Як приготувати пиріг з сиром – приголомшлива ніжна випічка з чудовим смаком. А яка різноманітність рецептів можна знайти, абсолютно на будь-який смак: на пісочному тісті, на листковому або дріжджовому, з яблуками, вишнею або іншими фруктами, закриті і відкриті пироги. Основна перевага цього виду випічки полягає не тільки в чарівному смаку, але і простоті приготування.
Сирний пиріг з яблуками в духовці
Сирний пиріг з яблуками в духовці – можна спекти з нагоди багатого врожаю яблука або просто, коли захотілося чогось смачного. Найкраще вибирати для випічки міцні кисло-солодкі яблука, вони дають найбільш яскравий смак і не перетворюються в пюре при запіканні.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
- Цукор коричневий – 10 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сир м’який – 130 гр.
- Яблука – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука добре помийте, зріжте тонким шаром шкірку. Потім розріжте кожен фрукт навпіл, видаліть серцевину і наріжте часточками.
Крок 2. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні і змішайте з цукром.
Крок 3. Щоб тісто було однорідним, використовуйте для рецепта м’який сир або сирну пасту. Додайте сир до збитого маслу, збийте до однорідного стану. Далі розбийте курячі яйця, просіяне борошно і розпушувач для тіста, вимісити однорідне тісто.
Крок 4. Форму застеліть пергаментом, викладіть сирне тісто, зверху розкладіть часточки яблука і посипте їх коричневим цукром. Випікайте пиріг при 170 градусах протягом 45 хвилин. Готовність перевірте проколом дерев’яної шпажки.
Крок 5. Готовий пиріг витягніть з форми і дайте йому охолонути. Смачного!
Швидкий заливний пиріг з сиром
Швидкий заливний пиріг з сиром – бюджетний варіант домашньої випічки. Готується він дуже просто, можна швидко спекти пиріг на сніданок до ранкової кави або чаю. Сир краще брати з високим відсотком жирності, тоді випічка буде більш соковитою і м’якою.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана – 4 ст.л.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
- Сіль кухонна – 1 щіпка.
- Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.
- Масло вершкове – для змащування форми.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Крохмаль – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу включите духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів. Відзначте всі необхідні продукти за списком.
Крок 2. У миску розбийте три курячі яйця, всипте сіль, 4 столові ложки цукру і збивайте продукти до пишної піни.
Крок 3. У збиту пишну яєчну масу додайте сметану і добре перемішайте все ще раз.
Крок 4. Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем для тіста. Отриману суміш просійте через сито в миску. Змішати продукти можна міксером, щоб заощадити час.
Крок 5. Сир протріть через сито, щоб начинка вийшла більш ніжною.
Крок 6. До сирної маси додайте ванільний цукор, крохмаль і лимонну цедру, перемішайте.
Крок 7. Вбийте в сирну начинку одне куряче яйце, перемішайте.
Крок 8. Для випікання пирога візьміть жароміцну форму, змастіть її вершковим маслом і просипте борошном.
Крок 9. У форму влийте половину підготовленого тіста.
Крок 10. На тісто викладіть сирну масу і розрівняйте її ложкою.
Крок 11. Зверху вилийте, що залишилося тісто. Відправте форму в духовку і випікайте пиріг 30-35 хвилин.
Крок 12. Коли пиріг буде готовий, витягніть його з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!
Пиріг з сиром і ягодами
Пиріг з сиром і ягодами – незрівнянна легка випічка, яка буде особливо популярна в літній період. Ягоди для пирога можуть бути будь-якими: зібрані в лісі або вирощені на власних грядках. Ніжність сиру і соковитість ягід не дозволять вам обмежитися одним шматочком пирога.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
Для начинки:
- Сир жирний – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ягоди (чорника, лохина, смородина, журавлина та інші) – 200-300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло для тіста злегка підморозьте, щоб його зручніше було нарізати. У миску просійте пшеничне борошно. Масло натріть на великій терці або наріжте дрібними кубиками. Додайте масло до борошна і перетріть ці інгредієнти в дрібну крихту. Потім додайте цукор і куряче яйце, замісіть пластичне тісто. Зберіть його в грудку, оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
Крок 2. Сир протріть через сито, змішайте його зі сметаною, яйцями і цукром. Для змішування продуктів використовуйте міксер або погружний блендер.
Крок 3. Для випічки візьміть роз’ємну жароміцну форму діаметром 21 сантиметр, вкладіть в неї охолоджене тісто. Розімніть його руками і сформуйте основу для пирога з високими бортиками 4-5 сантиметрів.
Крок 4. На тісто вилийте сирну начинку і розсипте зверху ягоди.
Крок 5. Відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 35 хвилин. Коли пиріг буде готовий, трохи остудити його в формі, потім витягніть і подавайте з чаєм. Смачного!
Насипний пиріг з сиром в духовці
Насипний пиріг з сиром в духовці – пиріг з певною технологією приготування. А сирна начинка запікається, як би між двома шарами пісочного тіста. У начинку завжди можна додати ягоди до смаку, сухофрукти або кокосову стружку, тоді ви отримаєте більш оригінальний смак.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 6-8.
інгредієнти:
- Яйця курячі С1 – 2 шт.
- Пудра цукрова – для декору.
- Сир жирний – 400 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно пшеничне вищий сорт – 300 гр.
- Сіль кухонна – на кінчику ножа.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир для начинки протріть через дрібне сито, щоб маса стала більш однорідною. Розбийте до сиру курячі яйця, всипте 160 грам звичайного цукру і 10 грам ванільного, викладіть також подрібнену лимонну цедру. Все добре перемішайте виделкою.
Крок 2. Далі займемося тістом для насипного пирога. У мисці змішайте просіяне борошно, що залишився цукор, сіль і розпушувач для тіста.
Крок 3. Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками, як можна дрібніше. Додайте до маслу борошняну суміш і перетріть інгредієнти пальцями, щоб вийшла дрібна крихта. Форму для випічки діаметром 22 сантиметри змастіть маслом або застеліть пергаментом.
Крок 4. У форму викладіть половину отриманої борошняної крихти, злегка придавите пальцями, щоб вийшов щільний шар. Зверху викладіть сирну масу, розрівняйте її лопаткою.
Крок 5. Частину крихту розсипте поверх сирного шару. Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Крок 6. Готовий пиріг залиште хвилин на 20 в формі, щоб він трохи охолов. Потім витягніть його з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл до чаю. Смачного!
Сирний пиріг з вишнею
Сирний пиріг з вишнею – не тільки смачна, але і дуже соковита випічка. Пироги з сирною начинкою печуть по всьому світу на різний манер і називають їх по-різному. Ми пропонуємо приготувати щось середнє між російською ватрушкою і французьким сирним кексом.
Час готування – 80 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 8.
інгредієнти:
- Масло вершкове м’яке – 100 гр. + для змащування форми
- Цукор – 100 гр.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 300-350 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Сметана – 200 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вишня (свіжа або заморожена) – 350 гр.
- Сир – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Викладіть на стіл всі необхідні продукти, щоб вони були під рукою. Вершкове масло має трохи підтанути.
Крок 2. Зі свіжої вишні витягніть кісточки, а якщо використовуєте заморожену, то залийте її хвилин на 15 теплою водою.
Крок 3. М’яке вершкове масло разом з цукром розітріть в мисочці.
Крок 4. В отриману масу розбийте курячі яйця, перемішайте вінчиком.
Крок 5. Далі всипте розпушувач для тіста і просіяне пшеничне муку. Спочатку перемішайте продукти вінчиком.
Крок 6. А коли маса стане щільною, переходите на ручний заміс.
Крок 7. З вишні злийте воду і залиште ягоди в друшляг, щоб скла рідина.
Крок 8. Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї тісто і пальцями розподіліть його по дну і стінок. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 190 градусів.
Крок 9. В окремій мисці змішайте сир з цукром і сметаною.
Крок 10. У сирну масу викладіть вишню, акуратно перемішайте начинку.
Крок 11. Сирну начинку викладіть на основу з тіста, розрівняйте її лопаточкою.
Крок 12. Відправте форму в духовку і запікайте пиріг протягом 45-60 хвилин.
Крок 13. Перед тим, як подати десерт до чаю, трохи остудити його і розріжте на порції. Смачного!
Ніжний пиріг з яблуками і сиром
Ніжний пиріг з яблуками і сиром – легкий, в міру солодкий і простий в приготуванні. Якщо гості на порозі або виник раптовий порив щось спекти, рецепт точно буде, до речі. Ніжна текстура сирної начинки і аромат яблука не дають встояти від спокуси відразу ж спробувати пиріг.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 ст.
- Цукор – 5 ст.л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана жирна – 4 ст.л.
- Сир – 200 гр.
- Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль кухонна – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. М’яке вершкове масло змішайте зі сметаною.
Крок 2. До масляної маси додайте 4 столові ложки цукру і пару щіпок солі. Добре все перемішайте.
Крок 3. Всипте в миску розпушувач для тіста, ще раз добре розмішайте масу.
Крок 4. Просійте через сито пшеничне борошно і вимісити руками пластичне щільне тісто.
Крок 5. В окремій мисці змішайте сир, звичайний і ванільний цукор. Цукру можна додати більше, якщо ви любите солодку випічку. Також розбийте до сиру куряче яйце.
Крок 6. Тісто викладіть в жароміцну форму і розімніть його руками. У вас повинна вийти основа для пирога з високими бортиками. Ми використовуємо форму розмірами 26 на 15 сантиметрів.
Крок 7. Яблука помийте і натріть на терці з великими отворами. Стружку викладіть на основу з пісочного тіста.
Крок 8. На яблучний шар викладіть сирну масу, розрівняйте її ложкою.
Крок 9. Випікайте сирний пиріг в духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин. Пиріг трохи засудити перед тим, як подати до чаю або кави. Смачного!
Дуже смачний пиріг на листковому тісті
Дуже смачний пиріг на листковому тісті – це найшвидший спосіб приготувати випічку. листкове тісто найкраще використовувати вже готове, заморожене, його легко можна знайти в продуктовому магазині. Задоволення від чаювання гостям і вашим рідних гарантовано.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Сир – 450 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Пудра цукрова – 4 ст.л.
- Ізюм без кісточок – 4 ст.л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця розбийте і відокремите білки від жовтків. Викладіть в миску сир, перетріть його з жовтками і цукром.
Крок 2. Білки збийте міксером до стійких піків.
Крок 3. Змішайте сирну масу зі збитими білками. Ізюм помийте гарячою водою, просушіть і додайте в начинку.
Крок 4. Тісто розморозьте і розкачайте пласт на рівній поверхні.
Крок 5. Потім по листковому тіста розподіліть сирну начинку рівномірним шаром.
Крок 6. Далі тісто поверніть рулетом і закріпіть край. Наколіть рулет зверху виделкою.
Крок 7. Поверхню пирога змастіть жовтком.
Крок 8. Випікайте пиріг при 200 градусах протягом півгодини. Пиріг на листковому тісті з сирною начинкою подавайте після того, як він трохи охолоне. Смачного!
Пиріг «Сльози ангела» з сиром
Пиріг «Сльози ангела» з сиром – оригінальний десерт з ніжним смаком. Таку назву випічка отримала за рахунок появи карамельних крапель на поверхні після охолодження, виходить такий своєрідний натуральний декор. Приготувати таке частування ні у кого не важко буде.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 8.
інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищий сорт – 170 гр. + для посипання
- Масло вершкове – 90 гр. + для змащування форми
- Цукор – 60 гр.
- Йогурт грецький – 30 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Жовток – 1 шт.
- Бобові – для вантажу.
Для начинки:
- Сир жирний – 0,5 кг.
- Сметана – 100 гр.
- Жовтки – 3 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль – 10 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Для меренги:
- Білки – 4 шт.
- Пудра цукрова – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте всі сухі продукти: просіяне борошно, цукор і розпушувач для тіста. Далі наріжте кубиками вершкове масло і додайте в миску. Можна розтерти продукти в крихту руками або виделкою, як вам зручно. В отриманій крихті зробіть поглиблення, викладіть в нього жовток і йогурт, замісіть однорідне тісто.
Крок 2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і просипте борошном. Тісто розімніть пальцями і зробіть основу для пирога з високими бортами близько 4 сантиметрів. Основу з тіста наколіть виделкою, зверху покладіть пергамент, висипте бобові і рівномірно розподіліть їх по всій площі.
Крок 3. Випікайте основу в духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин. Після цього приберіть пергамент з вантажем і випікайте ще 10 хвилин.
Крок 4. Сир викладіть в миску, пробийте його заглибним блендером або протріть через сито. У сирну масу додайте жовтки, обидва види цукру, сметану і крохмаль. Все добре перемішайте.
Крок 5. Сирну начинку викладіть на корж-основу. Температуру в духовці зменшіть до 160 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, щоб сирна начинка стала щільною.
Крок 6. За 5 хвилин до закінчення випікання збийте білки. Спочатку працюйте на невеликих оборотах, поступово їх збільшуючи. Не припиняючи збивати висипте цукрову пудру, в результаті у вас повинна вийти пишна маса.
Крок 7. Вийміть пиріг з духовки. За допомогою кондитерського мішка на його поверхню розподіліть збиту білкову масу. Поверніть пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Меренга повинна стати світло-коричневого кольору.
Крок 8. Готовий пиріг накрийте тарілкою і залиште на 2 години, за цей час він охолоне і на поверхні виступлять карамельні крапельки. Пиріг «Сльози ангела» готовий. Смачного!
Пиріг з сиром на дріжджовому тісті в духовці
Пиріг з сиром на дріжджовому тісті в духовці відмінно підходить для затишного чаювання в колі близьких. Випічка виходить м’якою, пампушкою з глянцевої скоринкою. Сир для начинки краще брати з великим відсотком жирності, щоб вона була більш соковитою і ніжною.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 6.
інгредієнти:
- Молоко – 100 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне вищий сорт – 3-4 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Кефір – 100 мл.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Маргарин – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Сир – 0,5 кг.
- Сметана – 2 ст.л.
- Жовтки – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці на повільному вогні розтопіть маргарин, але не доводьте масу до кипіння.
Крок 2. В окремій мисці в теплому молоці розчиніть сухі дріжджі, додайте до них звичайний і ванільний цукор, а також кілька столових ложок пшеничного борошна. Опару залиште в теплому місці на 20 хвилин.
Крок 3. У опару, яка підійшла додайте кефір кімнатної температури, топлений маргарин, сіль і борошно яке залишилось. Замісити тісто.
Крок 4. Тісто має бути м’яким і однорідним, залиште його в теплі на годину для зростання.
Крок 5. Більшу частину тіста розкачайте на рівній поверхні. З залишився шматка зробіть бортик, а краю пласта наріжте на частини, щоб в результаті вийшов гарний фігурний край у пирога.
Крок 6. Далі смужки, які вийшли по краю, через одну підніміть і покладіть на бортик.
Крок 7. У мисці з’єднайте сир, з половиною склянки цукру, ванільним цукром, жовтком і сметаною. Начинка повинна вийти однорідною, злегка рідкуватою.
Крок 8. Окремо змішайте сметану і жовток.
Крок 9. На основу з дріжджового тіста викладіть сирну начинку, зверху влийте сметанную заливку. При бажанні по поверхні пирога можна зробити красиві прикраси з тіста.
Крок 10. Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Пишний і рум’яний дріжджовий пиріг з сиром подавайте до чаю, коли він охолоне. Смачного!