Вареники для посту – Тримайте добірку начинок для найсмачніших пісних вареників.
Спочатку трохи про тісто. Воно теж має бути пісним. А значить тільки борошно, вода, сіль і трохи рослинної олії. Вимішати так, щоб вийшло ніжне і податливе тісто. Дати йому полежати хвилин 10-15 під рушником і можна розгортати і ліпити вареники. А що в це тісто загорнути? Пісного?
Ось вони-пісні начинки для вареників.
Зміст
Грибна начинка
- Підсмажити печериці з ріпчастою цибулею на рослинній олії. Можна просто дрібно порубаними, або подрібнити всю піджарку блендером або в м’ясорубці.
- Для густоти при смаженні рекомендується додавати 1 ч.л. борошна. Сіль і перець за смаком. Трохи зелені теж непогано.
Квасолева начинка
- Відварити квасолю до м’якості. Або використовувати консервовану у власному соку.
- Окремо обсмажити ріпчасту цибулю кубиками на олії. Все змішати, посолити, поперчити, додати зелень, якщо хочеться або зубчик часнику. І подрібнити потім всю масу в пюре блендером.
Капустяна начинка
- Ще простіше – згасити капусту в олії з цибулею.
- Якщо любите, то і з морквою/помідорою. Можна додати мариновані або свіжі грибочки. Сильно подрібнювати готову капусту не варто.
Картопляна начинка
- Найсмачніша начинка з картопляного пюре зі смаженою до золотистого ріпчастою цибулькою на рослинній олії. Або зелену цибулю обсмажити і в картоплю. Теж смачно, яскраво і ситно.
Гарбузова начинка
- З гарбузом можна робити не тільки вареники, а й манти або інші вироби з тонкого тіста. Складнощів ніяких немає, головне бажання і фантазія.
- Гарбуз нарізати кубиками і згасити з 1-2 ст.л. води і рослинної олії.
- А далі… зробити солодку або солону начинку. В першу додати цукор і мелену корицю. У другу ріпчасту цибулю, сіль, перець і зіру.
Власне все! Смачного!