Як зварити рисову кашу – 9 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

Як зварити рисову кашу — це страва, яку можна подати як основне на сніданок, обід, вечерю або зробити її як гарнір. Як зварити рисову кашу в каструлі, зробити її солодкою або солоною, – все це не так вже й складно, якщо у вас є перевірений рецепт. А також знаючи деякі правила, ви завжди зможете зробити розсипчасту або в’язку кашу, як цього вимагає ситуація.

До речі ви можете скористатись добіркою, як зварити рис у каструлі.

Як приготувати рисову кашу на воді

Як приготувати рисову кашу на воді – найкращу альтернативу молочним кашам. Вона анітрохи не гірша за смаком, зате виходить більш розсипчастою. До того ж, такий рецепт буде корисний тим, хто не переносити лактозу. Кашу на воді можна зробити солоною чи солодкою? залежно від того, з чим ви хочете подати її до столу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 200 гр.
  • Вода питна –300 мл.
  • Сіль кухонна – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку промийте крупу. Змінюйте воду кілька разів, доки вона не стане прозорою.

Крок 2. Потім перекладіть крупу в каструлю і залийте киплячою водою. Посоліть до смаку і поставте на вогонь.

Крок 3. Тримайте рис на сильному вогні під кришкою протягом 3 хвилин. Після цього зменште вогонь до середнього, продовжуйте варити 7 хвилин. Потім зменште вогонь до мінімального та тримайте кашу на плиті ще 2 хвилини.

Крок 4. Рисову кашу зніміть з вогню та залиште під кришкою на 12 хвилин, щоб крупа добре розпарилася. За бажанням можна заправити рисову кашу вершковим маслом або подати із соусом чи підливою. Смачного!

 

Класична рисова каша на молоці та воді

Класична рисова каша на молоці та воді – оптимальне рішення для гарніру. Це одна з найпопулярніших видів каш, якщо найпопулярніша. Завдяки своєму універсальному смаку її можна подати з овочами, будь-яким м’ясом або соусом.

Час приготування – 160 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис круглий не пропарений – 200 гр.
  • Вода –400 мл.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – до смаку.
  • Вершкове масло – для подачі.
  • Молоко –400-600 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте рис, воду, молоко та необхідні спеції. Вершкове масло знадобиться для подачі, але це не обов’язково.

Крок 2. Щоб рис приготувався швидше, можна заздалегідь години на 2 замочити його в холодній воді.

Крок 3. Потім промийте крупу і перекладіть її в каструлю для варіння. Залийте рис окропом. Коли вода повторно закипить, зменште нагрівання та варіть 10-20 хвилин.

Крок 4. Під час варіння помішуйте кашу, щоб рідина швидше випарювалася.

Крок 5. Коли води в каструлі майже не залишиться, влийте молоко, посоліть і продовжуйте варити кашу до готовності протягом 10-20 хвилин.

Крок 6. Додайте цукор до смаку і приберіть каструлю з вогню. Якщо ви подаєте рисову кашу окремо, заправте її вершковим маслом. Смачного!

Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд

Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд виходить розсипчастою і водночас дуже м’якою та ніжною. А розумна кухонна техніка зробить усю роботу за вас. Крім того, мультиварки оснащені режимом відкладеного старту. Ви можете закласти всі продукти заздалегідь і вибрати час, коли каша має бути готова.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова пропарена – 150 гр.
  • Молоко –400 мл.
  • Цукор – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Вершкове масло – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Пропарений рис вариться швидше, тому найкраще віддавати перевагу саме цій крупі.

Крок 2. У чашу мультиварки Редмонд всипте сіль та обидва види цукру.

Крок 3. Рисову крупу промийте холодною водою кілька разів, щоб вимити крохмаль.

Крок 4. У чашу влийте молоко, в меню мультиварки виберіть режим «Варка» або «Каша» на півгодини. Доведіть молоко майже до кипіння. Через 5-7 хвилин від початку приготування всипте рис і перемішайте.

Крок 5. Після закінчення програми після звукового сигналу рисова каша буде готова. Протягом приготування кілька разів можна перемішати кашу, щоб нічого не пригоріло.

Крок 6. Готову рисову кашу викладіть з мультиварки Редмонд у невеликі тарілочки, додайте вершкове масло та свіжі ягоди до смаку. Смачного!

Рисова каша з гарбузом

Рисова каша з гарбузом – – цікаве поєднання з оригінальним смаком. Важливо вибирати саме цукровий гарбуз, тоді ви отримаєте шикарну кашу з характерним ароматом та смаком. Ваші близькі будуть у захваті від цієї яскравої страви.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 4 ст.
  • Вода – 0,4л.
  • Молоко –200 мл.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Мед натуральний рідкий – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Усі інгредієнти за списком підготуйте заздалегідь. Гарбуз очистіть від шкірки і видаліть м’яку частину з насінням.

Крок 2. Рис висипте в каструлю з водою та варіть його протягом 15 хвилин.

Крок 3. Гарбузову м’якоть наріжте невеликими кубиками.

Крок 4. Через 15 хвилин всипте до рису гарбузові кубики та влийте молоко. Продовжуйте варити кашу до готовності.

Крок 5. Готову рисову кашу з гарбузом доповніть натуральним медом. Смачна та корисна тарілку для всієї родини готова. Смачного!

Рідка рисова каша на молоці, як у дитячому садку

Рідка рисова каша на молоці, як у дитячому, готується дуже просто. Смак у неї приємний, ніжний, із вершковим ароматом. Консистенцію каші можна робити більш менш рідкою, регулюючи кількістю молока. Подавати кашу можна з медом, фруктами та ягодами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова кругла – 200 гр.
  • Вода питна – 0,5л.
  • Молоко –200 мл.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте холодною водою кілька разів. Потім перекладіть її в каструлю із товстим дном.

Крок 2. Залийте крупу водою та поставте каструлю на вогонь.

Крок 3. Варіть рис доти, доки він не розвариться. Каша повинна нагадувати за консистенцією густий та в’язкий крем. Посоліть рис до смаку і також додайте цукор.

Крок 4. Далі влийте в каструлю молоко, перемішайте та продовжуйте варити до загусання.

Крок 5. Наприкінці приготування додайте до рисової каші шматочок вершкового масла.

Крок 6. Молочна рисова каша, як у дитячому садку, готова, подавайте її на будь-який прийом їжі у теплому вигляді. Смачного!

Рисова каша з м’ясом

Рисова каша з м’ясом – просте страва, яка зручно готувати. М’ясо можна брати будь-яке, яке ви більше любите, але тоді час приготування змінюватиметься, наприклад, курка готується набагато швидше, ніж яловичина. Подавати рис із м’ясом, краще в компанії з овочевим салатом чи нарізкою.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина –0,4 кг.
  • Вода –200 мл.
  • Крупа рисова – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна – до смаку.
  • Часник – 3 головки.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену свинину промийте та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте м’ясо у глибокій сковороді.

Крок 2. Поки смажиться м’ясо, займіться морквиною. Очистіть її та наріжте соломкою.

Крок 3. Коли м’ясо зблідне, додайте до нього морквяну соломку, продовжуйте смажити. Посипте м’ясо та овочі спеціями, це можуть бути паприка, хмелі-сунелі, суміш перців або інші на ваш смак.

Крок 4. Далі додайте пару столових ложок томатної пасти, перемішайте та смажте ще 1-2 хвилини.

Крок 5. Влийте в засмажку 200 мл води і доведіть її до кипіння.

Крок 6. Рисову крупу промийте та викладіть у сковороду до м’яса.

Крок 7. З головок часнику зніміть верхній шар сухого лушпиння, але не розбирайте їх на зубчики. Застроміть головки у трьох різних місцях у кашу.

Крок 8. Накрийте кришкою сковороду і томіть кашу протягом 20 хвилин.

Крок 9. Рисова каша із м’ясом готова. Перемішайте її і лише потім розкладайте по порціях. Смачного!

Солодка рисова каша з родзинками

Солодка рисова каша з родзинками – один із найсмачніших варіантів цієї страви. Вона виходить такою ніжною, ароматною та смачною, що важко втриматися та не попросити ще одну порцію. Всі правила приготування описані в докладному рецепті, ви легко приготуєте смачну кашу.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 100 гр.
  • Родзинки без кісточок – 60 гр.
  • Вода питна –300 мл.
  • Сіль кухонна – 1/3 ч.л.
  • Молоко –250 мл.
  • Цукор – 40 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу переберіть, пересипте в друшляк і промийте холодною водою.

Крок 2. Родзинки добре помийте і перекладіть на сито, щоб він трохи просох.

Крок 3. У каструлю влийте питну воду, посоліть її та доведіть до кипіння на сильному вогні. Далі висипте промитий рис, закрийте кришкою каструлю і варіть кашу на середньому вогні протягом 10 хвилин. Періодично помішуйте кашу ложкою.

Крок 4. Коли через 10 хвилин ви відкриєте каструлю, рідини в ній майже не залишиться. Якщо вода все ж таки залишилася, злийте її. Влийте до рису молоко, додайте звичайний та ванільний цукор. Кашу перемішайте та знову доведіть до кипіння.

Крок 5. У рисову кашу додайте родзинки, перемішайте і нудіть на слабкому вогні під кришкою близько 12 хвилин, іноді помішуйте її. Готову кашу тримайте під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 6. Подавайте солодку рисову кашу із родзинками, заправивши вершковим маслом. Смачного!

Рисова каша на кокосовому молоці

Рисова каша на кокосовому молоці – просто чудова, ніжна та ароматна страва. З такою кашею ви чудово урізноманітнюєте свій звичайний раціон харчування, хоч і готується вона анітрохи не складніша за звичайний варіант. До того ж кокосове молоко позитивно впливає на організм.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Рис кругло-зернистий – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Молоко кокосове – 200мл.
  • Вода –200 мл.
  • Цукор – 4-5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти за списком для приготування каші.

Крок 2. У каструлю влийте воду, кокосове та коров’яче молоко. Поставте ємність на вогонь.

Крок 3. Промийте рис проточною водою кілька разів, щоб змити весь крохмаль із крупи. Висипте рисову крупу в молоко, варіть, періодично помішуючи.

Крок 4. Коли рис трохи провариться, додайте вершкове масло, сіль та цукор до смаку. доведіть кашу до готовності.

Крок 5. Рисова каша на кокосовому молоці виходить такою смачною, що її можна подавати без жодних добавок. Але на свій смак ви можете доповнити її ягодами або варенням. Смачного!

Молочна рисова каша в духовці

Молочна рисова каша в духовці, не йде в жодне порівняння, з вареною в каструлі на плиті. За рахунок повільної томлі її смак абсолютно перетворюється. Для приготування каші найкраще використовувати порційні глиняні горщики.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Молоко – 2 ст.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис кілька разів промийте водою. Також можна заздалегідь на кілька годин замочити її у холодній воді.

Крок 2. Перекладіть рис у ємність, призначену для запікання у духовці.

Крок 3. Додайте до крупи сіль та цукор.

Крок 4. Влийте в ємність молоко, його рівень повинен не сягати краю 1,5-2 сантиметри.

Крок 5. Покладіть зверху дрібні шматочки вершкового масла|мастила|. Помістіть ємність із рисом у холодну духовку. Перші 15-20 хвилин запікайте за 120 градусів. Потім збільште нагрівання до 180 градусів та готуйте до появи апетитної рум’яної молочної шапочки зверху.

Крок 6. Рисова каша, запечена в духовці, готова подавати її можна прямо в горщику. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал