Як приготувати зефір – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати зефір - 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото
Як приготувати зефір?

Зефір – це чудове повітряне частування, яке з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. У добірці зібрані популярні рецепти, які обов’язково знадобляться, якщо ви любите такі вироби. Багато хто вважає, що ласощі простіше купити, ніж приготувати. Але якщо ви любите пробувати домашні десерти, ця добірка стане безоцінною знахідкою.

Зефір з яблучного пюре в домашніх умовах

Зефір з яблучного пюре в домашніх умовах – солодкість, яку готують різними способами. В даному рецепті використовуємо агар-агар. Не варто боятися, що щось піде не так. У покрокової інструкції докладно описаний процес. Ніжний зефір володіє неймовірним смаком. При бажанні використовуємо ароматизатори і барвники, щоб зробити зефір яскравіше.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

сироп:

  • Вода – 100 мл.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яблучне пюре – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо 70 грамів білка. Висипаємо лимонку і цукор. За допомогою міксера збиваємо компоненти до повітряної щільної консистенції.

Крок 2. У сотейник вивантажуємо 200 грамів яблучного пюре, висипаємо агар-агар і наливаємо 100 мілілітрів води. Розмістивши на плиті, доводимо до перших бульбашок і насипаємо цукор. Заварюємо до 120 ° З або до того моменту, коли маса почне відставати від стінок.

Крок 3. До збитих білків потроху додаємо яблучний сироп. Не перестаючи працювати міксером, доводимо до щільної консистенції. Маса виросте вдвічі.

Крок 4. Збитими компонентами наповнюємо кондитерський мішок з бажаною насадкою. Деко або плоский піддон застилаємо пергаментним папером і відсаджуємо вироби бажаного розміру. Даємо застигнути протягом 12 годин. Я залишаю на ніч.

Крок 5. Підсохлий зефір з’єднуємо один з одним або залишаємо так. Зефір за бажанням присипаємо цукровою пудрою, використовуючи дрібне ситечко і даємо постояти ще 12 годин.

Крок 6. Підсохлий зефір подаємо до чаю. Зберігаємо десерт в скляній банці з щільною кришкою, застеливши ємність пергаментом. Смачного!

ПП зефір без цукру

ПП зефір без цукру не відіб’ється на фігурі. Солодкий виріб готується досить просто, якщо чітко слідувати інструкції. Спробувавши корисний зефір хоча б один раз, ви відмовитеся від виробів з цукром назавжди. Правильні солодощі дозволять зберегти своє тіло в формі.

Час готування – 4 ч. 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт./Il Mix Light – 14 гр.
  • Ягідне / фруктове пюре – 250 гр.

сироп:

  • Вода – 250 мл.
  • Агар-агар силою 900 – 14 гр.
  • Ізомальт – 40 гр.
  • Ерітріт – 120 гр.
  • Prebiosweet – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо яблука і добре їх промиваємо.

Крок 2. Розділивши фрукти навпіл, виймаємо насіннєві коробки.

Крок 3. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Кладемо половинки яблука зрізом вниз в скляну форму.

Крок 4. Помістивши форму з яблуками в гарячу духовку, запікаємо до м’якого стану. Фрукти випустять сік.

Крок 5. Остудивши половинки, вискоблюємо яблучну м’якоть і перекладаємо в стакан блендера.

Крок 6. Пробиваємо м’якоть заглибним блендером.

Крок 7. Беремо ягоди. У мене заморожені.

Крок 8. Розморозивши ягоди, подрібнюємо занурювальним приладом.

Крок 9. При бажанні протираємо ягідне пюре через дрібне сито. Робити це необов’язково.

Крок 10. У товстостінній каструлі об’єднуємо ягідне і яблучне пюре. При використанні суміші Il Mix Light пюре зварювати не потрібно.

Крок 11. При відсутності суміші заварюємо пюре на невеликій температурі 10 хвилин.

Крок 12. Маса значно загусне і при піднятті буде спадати, а не стікати.

Крок 13. Після уваріння вийде 250 грамів пюре. Перекладаємо його в високу ємність.

Крок 14. У каструлю з товстим дном висипаємо 14 грамів агар-агара, 120 грамів еритриту і 25 грамів Prebiosweet. Вводимо ізомальт. Його можна знайти в кондитерських крамницях.

Крок 15. Виливаємо 250 грамів води.

Крок 16. Розмішавши, даємо постояти 10 хвилин.

Крок 17. Сироп розміщуємо на середньому вогні. У яскраве пюре додаємо білок. За допомогою міксера збиваємо на максимальних оборотах.

Крок 18. Вміст миски стане світліше.

Крок 19. При подальшому збиванні маса стане повітряною і ще більше посветлеет.

Крок 20. Не забуваємо помішувати сироп. Він повинен закипіти. Довівши до кипіння, знімаємо з вогню. Температура сиропу повинна бути 100-103 ° С.

Крок 21. Поступово виливаємо сироп до збитої маси, продовжуючи збивати.

Крок 22. Збиваємо 2 хвилини, періодично прибираючи масу зі стінок.

Крок 23. Довго збивати не потрібно. При охолодженні, зефірна маса швидко стабілізується.

Крок 24. Встановлюємо насадку на кондитерський мішок і швидко його наповнюємо зефірної масою.

Крок 25. Деко заздалегідь застилаємо силіконізованої папером для випічки. Формуємо зефір однієї величини.

Крок 26. Ми залишаємо виріб застигати на 4 години. Склеюємо між собою по 2 штучки.

Крок 27. Кладемо солодощі на красиву тарілку.

Крок 28. Ніжний зефір готовий.

Крок 29. Яскравий зефір подаємо до чаю. Смачного!

Як приготувати зефір з пектином

Як приготувати зефір з пектином – питання, яке хвилювало мене, поки я не знайшла цей рецепт. Процес нічим не обтяжить, а результат приємно порадує. Сьогодні з великим задоволенням хочу поділитися рецептурою, перевіреної не раз на власному досвіді. Зефір виходить надзвичайно апетитним і нічим не відрізняється від магазинного.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Вода – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 3 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пектин яблучний – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Яблучне пюре – 200 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Пектин насипаємо в чашу, додаємо 50 грамів цукрового піску і 200 грамів яблучного пюре. Грунтовно змішавши, даємо постояти 1 годину. Пюре готуємо самостійно з кислих сортів або використовуємо готове без цукру в складі.

Крок 2. В отриману масу додаємо яєчний білок і 100 грамів цукрового піску. Здобрюємо ваніліном. Скориставшись міксером, збиваємо на максимальних оборотах. Вийде щільна побіліла консистенція.

Крок 3. Що залишився цукор насипаємо в сотейник з товстим дном і вливаємо 150 грамів води. Розмішуючи, варимо сироп. Температура повинна досягти 120 ° С. Продовжуючи збивати щільну масу, виливаємо цівкою сироп в білково-яблучну масу. Лимонку розводимо в 2-х столових ложках гарячої води. Виливаємо в масу і збиваємо 5 хвилин.

Крок 4. Поки збивається маса, застеляємо плоску поверхню пергаментом. Краще взяти силіконізовану. Зефірною масою наповнюємо кондитерський мішок з насадкою. Формуємо зефір однієї величини і залишаємо сушитися на 12-16 годин.

Крок 5. Висохлий зефір з’єднуємо між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Ми залишаємо стабілізуватися на 8 годин.

Крок 6. Зефір подаємо з улюбленими напоями.

Крок 7. Вироби виходять ніжними і дуже смачними. Смачного!

Зефір з чорної смородини

Виглядає чудово. Повітряне ласощі, приготоване власними руками, можна піднести в подарунок. Жоден ласун не відмовиться від солодкого презенту. Готується зефір простіше, ніж здається. Головне слідувати інструкції.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Чорна смородина – 600-800 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Чорна смородина – 600 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком, міксер, пергамент або силіконовий килимок, кондитерські мішки і насадки. Ягоди перебираємо і миємо, перебиваємо їх в чаші блендера, пропускаємо масу через сито, а потім ягідне пюре відвалюємо до густого стану, приблизно 10 хвилин після закипання. У гаряче пюре кладемо 200 грамів цукрового піску. Перемішавши до розчинення кристаликів, знімаємо з вогню і остуджуємо.

Крок 2. У сотейник кладемо агар-агар і заливаємо водою. Прокип’ятив 1 хвилину при постійному помішуванні, засипаємо залишився цукор. Остигле ягідне пюре перекладаємо в ємність міксера.

Крок 3. Розмішуючи сироп, доводимо до кипіння. Коли цукрові кристалики розчиняться, перестаємо перемішувати.

Крок 4. Вимірюємо температуру кухонним термометром. Варимо сироп до 110 ° С.

Крок 5. Коли сироп закипить, в смородинове пюре додаємо білок. Починаємо збивати на мінімальній швидкості. Маса поступово почне збільшуватися і світлішати.

Крок 6. Коли температура сиропу наблизиться до 110 ° С, збільшуємо швидкість. Тим самим маса ще більше посвітлішає і стане більш повітряною.

Крок 7. Не перестаючи збивати, заливаємо потроху гарячий сироп в збивається смородинове пюре. Збиваємо масу 7 хвилин. Зефірна заготівля збільшиться в кілька разів.

Крок 8. Маса стане значно щільніше. Швидко перекладаємо її в кондитерський мішок з встановленою насадкою.

Крок 9. На застелений папером деко відсаджуємо десерт одного розміру. Ми залишаємо зефір на 16-24 години для стабілізації. Зефір стане пружним, але буде злегка прилипати.

Крок 10. Цукрову пудру змішуємо з крохмалем. Половинки зефіру з’єднуємо між собою. Присипаємо підготовленою сумішшю.

Крок 11. Готовий зефір розкладаємо на рівну поверхню і даємо просохнути 3-4 години.

Крок 12. Солодощі кладемо на красиву тарілку.

Крок 13. Ось така виходить повітряна текстура.

Крок 14. Зберігаємо зефір в закритій коробці в кухонній шафці. Смачного!

Домашній зефір з агар-агаром

Домашній зефір з агар-агаром готується просто. Солодощі виходять ніжними і повітряними. Ласощі, приготовані власними руками, в рази апетитніше покупних аналогів. Для реалізації рецепта будуть потрібні доступні інгредієнти. Агар-агар можна придбати в кондитерських крамницях.

Час готування – 7 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яблука – 300 гр.

сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Кисло-солодкі яблука промиваємо і очищаємо від шкірки і насіннєвий коробки. Нарізаємо скибочками. Закидаємо в каструлю з товстим дном. Наливаємо на денце трохи води. Проварюємо до розм’якшення.

Крок 3. Готові яблука перебиваємо занурювальним агрегатом.

Крок 4. Відмірявши 125 грамів яблучного пюре, перекладаємо в товстостінну каструлю. Висипаємо цукор. Розмішавши, поміщаємо на плиту. Проварюємо до розчинення цукру. Остудивши до кімнатної температури, поміщаємо на 20 хвилин в холод.

Крок 5. Остигле яблучне пюре поміщаємо в глибоку ємність і додаємо холодний білок. Збиваємо на мінімальній швидкості. А потім збільшуємо обороти.

Крок 6. Збиваємо масу до щільної консистенції.

Крок 7. У чисту каструлю висипаємо цукор і агар-агар. Додаємо воду. Розмістивши на плиті, активно розмішуємо і чекаємо закипання.

Крок 8. Проварюємо 5 хвилин. Коли з лопатки почне повільно стікати маса, сироп готовий.

Крок 9. Готовий сироп виливаємо до збивається яблучної маси тонкою цівкою.

Крок 10. Збита маса виходить досить щільною.

Крок 11. У кондитерський мішок встановлюємо насадку “ зірочка ” і наповнюємо його зефірної масою.

Крок 12. Робочу поверхню застилаємо антипригарним пергаментом. Висаджуємо зефір на невеликій відстані один від одного. Ми залишаємо стабілізуватися на 6 годин.

Крок 13. Готовий зефір посипаємо цукровою пудрою. Половинки зефіру склеюємо і повторно присипаємо пудрою.

Крок 14. Подаємо солодощі до чаю. Смачного!

Зефір з желатином в домашніх умовах

Зефір з желатином в домашніх умовах зможе приготувати кожен. Домашнє ласощі стане улюбленим частуванням. Для приготування зефіру знадобляться доступні компоненти, які є в будь-якому магазині. Захоплюючий процес займає небагато часу.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин – 25 гр.
  • Вода – 80 мл.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Барвник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Желатин відправляємо в посуд і заливаємо водою. Розмішавши, даємо маси набрякнути.

Крок 3. Ополоснувши яблука, розрізаємо і виймаємо насіннєві коробочки. Яблука ріжемо четвертинками.

Крок 4. Розкладаємо яблука на деко, застелений пергаментом. Запікаємо 15 хвилин при 180 ° С.

Крок 5. Видаливши шкірку, перетворюємо яблука в пюре, перетерши через сито. Має вийти 200 грамів яблучного пюре.

Крок 6. У остиглу масу додаємо цукор і збиваємо міксером, поки цукрові кристалики не розчиняться. Не зупиняючись, виливаємо половину яєчного білка. Вміст буде густішати і світлішати. Продовжуючи збивати, через 7 хвилин додаємо решту білок.

Крок 7. Збиваємо до повітряного кремового стану. За своїм бажанням додаємо барвник. Набухлий желатин розпускаємо на водяній бані або імпульсами підігріваємо в мікрохвильовці. Розтанув желатин поступово додаємо у збиту масу і збиваємо 3 хвилини.

Крок 8. Кулінарний мішок з насадкою заповнюємо зефірною масою і висаджуємо на застелену пергаментом поверхню. Ми залишаємо для стабілізації на добу.

Крок 9. Через час посипаємо вироби цукровою пудрою і склеюємо зефір. Вторинно обвалюємо в цукровій пудрі.

Крок 10. Зберігаємо зефір в щільно закритій банку або коробці. Подаємо ласощі до чаю. Смачного!

Малиновий зефір

Малиновий зефір виходить яскравим і дуже смачним. Ласощі підходить для дитячих свят або звичайних чаювань. Ароматне частування – відмінний подарунок для любителів солодкого. Домашній зефір готується нескладно і володіє неймовірним насиченим смаком.

Час готування – 11 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр. + 1 ст.л.
  • Малина заморожена – 300 гр.
  • Пектин – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар силою 900 одиниць – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо малину, склавши в сотейник і трохи підігрів.

Крок 2. Пробиваємо малину до однорідності заглибним блендером.

Крок 3. Ягідне пюре через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.

Крок 4. Перекладаємо малинове пюре в сотейник з товстим дном. Висипаємо пектин і ложку цукрового піску. Розмішавши, поміщаємо на плиту і варимо 3 хвилини. Після чого прибираємо з вогню і остуджуємо на столі. Потім охолоджуємо в холодильнику 2 години.

Крок 5. Готуємо папір для випічки, кондитерські мішки і насадки.

Крок 6. У високу чашку кладемо 130 грамів охолодженого ягідного пюре. Засипаємо цукор і додаємо яєчний білок.

Крок 7. В окремому сотейнику змішуємо цукор і агар-агар.

Крок 8. Ягідне пюре збиваємо в повітряну щільну масу.

Крок 9. Цукор і агар-агар заливаємо водою і розміщуємо на плиті.

Крок 10. Довівши компоненти до повного розчинення і закипання, проварюємо 4 хвилини при постійному помішуванні.

Крок 11. Коли сироп буде безперервно стікати з лопатки, прибираємо його з плити. Продовжуючи збивати ягідну масу, безперервно вливаємо до неї гарячий сироп. Сироп не повинен потрапляти на віночки.

Крок 12. Масу збиваємо ще 2 хвилини і оперативно наповнюємо нею кулінарний мішок з насадкою. На застеленій папером поверхні формуємо зефір на відстані один від одного, щоб вироби не стикалися між собою.

Крок 13. Стабілізуємо зефір 8 годин. Часу може знадобиться і більше, в залежності від вологості в приміщенні.

Крок 14. Через час розрізаємо зефір, щоб подивитися чи добре він просушився.

Крок 15. Готовий зефір при натисканні буде м’яким.

Крок 16. Після стабілізації зефір з’єднуємо, склеївши дві половинки між собою і посипаємо цукровою пудрою.

Крок 17. Подаємо гарне ласощі до чаю або даруємо на свята. Смачного!

Домашній зефір без яєць

Домашній зефір без яєць виходить повітряним і легким як хмарка. Ніжне ласощі дуже подобається дітям. Приготування десерту можна назвати елементарним. Навіть новачки зможуть втілити чудовий рецепт в життя. Пробуйте із задоволенням, це неймовірно апетитно!

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Желатин – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Сода харчова – на кінчику чайної ложки.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо столову ложку желатину і відправляємо в піалу. Заливаємо 25 мілілітрів води. Розмішавши, відставляємо в сторону на 20 хвилин для набухання.

Крок 2. У товстостінну каструлю засипаємо цукор і виливаємо воду, що залишилася. Розміщуємо на маленькому вогні на 7 хвилин. При перемішуванні варимо до розчинення кристаликів.

Крок 3. У ємність комбайна заливаємо гарячий сироп і відправляємо набряклий желатин. Закривши кришкою, збиваємо 10 хвилин до побілілого стану.

Крок 4. Висипаємо лимонку.

Крок 5. Здобрюємо ванільним цукром.

Крок 6. Всипаємо питну соду.

Крок 7. При бажанні додаємо барвник або ароматизатор. Продовжуємо збивати до густого білого стану. Маса повинна бути в’язкою.

Крок 8. Даємо маси охолонути 20 хвилин. Наповнюємо зефірною масою кондитерський мішок з насадкою. Формуємо зефір на затягнутій харчовою плівкою поверхні. Поміщаємо зефір на 24 години в холод.

Крок 9. Готовий зефір з’єднуємо між собою або залишаємо так.

Крок 10. Зефір подаємо до улюблених напоїв. Зберігаємо солодощі в холодильнику. Смачного!

Полуничний зефір

Полуничний зефір зведе з розуму своїм ароматом і бездоганним смаком. Приготувавши десерт в домашніх умовах, магазинний зефір для вас буде зовсім актуальний. Приготування зефіру дуже цікавий процес, до якого можна залучити своїх дітей. З рецептом впораються навіть новачки.

Час готування – 12 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Полуниця – 400 гр.
  • Вода – 160 мл.
  • Агар-агар – 9 гр.
  • Цукрова пудра – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Агар-агар заливаємо водою і даємо постояти. Полуницю перебираємо і добре промиваємо. Прибираємо хвостики і просушуємо.

Крок 2. Ягоди пробиваємо блендером і перетираємо через дрібне сито. Знадобиться 300 грамів ягідного пюре.

Крок 3. Нагріваємо пюре в мікрохвильовій печі і додаємо цукор (200 грамів). Розмішуємо, поки крупинки не розійдуться.

Крок 4. Остигле полуничне пюре переливаємо в ємність міксера. Вливаємо половину яєчного білка.

Крок 5. Замочений агар-агар виливаємо в товстостінний посуд і розміщуємо на плиті. Закип’ятив, додаємо 450 грамів цукрового піску. Розмішавши, проварюємо до розчинення на помірній температурі.

Крок 6. Збиваємо на максимальній швидкості ягідне пюре, поки маса не стане світлішати. Виливаємо залишився білок і збиваємо ще кілька хвилин.

Крок 7. Сироп варимо, поки його температура не досягне 110 ° С. Готовий сироп буде стікати з лопатки тонкою ниткою. Прибираємо його з плити.

Крок 8. Ягідно-білкова суміш збільшиться в кілька разів і стане дуже світлою. Не перестаючи збивати, безперервно по стінці вливаємо сироп, щоб він не перетворився в карамель.

Крок 9. Збиваємо масу на високій швидкості до повітряної густої консистенції.

Крок 10. Зефірною масою наповнюємо кулінарний мішок і відсаджуємо вироби на деко, застелений харчовою плівкою або пергаментом.

Крок 11. Дотримуємося розмірність половинок.

Крок 12. Стабілізуємо протягом ночі в провітрюваному приміщенні. Потім посипаємо зефір цукровою пудрою.

Крок 13. Склеюємо половинки.

Крок 14. При бажанні вироби повторно обвалюємо в цукровій пудрі і викладаємо в вазу.

Крок 15. Зефір виходить ніжним і при натисканні “ дружить ”.

Крок 16. Текстура зефіру в розрізі виходить пористої.

Крок 17. Від повітряного частування складно відмовитись.

Крок 18. Ще через добу зефір стане сухішим. Зберігаємо частування в закритому контейнері при кімнатній температурі. Смачного!

ДОМАШНІЙ ЗЕФІР З ВАРЕННЯ 🍡 РЕЦЕПТ ЗЕФІРУ В ДОМАШНІХ УМОВАХ 🍡ЗЕФІР РЕЦЕПТ НА АГАРІ – Відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал