Здобні булочки-косички з маком та корицею – покроковий рецепт приготування з фото

Сьогодні хочу поділитись з Вами дуже гарним рецептом смачний, ароматних, м’якеньких здобних булочок з маком та корицею, які сподобаються всім, а особливо “маколюбителям”. Залишаються м’якенькими навіть на наступний день, якщо залишаються. Тож рекомендую Вам приготувати їх, щоб порадувати своїх близьких смачненьким до осіннього чаювання! Незабудьте зберегти, щоб не загубити!

Здобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фото

Рецепт здобних булочок з маком

Інгредієнти:

  • борошно – 500 гр
  • молоко – 120 мл
  • вершкове масло – 100 гр
  • цукор – 4 ст. л.
  • яйця курячі – 4 шт
  • сіль – 1 ч. л.
  • мак – 200 гр
  • цукор – 50 гр
  • молоко – 100 мл
  • цукор очеретний – 50 гр
  • цукор – 50 гр
  • кориця мелена – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 50 гр
  • дріжджі сухі – 11 гр

Рецепт приготування:

  1. Із загальної кількості борошна беремо 100 гр, додаємо до неї дріжджі, 1 ст. л. – цукру перемішати вінчиком.
  2. Нагріти молоко до 37-40°, додати дріжджову суміш і ретельно перемішати. Накрити ємність плівкою та поставити в тепле місце на 15-20 хвилин.
    Опара повинна піднятися пухирчастою «шапкою».
  3. Розтоплюємо вершкове масло. Переливаємо у чашу. Туди ж 3,5 яйця (тобто 3 яйця цілком, а четверте розбити в миску, збовтати і 1/2 вилити в чашу, а яйце, що залишилося, піде на обмазку перед випічкою), сіль, цукор, опару, що підійшла, перемішати. Всипати борошно відразу, якщо тісто замішуєте міксером, якщо робити вручну – підсипати борошно частинами.
    Тісто виходить дуже еластичне та приємне в роботі.
  4. Через 1,5-2 години тісто має збільшитись у 2-3 рази. Його потрібно перекласти на робочу поверхню, підпилену борошном, обім’яти, і можна відразу формувати вироби.
  5. Готуємо макову начинку. Змішати мак із цукром (50 г), молоком (100 мл) і закип’ятити. Якщо здається, що начинка рідка, злити зайву рідину через ситечко.
  6. Готуємо коричневу начинку. З’єднати обидва види цукру (50+50 г), додати корицю, ретельно перемішати вінчиком. Для цієї начинки потрібно розтопити 50 гр вершкового масла і відставити в сторону.
  7. Формуємо булочки. Розкочуємо шматочок тіста прямокутник приблизно 20 × 15 см. Макову начинку тонким шаром розмазуємо по прямокутнику. Звертаємо прямокутник у щільний рулетик, взявши за основу довшу сторону. Далі прямокутник розрізати вздовж залишивши один край нерозрізаним. Жгутики, що вийшли, згорнути між собою і вже готовий джгут згорнути в кільце, сформувавши булочку. Для коричної булочки всі маніпуляції ті самі, тільки попередньо розкочений прямокутник тіста потрібно змастити пензликом розтопленим вершковим маслом, потім на нього сипати цукор, змішаний з корицею.Здобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фотоЗдобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фотоЗдобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фото
  8. Булочки укласти на деко, застелене
    папером для випічки. Дати 15-20 хвилин
    на вистоювання булочок у теплому місці.
  9. Кожну булочку змастити збитим яйцем.
  10. Заздалегідь добре розігріти духовку до
    180 °С. Випікати близько 30 хвилин до
    красивого рум’яного глянцю.Здобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фотоЗдобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фотоЗдобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фото

Булочки подавати до чаю, какао, чи з молочком. Приємного приготування та смачного Вам!

Якщо сподобався рецептик прошу залишити свій відгук, дякую!

Здобні булочки-косички з маком та корицею - покроковий рецепт приготування з фото

Автор: tosha_homecook

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал