Печиво на швидку руку – 9 швидких і простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Печиво на швидку руку – такі прості рецепти є на озброєнні у кожної господині. З ними ви можете влаштувати смачне чаювання для всієї родини або зустріти раптово гостей. Як правило для печива не потрібно багато продуктів, зазвичай це самі базові інгредієнти, які легко знайти в кожному магазині. Але виходить печиво дуже смачним, пишним і розсипчастим.

Швидке вівсяне печиво на швидку руку

Швидке вівсяне печиво на швидку руку – це смачні і корисні ласощі для дітей і дорослих. Краще використовувати для замісу тіста вівсяні пластівці швидкої варіння, інакше може статися, що в готовій випічці можуть потрапляти не розм’яклі пластівці.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 2 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Потім змішайте в мисці м’яке масло з цукром і сіллю.

Крок 2. До отриманої масляної маси розбийте два курячих яйця, перемішайте.

Крок 3. Пшеничне борошно змішайте з вівсяними пластівцями в окремій мисці.

Крок 4. Тепер пересипте суміш борошна і пластівців в миску з яєчно-масляною масою.

Крок 5. Замісити однорідне тісто для печива. Увімкніть духовку, дочекайтеся, поки вона прогріється до 200 градусів.

Крок 6. Деко для випічки застеліть пергаментом. Викладайте вівсяне тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі заготовки, залишайте невелику відстань між ними.

Крок 7. Випікайте печиво протягом 15 хвилин, воно повинно як слід підрум’янитися. Коли вівсяне печиво охолоне, подавайте його на стіл з чаєм або молоком. Смачного!

Домашнє печиво на вершковому маслі

Домашнє печиво на вершковому маслі – відмінна випічка, яку легко можна приготувати для сніданку, наприклад. Приготоване власними руками з любов’ю і турботою, печиво ні в яке порівняння не йде з покупним. Щоб зробити смак печива більш оригінальним, пропонуємо використовувати апельсинову цедру.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 2 ст.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Цедра апельсинова – 1 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло необхідно трохи заздалегідь дістати з холодильника, воно трохи підтане і його легше буде змішувати з іншими продуктами.

Крок 2. За допомогою ручного вінчика в мисці змішайте куряче яйце і цукор. Суміш повинна бути однорідною і світлою.

Крок 3. Підтануло масло порубайте на кубики і додайте в яєчну масу. Перемішайте ці інгредієнти між собою.

Крок 4. Якщо у вас сушена цедра, то розітріть її в ступці. Також можна натерти цедру апельсина на дрібній терці.

Крок 5. У миску всипте просіяне борошно, соду і апельсинову цедру.

Крок 6. Замісити тісто, спочатку робіть це виделкою, потім переходите на ручний заміс і доведіть масу до однорідності. Тісто має бути м’яким і пластичним.

Крок 7. Тісто розкачайте на рівній поверхні в пласт товщиною 0,5-0,8 сантиметра. Можна нарізати тісто кубиками або використовувати спеціальні форми для печива.

Крок 8. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком, розкладіть на ньому заготовки. Випікайте печиво в духовці при 210 градусах протягом 10-15 хвилин.

Крок 9. Перед тим, як подати печиво до чаю, дайте йому охолонути. Смачного!

Просте і швидке печиво зі згущеним молоком

Просте і швидке печиво зі згущеним молоком – прекрасне доповнення до чаю, кави або какао. Випічка виходить ніжною, солодкої, з легким молочним присмаком. Тісто замішується за кілька хвилин і тут же готове до випічки. Залишається тільки дочекатися з духовки рум’яні печенюшки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 220 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Всі продукти для печива повинні бути кімнатної температури.

Крок 2. Вершкове масло змішайте зі згущеним молоком молоком до стану однорідного густого крему.

Крок 3. Далі в отриману масу розбийте одне куряче яйце, перемішайте.

Крок 4. Потім просійте в миску борошно з розпушувачем через дрібне сито і вимісити однорідне тісто для печива.

Крок 5. Отримане тісто розкачайте на рівній робочій поверхні до пласта товщиною 3-4 міліметра.

Крок 6. За допомогою спеціальних форм зробіть заготовки для печива, також підійде для цього звичайний стакан. Розмір печива визначайте за своїм уподобанням.

Крок 7. Заготовки перекладіть на силіконовий килимок для випічки. Відправте їх випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.

Крок 8. Готове печиво остудити і можна пробувати. Смачного!

Сирне печиво на швидку руку

Сирне печиво на швидку руку – ще один рецепт в скарбничку простих і смачних. Випічка виходить м’якою, соковитою і в той же час легкої. Найважче – це дочекатися готової випічки з духовки, тому що запах на кухні стоїть чарівний.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 24.

інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр. + для змащування пергаменту.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Трохи підтале вершкове масло викладіть в миску, додайте до нього сир.

Крок 2. Також всипте сіль і цукор і ванілін. За допомогою вилки розітріть продукти в мисці до однорідної маси.

Крок 3. Доповніть сирну масу розпушувачем для тіста, ще раз перемішайте тісто.

Крок 4. Прямо в миску просійте пшеничне борошно, вимісити однорідне тісто руками.

Крок 5. Готове тісто розкачайте в пласт зразковою товщиною 1 сантиметр.

Крок 6. За допомогою звичайної чашки або форм для печива зробіть заготовки.

Крок 7. Деко застеліть пергаментом, змащеним вершковим маслом і розкладіть на ньому заготовки печива на невеликій відстані один від одного.

Крок 8. Випікайте печиво в духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин.

Крок 9. Ніжне печиво для душевного чаювання готове, остудити і можна пригощатися. Смачного!

Швидке печиво на сметані в духовці

Швидке печиво на сметані в духовці цілком може стати смачним доповненням до повноцінного прийому їжі. До того ж випічка довго зберігає ніжність, тому сметанне печиво можна готувати вранці і брати з собою для перекусу на роботу або в поїздку.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 90 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 180 гр. + для розкочування
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло перед замішуванням тіста має трохи підтанути. Відміряйте всі інші продукти, які перераховані в списку.

Крок 2. Спочатку в об’ємній мисці змішайте м’яке вершкове масло зі звичайним і ванільним цукром.

Крок 3. Далі в масляну масу розбийте куряче яйце, ще раз перемішайте масу вінчиком.

Крок 4. Потім додайте сметану в тісто і ще раз все перемішайте.

Крок 5. Перш ніж додавати в тісто борошно і розпушувач для тіста, просійте їх через ситечко.

Крок 6. Починайте перемішувати масу лопаткою, потім, коли тісто стане дуже густим, вимішуйте руками.

Крок 7. Готове тісто зберіть в кулю і оберніть в харчову плівку, приберіть в холодильник на кілька годин.

Крок 8. Перед початком розкочування включите духовку і прогрійте її до 180 градусів. Просипте робочу поверхню борошном і розкачайте на ній тісто в пласт товщиною 6-8 міліметрів.

Крок 9. З тіста виріжте заготовки будь-якої форми.

Крок 10. Деко застеліть пергаментом, змазаним маслом і розкладіть на ньому заготовки для печива.

Крок 11. Випікайте печиво в духовці протягом 15-20 хвилин.

Крок 12. Готове печиво посипте цукровою пудрою. Їсти печиво найкраще, коли воно охолоне. Смачного!

Домашнє печиво на кефірі до чаю

Домашнє печиво на кефірі до чаю, яке люблять всі. Завдяки такому продуманому складу інгредієнтів, випічка виходить пишною і м’якою. Таке печиво можна робити зі всілякими добавками з прянощів, варення, сухофруктів або горіхів.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 270 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуйте всі продукти зі списку. Також буде потрібно об’ємна миска для замісу тіста.

Крок 2. Розбийте в миску куряче яйце, всипте цукор і сіль. Вінчиком збийте зазначені продукти до однорідної маси.

Крок 3. Влийте в яєчну масу кефір і олія, всипте соду і половину ванільного цукру. Все ще раз добре перемішайте.

Крок 4. Просійте пшеничне борошно через сито і частинами додавайте її в тісто.

Крок 5. Вимісити однорідне густе і м’яке тісто.

Крок 6. Заздалегідь включите духовку, встановіть температуру в 180 градусів, нехай гріється. Тісто розкачайте на рівній робочій поверхні до товщини в 1 сантиметр.

Крок 7. Рівномірно просипте тісто залишилися ванільним цукром і розкачайте тісто на товщину до 0,5 сантиметра. Цукор згодом при випічці утворює цукрову корочку.

Крок 8. Наріжте тісто гострим ножем на невеликі кубики.

Крок 9. Заготовки розкладіть на деку на відстані один від одного, щоб не злиплися при випіканні.

Крок 10. Випікайте печиво при 180 градусах протягом 15 хвилин. Випічка трохи збільшиться в розмірі і здорово підрум’яниться. В цілому буде виглядати дуже апетитною.

Крок 11. Перед тим, як подати печиво до чаю, остудити його. Смачного!

Імбирне печиво в домашніх умовах

Імбирне печиво в домашніх умовах – оригінальне, ароматне і зігріває ласощі, яке під силу приготувати будь-якій господині. Таке частування дуже часто готують саме для різдвяних свят і торжества з нагоди Нового року.

Час готування – 1 ч.30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед натуральний – 1 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому дістаньте його заздалегідь з холодильника.

Крок 2. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло і цукор.

Крок 3. Далі розбийте до вершкової маси куряче яйце, добре перемішайте масу, вона трохи посвітлішає.

Крок 4. Покладіть в миску столову ложку натурального меду, ще раз все добре перемішайте.

Крок 5. Просійте через сито борошно і соду прямо в миску. Також всипте мелений імбир і корицю. При бажанні можна додати інші спеції на свій смак.

Крок 6. Протягом декількох хвилин вимішуйте тісто руками, воно повинно стати м’яким і однорідним. Потім зберіть масу в грудку і приберіть в холодильник на 1 годину, можна також залишити на ніч.

Крок 7. Тісто розкачайте на рівній робочій поверхні в пласт товщиною 3-4 міліметри.

Крок 8. Для вирізки печива можна використовувати спеціальні формочки, які будуть відображати головну ідею свята. Деко застеліть пергаментом і розкладіть на ньому заготовки.

Крок 9. Випікайте імбирне печиво в духовці при 180 градусах протягом 7-9 хвилин. Печиво злегка подзолотітся, а після охолодження стануть хрустким.

Крок 10. За бажанням готове імбирне печиво можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю. Смачного!

Швидке шоколадне печиво

Швидке шоколадне печиво – один з найпопулярніших видів домашньої випічки. Адже як можна не любити шоколад!? Печиво виходить настільки смачним, що ви ні з ким не захочете їм ділитися. Готується печиво зовсім не складно, а натуральний шоколадний смак досягається шляхом додавання в тісто натурального шоколаду.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 80 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску висипте просіяне пшеничне борошно, какао, розпушувач для тіста і дрібку солі.

Крок 2. 85 грам гіркого чорного шоколаду розламати на невеликі шматочки і розтопіть в мікрохвильовці або водяній бані. Додайте до шоколаду вершкове масло і перемішайте.

Крок 3. Окремо збийте міксером цукор, ванілін і куряче яйце.

Крок 4. До збитому яйцю викладіть шоколадну масу і добре перемішайте.

Крок 5. Потім всипте в миску суміш сипучих інгредієнтів в кілька етапів. Кожен раз перемішуйте масу до однорідності.

Крок 6. На останньому етапі вимішуйте тісто руками. Маса повинна вийти гладкою і м’якою, як пластилін.

Крок 7. Розкришіть залишився шоколад і додайте його в готове тісто, ще раз обійміть його руками. Тісто відразу готове до випічки.

Крок 8. Від тіста відщипуйте невеликі шматочки тіста і формуйте круглі печеньки.

Крок 9. Деко застеліть пергаментом і розкладайте на ньому шоколадні заготовки.

Крок 10. Випікайте печиво при 190-200 градусах протягом 10-12 хвилин. Головне, не перетримайте печиво в духовці, всередині воно повинно залишитися м’яким.

Крок 11. Готове печиво залиште на столі на 3-5 хвилин, щоб воно охололо.

Крок 12. Шоколадна випічка виходить дуже апетитною і неймовірно ароматною. Смачного!

Печиво з яблуками і корицею

Печиво з яблуками і корицею – чудове осіннє печиво, наповнене теплом і особливим ароматом. Особливо смачною випічка виходить саме з свіжозібраних садових яблука. Залежно від смаку фруктів, цукру можна додати в тісто більше або менше.

Час готування – 35-40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 2 ст.
  • Яблука середнього розміру – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор звичайний / коричневий – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло для замішуючи тіста має бути м’яким. Викладіть його в чашу блендера, всипте цукор і збийте ці продукти.

Крок 2. До збитої масляної маси додайте два курячих яйця, ще раз перемішайте.

Крок 3. Окремо просійте пшеничне борошно, змішайте її з сіллю, ванільним цукром, розпушувачем і корицею.

Крок 4. Змішайте обидві маси разом і вимісити однорідне тісто для печива.

Крок 5. Помийте яблука і дрібно їх наріжте. Попередньо можна очистити фрукти від шкірки.

Крок 6. Додайте яблучну нарізку в тісто і ще раз його добре перемішайте, щоб шматочки фруктів рівномірно розійшлися по всій маси.

Крок 7. Деко застеліть пергаментом для випічки. За допомогою двох чайних ложок викладайте тісто на деко на невеликій відстані один від одного, так як печиво при випічці трохи збільшиться в розмірі.

Крок 8. Готуйте печиво з яблуками в духовці при 180 градусах протягом 18-20 хвилин.

Крок 9. Готове пишне і рум’яне печиво з яблуками і корицею подавайте до чаю, коли воно трохи охолоне. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал