Булочки з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Приготувати ароматні хрусткі булочки своїми руками – дуже просто, а якщо використовувати готове листкове тісто, то ще й дуже швидко. Начинки в таких «пиріжках» можуть бути самими різними: від шинки до варення.

Булочки з листкового дріжджового тіста в духовці

Гості на порозі, а пригостити їх нічим? Приготуємо дуже прості булочки, які займуть всього лише півгодини вашого часу. Випічка виходить не тільки дуже смачною і ароматною, але ще і дуже приємною на вигляд, бо кожна булочка оформляється так, що в процесі запікання стає, дуже схожою на трояндочку.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • тісто бездріжджове листкове – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4-5 ст.л.
  • Кориця – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

  1. Робочу поверхню злегка присипаємо борошном, викладаємо бездріжджове тісто і за допомогою качалки розгортаємо в тонкий пласт. Після, щедро посипаємо меленої корицею, намагаючись не залишати порожнього простору.

  2. Поверх, додаємо цукровий пісок, також намагаємося, рівномірно його розподілити.

  3. Акуратно згортаємо пласт в щільний рівний рулет.

  4. гострим ножем ділимо рулет на булочки, шириною близько 3-4 сантиметрів.

  5. Кожен шматочок защипуємо вологими пальцями з одного боку, а з іншого – навпаки, розправляємо шари, формуючи «трояндочку».

  6. На відстані в кілька сантиметрів один від одного викладаємо заготовки на деко, застелена пергаментним папером для запікання.

  7. Відправляємо в духовку на 10-12 хвилин при температурі 180 градусів . Приємного апетиту!

Домашні булочки з корицею з листкового тіста

Десерт на швидку руку з найпростіших і доступних інгредієнтів – пишні хрусткі і ароматні булочки з начинкою з меленої кориці і цукру. Зверніть вашу увагу, що для цього рецепта дуже важливо використовувати жорстку металеву форму, для того, щоб випічка не розповзлася і не втратила свій гарний зовнішній вигляд.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 450-500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.

Процес приготування:

  1. Листкове тісто попередньо розморожуємо і викладаємо на робочу поверхню, злегка припорошені борошном.

  2. Кожен пласт рівномірно посипаємо цукровим піском з корицею.

  3. Акуратно згортаємо тісто в рулет і за допомогою гострого ножа, нарізаємо 6 рівних шматочків (з двох шарів виходить 12 булочок).

  4. У металеву форму для кексів, вертикально ставимо заготовки.

  5. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин (в залежності від потужності вашого духової шафи).

  6. Подаємо ароматний десерт до гарячого чаю і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як спекти смачні булочки з маком з листкового тіста?

Ароматні макові булочки з дитинства – готуємо в домашніх умовах і тішимо близьких менше, ніж за одну годину. Випічка виходить неймовірно смачною, ніжною і досить ситної.

Брешемо готування – 40 хв.

брешемо приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове готове – 500 гр.
  • Мак – 1 ст.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Масло вершкове – 2-3 ст.л.
  • Для глазурі:
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Вода – 10 ст.л.

Процес приготування:

  1. Начинку наших майбутніх булочок – мак, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім, зливаємо надлишки води (рекомендується використовувати дрібне сито) і знову відправляємо в каструлю і на маленькому вогні випаровуємо залишки вологи.

  2. Після, перекладаємо мак в глибоку піалу і з’єднуємо з вершковим маслом і цукровим піском.

  3. маточки або товкачем для картопляного пюре, максимально подрібнюємо крупиці і доводимо до однорідності – начинка готова.

  4. листкове тісто попередньо розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт, товщиною близько 2-3 міліметрів, наверх рівним шаром викладаємо макове-цукрову суміш.

  5. Пласт звертаємо в щільний рулет, таким чином, щоб начинка залишалася всередині, і розрізаємо на порційні булочки по 2-3 сантиметри завширшки. Акуратно перекладаємо на деко, трохи змащене маслом, і випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.

  6. Поки заготовки в духовці – готуємо глазур. З’єднуємо цукор з водою і кип’ятимо на повільному вогні 5-10 хвилин і покриваємо сумішшю гарячі булочки. Приємного апетиту!

Хрусткі булочки з сиром з листкового тіста

Неймовірно смачні булочки з листкового хрусткого тіста з тягнеться сиром всередині – готуємо в домашніх умовах за півгодини. Така випічка ідеально поєднується з м’ясом і першими стравами, та й просто з кавою і вином.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

  1. Готове листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт, товщиною не більше 2 міліметрів. Далі розрізаємо на рівні прямокутники, приблизно 12 на 6 сантиметрів.

  2. Обраний сир, нарізаємо слайсами по півсантиметра і завдовжки 4-5 сантиметрів.

  3. На кожен прямокутник з тіста, збоку, кладемо по одному шматочку сиру.

  4. Накриваємо «вільним краєм» і защіпліваєм вологими пальцями або придавлюємо виделкою.

  5. Заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментом або фольгою, і змащуємо невеликою кількістю молока (сміливо можна замінити збитим курячим яйцем).

  6. Кожну булочку посипаємо кунжутом .

  7. Запікаємо при 200 градусах протягом 20-25 хвилин до утворення апетитною золотистої скоринки.

  8. До столу подаємо відразу, як дістали з духового шафи або остиглими – смачно в будь-якому вигляді. Приємного апетиту!

Булочки з листкового тіста з яблуками в домашніх умовах

Приготуємо неймовірно ароматні булочки з ніжною фруктовою начинкою з найдоступніших і бюджетних інгредієнтів – листкового тіста, яблук і цукрового піску. Така випічка прикрасить будь-який стіл і зробить «смачним» буденне чаювання.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 50-100 гр.

Процес приготування:

  1. Для готування начинки, фрукти гарненько промиваємо під струменем води, видаляємо плодоніжки, насіннєву коробочку і нарізаємо кубиками середнього розміру.

  2. Яблучні шматочки посипаємо цукровим піском (кількість якого залежить від ваших смакових уподобань).

  3. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо квадратиками однакового розміру, приблизно 10 на 10 сантиметрів.

  4. У центр кожного квадрата викладаємо 1-1,5 столової ложки начинки.

  5. Формуємо прямокутну булочку, накривши яблука тістом.

  6. Краї защипуємо, притискаючи їх, один до одного виделкою.

  7. Всі заготовки перекладаємо на пергаментний папір і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

  8. Золотисті і хрусткі булочки злегка охолоджуємо і подаємо столу. Приємного апетиту!

Солодкі булочки з листкового тіста і начинкою з варення

Елементарний спосіб порадувати себе і свою сім’ю, приготувати дуже швидке частування, яке прикрасить будь-який чаювання – булочки з начинкою з варення, які виявляться на вашому столі рівно через півгодини, з моменту готування.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Варення – 500 гр.

Процес приготування:

  1. Готове тісто розморожуємо – для цього достатньо кількох хвилин при кімнатній температурі і потім, ділимо на 4 рівні частини. Робити це краще за все на поверхні, злегка присипаної борошном.

  2. Кожен квадрат розгортаємо в тонкий пласт за допомогою качалки.

  3. На одну сторону квадратика викладаємо бажану кількість начинки, а на іншій стороні робимо кілька вертикальних надрізів, для того, щоб пара могла спокійно виходити і випічка не надувалася.

  4. Дві половинки з’єднуємо і закріплюємо краю, притискаючи їх, один до одного чайною ложкою або виделкою.

  5. Повторюємо маніпуляцію, поки не витратимо все тісто. Булочки перекладаємо на пергамент і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт булочок з родзинками з листкового тіста

Дивуємо рідних неймовірно смачними і ароматними булочками з готового листкового тіста з начинкою з найніжнішого заварного крему, кураги та родзинок. Приготувати такий десерт дуже просто, так як не потрібно возитися з тістом і чекати кілька годин активації дріжджів.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 600 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Курага – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Яйця – 2 шт .
  • Ванілін – 1 ч.л.
  • Молоко – 500 мл.

Процес приготування :

  1. Готування починаємо з заварного крему. Для його приготування, в глибокій тарілці з’єднуємо цукровий пісок з яйцями і гарненько збиваємо до однорідності. У сотейник або каструлю наливаємо півлітра молока і відправляємо на плиту.

  2. У яєчну суміш всипаємо ванілін – перемішуємо, поступово вводимо борошно і при постійному помішуванні тонким струменем вводимо підігріте молоко.

  3. Отриману масу повертаємо в сотейник і на повільному вогні варимо до загустіння, активно заважаючи вміст.

  4. Ізюм заливаємо окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду і обсушуємо за допомогою паперових рушників. А крем охолоджуємо, поставивши тару, в холодну воду і прикриваємо зверху харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка.

  5. Курагу подрібнюємо на шматочки невеликого розміру.

  6. Один пласт тіста злегка розгортає качалкою і змащуємо товстим шаром крему, залишаючи 2 сантиметри вільними.

  7. Викладаємо начинку з родзинок.

  8. Пласт звертаємо в щільний рулет, а вільний край змочуємо водою і защіпліваем краю. Те ж саме робимо з рештою тіста, замінюючи родзинки курагою.

  9. Рулети прибираємо на 20-30 хвилин в морозильну камеру і потім нарізаємо на булочки однаковою ширини (охолоджуємо для того, щоб було простіше нарізати).

  10. Всі заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером для запікання, і рясно змащуємо кожен шматочок збитим яйцем.

  11. Випікаємо при температурі 190 градусів біля півгодини. Приємно апетиту!

Покроковий рецепт приготування булочок «Сіннабон»

Готуємо неймовірно смачні і відомі булочки на весь світ – Сіннабони, в домашніх умовах з найдоступніших інгредієнтів. Випічка має дуже приємну текстуру всередині, а зовні покрита апетитною глазур’ю власного приготування.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кориця – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для глазурі:
  • Сир сирний – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 70 гр.

Процес приготування:

  1. Слоєне готове тісто розморожуємо при кімнатній температурі, як правило, для цього достатньо кількох хвилин.

  2. Пласт викладаємо на робочу поверхню або обробну дошку, злегка присипану борошном, і зовсім небагато розгортає тісто за допомогою качалки.

  3. В окремій ємності з’єднуємо цукровий пісок з корицею та щедро посипаємо основу булочок – листкове тісто.

  4. Звертаємо тугий рулет і вологими пальцями защипуємо краю для того, щоб начинка не висипається.

  5. Розрізаємо «ковбаску» на шматочки однакові по ширині, приблизно по 3-4 сантиметри і зрізом вгору викладаємо у форму для запікання або деко. < p style = “text-align: center;”>
  • Кожну заготовку змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.

  • Поки булочки печуться – приготуємо глазур. Змішуємо цукрову пудру з сирним сиром і ретельно перемішуємо, отриманою масою покриваємо кожен сіннабон, як тільки дістанемо з духовки. Приємного апетиту!

Листкові булочки з шинкою і сиром

Оригінальні і неймовірно смачні «равлики» з безпрограшним варіантом начинки – молодим сиром, апетитною шинкою і свіжим кропом. На приготування таких ласощів піде близько півгодини, але, будьте впевнені, що вони будуть з’їдені ще швидше!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти :

  • Тісто листкове готове – 500 гр.
  • Шинка – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Листкове тісто трохи розморожуємо і розгортаємо в тонкі пласти за допомогою качалки, на поверхні, присипаної борошном.

  2. Сир натираємо на великої або середньої тертці.

  3. Шинку (можна використовувати будь-яку ковбасу) нарізаємо тонкими слайсами.

  4. На пласти рівним шаром викладаємо сир, шинку і зверху щедро посипаємо нашаткованим кропом.

  5. Тісто звертаємо в тугий рулет і акуратно нарізаємо порційними шматочками.

  6. Перекладаємо булочки на деко і залишаємо на 10-15 хвилин в теплому місці для вистоювання. Після закінчення часу, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.

  7. Виймаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал