Приготувати ароматні хрусткі булочки своїми руками – дуже просто, а якщо використовувати готове листкове тісто, то ще й дуже швидко. Начинки в таких «пиріжках» можуть бути самими різними: від шинки до варення.
Булочки з листкового дріжджового тіста в духовці
Гості на порозі, а пригостити їх нічим? Приготуємо дуже прості булочки, які займуть всього лише півгодини вашого часу. Випічка виходить не тільки дуже смачною і ароматною, але ще і дуже приємною на вигляд, бо кожна булочка оформляється так, що в процесі запікання стає, дуже схожою на трояндочку.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- тісто бездріжджове листкове – 400 гр.
- Цукор-пісок – 4-5 ст.л.
- Кориця – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
- Робочу поверхню злегка присипаємо борошном, викладаємо бездріжджове тісто і за допомогою качалки розгортаємо в тонкий пласт. Після, щедро посипаємо меленої корицею, намагаючись не залишати порожнього простору.
- Поверх, додаємо цукровий пісок, також намагаємося, рівномірно його розподілити.
- Акуратно згортаємо пласт в щільний рівний рулет.
- гострим ножем ділимо рулет на булочки, шириною близько 3-4 сантиметрів.
- Кожен шматочок защипуємо вологими пальцями з одного боку, а з іншого – навпаки, розправляємо шари, формуючи «трояндочку».
- На відстані в кілька сантиметрів один від одного викладаємо заготовки на деко, застелена пергаментним папером для запікання.
- Відправляємо в духовку на 10-12 хвилин при температурі 180 градусів . Приємного апетиту!
Домашні булочки з корицею з листкового тіста
Десерт на швидку руку з найпростіших і доступних інгредієнтів – пишні хрусткі і ароматні булочки з начинкою з меленої кориці і цукру. Зверніть вашу увагу, що для цього рецепта дуже важливо використовувати жорстку металеву форму, для того, щоб випічка не розповзлася і не втратила свій гарний зовнішній вигляд.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 450-500 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Кориця мелена – 2 ч.л.
Процес приготування:
- Листкове тісто попередньо розморожуємо і викладаємо на робочу поверхню, злегка припорошені борошном.
- Кожен пласт рівномірно посипаємо цукровим піском з корицею.
- Акуратно згортаємо тісто в рулет і за допомогою гострого ножа, нарізаємо 6 рівних шматочків (з двох шарів виходить 12 булочок).
- У металеву форму для кексів, вертикально ставимо заготовки.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин (в залежності від потужності вашого духової шафи).
- Подаємо ароматний десерт до гарячого чаю і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як спекти смачні булочки з маком з листкового тіста?
Ароматні макові булочки з дитинства – готуємо в домашніх умовах і тішимо близьких менше, ніж за одну годину. Випічка виходить неймовірно смачною, ніжною і досить ситної.
Брешемо готування – 40 хв.
брешемо приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове готове – 500 гр.
- Мак – 1 ст.
- Цукор-пісок – ½ ст.
- Масло вершкове – 2-3 ст.л.
- Для глазурі:
- Цукор-пісок – 5 ст.л.
- Вода – 10 ст.л.
Процес приготування:
- Начинку наших майбутніх булочок – мак, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім, зливаємо надлишки води (рекомендується використовувати дрібне сито) і знову відправляємо в каструлю і на маленькому вогні випаровуємо залишки вологи.
- Після, перекладаємо мак в глибоку піалу і з’єднуємо з вершковим маслом і цукровим піском.
- маточки або товкачем для картопляного пюре, максимально подрібнюємо крупиці і доводимо до однорідності – начинка готова.
- листкове тісто попередньо розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт, товщиною близько 2-3 міліметрів, наверх рівним шаром викладаємо макове-цукрову суміш.
- Пласт звертаємо в щільний рулет, таким чином, щоб начинка залишалася всередині, і розрізаємо на порційні булочки по 2-3 сантиметри завширшки. Акуратно перекладаємо на деко, трохи змащене маслом, і випікаємо 25-30 хвилин при 180 градусах.
- Поки заготовки в духовці – готуємо глазур. З’єднуємо цукор з водою і кип’ятимо на повільному вогні 5-10 хвилин і покриваємо сумішшю гарячі булочки. Приємного апетиту!
Хрусткі булочки з сиром з листкового тіста
Неймовірно смачні булочки з листкового хрусткого тіста з тягнеться сиром всередині – готуємо в домашніх умовах за півгодини. Така випічка ідеально поєднується з м’ясом і першими стравами, та й просто з кавою і вином.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Молоко – 1 ст.л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
- Готове листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт, товщиною не більше 2 міліметрів. Далі розрізаємо на рівні прямокутники, приблизно 12 на 6 сантиметрів.
- Обраний сир, нарізаємо слайсами по півсантиметра і завдовжки 4-5 сантиметрів.
- На кожен прямокутник з тіста, збоку, кладемо по одному шматочку сиру.
- Накриваємо «вільним краєм» і защіпліваєм вологими пальцями або придавлюємо виделкою.
- Заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментом або фольгою, і змащуємо невеликою кількістю молока (сміливо можна замінити збитим курячим яйцем).
- Кожну булочку посипаємо кунжутом .
- Запікаємо при 200 градусах протягом 20-25 хвилин до утворення апетитною золотистої скоринки.
- До столу подаємо відразу, як дістали з духового шафи або остиглими – смачно в будь-якому вигляді. Приємного апетиту!
Булочки з листкового тіста з яблуками в домашніх умовах
Приготуємо неймовірно ароматні булочки з ніжною фруктовою начинкою з найдоступніших і бюджетних інгредієнтів – листкового тіста, яблук і цукрового піску. Така випічка прикрасить будь-який стіл і зробить «смачним» буденне чаювання.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Цукор-пісок – 50-100 гр.
Процес приготування:
- Для готування начинки, фрукти гарненько промиваємо під струменем води, видаляємо плодоніжки, насіннєву коробочку і нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Яблучні шматочки посипаємо цукровим піском (кількість якого залежить від ваших смакових уподобань).
- Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо квадратиками однакового розміру, приблизно 10 на 10 сантиметрів.
- У центр кожного квадрата викладаємо 1-1,5 столової ложки начинки.
- Формуємо прямокутну булочку, накривши яблука тістом.
- Краї защипуємо, притискаючи їх, один до одного виделкою.
- Всі заготовки перекладаємо на пергаментний папір і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Золотисті і хрусткі булочки злегка охолоджуємо і подаємо столу. Приємного апетиту!
Солодкі булочки з листкового тіста і начинкою з варення
Елементарний спосіб порадувати себе і свою сім’ю, приготувати дуже швидке частування, яке прикрасить будь-який чаювання – булочки з начинкою з варення, які виявляться на вашому столі рівно через півгодини, з моменту готування.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Варення – 500 гр.
Процес приготування:
- Готове тісто розморожуємо – для цього достатньо кількох хвилин при кімнатній температурі і потім, ділимо на 4 рівні частини. Робити це краще за все на поверхні, злегка присипаної борошном.
- Кожен квадрат розгортаємо в тонкий пласт за допомогою качалки.
- На одну сторону квадратика викладаємо бажану кількість начинки, а на іншій стороні робимо кілька вертикальних надрізів, для того, щоб пара могла спокійно виходити і випічка не надувалася.
- Дві половинки з’єднуємо і закріплюємо краю, притискаючи їх, один до одного чайною ложкою або виделкою.
- Повторюємо маніпуляцію, поки не витратимо все тісто. Булочки перекладаємо на пергамент і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт булочок з родзинками з листкового тіста
Дивуємо рідних неймовірно смачними і ароматними булочками з готового листкового тіста з начинкою з найніжнішого заварного крему, кураги та родзинок. Приготувати такий десерт дуже просто, так як не потрібно возитися з тістом і чекати кілька годин активації дріжджів.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 600 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Курага – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 1,5 ст.л.
- Яйця – 2 шт .
- Ванілін – 1 ч.л.
- Молоко – 500 мл.
Процес приготування :
- Готування починаємо з заварного крему. Для його приготування, в глибокій тарілці з’єднуємо цукровий пісок з яйцями і гарненько збиваємо до однорідності. У сотейник або каструлю наливаємо півлітра молока і відправляємо на плиту.
- У яєчну суміш всипаємо ванілін – перемішуємо, поступово вводимо борошно і при постійному помішуванні тонким струменем вводимо підігріте молоко.
- Отриману масу повертаємо в сотейник і на повільному вогні варимо до загустіння, активно заважаючи вміст.
- Ізюм заливаємо окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду і обсушуємо за допомогою паперових рушників. А крем охолоджуємо, поставивши тару, в холодну воду і прикриваємо зверху харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка.
- Курагу подрібнюємо на шматочки невеликого розміру.
- Один пласт тіста злегка розгортає качалкою і змащуємо товстим шаром крему, залишаючи 2 сантиметри вільними.
- Викладаємо начинку з родзинок.
- Пласт звертаємо в щільний рулет, а вільний край змочуємо водою і защіпліваем краю. Те ж саме робимо з рештою тіста, замінюючи родзинки курагою.
- Рулети прибираємо на 20-30 хвилин в морозильну камеру і потім нарізаємо на булочки однаковою ширини (охолоджуємо для того, щоб було простіше нарізати).
- Всі заготовки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером для запікання, і рясно змащуємо кожен шматочок збитим яйцем.
- Випікаємо при температурі 190 градусів біля півгодини. Приємно апетиту!
Покроковий рецепт приготування булочок «Сіннабон»
Готуємо неймовірно смачні і відомі булочки на весь світ – Сіннабони, в домашніх умовах з найдоступніших інгредієнтів. Випічка має дуже приємну текстуру всередині, а зовні покрита апетитною глазур’ю власного приготування.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 450 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кориця – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Для глазурі:
- Сир сирний – 70 гр.
- Пудра цукрова – 70 гр.
Процес приготування:
- Слоєне готове тісто розморожуємо при кімнатній температурі, як правило, для цього достатньо кількох хвилин.
- Пласт викладаємо на робочу поверхню або обробну дошку, злегка присипану борошном, і зовсім небагато розгортає тісто за допомогою качалки.
- В окремій ємності з’єднуємо цукровий пісок з корицею та щедро посипаємо основу булочок – листкове тісто.
- Звертаємо тугий рулет і вологими пальцями защипуємо краю для того, щоб начинка не висипається.
- Розрізаємо «ковбаску» на шматочки однакові по ширині, приблизно по 3-4 сантиметри і зрізом вгору викладаємо у форму для запікання або деко. < p style = “text-align: center;”>
- Кожну заготовку змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
- Поки булочки печуться – приготуємо глазур. Змішуємо цукрову пудру з сирним сиром і ретельно перемішуємо, отриманою масою покриваємо кожен сіннабон, як тільки дістанемо з духовки. Приємного апетиту!
Листкові булочки з шинкою і сиром
Оригінальні і неймовірно смачні «равлики» з безпрограшним варіантом начинки – молодим сиром, апетитною шинкою і свіжим кропом. На приготування таких ласощів піде близько півгодини, але, будьте впевнені, що вони будуть з’їдені ще швидше!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти :
- Тісто листкове готове – 500 гр.
- Шинка – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
- Листкове тісто трохи розморожуємо і розгортаємо в тонкі пласти за допомогою качалки, на поверхні, присипаної борошном.
- Сир натираємо на великої або середньої тертці.
- Шинку (можна використовувати будь-яку ковбасу) нарізаємо тонкими слайсами.
- На пласти рівним шаром викладаємо сир, шинку і зверху щедро посипаємо нашаткованим кропом.
- Тісто звертаємо в тугий рулет і акуратно нарізаємо порційними шматочками.
- Перекладаємо булочки на деко і залишаємо на 10-15 хвилин в теплому місці для вистоювання. Після закінчення часу, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Виймаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!