Як приготувати курячий суп – це проста і дуже смачна страва, яка користується популярністю в кожній родині. Кожна господиня готує курячий суп за своїм улюбленим рецептом. У добірці зібрані найпоширеніші варіанти смачних і бюджетних супів, приготування яких не доставить незручностей.
Курячий суп з картоплею
Курячий суп з картоплею – рецепт, який зажадає на виконання не більше півгодини. Блюдо підходить зайнятим людям і тим, хто не готовий витрачати багато часу на підготовку. Для рецепта підходить не тільки куряча грудка, а й інші частини. Якщо калорійність страви не принципова, для наварювальних основи варимо стегенце або спинку.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 200 гр.
- Макаронна засипка – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 2,5 л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Обмивши птицю, нарізаємо шматочками відповідного розміру. Крім філе використовуємо будь-які курячі частини. Частини з кісточками після варіння розбираємо на шматочки, видаляючи кістки і шкіру.
Крок 3. Закип’ятив воду, опускаємо м’ясо. Довівши до кипіння, прибираємо пінку. Збавивши полум’я, продовжуємо варіння.
Крок 4. Картоплю і морквину очищаємо економкою і крупно ріжемо. Вивантажуємо в бульйон і варимо до повного приготування.
Крок 5. Кладемо цибулю цілком в очищеному вигляді. Для золотистого відтінку бульйону можна зняти лише верхню лушпиння. Після приготування дістаємо м’яку цибулину і викидаємо. Вона виконала свою функцію.
Крок 6. Коли картопля стане м’якою, закидаємо макаронні вироби. Солимо і перчимо. Розмішуємо і кладемо лаврушку. Варимо, поки не приготується макаронна засипка. Головне не переварити. Краще відключити газ на пару хвилин раніше, ніж написано на упаковці. Так макаронні вироби не розваряться і не перетворяться в кашу.
Крок 7. Відключивши нагрів, розливаємо по порціях суп. Посипаємо рубаною зеленню.
Крок 8. Замість зірочок можна використовувати іншу вермішель, наприклад, павутинку або іншу дрібну засипку.
Крок 9. Суп виходить досить апетитним і добре насичує. Це відмінний варіант для швидкого сімейного обіду. Смачного!
Курячий суп з локшиною і яйцем
Курячий суп з локшиною і яйцем ідеально підходить для сімейного обіду. Приготувати суп зможе навіть недосвідчений кулінар. Рецепт зіпсувати просто нереально. Зварена заздалегідь основа скоротить тимчасові витрати на варіння супу. Для цього я часто заготовлюю і заморожую бульйон.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курячі крила – 3 шт.
- Локшина – 3 ст.л.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 2-2,5 л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сполоснувши курячі крила, ріжемо їх по суглобах. Або використовуємо інші частини курки – спинки, ніжки або стегна. Опускаємо в каструлю. Вливаємо фільтрувати воду. Закип’ятивши, знімаємо піну. Солимо. Збавивши полум’я, готуємо 10 хвилин.
Крок 2. З картоплі зчищаємо шкірку, промивши, нарізаємо, як зазвичай на суп – брусочками або кубиками. Це ніяк не вплине на смак.
Крок 3. Порізавши очищену цибулю і морквину, припускаємо на гарячій промасленій сковороді. Пасеруємо при частому помішуванні, поки засмажка НЕ розм’якшиться.
Крок 4. До бульйону з курячими крилами висипаємо картопляну нарізку і варимо 25 хвилин. Висипаємо засмажування. Через час можна дістати курку і позбутися від кісточок, відокремивши від них м’ясо, а потім повертаємо в каструльку.
Крок 5. Здобрюємо нарубаним або давленим часником (або замінюємо молотою спецією). Сиплемо сіль і кладемо приправу (або бульйонний кубик). Засипаємо локшину (магазинну або домашнього приготування) і готуємо 10 хвилин.
Крок 6. Розбовтавши яйце, вливаємо до нього ополоник бульйону. Оперативно розмішуємо до стану емульсії, щоб яйце не встигло зваритися.
Крок 7. Закидаємо лаврушку в суп і вливаємо яєчну масу, не забуваючи інтенсивно перемішувати. Закип’ятивши, відключаємо нагрів. Прибравши каструльку з конфорки, настоюємо в прикритому стані.
Крок 8. Наповнюємо тарілки запашним супом. Блюдо хоч і виходить легким, але добре насичує, не залишаючи тяжкості після їжі. На свій розсуд перед їжею присмачуємо сметаною і посипаємо свіжо-молотим перцем. З елементарним рецептом впорається навіть новачок.
Смачно і не клопітно! Смачного!
Суп на курячому бульйоні з галушками
Суп на курячому бульйоні з галушками – рецепт, який зможе втілити в життя кожен. Процес приготування страви абсолютно не складний, займає не більше години. Поки готується основа, очищаємо овочі і готуємо тісто на галушки. Наваристий суп стане хорошим варіантом ситного обіду. Я часто використовую вже готову заморожену основу, це економить час.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Курячий стегенце – 400 гр.
- Борошно – 2-3 ст.л.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Зелень – 20 гр.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Насамперед ставимо варити бульйон. Промивши птицю, кладемо в каструльку з фільтрованої водою. Замість стегенця використовуємо спинки, крила, ніжки або стегна. Закип’ятивши, прибираємо піну і мінімізуємо полум’я. Варимо близько півгодини. Не забуваємо підсолити.
Крок 2. Почистивши картоплю і морквину економкою, подрібнюємо овочі як зазвичай на суп. Ополіскуємо солодкий перець, вичищаємо насіння і перетинки. Знімаємо з цибулі лушпиння. Нарізаємо овочі дрібними кубиками.
Крок 3. Зварену курку дістаємо і закидаємо картоплю. М’ясо відокремлюємо від кісток і шкіри. Роз’єднавши на волокна, подаємо до супу окремо або застосовуємо для салатів і закусок.
Крок 4. Іншу овочеву нарізку припускаємо до м’якого стану на сковороді з олією.
Крок 5. Промиту зелень подрібнюємо і змішуємо в піалі з яйцем. Трохи залишаємо для посипання. Вливаємо трохи олії. Солимо і перчимо.
Крок 6. Підсипаємо борошно. Перемішавши, вливаємо пару ложок гарячого бульйону. Вимішуємо тісто до однорідності. тісто має бути густим, приблизно, як на оладки.
Крок 7. Зачерпуємо тісто чайною ложкою. За допомогою другої ложки занурюємо заготовки в киплячий бульйон. Приготовлені галушки піднімуться вгору.
Крок 8. Висипаємо овочеву зажарку.
Крок 9. Перемішавши, даємо скипіти і засипаємо рубану зелень. Прокип’ятив буквально хвилину, прибираємо з вогню.
Крок 10. Сервіруємо курячий суп.
Крок 11. Суп подаємо без хліба. Галушки замінюють хлібобулочні вироби. Смачного!
Суп з курячими фрикадельками
Суп з курячими фрикадельками без праці зможе приготувати навіть підліток. Блюдо готується досить швидко і без всяких клопоту. Поки вариться картопля, не втрачаючи часу, робимо фрикадельки. Курячий супчик дуже подобається і дорослим, і дітям. Суп чудово насичує і зігріває в негоду.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 400 гр.
- Дрібна вермішель – 100 гр.
- Картопля середня – 4-5 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Суха зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо овочечистку і зчищаємо шкірку з морквини і картоплі.
Крок 2. Подрібнюємо очищену моркву і цибулю. Одну головку цибулі застосовуємо для фаршу.
Крок 3. Пасеруємо нарізку в гарячій сковороді з олією.
Крок 4. Закип’ятив фільтрувати воду, висипаємо засмажування. Проварюємо хвилин 5.
Крок 5. Цибулину натираємо на терці або пробиваємо блендером. Об’єднуємо з фаршем. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
Крок 6. Скочуємо фрикадельки.
Крок 7. Акуратно занурюємо фрикадельки в бульйон.
Крок 8. Даємо покипіти 10 хвилин.
Крок 9. Нарізаємо картоплю і закидаємо в суп.
Крок 10. Приправляємо молотим перцем, сушеною зеленню або використовуємо інші приправи. Закидаємо вермішель, даємо трохи покипіти і відразу відключаємо, щоб макарони не розварилися і не перетворилися в кашу.
Крок 11. Вимикаємо конфорку і сервіруємо легкий супчик. Смачного!
Суп з куркою і рисом
Суп з куркою і рисом виходить ситним, не залишаючи тяжкості після їжі. Блюдо ідеально вписується в дитячий раціон і підходить для першого прикорму. Легкий суп добре втамовує голод, а готується дуже просто і з доступних продуктів, які знайдуться на кухні у запасливій господині.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курка – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Петрушка – 0,5 пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Курку ріжемо на частини. Промиваємо і опускаємо в каструлю з водою. Довівши до кипіння, солимо і прибираємо пінку. Зменшуємо полум’я і варимо півгодини.
Крок 3. Очистивши і сполоснув цибулю, ріжемо по-дрібніше.
Крок 4. Морквину позбавляємо від шкірки економкою або скоблим ножем. Промиваємо і ріжемо соломкою.
Крок 5. Звільняємо картоплю від шкірки, ополоснувши, нарізаємо брусочками.
Крок 6. Дрібно шинкуємо ароматну зелень. Чим різноманітніше, тим краще.
Крок 7. Діставши з бульйону курку, вивантажуємо цибулю і морквину.
Крок 8. Закидаємо картоплю.
Крок 9. Ретельно промивши рис (будь-який – кругло-зернистий, довгозернистий, пропарений, шліфований або бурий), висипаємо в каструлю. Солимо і перчимо. Варимо, поки повністю не приготується рис і картопля.
Крок 10. М’ясо знімаємо з кісточок, нарізаємо не дуже крупно.
Крок 11. Вивантажуємо курку в суп. Перемішавши, відключаємо газ.
Крок 12. Висипаємо зелень і даємо настоятися під кришкою.
Крок 13. Розлив по порціях, сідаємо обідати. Смачного!
Дієтичний суп з курячої грудки
Дієтичний суп з курячої грудки відмінно підійде для дитячого харчування і для тих, хто не вживає жирну їжу в зв’язку з протипоказаннями. Вариться супчик миттєво і без клопоту. Початківці господині запросто осилять смачне і бюджетне блюдо.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 500 гр.
- Картопля – 100 гр.
- Морква – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо всі продукти на столі. Куряче філе і зелень ополіскуємо. Замість петрушки беремо кріп або кілька видів запашних трав.
Крок 2. Почистивши картоплю і ополоснувши, нарізаємо її кубиками. Очистивши морквину овочечисткою, ріжемо кружечками, а потім навпіл. Очищену цибулю нарізаємо довільно. Дрібно ріжемо петрушку.
Крок 3. У каструлю вивантажуємо птицю і овочеву нарізку. Вливаємо фільтрувати воду. Солимо і перчимо. Включаємо газ і розміщуємо на конфорці.
Крок 4. Коли курка звариться, виймаємо її і ріжемо на невеликі частини. Якщо вибрали для супу не філе, а частини на кістки, звільняємо їх від шкіри і кісточок, розбираємо на волокна.
Крок 5. Решту вміст пробиваємо заглибним агрегатом. Консистенцію регулюємо самостійно. Як що немає кухонних помічників, розминаємо толкушкой або протираємо крізь сито.
Крок 6. Глибокі піали наповнюємо ніжним супом. Декоруємо курячим м’ясом і рубаною петрушкою.
Крок 7. Кличемо близьких і пробуємо дієтичний суп. Смачного!
Сирний суп з куркою з плавленим сиром
Сирний суп з куркою з плавленим сиром підкорить самих вибагливих. Блюдо готується просто і без всяких підводних каменів. Якщо хочеться зробити суп ситніше, а бульйон більш насиченим, замість грудки запросто можна використовувати стегенце, стегно або спинки. Грінки подавати необов’язково, але вони додадуть родзинку частування.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 500 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Вершкове масло – 0,5 ст.л.
- Зелень – за смаком.
- Грінки – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Ополоснувши грудку, укладаємо в каструлю, заливаємо питною водою і ставимо варитися, як зазвичай на суп. Для більш насиченою наваристій основи замість грудки беремо гомілки, крила, спинки і стегна. Очищені морквину і цибулю подрібнюємо. Промиваємо зелень і даємо обсохнути.
Крок 2. За допомогою економки очищаємо шкірку з картоплі і ріжемо звичним способом.
Крок 3. Коли курка закипить, видаляємо пінку, кладемо лаврушку і перець горошком. Варимо півгодини. Дістаємо курку, курячі частини на кістках звільняємо від них, розділяючи м’ясо на волокна. Закидаємо картоплю. Готуємо чверть години.
Крок 4. Розігрівши сковорідку і розпустивши на ній вершкове масло, закидаємо цибулю. Трохи обсмаживши, вивантажуємо морквину і доводимо до м’якості. Вершкове масло надає особливий смак.
Крок 5. Приготувавши обжарку, вивантажуємо в бульйонну основу.
Крок 6. Остиглу курку ділимо на шматки, відправляємо в каструлю.
Крок 7. Натираємо на великій терці плавлені сирки або беремо вершковий сир з банки і вивантажуємо в суп. Коли він повністю розчиниться, пробуємо, всього чи вистачає. При необхідності балансуємо блюдо за смаком і вимикаємо газ.
Крок 8. Даємо супу постояти. Сервіруємо і прикрашаємо блюдо. На свій розсуд доповнюємо грінками. Часникові сухарики прекрасно доповнять сирний супчик. Смачного!
Курячий суп-пюре
Курячий суп-пюре і за смаком, і за зовнішнім виглядом виглядає чудово. Блюдо не соромно подати гостям. Паличка-виручалочка для зайнятих людей, буде потрібно менше години, щоб втілити його в життя. Ніжна кремова текстура гармонійно поєднується з хрусткими сухариками.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 200 гр.
- Білий хліб – 2 шматочки.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Вода – 1,5 л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промиваємо і ріжемо середніми шматками. Почистивши картоплю овочечисткою і ополоснувши, нарізаємо як зазвичай на суп. Вивантажуємо в каструлю, наливаємо фільтрувати воду. Даємо закипіти, прибираємо пінку, приправляємо і зменшуємо газ.
Крок 2. Очистивши головку цибулі, нарізаємо, як вийде.
Крок 3. Очищену економкою морквину тремо на терці або за допомогою комбайна.
Крок 4. Пасеруємо нарізку на сковорідці з вершковим маслом. Знімаємо з сковорідки і переміщаємо в бульйонну основу. Продовжуємо готувати 10 хвилин.
Крок 5. Білий хліб ріжемо кубиками. Підсушуємо на сковорідці без використання масла.
Крок 6. З звареного супу дістаємо пару шматочків грудки. Якщо використовуємо курку на кістки, дістаємо і звільняємо від шкіри і кісточок. Частина повертаємо в суп, трохи залишаємо для декору. Решта суп пробиваємо блендером до бархатистого стану. Суп розливаємо по порціях. Прикрашаємо цілими шматочками м’яса і сухариками. Декоруємо гілочкою улюбленої зелені.
Крок 7. Подаємо, не чекаючи розмокання сухариків. Смачного!
Суп з куркою і грибами
Суп з куркою і грибами володіє чудовим ароматом. Блюдо виходить максимально апетитним, а продукти використовуються найпростіші і доступні. Все можна знайти в найближчому супермаркеті. Смачний і не клопітний рецепт допоможе нагодувати велику сім’ю.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
Для варіння бульйону:
- Курка – 400 гр.
- Морква – 100 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Морква – 100 гр.
- Вода – 1,3 л.
- Сіль – за смаком.
Для варіння супу:
- Шампіньйони – 300 гр.
- Вершки 10% – 250 мл.
- Морква – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 130 гр.
- Часник – 10 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Масло вершкове – 20 мл.
- Тім’ян – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Готуємо бульйон. Сполоснувши курку, занурюємо в каструльку з фільтрованою водою. Очищаємо цибулю і морквину. Для бульйону використовуємо половину овочів. Додавши сіль і лаврушку, розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, знімаємо пінку, варимо 50 хвилин на помірному нагріванні.
Крок 3. Остудивши приготовлену птицю, виймаємо кісточки і видаляємо шкіру. Розібравши на волокна, смажимо на сковорідці з олією не більше 4-х хвилин. Знімаємо з сковорідки.
Крок 4. Що залишився цибулю ріжемо кубиком. У сковорідці розпускаємо вершкове масло і закидаємо цибулю. Смажимо кілька хвилин.
Крок 5. Натираємо морквину, додаємо до цибулі. Перемішавши, пасеруємо до м’якості.
Крок 6. Ополоснувши гриби, довільно нарізаємо і закидаємо до обсмажуванні. Обсмажуємо при постійному помішуванні. Шампіньйони при необхідності замінюємо іншим видом грибів.
Крок 7. Мінімізуємо нагрів і додаємо борошно. Перемішавши, обсмажуємо буквально хвилину.
Крок 8. Обжарку висипаємо в бульйон. Даємо закипіти.
Крок 9. Очищений часник дрібно ріжемо і разом з курячим м’ясом вивантажуємо в бульйон.
Крок 10. Проваривши 5 хвилин, приправляємо спеціями і додаємо вершки. Можна взяти пожирніше, у мене 10%.
Крок 11. Промиту петрушку подрібнюємо і кладемо в суп.
Крок 12. Прокип’ятив, вимикаємо газ. Прикриваємо і даємо настоятися чверть години.
Крок 13. Наповнюємо тарілки ароматним супом.
Крок 14. Запрошуємо рідних і сідаємо обідати. Смачного!