Картопля з м’ясом в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

95f48a10ec788f9bf053ec2cc3f95481

Картопля з м’ясом в духовці – це класичний тандем в різних варіантах виконання з улюблених усіма продуктів, а в доповненні овочами, різними соусами з маринадами, виходить відмінною стравою для будь-якого столу. Підбірка рецептів цієї теми допоможе вам смачно і просто запекти картоплю з м’ясом в духовці.

М’ясо по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці

Варіант м’яса по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці буде у вас не тільки ситним і смачним, але і ефектним блюдом до будь-якого столу. Готується блюдо подібно класичного рецептом м’яса по-французьки, і в нього додається прошарок нарізаного картоплі.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия – 1 кг.
  • Картопля невеликий – 10 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир вершковий – 350 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Кріп зелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену свинину, краще свинячу шию, нарізати скибочками товщиною не менше 1 см і з розрахунком по два шматочки на порцію.

0ab02d8342169c3789d44a93cb23cc46

Крок 2. Через пакет скибочки свинини акуратно відбити. Великі шматки можна розрізати на половини. Відбите м’ясо прикрити плівкою.

3fb0045ce45625f19e6febca1d100498

Крок 3. Помідори звільнити від шкірки, надрізавши її і затоку томати на 1 хвилину окропом.

400ec13e9db86873a1caf7d17da8109a

Крок 4. Очищені помідори нарізати кружечками.

af27ade7e8d8fac513c223858021af20

Крок 5. Почистити, промити і нарізати тонкими часточками картоплю. Перекласти її в окремий посуд, посипати сіллю з паприкою, нарізкою зеленого кропу, полити оливковою олією і добре перемішати.

75a3401ba92b49e971138b29f73e3612

Крок 6. Проти застелити фольгою, трохи змастити маслом і першим шаром внахлест викласти відбиту свинину. М’ясо посипати сіллю з чорним перцем і покрити сіточкою майонезу.

94bb6d58837e920df499db664481d765

Крок 7. Другим шаром поверх м’яса рівномірно розкласти нарізку помідор і додати нарізану півкільцями цибулю.

1bd06d9d3993d41b059f6d83b1258f26

Крок 8. Третім шаром викласти нарізку картоплі.

e39fcea9307e09507eca25f564ffb4b8

Крок 9. Четвертим шаром рівномірно розкласти подрібнений на середній терці вершковий сир. Духовку включити на 200 ° З з режимом нижній і верхній нагрів. Проти помістити в духовку на 50 хвилин і спочатку знизу, щоб сир запікся нешвидко.

43a4eaf64c93be1036d7e886f58c226b

Крок 10. За цей час м’ясо з овочами дасть досить соку. Потім деко переставити вище, відключити верхній нагрів і продовжити запікання ще 10-15 хвилин, щоб випарується сік і сир став рум’яним.

75a61718bedec813405cff7623e7ef39

Крок 11. Приготоване м’ясо по-французьки зі свинини з картоплею, сиром і помідорами в духовці розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу гарячим, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!

b7db83dc33f75fbbcdee6a4ebf9dfb02

Картопля з м’ясом в горщику в духовці

Смак і порційна подача страв, приготованих в горщиках в духовці високо цінують не тільки гурмани, і картопля з м’ясом буде не винятком. З багатьох варіантів цієї страви вам пропонується рецепт простий і смачний, а набір інгредієнтів невеликий. М’ясо і цибуля обсмажуємо, додаємо картопля і запікаємо в сметані.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свиняча м’якоть – 450 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 6 ст.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для страви. Вам знадобиться 4 порційних горщика.

aa025c94b4575fac9128b3f0b649abc3

Крок 2. Свинину промийте, серветкою приберіть вологу і м’якоть наріжте середніми шматочками.

7141ac2afbebf000a9ebfa40fba0155e

Крок 3. М’ясну нарізку обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії.

e0955510f24f62e09676e999fd1c320b

Крок 4. Невеликими кубиками наріжте цибулю і обсмажте до прозорості на олії.

f8b4805ae6872062d0223ea98cec13a1

Крок 5. В окремому посуді змішайте сметану зі 100 мл води і додайте в цей соус сіль з чорним перцем на свій смак.

e5fdb0595ab7da5004172bfa25278b74

Крок 6. За підготовленим горщикам розкладіть обсмажене м’ясо.

1c7f9a0c415b56d20463b7b485b71344

Крок 7. М’ясо також посипте сіллю з чорним перцем і поверх його розкладіть обсмажену цибулю.

fd9630dc88e617c49b29b8ebcd584470

Крок 8. Картоплю почистіть, промийте, наріжте невеликими шматочками будь-якої форми і укладіть в горщики поверх м’яса з цибулею.

0ee970e1455a4e3fac4651dc7e6868e9

Крок 9. Потім залийте вміст горщиків сметанним соусом. Духовку включіть на 240-260 ° С. Запікати м’ясо з картоплею протягом 30 хвилин і до готовності картоплі.

4e389bb0c6d5660adf5105ed858e3213

Крок 10. Приготовану картоплю з м’ясом в горщику в духовці сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжою зеленню. Смачного!

3192e6ac4d46ab6040dd17ab17e86a5c

Запечена картопля з м’ясом і грибами

Запечена картопля з м’ясом і грибами готується швидко і може бути у вас смачною вечерею для сім’ї. У цьому рецепті запікаємо блюдо по найпростішому варіанту: нарізаємо картопля, м’ясо і гриби, змішуємо, заправляємо сметаною і запікаємо в духовці протягом години.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Сметана 20% – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Почистити і промити картоплю. Нарізати її невеликими шматочками довільної форми.

0b07e5110e933797649d9128991c2466

Крок 2. Очистити і промити шампіньйони. Нарізати гриби слайсами.

0f5071d5aa9b01111af1b029ed640bc4

Крок 3. Промити і обсушити серветкою м’якоть свинини. Нарізати м’ясо невеликими шматочками.

2a5412c3903506d20deb708153f0fae0

Крок 4. Нарізку цих інгредієнтів перекласти в окремий посуд і додати подрібнений через прес часник.

c37513dd76a8d0b21679b8960d22000c

Крок 5. Потім все посолити на свій смак.

c863d1ffca9fa8036e79f71389c94e1f

Крок 6. Далі покласти до них дві ложки жирної сметани і акуратно перемішати, щоб сметана покрила всі шматочки.

297cf40070a4998d588e59617993ba3e

Крок 7. Форму для запікання змастити олією і перекласти нарізку інгредієнтів в сметані. Духовку включити на 180 ° С. Форму закрити фольгою і поставити в духовку на 50 хвилин. До кінця запікання фольгу прибрати, щоб зверху вийшла рум’яна скоринка.

9f9ba10cec9f819e92512c1ca3b2b564

Крок 8. Запечену картоплю з м’ясом і грибами подати до столу в гарячому вигляді і по тарілках можна не розкладати. Смачного!

84702b9b0cb9d9ff8709c7bbb8015d87

Печеня з картоплею і м’ясом в духовці

Печеня з картоплею і м’ясом в духовці готується за загальними правилами приготування цієї страви: всі інгредієнти окремо обсмажуються і потім тушаться в воді або бульйоні. Основні інгредієнти ( м’ясо і картопля ) нерідко доповнюються іншими овочами або грибами. У цьому рецепті додамо до спекотного солодкий перець, помідори і морква. Нарізка інгредієнтів повинна бути однаковою за розміром і більшої. Тушкуємо спекотне в томатному соусі, в казані в духовці.

Час готування: 1 година 45 хвилин.

Час приготування: 45 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 600 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для жаркого, згідно з рецептом. Кількість овочів можна змінити на свій смак.

2faa8b4d98c93b5f570685dc1e35330b

Крок 2. М’ясо нарізати шматочками і обсмажити до рум’яної скоринки з усіх боків.

ce0d2f5e5ef6e1cde15f663675f9da50

Крок 3. Очищену моркву нарізати брусочками і обсмажити так само до рум’яного кольору.

5d99f558ae2e5d4b7da62dd72c072211

Крок 4. Очистити солодкий перець з часником, крупно нарізати і обсмажити до рум’яного кольору.

772fc82b83d519c211c982e888d03666

Крок 5. В останню чергу обсмажити нарізану великими часточками картоплю.

53a699fc4cdb24129125865db81016a3

Крок 6. Обсмажене м’ясо, морква і перець з часником перекласти в казан або посуд з товстим дном. Додати до них нарізані великими часточками помідори, базилік і сіль з чорним перцем.

080e4773cdf392bc2a1bb40112dff38c

Крок 7. Потім ці інгредієнти акуратно перемішати, покласти зверху обсмажену картоплю. У 150 мл чистої води розвести томатну пасту і суміш перелити в казан. Духовку включити на 180 ° С.

6751c65acc2040b10e3d6b447470a4f9

Крок 8. Тушкувати протягом 1 години і під прикритою кришкою.

c4763cabf312617b01081b29e0a9d740

Крок 9. Приготоване печеня з картоплею і м’ясом в духовці розкласти по порційних чашок або горщиках і сервірувати до столу гарячим. Смачного!

a80560be1200f3576f37acb92b5adfce

Свинина з картоплею в духовці з майонезом

Свинину з картоплею в духовці з майонезом можна приготувати по-різному: по-французьки, пошарово, просто змішати інгредієнти і запекти на деку або в фользі, або в рукаві, або у формі для випічки. У цьому рецепті блюдо запікаємо в духовці в формі. Свинину ( будь-яку частину ) заздалегідь замаринуємо в майонезі з цибулею. Все просто і дуже смачно.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обрану для страви свинину промити, прибрати серветкою зайву вологу і м’ясо нарізати середніми кубиками.

4d3f4f925f44f4af466ab2de301fd72c

Крок 2. Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями.

54edc100393ae636599609bd12cca64d

Крок 3. Нарізку свинини з цибулею перекласти в окремий посуд, додати майонез з сіллю і будь-який приправою, добре перемішати і залишити мінімум на 40 хвилин для маринування.

92c8d712d8290108bae2652506b8e284

Крок 4. Картоплю почистити, розрізати на часточки, щоб вони зберегли форму при запіканні, можна трохи їх обсмажити.

8d908eea40852ec1ebf81714df2ea027

Крок 5. Замариновану свинину перекласти в невелику форму для запікання.

776e6f8b3036ff143307941e9f2bac99

Крок 6. Духовку включити на 180 ° С. До м’яса перекласти нарізку картоплі, трохи перемішати і поставити в розігріту духовку на 40-60 хвилин. Запікати страву до готовності картоплі. За бажанням, до кінця запікання можна посипати блюдо тертим сиром.

0e3b5a878fb203faeead8f622f7e9a13

Крок 7. Приготовану в духовці свинину з картоплею і майонезом перекласти на загальну велику тарілку і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

6311ce33ca808ce103cf294481973d8b

Картопля з м’ясом в сметані в духовці

Картопля з м’ясом в сметані в духовці відрізняється особливим вершковим смаком, та й сметана м’ясо робить більш м’яким і ніжним. Сметану вибрати або домашню, або жирну, щоб не згорнулася в духовці. У цьому рецепті картопля нарізаємо дуже тонко, що змінює смак страви в порівнянні з нарізкою його шматочками. Беремо свинину, але підійдуть і інші види. Всі інгредієнти пошарово укладаємо в форму і запікаємо під сметано-сирним соусом.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана 20% – 250 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Тім’ян – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, простий набір продуктів для страви.

9e325e24517fa94e96673539f19f472c

Крок 2. Свинину промити, обсушити серветкою, нарізати порційними шматками і відбити кухонним молоточком.

c484084c45a03937e19fb532ff7d6b60

Крок 3. Картоплю почистити, промити і нашаткувати тонкими слайсами на спеціальній шинковці або за допомогою кухонних гаджетів.

27718615995ff8f2d04fa7d6593e73d6

Крок 4. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.

55281656621aa6edcd837a4c45907b9e

Крок 5. Форму для запікання змастити олією. У неї викласти половину нарізки картоплі і посипати сіллю з чорним перцем.

e84310cda07f2cc40bc4f0c72701d832

Крок 6. Поверх картоплі викласти половину нарізки цибулі.

85b9eb24e5c5f14808fad467818db2e0

Крок 7. Поверх цибулі розкласти відбите м’ясо і посипати його сіллю з кмином і чорним перцем.

11c9dff682331498d255bdf8603d6fcb

Крок 8. На м’ясо викласти решту нарізку картоплі і посипати сіллю з чорним перцем.

5ea092d85fc614ee55506f43f31cbc47

Крок 9. Поверх картоплі розкласти цибулю і посипати чебрецем.

b9b6cef82b8d0c36e8c81408b56f0730

Крок 10. Твердий сир подрібнити на великій терці і змішати його зі сметаною.

72ffb4926b8008b57a0d12642c8561c0

Крок 11. Цим соусом повністю покрити картопля з м’ясом. Духовку включити на 180 ° С.

06ba8f2fa696f004d1e14631116cbb36

Крок 12. Поставити форму в розігріту духовку на 1 годину.

aef4314b47b30bd1ae259809d7bd8784

Крок 13. Запечену в духовці картоплю з м’ясом в сметані розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу гарячою. Смачного!

b3dd68a26e09733cf751a678222cc31a

Запіканка з картоплею і м’ясом

Запіканка з картоплею і м’ясом готується або з картопляним пюре, або з тонко нарізаним сирим картоплею, а м’ясо береться у вигляді фаршу і обидва варіанти смачні. У цьому рецепті готуємо запіканку з сирим картоплею. Фарш НЕ обсмажуємо. Заливку робимо на основі яєць і натурального йогурту.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 800 гр.
  • Картопля – 2 кг.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Йогурт – 600 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелений кріп – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистити і промити холодною водою.

a24aba34d51dc9baddad5144cd11e1d9

Крок 2. Гострим ножем або за допомогою кухонних гаджетів подрібнити картоплю на тонкі слайси. Посипати її сіллю з будь-якою приправою і перемішати.

87d2c7eca115093bf0e0ab205aea4b70

Крок 3. Будь м’ясний фарш змішати з дрібно нарізаним цибулею, сіллю і приправою для м’яса.

2bb63961d0480309a990d35ab24e7c93

Крок 4. Великий деко змастити олією і укласти пошарово половину нарізки картоплі, м’ясний фарш і другу частину картоплі.

f4cea4fd4548a1efbbeca49fafa7b1ae

Крок 5. В окремий посуд налити йогурт, розбити до нього курячі яйця, додати сіль з приправою і дрібно нарізаним кропом. Ці інгредієнти вінчиком перемішати до однорідного стану.

9c399e781268dfa79d41c8165ca784f0

Крок 6. Включити духовку на 180 ° С. Приготованою заливкою повністю залити картопля з м’ясом на деку. Готувати страву в розігрітій духовці протягом 1,5 годин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. До кінця запікання зверху повинна вийти золотиста корочка.

097ee3e11272e1c2bd8e5c3161de93e2

Крок 7. Приготовану в духовці запіканку з картоплею і м’ясом розкласти по порційних тарілках і подати до столу гарячою, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!

909bbacce6465bb74d8e002e5ebb0ce6

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею особливо смачним виходить в духовці. М’ясо для рагу береться будь-яке, а картопля доповнюється іншими овочами і краще в міксті, що смак страви робить унікальним. У цьому варіанті до картоплі додаємо кабачок, цибуля і часник. М’ясо і кабачок обсмажуємо. Тушкуємо рагу в сметанному соусі і під сирної « шапочкою ».

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 700 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – ½ ст.
  • Твердий сир – 50 гр.
  • Часник – 6 зубків.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Обране для рагу м’ясо нарізати середніми кубиками і обсмажити на розігрітій олії до легкого рум’яного кольору.

065ba5902c2282c5a249e7dfcb9b0f34

Крок 2. Півкільцями нарізати цибулину, перекласти до м’яса і обсмажити до прозорості. Потім ці обсмажені інгредієнти перекласти в посуд для тушкування в духовці: казан або гусятницю.

888a6cbdba4f4367f6225d0f9cd090c0

Крок 3. Картоплю почистити, промити, нарізати шматочками будь-якої форми і укласти поверх м’яса.

28c66db600532af55099951aa4948322

Крок 4. Середніми кубиками нарізати невеликий кабачок і обсмажити в сковороді, додавши подрібнені зубки часнику.

4c38d5fe09813a9cc44ee00a4c9c16b0

Крок 5. Потім цю масу перекласти поверх картоплі.

e783778e8f24d4da65584d5b6f221530

Крок 6. У піалі змішати жирний сметану з водою і в цю суміш насипати сіль з будь-якими приправами. На великій терці подрібнити сир. Сметанної сумішшю залити м’ясо з овочами. Потім рівномірно посипати все тертим сиром. Включити духовку на 220 ° С. Казан закрити кришкою і поставити в розігріту духовку на 1 годину.

160b2e10dbae2632bb427e4e7ca12a1b

Крок 7. Приготоване в духовці овочеве рагу з м’ясом і картоплею подати до столу гарячим. Смачного!

a3601b07c1d409eaefbf1730d342b202

М’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею

М’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею є вишуканим блюдом української кухні, подібно м’ясу по-французьки, але відрізняється додаванням картоплі, заливкою. У цьому варіанті беремо свинину. Заливку готуємо зі сметаною і сиром, приблизно в однакових кількостях. Запікаємо в глибокій формі і нарізку інгредієнтів викладаємо пошарово.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 300 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Твердий сир – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян свіжий – 3 гілочки.
  • Оливкова олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Картоплю і цибулю почистити і промити.

ebf3cbe25c5f2df29204e4d6e5f37a1d

Крок 2. М’ясо промити, обсушити серветкою, нарізати скибочками товщиною до 1 см і відбити. Посипати скибочки свинини сіллю з чорним перцем і викласти в будь-яку форму для запікання.

7446a18188b6e0a694c6b6749852ad13

Крок 3. Цибулю нарізати тонкими напівкільцями і рівномірно розкласти поверх м’яса.

c98b36a689b39e34c3c9840a096614de

Крок 4. На слайси товщиною не більше 3 мм розрізати картоплю, укласти поверх цибулі і так само посипати сіллю з чорним перцем.

4880b361e98d3d8109deb1712d9d528a

Крок 5. На терці подрібнити твердий сир. Свіжий чебрець дрібно нарізати. Перекласти ці інгредієнти в піалу, додати сметану бажано жирну і добре перемішати.

3a51c1c918bc287e938233c229931088

Крок 6. Цією сметанною заправкою повністю покрити картоплю. Включити духовку на 180 ° С. Поставити форму в розігріту духовку мінімум на 50 хвилин.

5650158262edc39959f464158d46e96e

Крок 7. Приготоване м’ясо по-капітанськи в духовці з картоплею сервірувати до столу гарячим. Смачного!

985e404c831bb39acb4133c61ae11f95

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал