Яблучні пироги бувають різними, але вони завжди дуже по осінньому затишні та смачні.
Цей пиріг можна назвати простим у приготуванні і економним десертом чи запіканкою.
Апельсинова цедра тут ідеальна, вона надає випічці неповторного аромату.
Пиріг смачний як у теплому так і холодному вигляді, сам по собі або з кулькою ванільного морозива.
Рецепт яблучного пирога у кремовій оболонці
Список потрібних інгредієнтів:
- 700 гр яблук (вже без кісточок і зайвого)
- 160 гр (3 шт) яйця
- 100 мл молока
- 120 гр цукрової пудри
- 120 гр борошна
- 10 гр ванільний цукор
- Цедра дрібна одного апельсина
- Суміш цукру та меленої кориці 2:1 – 30 гр
- Мигдальні пелюстки або кокосові кранчі
Форма для кексу прямокутна (застелити пергаментом).
Покроковий рецепт приготування:
- Яблука нарізати тоненькими слайсами.
- Збити яйця із цукром, ваніллю до кремової консистенції.
- Додати молоко (з жирними вершками (33-35%) ще смачніше), обережно вмішати в 3 етапи борошно.
- Всипати цедру.
- Влити крем у яблука та добре перемішати.
- Викласти у форму та щільно притиснути.
- Посипати цукром з корицею і можна мигдальними пелюстками чи кокосовими кранчами.
- Випікати в розігрітій до 180-200° С духовці 40 хвилин, вимкнути духовку, закрити фольгою і залишити ще хвилин на 20 всередині.
- Дістати з духовки, після повного остигання дістаємо з форми, порізати порційними шматочками і пригощати своїх рідних смакотою.
Приємного приготування і затишного і смачного чаювання.
Автор: zhabcka