Як приготувати пиріг з сиром – 9 простих і дуже смачних рецептів в духовці з покроковими фото

6f9828b238b02eec774ff10c7ca1c0f5

Як приготувати пиріг з сиром – приголомшлива ніжна випічка з чудовим смаком. А яка різноманітність рецептів можна знайти, абсолютно на будь-який смак: на пісочному тісті, на листковому або дріжджовому, з яблуками, вишнею або іншими фруктами, закриті і відкриті пироги. Основна перевага цього виду випічки полягає не тільки в чарівному смаку, але і простоті приготування.

Сирний пиріг з яблуками в духовці

Сирний пиріг з яблуками в духовці – можна спекти з нагоди багатого врожаю яблука або просто, коли захотілося чогось смачного. Найкраще вибирати для випічки міцні кисло-солодкі яблука, вони дають найбільш яскравий смак і не перетворюються в пюре при запіканні.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
  • Цукор коричневий – 10 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сир м’який – 130 гр.
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука добре помийте, зріжте тонким шаром шкірку. Потім розріжте кожен фрукт навпіл, видаліть серцевину і наріжте часточками.

82cd259688626e50fedf3d8030c6c9fd

Крок 2. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні і змішайте з цукром.

599c1ab4d6ef1540efe70c4010b0003e

Крок 3. Щоб тісто було однорідним, використовуйте для рецепта м’який сир або сирну пасту. Додайте сир до збитого маслу, збийте до однорідного стану. Далі розбийте курячі яйця, просіяне борошно і розпушувач для тіста, вимісити однорідне тісто.

f392c94699bd65e0ed92819403a7da03

Крок 4. Форму застеліть пергаментом, викладіть сирне тісто, зверху розкладіть часточки яблука і посипте їх коричневим цукром. Випікайте пиріг при 170 градусах протягом 45 хвилин. Готовність перевірте проколом дерев’яної шпажки.

84b476299baba54c60203d893f7eeb73

Крок 5. Готовий пиріг витягніть з форми і дайте йому охолонути. Смачного!

9a82f2da2fd90be92b6a11ebd2fe483d

Швидкий заливний пиріг з сиром

Швидкий заливний пиріг з сиром – бюджетний варіант домашньої випічки. Готується він дуже просто, можна швидко спекти пиріг на сніданок до ранкової кави або чаю. Сир краще брати з високим відсотком жирності, тоді випічка буде більш соковитою і м’якою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу включите духовку, щоб вона прогрілася до 180 градусів. Відзначте всі необхідні продукти за списком.

f12477e16f410eaa42416c83a1087ea4

Крок 2. У миску розбийте три курячі яйця, всипте сіль, 4 столові ложки цукру і збивайте продукти до пишної піни.

2fdedbf429b0f4b0d044d5d62845217c

Крок 3. У збиту пишну яєчну масу додайте сметану і добре перемішайте все ще раз.

dca3052fc26c10a73371d0cd90d2d681

Крок 4. Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем для тіста. Отриману суміш просійте через сито в миску. Змішати продукти можна міксером, щоб заощадити час.

fadec41ddba710ea94b4a7e409353628

Крок 5. Сир протріть через сито, щоб начинка вийшла більш ніжною.

3c1c706c031c98c95783ce6badaebba1

Крок 6. До сирної маси додайте ванільний цукор, крохмаль і лимонну цедру, перемішайте.

d3163dc9ffe27b7caffe773d047ea8d0

Крок 7. Вбийте в сирну начинку одне куряче яйце, перемішайте.

430eb62182d84d38131201fa58337589

Крок 8. Для випікання пирога візьміть жароміцну форму, змастіть її вершковим маслом і просипте борошном.

4891a5ee5ccc9400779595290b57256a

Крок 9. У форму влийте половину підготовленого тіста.

c649622547fe802c1c73ed03a7038150

Крок 10. На тісто викладіть сирну масу і розрівняйте її ложкою.

707235e52ab95c24b7090ed6469a7291

Крок 11. Зверху вилийте, що залишилося тісто. Відправте форму в духовку і випікайте пиріг 30-35 хвилин.

efbbb1ede55baff3460acb019455d701

Крок 12. Коли пиріг буде готовий, витягніть його з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю. Смачного!

e1b8edeefcf21c0cd0faf461a9165a3e

Пиріг з сиром і ягодами

Пиріг з сиром і ягодами – незрівнянна легка випічка, яка буде особливо популярна в літній період. Ягоди для пирога можуть бути будь-якими: зібрані в лісі або вирощені на власних грядках. Ніжність сиру і соковитість ягід не дозволять вам обмежитися одним шматочком пирога.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир жирний – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ягоди (чорника, лохина, смородина, журавлина та інші) – 200-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло для тіста злегка підморозьте, щоб його зручніше було нарізати. У миску просійте пшеничне борошно. Масло натріть на великій терці або наріжте дрібними кубиками. Додайте масло до борошна і перетріть ці інгредієнти в дрібну крихту. Потім додайте цукор і куряче яйце, замісіть пластичне тісто. Зберіть його в грудку, оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

5a15c10e01a895b1d5af809c6aad3ee5

Крок 2. Сир протріть через сито, змішайте його зі сметаною, яйцями і цукром. Для змішування продуктів використовуйте міксер або погружний блендер.

c5f2f7ed196a106d7ea63318cb66dff5

Крок 3. Для випічки візьміть роз’ємну жароміцну форму діаметром 21 сантиметр, вкладіть в неї охолоджене тісто. Розімніть його руками і сформуйте основу для пирога з високими бортиками 4-5 сантиметрів.

79f79bbddc0c133ee2a02e46d93ecf34

Крок 4. На тісто вилийте сирну начинку і розсипте зверху ягоди.

0dadef4e375a30e54c2d8416aa4eb8ca

Крок 5. Відправте форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 35 хвилин. Коли пиріг буде готовий, трохи остудити його в формі, потім витягніть і подавайте з чаєм. Смачного!

0d7891e172c2538965961e27b136a4e3

Насипний пиріг з сиром в духовці

Насипний пиріг з сиром в духовці – пиріг з певною технологією приготування. А сирна начинка запікається, як би між двома шарами пісочного тіста. У начинку завжди можна додати ягоди до смаку, сухофрукти або кокосову стружку, тоді ви отримаєте більш оригінальний смак.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6-8.

інгредієнти:

  • Яйця курячі С1 – 2 шт.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • Сир жирний – 400 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 300 гр.
  • Сіль кухонна – на кінчику ножа.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Цедра лимонна подрібнена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир для начинки протріть через дрібне сито, щоб маса стала більш однорідною. Розбийте до сиру курячі яйця, всипте 160 грам звичайного цукру і 10 грам ванільного, викладіть також подрібнену лимонну цедру. Все добре перемішайте виделкою.

6c12b2e1f008e39817c0a5bc105e064e

Крок 2. Далі займемося тістом для насипного пирога. У мисці змішайте просіяне борошно, що залишився цукор, сіль і розпушувач для тіста.

1961a0776ed07c5866d9f1d3a7e1b316

Крок 3. Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками, як можна дрібніше. Додайте до маслу борошняну суміш і перетріть інгредієнти пальцями, щоб вийшла дрібна крихта. Форму для випічки діаметром 22 сантиметри змастіть маслом або застеліть пергаментом.

554216486b6072a0139f36810d0880a4

Крок 4. У форму викладіть половину отриманої борошняної крихти, злегка придавите пальцями, щоб вийшов щільний шар. Зверху викладіть сирну масу, розрівняйте її лопаткою.

a82564f5b1d5618849d01207f464720a

Крок 5. Частину крихту розсипте поверх сирного шару. Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин до золотистої скоринки.

83bd651ea750f6077785fb3f256c00bf

Крок 6. Готовий пиріг залиште хвилин на 20 в формі, щоб він трохи охолов. Потім витягніть його з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл до чаю. Смачного!

2211ebcd7983d8821fcb30cfa299ece2

Сирний пиріг з вишнею

Сирний пиріг з вишнею – не тільки смачна, але і дуже соковита випічка. Пироги з сирною начинкою печуть по всьому світу на різний манер і називають їх по-різному. Ми пропонуємо приготувати щось середнє між російською ватрушкою і французьким сирним кексом.

Час готування – 80 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Масло вершкове м’яке – 100 гр. + для змащування форми
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 300-350 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вишня (свіжа або заморожена) – 350 гр.
  • Сир – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладіть на стіл всі необхідні продукти, щоб вони були під рукою. Вершкове масло має трохи підтанути.

071c4da39ec845ab4cf92cefb3113669

Крок 2. Зі свіжої вишні витягніть кісточки, а якщо використовуєте заморожену, то залийте її хвилин на 15 теплою водою.

cf0a836f955f162436ac33764820d91a

Крок 3. М’яке вершкове масло разом з цукром розітріть в мисочці.

2240477a7c8fadc02327628d9ba7b2a1

Крок 4. В отриману масу розбийте курячі яйця, перемішайте вінчиком.

dfc6b272245dd94141c8eebd1905c901

Крок 5. Далі всипте розпушувач для тіста і просіяне пшеничне муку. Спочатку перемішайте продукти вінчиком.

0c8b3466f92faa14cd3fda9989b6f7ac

Крок 6. А коли маса стане щільною, переходите на ручний заміс.

efe6f3c5dc1d0dd0b5ef982c72f1ac8b

Крок 7. З вишні злийте воду і залиште ягоди в друшляг, щоб скла рідина.

30dc45f1c5028f6230abe2918bafe136

Крок 8. Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї тісто і пальцями розподіліть його по дну і стінок. Увімкніть духовку, щоб вона прогрілася до 190 градусів.

411f8ed62fb7b41de032a6b86211dda0

Крок 9. В окремій мисці змішайте сир з цукром і сметаною.

7425f45b567c4d9f7291702f987d2eda

Крок 10. У сирну масу викладіть вишню, акуратно перемішайте начинку.

7a16b8513f2a8f0aec1258f7de87b0bb

Крок 11. Сирну начинку викладіть на основу з тіста, розрівняйте її лопаточкою.

9c59d5621b7c7cae3f6a857fbec9d6d7

Крок 12. Відправте форму в духовку і запікайте пиріг протягом 45-60 хвилин.

8591e76ffa4f8c5273faf1af1c4c20f5

Крок 13. Перед тим, як подати десерт до чаю, трохи остудити його і розріжте на порції. Смачного!

d52a8be4fcd1c38bbffdc7ed5984732c

Ніжний пиріг з яблуками і сиром

Ніжний пиріг з яблуками і сиром – легкий, в міру солодкий і простий в приготуванні. Якщо гості на порозі або виник раптовий порив щось спекти, рецепт точно буде, до речі. Ніжна текстура сирної начинки і аромат яблука не дають встояти від спокуси відразу ж спробувати пиріг.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 ст.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана жирна – 4 ст.л.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке вершкове масло змішайте зі сметаною.

2c7798a5303228b09cc461fad152940b

Крок 2. До масляної маси додайте 4 столові ложки цукру і пару щіпок солі. Добре все перемішайте.

2d3cd3fa1e6c7672d64cd0c804aa8dce

Крок 3. Всипте в миску розпушувач для тіста, ще раз добре розмішайте масу.

2d89e5b0e7b93b54ca146e368f07312d

Крок 4. Просійте через сито пшеничне борошно і вимісити руками пластичне щільне тісто.

127a02ef79302d8e80158f40d950c82a

Крок 5. В окремій мисці змішайте сир, звичайний і ванільний цукор. Цукру можна додати більше, якщо ви любите солодку випічку. Також розбийте до сиру куряче яйце.

4bb367da509cf82283cbd09a52ef1077

Крок 6. Тісто викладіть в жароміцну форму і розімніть його руками. У вас повинна вийти основа для пирога з високими бортиками. Ми використовуємо форму розмірами 26 на 15 сантиметрів.

88cb3d09a3ca38cfefc3543528c55526

Крок 7. Яблука помийте і натріть на терці з великими отворами. Стружку викладіть на основу з пісочного тіста.

3aca29303bea7e230abf154c4086ba88

Крок 8. На яблучний шар викладіть сирну масу, розрівняйте її ложкою.

739b78f95757bfed5de2497ff1ef9ebe

Крок 9. Випікайте сирний пиріг в духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин. Пиріг трохи засудити перед тим, як подати до чаю або кави. Смачного!

942c0e3b32c77628b97aa1c9a7723beb

Дуже смачний пиріг на листковому тісті

Дуже смачний пиріг на листковому тісті – це найшвидший спосіб приготувати випічку. листкове тісто найкраще використовувати вже готове, заморожене, його легко можна знайти в продуктовому магазині. Задоволення від чаювання гостям і вашим рідних гарантовано.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 4 ст.л.
  • Ізюм без кісточок – 4 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбийте і відокремите білки від жовтків. Викладіть в миску сир, перетріть його з жовтками і цукром.

1dc2912bcbe4015c15a33cf437077beb

Крок 2. Білки збийте міксером до стійких піків.

f41c79abb782fac51c514ff1c235cb9b

Крок 3. Змішайте сирну масу зі збитими білками. Ізюм помийте гарячою водою, просушіть і додайте в начинку.

6bbcff78bbe1a502a3caa14911bb01e4

Крок 4. Тісто розморозьте і розкачайте пласт на рівній поверхні.

c345e2c30a83477f8f2f8cdd376bb7b7

Крок 5. Потім по листковому тіста розподіліть сирну начинку рівномірним шаром.

d00f7863a3ee09eeb483c265bc4ab446

Крок 6. Далі тісто поверніть рулетом і закріпіть край. Наколіть рулет зверху виделкою.

4c7c55382038369579348658e6357082

Крок 7. Поверхню пирога змастіть жовтком.

eb08a58e05fe85a435848e44125a8187

Крок 8. Випікайте пиріг при 200 градусах протягом півгодини. Пиріг на листковому тісті з сирною начинкою подавайте після того, як він трохи охолоне. Смачного!

42e7afcb99ceb2c114d11e520b4ed718

Пиріг «Сльози ангела» з сиром

Пиріг «Сльози ангела» з сиром – оригінальний десерт з ніжним смаком. Таку назву випічка отримала за рахунок появи карамельних крапель на поверхні після охолодження, виходить такий своєрідний натуральний декор. Приготувати таке частування ні у кого не важко буде.

Час готування – 1,5 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 170 гр. + для посипання
  • Масло вершкове – 90 гр. + для змащування форми
  • Цукор – 60 гр.
  • Йогурт грецький – 30 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Бобові – для вантажу.

Для начинки:

  • Сир жирний – 0,5 кг.
  • Сметана – 100 гр.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для меренги:

  • Білки – 4 шт.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте всі сухі продукти: просіяне борошно, цукор і розпушувач для тіста. Далі наріжте кубиками вершкове масло і додайте в миску. Можна розтерти продукти в крихту руками або виделкою, як вам зручно. В отриманій крихті зробіть поглиблення, викладіть в нього жовток і йогурт, замісіть однорідне тісто.

67021a9b08bdff531469580b7d768d58

Крок 2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і просипте борошном. Тісто розімніть пальцями і зробіть основу для пирога з високими бортами близько 4 сантиметрів. Основу з тіста наколіть виделкою, зверху покладіть пергамент, висипте бобові і рівномірно розподіліть їх по всій площі.

5f254349ae8d4d5682ba98bfd940a01d

Крок 3. Випікайте основу в духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин. Після цього приберіть пергамент з вантажем і випікайте ще 10 хвилин.

2d08d2ba00e3ea7c27af3d0250dd0eeb

Крок 4. Сир викладіть в миску, пробийте його заглибним блендером або протріть через сито. У сирну масу додайте жовтки, обидва види цукру, сметану і крохмаль. Все добре перемішайте.

e67f7644d01bb54288c24a78dc365a9a

Крок 5. Сирну начинку викладіть на корж-основу. Температуру в духовці зменшіть до 160 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, щоб сирна начинка стала щільною.

5aeb07d223e1acc77f75cd18141ff3ba

Крок 6. За 5 хвилин до закінчення випікання збийте білки. Спочатку працюйте на невеликих оборотах, поступово їх збільшуючи. Не припиняючи збивати висипте цукрову пудру, в результаті у вас повинна вийти пишна маса.

1f135191dba2bad76fd4532edf55dcb7

Крок 7. Вийміть пиріг з духовки. За допомогою кондитерського мішка на його поверхню розподіліть збиту білкову масу. Поверніть пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Меренга повинна стати світло-коричневого кольору.

692b5b909700e0072e4705edd805187e

Крок 8. Готовий пиріг накрийте тарілкою і залиште на 2 години, за цей час він охолоне і на поверхні виступлять карамельні крапельки. Пиріг «Сльози ангела» готовий. Смачного!

ad36080a562d44919e58f4ced55c8eeb

Пиріг з сиром на дріжджовому тісті в духовці

Пиріг з сиром на дріжджовому тісті в духовці відмінно підходить для затишного чаювання в колі близьких. Випічка виходить м’якою, пампушкою з глянцевої скоринкою. Сир для начинки краще брати з великим відсотком жирності, щоб вона була більш соковитою і ніжною.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6.

інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 3-4 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сир – 0,5 кг.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Жовтки – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці на повільному вогні розтопіть маргарин, але не доводьте масу до кипіння.

762d79dae125c7f9f66b7fa4ae0544e7

Крок 2. В окремій мисці в теплому молоці розчиніть сухі дріжджі, додайте до них звичайний і ванільний цукор, а також кілька столових ложок пшеничного борошна. Опару залиште в теплому місці на 20 хвилин.

81e03adef97a0511bf385fd7041e56c3

Крок 3. У опару, яка підійшла додайте кефір кімнатної температури, топлений маргарин, сіль і борошно яке залишилось. Замісити тісто.

39e4f4c0a5915020d261c64284e4c8fc

Крок 4. Тісто має бути м’яким і однорідним, залиште його в теплі на годину для зростання.

1daf7e7c806b333f5818e9d2e56be368

Крок 5. Більшу частину тіста розкачайте на рівній поверхні. З залишився шматка зробіть бортик, а краю пласта наріжте на частини, щоб в результаті вийшов гарний фігурний край у пирога.

ecefb18fb2c8ad628b8c6dba8f8a6640

Крок 6. Далі смужки, які вийшли по краю, через одну підніміть і покладіть на бортик.

ddaeb60e2c9363c61b70ec259f112bfe

Крок 7. У мисці з’єднайте сир, з половиною склянки цукру, ванільним цукром, жовтком і сметаною. Начинка повинна вийти однорідною, злегка рідкуватою.

2cc144fd162986a309f103def19e2278

Крок 8. Окремо змішайте сметану і жовток.

5681d5b5d9f9a66fccd1783661b9cfaf

Крок 9. На основу з дріжджового тіста викладіть сирну начинку, зверху влийте сметанную заливку. При бажанні по поверхні пирога можна зробити красиві прикраси з тіста.

373868259a77a32765c3295d46963e43

Крок 10. Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Пишний і рум’яний дріжджовий пиріг з сиром подавайте до чаю, коли він охолоне. Смачного!

13e44ca93c9e9e19dc20c2337ae76537

Простий СИРНИЙ ПИРІГ З РОДЗИНКАМИ 🌸🌷🌸 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал