Дріжджове тісто для піци – 9 швидких та смачних рецептів тіста для піци з сухими дріжджами з покроковими фото

Дріжджове тісто для піци – це м’яка та ніжна основа для тих компонентів, які вам найбільше подобаються. Смачне та тонке тісто – це запорука успішної трапези на італійський манер, після якої ви відчуєте не лише почуття ситості, а й повне гастрономічне задоволення. Тому, якщо ви любитель піци, то обов’язково підберіть відповідний для себе варіант (на воді, молоці або на кефірі) і побалуйте себе домашньою стравою, яка матиме прекрасний смак і аромат, які не йдуть у жодне порівняння з фаст-фудом. Спробуйте та переконайтеся в цьому самостійно!

Дріжджове тісто на молоці для піци

Дріжджове тісто на молоці для піци – це ідеальне співвідношення інгредієнтів, яке відмінно гармонує зі всілякими начинками та соусами. Готувати таке тісто можна як руками, так і використовуючи таку техніку, як хлібопічка. Не втрачаємо жодної хвилини і приступаємо!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо робочу миску і перемішуємо дріжджі, борошно просіяне, цукор і сіль.

Крок 2. По центру борошняної гірки робимо поглиблення та не поспішаючи вливаємо тепле молоко.

Крок 3. Починаємо змішувати компоненти ложкою і додаємо олію.

Крок 4. Продовжуємо замішувати тісто руками до еластичної та м’якої консистенції. Укладаємо продукт у чашу, промазану олією, та накриваємо рушником.

Крок 5. Залишаємо тісто в теплому приміщенні без протягів на 50-60 хвилин, після чого розгортаємо та формуємо піцу. Смачного!

Домашнє дріжджове тісто, як у піцерії

Домашнє дріжджове тісто, як у піцерії, можна запросто приготувати в домашніх умовах, причому використовуючи виключно ті продукти, які є під рукою кожного кулінара. Звичайно, потрібен час для активації дріжджів, але підсумковий результат безперечно вартий очікування.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вода тепла –200 мл.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч.л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних ваг відміряємо вказану кількість рідких та сухих компонентів.

Крок 2. У ємності розводимо дріжджі та цукор у теплій воді.

Крок 3. Накриваємо суміш серветкою та даємо постояти протягом 10 хвилин.

Крок 4. Додаємо рослинну олію, сіль і борошно, яке просіяли.

Крок 5. Замішуємо тісто, не туге і не прилипає до долонь. Покриваємо ємність харчовою плівкою та прибираємо в теплу духовку або під батарею на 30-40 хвилин.

Крок 6. Через вказаний час приступаємо до формування напівфабрикатів. Готуйте та отримуйте задоволення!

Дріжджове тісто на кефірі для піци

Дріжджове тісто на кефірі для піци завжди виходить неймовірно м’яким та ніжним, а працювати з таким продуктом – суцільне задоволення. На відміну від води, використовуючи кисломолочну продукцію, напівфабрикат виходить дуже м’яким та еластичним, легко розкочується та не рветься.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Кефір –250 мл.
  • Борошно – 300 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. У ємність з високими бортами всипаємо сіль, борошно, яке просіяли, і цукор.

Крок 3. Вмішуємо дріжджі.

Крок 4. По центру утворюємо поглиблення та виливаємо соняшникову олію та теплий кефір.

Крок 5. Зачерпуємо борошно ложкою від країв та змішуємо інгредієнти, потім переходимо на ручний заміс.

Крок 6. Тісто залишаємо в мисці та прикриваємо лляною серветкою.

Крок 7. Залишаємо у теплому місці до збільшення в обсязі. Тісто для піци готове до подальшого використання!

Тісто для піци на воді та дріжджах швидкого приготування

Тісто для піци на воді та дріжджах швидкого приготування – це простий та популярний рецепт, тому що виходить у всіх! Тому немає нічого складного в тому, щоб відміряти необхідну кількість продуктів та змішати їх до однорідної консистенції. Спробуйте й ви!

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося ситом з дрібними отворами та просіюємо борошно, насичуючи компонент киснем.

Крок 2. У ємності з’єднуємо борошно, яке просіяли, цукор, сіль і швидкодіючі дріжджі.

Крок 3. По центру робимо лунку та вливаємо теплу воду.

Крок 4. Додаємо оливкову олію та замішуємо еластичне та м’яке тісто.

Крок 5. Залишаємо кульку в теплій кімнаті під рушником на 35-45 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Дріжджове тісто з яйцями для піци

Дріжджове тісто з яйцями для піци – – це гарантований успіх при експериментах з італійською кухнею, бо такий продукт ще нікому не вдавалося зіпсувати! Тісто виходить м’яким, податливим та еластичним, а все завдяки курячим яйцям та вершковому маслу.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Вода –100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно перемішуємо сухі компоненти: сіль, дріжджі, борошно, яке просіяли, і цукор.

Крок 2. Вбиваємо одне яйце.

Крок 3. І вливаємо потрібну кількість теплої води.

Крок 4. Доповнюємо склад скибочками м’якого вершкового масла.

Крок 5. Замішуємо м’яке тісто та формуємо «колобок», затягуємо ємність плівкою та ставимо в тепло на одну годину.

Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо і приступаємо до подальших дій. Смачного!

Дуже смачне тісто для піци на живих дріжджах

Дуже смачне тісто для піци на живих дріжджах готується просто і легко, найскладніше в процесі – це дочекатися підйому і приступити до формування напівфабрикатів з улюбленими начинками. Для гарантованого успіху купуйте дріжджі лише у перевірених виробників.

Час приготування – 2 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вода –230 мл.
  • Дріжджі живі –ч.
  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Холодну воду виливаємо в ємність, туди ж кришимо свіжі дріжджі.

Крок 2. Перемішуємо та солимо.

Крок 3. Додаємо трохи цукру.

Крок 4. Вливаємо оливкову олію.

Крок 5. Порціями додаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо тісто.

Крок 6. Отриману грудку накриваємо рушником і прибираємо в холодильник на всю ніч або залишаємо в теплому приміщенні на кілька годин. Готуйте та отримуйте задоволення!

Дріжджове тісто для піци у хлібопічці

Дріжджове тісто для піци в хлібопічці – це чудове рішення для тих кулінарів-аматорів, які не люблять довго і втомливо вимішувати основу для чогось. На допомогу вам прийде сучасна техніка та зробить все за вас, головне – правильно відміряйте кількість кожного продукту.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно хлібопекарське – 375 гр.
  • Борошно «екстра» – 375 гр.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль морська – 1 ст.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Вода –480 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо цукор та дріжджі – активно перемішуємо до повного розчинення.

Крок 3. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин, поки на поверхні не з’явиться «дріжджова шапочка».

Крок 4. Відправляємо в чашу оливкову олію, два види борошна, що просіяли, і сіль – запускаємо програму «тісто».

Крок 5. Після закінчення режиму, промазуємо долоні олією і дістаємо грудку з чаші.

Крок 6. Нариваємо продукт серветкою та залишаємо до підйому. Готуйте та отримуйте задоволення!

Тісто для піци з дріжджами та оливковою олією

Тісто для піци з дріжджами та оливковою олією – це популярний і дуже вдалий рецепт приготування цього напівфабрикату, придуманий відомим американським поваром-професіоналом. Спробуйте приготувати таке тісто лише одного разу, і ви назавжди забудете про покупні основи!

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода –320 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У теплій воді розчиняємо цукор та дріжджі, даємо постояти 5-10 хвилин.

Крок 2. Вливаємо оливкову олію.

Крок 3. Підсипаємо просіяне пшеничне борошно та сіль.

Крок 4. Замішуємо тісто ложкою, а потім руками.

Крок 5. Затягнувши плівкою, прибираємо в тепле місце на годину-півтори. Смачного!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з медом

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з медом мало чим відрізняється від традиційних рецептів, однак у даному варіанті цукор замінюється природним підсолоджувачем. Тому якщо раніше ви не пробували нічого подібного, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 10-15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Мед – 1 ст.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, згідно зі списком, виставляємо на робочий стіл.

Крок 2. Воду нагріваємо, розчиняємо у ній мед.

Крок 3. Вливаємо оливкову олію та старанно перемішуємо склад до однорідності.

Крок 4. В окремій ємності змішуємо дріжджі з просіяним пшеничним борошном.

Крок 5. Вливаємо медовий розчин у суху суміш, солимо.

Крок 6. Старанно перемішуємо компоненти ложкою.

Крок 7. Змащуємо долоні олією і замішуємо тісто, укладаємо кульку в тарілку, також промазану олією.

Крок 8. Затягуємо напівфабрикат плівкою та залишаємо у теплому приміщенні для підйому. Готуйте та отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал