ca4f41

7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Смачного!

001fab8797137c1868d352d19a81e006

Покроковий рецепт приготування бананового пирога зі сметаною

Ніжний пиріг з бананами і заливкою з сметанного крему – дуже простий і швидкий пиріг, який прикрасить, як святковий стіл, так і урізноманітнює сімейне чаювання. Пісочне тісто і вершкова фруктова начинка – це саме те, що припаде до смаку всім, без винятку.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для заливки:

  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці перетираємо яйця з цукром і після додаємо масло, просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо еластичне тісто.

aa43d80a0f16172c48f5a6ccc4df419f

2. Для приготування заливки з’єднуємо яйце, сметану, борошно і цукор – ретельно перемішуємо до однорідності.

b280c25a9a1790f25a9ffcec1a312344

3. Податливе тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, руками формуємо бортики, а по периметру викладаємо банани, нарізані кільцями. Фруктову начинку покриваємо заливкою і відправляємо в духову шафу.

7a6534ef62dde80e8785fdd629665cb6

4. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

f3631b3eefd788ea2be262963c874452

5. Готовий заливний пиріг розрізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося. Смачного!

b30e048c88e4da2a86c6f7d4f2cf950a

Дуже смачний банановий пиріг на молоці

Дуже простий і швидкий варіант десерту, для приготування якого будуть потрібні тільки прості компоненти і трошки вільного часу господині. Ніжне бісквітне тісто в поєднанні з бананом утворюють неймовірно смачний і ароматний домашній пиріг.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 30 гр.

Процес приготування:

1. У тарілку розбиваємо курячі яйця, засипаємо цукор і збиваємо міксером близько 5 хвилин.

864dcab8034348166af11542538a181d

2. У цукрово-яєчну суміш додаємо банани без шкурки, розминаємо до консистенції пюре і гарненько розмішуємо.

cd885efde44aa7dc630ba6031b274005

3. В отриману масу заливаємо молоко, розтоплений маргарин, а також ½ чайної ложки соди.

7134a461a7aa94f6618a01ec04c1a19f

4. Знову ретельно вимішуємо і додаємо просіяне і насичене киснем борошно – замішуємо в’язке тісто.

4d6e5b3df5f994f76aaf3dd0781f91f2

5. Готова маса повинна повільно стікати з лопатки.

ba7ca0de54f9510cb690e6973531e170

6. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо тісто. Готуємо в духовій шафі близько 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.

1c654e3c6a97f5a2550c83e570fab019

7. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки і даємо ще 10 хвилин «відпочити» і настоятися. Після, щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою.

d80e42ee1ca5b93861db5498273c03dc

8. Заварюємо ароматний чай, пиріг нарізаємо шматочками і насолоджуємося. Смачного!

57678fc6b8c59f32e249eec8651ce33f

Пісний банановий пиріг без яєць

Навіть при дотриманні посту можна і потрібно іноді себе радувати смачною і ароматною домашньою випічкою. І сьогодні на порядку денному « бісквітний » пиріг з бананами, який напевно вам сподобається.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Банани ( очищені ) – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Олія соняшникова – 125 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Процес приготування:

1. Два середніх банана перетираємо за допомогою вилки до консистенції пюре і перекладаємо в тару, в якій будемо готувати тісто.

4ab06145d2d284b2ca8b809327eea839

2. До фруктам засипаємо цукор, заливаємо олію і гарненько перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності. Після починаємо повільно вводити борошно, просіяне з розпушувачем, і отримуємо густе в’язке тісто.

df1c532d8666f9e5ad1fe391bca73830

3. Форму для запікання вистилаємо листом пергаментного паперу для запікання і рівним шаром викладаємо тісто.

afda84d0ec1f24b9f498b9053dacff8c

4. Для рівномірного пропікання, накриваємо форму фольгою і по всьому периметру робимо невеликі проколи.

bd3601a1cf0a6baae84ea5d1d75ee70f

5. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин, а після, знімаємо фольгу і готуємо ще півгодини.

4a3199a95d926e0fd8facc8ec45cb4a0

6. Готовий пиріг обережно виймаємо з форми і не поспішаючи відділяємо від пергаменту.

13da7d7ca19972c1030d20213c6026fc

7. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал