Як приготувати суп харчо – це ситна, в міру пікантна і ароматна страва для цікавого сімейного обіду. Таке гаряче частування нікого не залишить байдужим. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти простих і смачних рецептів з покроковими фото.
Справжній харчо по-грузинськи з рисом
Справжній харчо по-грузинськи з рисом – це знаменита і улюблена багатьма гаряча страва для яскравого і ситного біда. Такий пікантний грузинський суп порадує насиченим смаком, ароматом і апетитним зовнішнім виглядом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Ребра яловичі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 1,5 головки.
- Вода – 3 л.
- Олія – 4 ст.л.
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Рис – 100 гр.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Зіра – 0,5 ч.л.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Ткемалі – 2 ст.л.
- Кінза – 8 гілок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Одну цибулину ріжемо на половинки, так само чинимо і з головкою часнику. Викладаємо овочі і яловичі ребра на деко з пергаментом.
Крок 2. Запікаємо продукти 20 хвилин при температурі 220 °.
Крок 3. Запечені інгредієнти заливаємо водою і варимо близько 60-90 хвилин до повної готовності яловичих ребер.
Крок 4. Частину цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на олії до м’якості.
Крок 5. Додаємо сюди яловичий фарш, добре все перемішуємо і обсмажуємо.
Крок 6. До фаршу з цибулею додаємо промитий рис.
Крок 7. Додаємо сюди подрібнені перець чилі і томатну пасту. Перемішуємо.
Крок 8. Виливаємо сюди 2-3 половника бульйону, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хвилин на повільному вогні.
Крок 9. У засмажку додаємо орегано, хмелі-сунелі, зіру і ткемалі. Солимо до смаку. Перемішуємо.
Крок 10. Готовий бульйон проціджують через сито. Цибулю і часник прибираємо – вони більше не знадобляться.
Крок 11. Проціджений бульйон викладаємо в засмажку. Заготівлю доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні 20 хвилин.
Крок 12. З ребер знімаємо м’ясо і викладаємо його в суп.
Крок 13. Додаємо сюди подрібнені волоські горіхи і лавровий лист.
Крок 14. Викладаємо в суп подрібнений часник. Варимо 15 хвилин і вимикаємо вогонь. Закриваємо кришкою і даємо настоятися 20 хвилин.
Крок 15. Справжній харчо по-грузинськи з рисом готовий. Подавайте яскраву страву до столу, доповнивши зеленню!
Класичне харчо з яловичиною
Класичне харчо з яловичиною нікого не залишить байдужим. Ситний гарячий суп виходить дуже яскравим до смаку і ароматним. Така страва послужить ідеальним рішенням для великого сімейного обіду. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яловичина на кістці – 1 кг.
- Вода – 2,5 л.
- Рис – 120 гр.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Олія – для смаження.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Горіхи волоські очищені – 50 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Сік гранатовий натуральний – 130 мл.
- Кінза – 4 гілки.
- Базилік – 4 гілки.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу приготуємо бульйон. Яловичину обробляємо на частини, заливаємо водою і варимо півтори години. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 2. Бульйон проціджуємо через сито. Яловичину остуджуємо і відокремлюємо від кісточок. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки, заливаємо половником бульйону і на час залишаємо.
Крок 3. Доводимо бульйон до кипіння, викладаємо сюди рис і додаємо сіль. Відправляємо в суп порізану яловичину і варимо все разом 10 хвилин. Потім вмішуємо сюди томатну пасту.
Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її на олії близько 5 хвилин.
Крок 5. Обсмажену цибулю опускаємо в суп, перемішуємо. Солимо, перчимо, доповнюємо лавровим листком і тертим коренем петрушки.
Крок 6. Далі додаємо подрібнені волоські горіхи. Варимо 5 хвилин, додаємо хмелі-сунелі і вливаємо натуральний гранатовий сік. Варимо на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Крок 7. Подрібнюємо кінзу, базилік, гострий перець і часник.
Крок 8. Відправляємо подрібнені продукти в суп і вимикаємо вогонь. Закриваємо страву кришкою, укутуємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 9. Класичне харчо з яловичиною готове. Пригощайтеся!
Як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах
Як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку ідею і радуйте рідних апетитним і поживним гарячою стравою.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Свинини – 0,6 кг.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Рис – 100 гр.
- Часник – 1 головка.
- Помідори / томатна паста – 3 шт. / 2 ч.л.
- Олія – 30 мл.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Свинину ділимо на шматки, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім варимо 40 хвилин на невеликому вогні, постійно прибираючи піну.
Крок 3. Очищаємо і подрібнюємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. Невеликими кубиками обробляємо очищену картоплю.
Крок 5. Відміряємо необхідну кількість рису і кілька разів промиваємо його водою.
Крок 6. У каструлю з відварним м’ясом додаємо рис, цибулю і картоплю. Варимо 20 хвилин.
Крок 7. Ошпарюємо помідори окропом, очищаємо їх і подрібнюємо.
Крок 8. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди подрібнені помідори, тушкуємо їх на помірному вогні 5 хвилин.
Крок 9. Томатну масу викладаємо в суп. Солимо блюдо, доповнюємо спеціями і варимо ще 5 хвилин.
Крок 10. Дрібно ріжемо промиту зелень і часник.
Крок 11. Додаємо зелень і часник в суп і вимикаємо вогонь. Закриваємо страву кришкою і даємо йому настоятися 20 хвилин.
Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати харчо зі свинини в домашніх умовах. Обов’язково спробуйте!
Справжнє класичне харчо з баранини з рисом
Справжнє класичне харчо з баранини з рисом – це неймовірно поживна і яскрава за смаком страва, яка точно урізноманітнює ваше обіднє меню. Приготувати апетитне частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранини на кістки – 1 кг.
- Вода – 2 л.
- Тклапі – 1 шматок. 10х10 см.
- Цибуля ріпчаста червоний – 5 шт.
- Рис довгозернистий – 200 гр.
- Кінза – 8 гілок.
- Петрушка – 8 гілок.
- Часник – 4 зубчика.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Горіхи волоські молоті – 150 гр.
- Харчос-сунелі – 1,5 ч.л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець запашний горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Баранину на кістки ріжемо на частини і кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння на повільному вогні.
Крок 2. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну шумівкою. Після кипіння зменшуємо вогонь і варимо бульйон з м’ясом 2 години.
Крок 3. Тклапі кладемо в невелику тарілку, заливаємо невеликою кількістю окропу і перемішуємо. Ми залишаємо на 15 хвилин до розм’якшення.
Крок 4. У бульйон відправляємо подрібнену цибулю, рис і пов’язаний пучок зелені. Варимо все разом 15 хвилин. Пару гілок кінзи залишаємо для подальшого додавання в суп.
Крок 5. Подрібнюємо часник і розтираємо його з сіллю, подрібненими горіхами, гострим перцем і невеликою кількістю кінзи. Виливаємо сюди трохи бульйону і ще раз ретельно вимішуємо.
Крок 6. Викладаємо в суп тклапі, ароматну заготівлю з часником і спеції. Варимо ще 10 хвилин на слабкому вогні, потім видаляємо пучок зелені і вимикаємо плиту. Закриваємо страву кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 7. Справжнє класичне харчо з баранини з рисом готове. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Просте і смачне харчо з курки
Просте і смачне харчо з курки – це апетитна і нескладна у виконанні страва для домашнього обіднього столу. Такий гарячий порадує поживністю і насиченим смаком. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 3 шт.
- Вода – 2 л.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста біла – 150 гр.
- Рис Басматі – 100 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо шкірку з курячих ніжок, промиваємо їх під водою.
Крок 2. Викладаємо ніжки в каструлю і заливаємо водою. Варимо бульйон 40-60 хвилин після закипання. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на терці моркву, обсмажуємо овочі на олії до м’якості. Потім перекладаємо в готовий бульйон. Відварні ніжки остуджуємо, відокремлюємо м’ясо від кісток і відправляємо його назад в каструлю.
Крок 4. Добре рис промиваємо під водою і викладаємо в каструлю.
Крок 5. Підготуємо необхідні спеції зі списку. Часник ріжемо на невеликі частини. Відправляємо лавровий лист, запашний перець, хмелі-сунелі і часник в суп, солимо до смаку.
Крок 6. Сюди ж викладаємо томатну пасту.
Крок 7. Перемішуємо вміст і варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь. Даємо настоятися під кришкою до подачі.
Крок 8. Просте і смачне харчо з курки готове. Розливайте по тарілках і угощайтесь!
Як приготувати харчо з рисом і томатною пастою
Як приготувати харчо з рисом і томатною пастою, ділимося в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото. Ваші близькі не зможуть встояти перед яскравим смаком і поживними властивостями гарячої страви. Обов’язково беріть на замітку ідею і приступайте до процесу!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,6 кг.
- Рис – 150 гр.
- Вода – 2,5 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 25 гр.
- Спеції для супу – за смаком.
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – за смаком.
- Уцхо-сунелі – 2 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Варимо бульйон з яловичини близько 40 хвилин після закипання. Солимо за смаком і обов’язково прибираємо піну.
Крок 2. М’ясо дістаємо з бульйону і даємо йому охолонути. Сам бульйон проціджуємо і ставимо назад на вогонь.
Крок 3. Окремо обсмажуємо подрібнений ріпчасту цибулю на олії. Додаємо до неї спеції для супу.
Крок 4. Можна використовувати спеціальну заправку для харчо.
Крок 5. У сковороду викладаємо добре промитий рис, акуратно перемішуємо і трохи обсмажуємо.
Крок 6. Охололу яловичину ріжемо невеликими кубиками і відправляємо назад в бульйон.
Крок 7. Викладаємо в суп зажарку з рисом і цибулею. Відразу ж додаємо томатну пасту, перемішуємо і варимо 20 хвилин.
Крок 8. Розтираємо в ступці уцхо-сунелі.
Крок 9. Подрібнюємо часник і кінзу.
Крок 10. Спеції, часник і кінзу відправляємо в суп. Вимикаємо вогонь і даємо страви настоятися під кришкою 20 хвилин.
Крок 11. Тепер ви знаєте, як приготувати харчо з рисом і томатною пастою. Беріть на замітку!
Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами
Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами – це улюблене багатьма традиційне гаряче блюдо для яскравого і поживного обіду. Такий суп порадує насиченим смаком, пікантністю і апетитним ароматом. Спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 3 години 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина на кісточки – 0,8 кг.
- Рис – 70-120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Помідори – 2 шт.
- Соус ткемалі – 100 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Сіль – 2 ч.л.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Коріандр – 0,5 ч.л.
- Вода – 3 л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- Кінза – 1 пучок.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Шматки м’яса заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.
Крок 2. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну. Варимо до повної готовності м’яса близько 2 годин.
Крок 3. Через годину бульйон солимо. Потім його остуджуємо і видаляємо жир, який утворюється на поверхні. Приготування справжнього хорошого бульйону – довгий процес, тому можете приготувати його заздалегідь.
Крок 4. Підготуємо всі інші продукти. Овочі відразу очищаємо і промиваємо.
Крок 5. М’ясо з бульйону остуджуємо і розбираємо на волокна. Сам бульйон проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо сюди рис і варимо 10 хвилин.
Крок 6. У чашу блендера відправляємо очищені горіхи з часником. Перемелюємо.
Крок 7. Вимішуємо горіхи з сухими спеціями: коріандром, чорним меленим перцем і хмелі-сунелі.
Крок 8. Подрібнюємо очищену цибулю.
Крок 9. Смажимо цибулю на яловичому жирі і рослинній олії до рум’янцю.
Крок 10. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх і подрібнюємо в блендері.
Крок 11. Подрібнені помідори відправляємо до цибулі, перемішуємо і тушкуємо все разом 5 хвилин.
Крок 12. Подрібнюємо гострий перець.
Крок 13. У сковороду з цибулею відправляємо гострий перець, лавровий лист і суміш з горіхів і часнику. Знову все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 14. Додаємо сюди подрібнену кінзу і соус ткемалі.
Крок 15. Перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 16. Заправку викладаємо в суп разом з м’ясом, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Через пару хвилин вимикаємо вогонь і даємо страви настоятися під кришкою.
Крок 17. Справжнє грузинське харчо з волоськими горіхами готове. Подавайте до столу!
Суп харчо з перловкою
Суп харчо з перловкою – це смачне і просте у виконанні блюдо для домашнього обіду. Такий продукт порадує поживністю і апетитним зовнішнім виглядом. Для швидкого виконання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Урізноманітнюйте звичне меню!
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Баранина – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паста томатна – 80 гр.
- Крупа перлова – 4 ст.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Зелень – 40 гр.
- Паприка – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Шматки баранини заливаємо водою і доводимо до кипіння, потім варимо близько 90 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 3. Заздалегідь промиваємо перлову крупу і на час заливаємо її окропом. Дрібно ріжемо зелень, часник і цибулю.
Крок 4. Нарізану цибулю обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з олією. Додаємо сюди часник і томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо під кришкою до отримання густого соусу.
Крок 5. Бульйон проціджуємо і знову кип’ятимо, додаємо сюди перлову крупу і цибульну масу. Варимо 20 хвилин. Остуджуємо м’ясо, відокремлюємо його від кістки і відправляємо назад в суп.
Крок 6. Варимо страву ще 20 хвилин, потім доповнюємо сіллю, спеціями і зеленню. Варимо ще 15 хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 7. Суп харчо з перловкою готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Класичне харчо з ткемалі
Класичне харчо з ткемалі – це яскрава за смаком, в міру пікантна і неймовірно поживна страва для вашого апетитного домашнього обіду. Приготувати цікавий суп з додаванням ткемалі зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 2 години 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
- Часник – 1 головка.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Рис – 3 ст.л.
- Зелень – 1 пучок.
- Ткемалі пюре – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Горіхи волоські очищені – 0,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні інгредієнти.
Крок 2. Шматки м’яса заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо півтори години до утворення наваристого бульйону. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 3. З готового бульйону дістаємо м’ясо, остуджуємо його і відділяємо від кісточки. Кладемо м’ясо назад в бульйон.
Крок 4. Пір’ями ріжемо ріпчасту цибулю, очищаємо часник, дрібними кубиками ріжемо моркву, подрібнюємо зелень.
Крок 5. Додаємо в суп ткемалі, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Додаємо сюди нарізану моркву і варимо все разом ще 10 хвилин.
Крок 6. Викладаємо в суп порізану цибулю, тушкуємо під кришкою при невеликому кипінні 30 хвилин.
Крок 7. Підрум’янюємо горіхи на сухій сковороді, потім розтираємо їх в ступці.
Крок 8. До горіхів додаємо подрібнений часник і розтираємо всі разом.
Крок 9. Повертаємося до супу. Кладемо сюди рис. Варимо 10 хвилин.
Крок 10. Викладаємо в страву заправку з горіхів і часнику, варимо ще 15 хвилин.
Крок 11. У тарілці з’єднуємо сіль і спеції зі списку.
Крок 12. Всі ці спеції відправляємо в суп, перемішуємо і варимо 5 хвилин при невеликому кипінні.
Крок 13. Посипаємо суп подрібненою зеленню і кип’ятимо ще пару хвилин. Вимикаємо плиту і даємо частування настоятися перед подачею.
Крок 14. Класичне харчо з ткемалі готове. Швидше пробуйте!
Суп Харчо | Рецепт супу Харчо з телятини та яловичини – ВІДЕО