Фарширований перець – ситна, смачна і яскрава страва. Особливо популярно воно в осінній період, коли дозріває велика кількість цього овоча. Стаття об’єднує 9 найсмачніших рецептів фаршированих перців.
Як приготувати перці з рисом і фаршем в каструлі?
Фаршировані перці – це страва молдавської кухні, приготувати його можна різними способами. У каструлі фаршировані перці гасяться в ароматної підливі, через що страва виходить дуже соковитим і самодостатнім.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Перці болгарські – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження .
- Для начинки:
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Зелень – 3-4 гілки.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для соусу:
- Вершки 10% – 600-800 мл.
- Зелень – 3-4 гілки.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Болгарський перець помийте, зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння. Верхівки перців не викидайте.
- Рис промийте і зваріть в підсоленій воді. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, зелень порубати ножем. На рослинному маслі обсмажте цибулю протягом 3 хвилин, потім додайте зелень і смажте ще 1 хвилину. Потім змішайте варений рис, овочеву зажарку і м’ясний фарш. Посоліть і приправте начинку за смаком.
- Перці наповніть отриманою сумішшю і накрийте зрізаними верхівками.
- Приготуйте соус для фаршированих перців. Цибулю і часник дрібно наріжте, злегка обсмажте на олії. Потім додайте томатну пасту і вершки, посоліть і приправте соус.
- Томіть соус на повільному вогні протягом 7 хвилин, потім всипте рубану зелень і зніміть сковороду з вогню.
- Фаршировані перці перекладіть в каструлю, залийте їх вершковим соусом. Готуйте страву під кришкою на повільному вогні протягом 35 хвилин.
- Фаршировані перці в каструлі у вершковому соусі виходять дуже красивими і смачними.
Смачного!
Перці, фаршировані половинками з сиром в духовці
Готуємо фаршировані половинки солодкого перцю з сиром в духовці. Це улюблене багатьма блюдо, виглядає воно апетитно і ефектно. Завдяки запіканню в духовці овочі зберігають свої вітаміни.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Рис – 0,5 ст.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець болгарський – 10 шт.
- Перець запашний – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
- Рис відварити до готовності в підсоленій воді. Змішайте фарш і варений рис, посоліть і приправте начинку за смаком.
- Болгарський перець помийте, розріжте навпіл, очистіть від перегородок і насіння. Наповніть половинки перців м’ясною начинкою.
- Змастіть перці сметаною і покладіть на кожен по кружечку помідора.
- Форму змастіть рослинною олією, викладіть в неї фаршировані перці, посипте їх тертим сиром.
- Випікайте перці в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до утворення апетитною рум’яної скоринки . Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!
Соковиті перці, фаршировані куркою і грибами в духовці
Хоч це блюдо можна віднести до дієтичних, але воно легко може скласти основу ситного обіду або вечері для всієї родини. Солодкий болгарський перець фарширується ніжним курячим м’ясом і грибами, таке поєднання безсумнівно порадує вас своїм унікальним смаком.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій : 10.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 5 шт.
- М’ясо куряче – 200 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Морква і сир натріть на тертці. Помідори очистіть від шкірки. Цибуля, гриби, помідори і куряче м’ясо наріжте кубиками. Зелень дрібно порубати ножем.
- У сковороді на рослинній олії обсмажте цибулю, потім додайте гриби, м’ясо, помідори і зелень, смажте до готовності м’яса. За 5 хвилин до готовності посоліть і приправте зажарку, потім закрийте сковороду кришкою і продовжуйте гасити.
- Болгарські перці помийте, розріжте їх навпіл, видаліть перегородки і насіння. Бланшируйте половинки перців в окропі протягом 3 хвилин.
- Потім розкладіть перці на рівній поверхні і дайте стекти воді.
- Половинки перців наповніть підготовленої начинкою і викладіть в змащену маслом жароміцний форму.
- Випікайте фаршировані перці в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Потім посипте перці тертим сиром і поверніть в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився і зарум’яниться. Фаршировані перці готові, можна подавати їх на стіл.
Смачного!
Простий і смачний рецепт перців, фаршированих овочами та рисом
Дієтичний рецепт смачного фаршированого перцю. Ця страва з розряду швидко, смачно і просто, його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до основного м’ясного або рибного блюда.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- Цибуля-шалот – 1-2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Борошно мигдальна – ¾ ст.
- Рис варений – 1,5 ст.
- Ізюм – 2 ст.л.
- М’ята – 2 ст.л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти, зелень і овочі помийте.
- Ізюм залийте гарячою водою і залиште на 3-5 хвилин.
- З помідорів зріжте верхівку з того боку, де кріпилася плодоніжка.
- Акуратно вийміть з помідорів м’якоть.
</li >
- Болгарський перець розрізати навпіл, видаліть перегородки і насіння.
- Викладіть половинки болгарського перцю в форму, збризніть їх оливковою олією.
- Цибулю і часник дрібно наріжте ножем.
- Петрушку і м’яту дрібно порубати ножем.
- М’якоть помідорів наріжте дрібними кубиками.
- З родзинок злийте воду і просушіть його.
- На рослинному маслі обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
- Додайте на сковороду столову ложку мигдальної муки, перемішайте і продовжуйте смажити.
- Далі на сковороду додайте варений рис, 2/3 петрушки, м’яту, помідори і родзинки.
- Всі інгредієнти на сковороді перемішайте, посоліть і приправте за смаком.
- Отриманою начинкою наповніть половинки перців. Запікайте перці в духовці, розігрітій до 200 градусів, 20 хвилин.
- У блендері змішайте миндальную борошно і петрушку.
- Через 20 хвилин дістаньте перці з духовки, покрийте їх сумішшю мигдального борошна і петрушки, продовжуйте запікати страву ще 20 хвилин. Готові фаршировані перці подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!
Смачні фаршировані перці в сметанному соусі в духовці
Ідеальне, збалансоване блюдо з овочів і м’яса. Фаршировані перці в сметанному соусі мають велику кількість шанувальників, не дивно, адже воно настільки соковите і смачне, що відмовитися від нього неможливо.
Час готування: 120 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 15.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 15 шт.
- Фарш м’ясний – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Рис варений – 200 гр.
- Сіль – 1 ч.л. .
- Суміш перців – за смаком.
Для сметанного соусу:
- Сметана – 200 мл.
- Пюре томатне – 100 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Коріандр – 0,3 ч.л.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Перець червоний – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Для овочевої подушки:
- Помідор – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Перець гострий – за смаком.
Процес приготування:
- Морква очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
- Також очистіть від лушпиння і натріть на тертці ріпчаста цибуля.
- У миску викладіть фарш і варений рис, посоліть і приправте, перемішайте.
- Половину цибулини наріжте півкільцями, помідор і моркву – кружальцями. У жароміцних форму викладіть половину нарізаних овочів.
- Болгарський перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наповніть їх м’ясною начинкою.
- Фаршировані перці викладіть поверх овочевої подушки. Зверху покладіть залишилися овочі, додайте гострий перець за смаком і влийте окріп.
- Форму накрийте кришкою і запікайте овочі в духовці при 200 градусах 40-50 хвилин.
- Приготуйте сметанний соус. Змішайте сметану і томатне пюре, додайте хмелі-сунелі, мелений коріандр, подрібнений часник і сіль.
- Дістаньте форму з перцями з духовки, залийте овочі підготовленим сметанним соусом, додайте лавровий лист. Зменшіть температуру до 150 градусів і готуйте страву ще 20 хвилин.
- Фаршировані перці зі сметанним соусом подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!
Як приготувати фаршировані перці в каструлі з томатною пастою?
Фарширований м’ясним фаршем перець не вимагає ніяких додаткових гарнірів. Це дуже популярне в літньо-осінній період блюдо, коли овочів в надлишку і хочеться легкої і смачної їжі.
Час готування: 100 хв .
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 10-12
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 10-12 шт.
- Фарш м’ясний – 0,8 кг.
- Рис – 0,5 ст.
- Сік томатний – 800 мл.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Олія – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Перець чорні мелений – 0,25 ч. л.
- Кориця – 0,25 ч.л.
- Гвоздика – 0,25 ч.л.
- Імбир сушений – 0,25 ч.л .
- Паприка – 0,25 ч.л.
Процес приготування:
- Рис промийте проточною водою, потім викладіть його в каструлю, влийте свіжу воду, додайте трохи солі і зваріть його до готовності.
- У фарш додайте сіль, мелений перець і одну нарізану цибулину. Фарш ретельно вимісити руками, додайте трохи води, він повинен вийде однорідним і в’язким.
- Варена рис додайте до фаршу.
- Добре перемішайте, щоб рис рівномірно розподілився по фаршу.
- Перці помийте, виріжте плодоніжки, видаліть перегородки і насіння.
- Наповніть перці м’ясною начинкою.
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії.
- Якщо ви використовуєте помідори у власному соку, то попередньо їх необхідно подрібнити блендером.
- Томатний сік додайте на сковороду до обсмаженої цибулі.
- Також додайте в соус сіль, цукор, перець, імбир, гвоздику і корицю. Гасіть соус протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Фаршировані перці складіть в об’ємну каструлю, додайте лавровий лист.
- Залийте перці томатним соусом, доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і тушкуйте страву на повільному вогні півгодини. Потім спробуйте соус на сіль, при необхідності досоліть і готуйте перці ще 10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте настоятися перцям 20-30 хвилин. Подавайте фаршировані перці в томатному соусі в гарячому вигляді.
Смачного!
Простий і швидкий рецепт фаршированих перців на сковороді
Фаршировані перці можна запекти в духовці, згасити в каструлі або мультиварці, або приготувати їх на сковороді. У цьому рецепті ми пропонуємо скористатися сковородою, це швидко і дуже зручно.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8-10 шт.
- Фарш – 400 гр.
- Рис варений – 200 гр.
- Сметана – 150 мл.
- Паста томатна – 150 мл.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.
- Морква очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
- Половину цибулі обсмажте на олії.
- Далі додайте на сковороду половину тертої моркви.
- Фарш змішайте з вареним рисом.
- У начинку додайте остигнула овочеву зажарку, посоліть і приправте суміш до смаку.
- Перці помийте, зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння.
- Наповніть перці м’ясною начинкою.
- У мисці змішайте сметану і томатну пасту.
- У каструлю з товстим дном влийте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і моркву, обсмажте їх.
- Потім додайте сметанно-томатну суміш, перемішайте.
- Після цього викладіть в каструлю фаршировані перці, влийте воду в такій кількості, щоб вона доходила до середини перців. Гасіть перці під кришкою на середньому вогні 40 хвилин.
- Перед подачею можна прикрасити блюдо свіжою зеленню.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування перців, фаршированих куркою і сиром
Перці – яскравий і корисний овоч, одна з причин його велику популярність полягає в тому, що навіть після термообробки він зберігає свій красивий колір. Тому фаршировані перці можуть прикрасити не тільки звичайний обідній стіл, але і святкове торжество.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Болгарський перець помийте, розріжте уздовж, зелені хвостики не вирізане. Видаліть з половинок перегородки і насіння. Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї перці.
- Куряче філе і цибулю наріжте дрібними кубиками. Начинку посоліть і приправте за смаком, додайте сметану, добре перемішайте.
- Помідор наріжте кубиками і додайте в м’ясну начинку.
- Наповніть половинки болгарського перцю отриманою сумішшю. Помістіть форму з фаршированими перцями в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 30 хвилин.
- Через півгодини посипте перці тертим сиром і поверніть в духовку ще на 10-15 хвилин.
- Коли сир розплавиться і на фаршированих перцю утворюється рум’яна кірочка, можна діставати блюдо з духовки і подавати на стіл.
Смачного!
Дуже смачні болгарські перці з фаршем і овочами в мультиварці
Фаршировані перці – блюдо, яке легко можна заготовити про запас. Досить зробити заготовки, помістити їх в морозилку, а перед обідом або вечерею згасити їх в мультиварці. Блюдо виходить смачним і ситним, до того ж не вимагає ніяких додаткових гарнірів.
Час готування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 9.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 9 шт.
- Фарш м’ясний – 300-400 гр.
- Морквина – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Рис – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – за смаком.
Процес приготування:
- Цибулю і моркву очистіть і помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці.
- Помідор помийте і наріжте кубиками.
- У чашу мультиварки влийте трохи рослинного масла, активуйте режим «Жарка» і викладіть цибулю, обсмажте його до прозорості.
- Далі викладіть в чашу морква, продовжуйте смажити.
- Потім додайте помідори, перемішайте і смажте овочі до напівготовності. Після цього вимкніть мультиварку і четверту частину засмажкою залиште в чаші, інша частина піде в начинку для перців.
- З перців зріжте верхівку, видаліть перегородки і насіння.
- У мисці змішайте фарш, рис і овочеву зажарку.
- М’ясний начинкою наповніть перці.
- Потім фаршировані перці викладіть в чашу мультиварки.
- Залийте заготовки гарячою водою, виберіть у меню мультиварки режим« Гасіння »і таймер встановіть на 1 годину.
- Готові фаршировані перці подавайте в гарячому вигляді разом з підливою.
Приємного апетиту!