Пізні осінні помідори вважаються вже майже несмачними та надто м’ясистими. Тому потрібно використовувати їх з розумом, маринувати такі помідори окремо немає сенсу. Квасити пізні томати варто обов’язково разом з капустою: взимку такий варіант перетвориться на закуску-хіт.
Інгредієнти:
- 1 кілограм помідорів,
- 900 грамів капусти,
- 150 грамів моркви,
- 2 головки часнику,
- літр води,
- 2 столові ложки солі,
- 3 столові ложки цукру,
- кмин і кріп беремо до смаку.
Приготування:
Шинкуємо капусту та моркву. У помідорів зрізаємо плодоніжку, робимо невеликий отвір і вставляємо всередину зубчик часнику.
Шарами заповнюємо трилітрову банку капустою та помідорами: до половини кладемо капусту з морквою, потім помідори, знову капусту і так до кінця банки. Останнім шаром має бути капуста.
Швидко приготуємо розсіл. На літр води розводимо 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру.
У банки з капустою додаємо трохи кмину та дрібно нарізаного кропу. Заливаємо маринадом, закручуємо заздалегідь стерилізованими кришками і відправляємо на зберігання.
Відео рецепт: