Яблучний пиріг-запіканка – дуже ніжний і смачний десерт. Шарлотка уже відійшла на другий план

Яблучні пироги бувають різними, але вони завжди дуже по осінньому затишні та смачні.
Цей пиріг можна назвати простим у приготуванні і економним десертом чи запіканкою.
Апельсинова цедра тут ідеальна, вона надає випічці неповторного аромату.
Пиріг смачний як у теплому так і холодному вигляді, сам по собі або з кулькою ванільного морозива.

Рецепт яблучного пирога у кремовій оболонці

Яблучний пиріг-запіканка - дуже ніжний і смачний десерт. Шарлотка уже відійшла на другий план

Список потрібних інгредієнтів:

  • 700 гр яблук (вже без кісточок і зайвого)
  • 160 гр (3 шт) яйця
  • 100 мл молока
  • 120 гр цукрової пудри
  • 120 гр борошна
  • 10 гр ванільний цукор
  • Цедра дрібна одного апельсина
  • Суміш цукру та меленої кориці 2:1 – 30 гр
  • Мигдальні пелюстки або кокосові кранчі

Форма для кексу прямокутна (застелити пергаментом).

Яблучний пиріг-запіканка - дуже ніжний і смачний десерт. Шарлотка уже відійшла на другий план

Покроковий рецепт приготування:

  1. Яблука нарізати тоненькими слайсами.
  2. Збити яйця із цукром, ваніллю до кремової консистенції.
  3. Додати молоко (з жирними вершками (33-35%) ще смачніше), обережно вмішати в 3 етапи борошно.
  4. Всипати цедру.
  5. Влити крем у яблука та добре перемішати.
  6. Викласти у форму та щільно притиснути.
  7. Посипати цукром з корицею і можна мигдальними пелюстками чи кокосовими кранчами.
  8. Випікати в розігрітій до 180-200° С духовці 40 хвилин, вимкнути духовку, закрити фольгою і залишити ще хвилин на 20 всередині.
  9. Дістати з духовки, після повного остигання дістаємо з форми, порізати порційними шматочками і пригощати своїх рідних смакотою.

Приємного приготування і затишного і смачного чаювання.

Яблучний пиріг-запіканка - дуже ніжний і смачний десерт. Шарлотка уже відійшла на другий план

Автор: zhabcka

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал