Печиво на швидку руку – 9 швидких і простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

2dfa524a150d86cd2516a05fb9bd9b00

Печиво на швидку руку – такі прості рецепти є на озброєнні у кожної господині. З ними ви можете влаштувати смачне чаювання для всієї родини або зустріти раптово гостей. Як правило для печива не потрібно багато продуктів, зазвичай це самі базові інгредієнти, які легко знайти в кожному магазині. Але виходить печиво дуже смачним, пишним і розсипчастим.

Швидке вівсяне печиво на швидку руку

Швидке вівсяне печиво на швидку руку – це смачні і корисні ласощі для дітей і дорослих. Краще використовувати для замісу тіста вівсяні пластівці швидкої варіння, інакше може статися, що в готовій випічці можуть потрапляти не розм’яклі пластівці.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 2 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Потім змішайте в мисці м’яке масло з цукром і сіллю.

cc8a0c2d43e0b85b08a7ed33e5e13734

Крок 2. До отриманої масляної маси розбийте два курячих яйця, перемішайте.

088a1481c0ea01cff67120cc11d568ab

Крок 3. Пшеничне борошно змішайте з вівсяними пластівцями в окремій мисці.

25247f67cbf86b3b0681a6d2e67c142f

Крок 4. Тепер пересипте суміш борошна і пластівців в миску з яєчно-масляною масою.

07328f5e35526c99b91bfaa07ccaf0f4

Крок 5. Замісити однорідне тісто для печива. Увімкніть духовку, дочекайтеся, поки вона прогріється до 200 градусів.

3e7e4e7bbddf2fd67448205e2e049e83

Крок 6. Деко для випічки застеліть пергаментом. Викладайте вівсяне тісто столовою ложкою і формуйте невеликі круглі заготовки, залишайте невелику відстань між ними.

3de90b7f2c0bf50512e5da01ef4731d0

Крок 7. Випікайте печиво протягом 15 хвилин, воно повинно як слід підрум’янитися. Коли вівсяне печиво охолоне, подавайте його на стіл з чаєм або молоком. Смачного!

92f11958785e626b7493f99ce5c22dc3

Домашнє печиво на вершковому маслі

Домашнє печиво на вершковому маслі – відмінна випічка, яку легко можна приготувати для сніданку, наприклад. Приготоване власними руками з любов’ю і турботою, печиво ні в яке порівняння не йде з покупним. Щоб зробити смак печива більш оригінальним, пропонуємо використовувати апельсинову цедру.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 2 ст.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Цедра апельсинова – 1 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло необхідно трохи заздалегідь дістати з холодильника, воно трохи підтане і його легше буде змішувати з іншими продуктами.

b4b07b759076c84441ebd564d9b3f5f8

Крок 2. За допомогою ручного вінчика в мисці змішайте куряче яйце і цукор. Суміш повинна бути однорідною і світлою.

143b55d6cd040f9a7f1678d435180cbe

Крок 3. Підтануло масло порубайте на кубики і додайте в яєчну масу. Перемішайте ці інгредієнти між собою.

6fb5a6c9f8d58a86a7238e44c0055044

Крок 4. Якщо у вас сушена цедра, то розітріть її в ступці. Також можна натерти цедру апельсина на дрібній терці.

e1aa61b8759394acd2c1f1b6fa026633

Крок 5. У миску всипте просіяне борошно, соду і апельсинову цедру.

9b4a07b4eb60c24daaca5dbb17ea823b

Крок 6. Замісити тісто, спочатку робіть це виделкою, потім переходите на ручний заміс і доведіть масу до однорідності. Тісто має бути м’яким і пластичним.

0b98e1cbf8c6ce88718412bc588f54ae

Крок 7. Тісто розкачайте на рівній поверхні в пласт товщиною 0,5-0,8 сантиметра. Можна нарізати тісто кубиками або використовувати спеціальні форми для печива.

519e25445818b128d4f40181ea32ec28

Крок 8. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком, розкладіть на ньому заготовки. Випікайте печиво в духовці при 210 градусах протягом 10-15 хвилин.

ce07f769c0e7b2e6f2c1464fd95e68e3

Крок 9. Перед тим, як подати печиво до чаю, дайте йому охолонути. Смачного!

e12c8928db5bb32ad22d63330f8f7132

Просте і швидке печиво зі згущеним молоком

Просте і швидке печиво зі згущеним молоком – прекрасне доповнення до чаю, кави або какао. Випічка виходить ніжною, солодкої, з легким молочним присмаком. Тісто замішується за кілька хвилин і тут же готове до випічки. Залишається тільки дочекатися з духовки рум’яні печенюшки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 220 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Всі продукти для печива повинні бути кімнатної температури.

66e5960d2380fb1d41514f217030b195

Крок 2. Вершкове масло змішайте зі згущеним молоком молоком до стану однорідного густого крему.

ca7d811699869aece6468a078d05557f

Крок 3. Далі в отриману масу розбийте одне куряче яйце, перемішайте.

3556b55b7c1a195e55308a25b036573d

Крок 4. Потім просійте в миску борошно з розпушувачем через дрібне сито і вимісити однорідне тісто для печива.

14a54429a4f6b6bb5768fbeaee506bc1

Крок 5. Отримане тісто розкачайте на рівній робочій поверхні до пласта товщиною 3-4 міліметра.

a9aab78f3f6b1eb0a9cb5d17241968b7

Крок 6. За допомогою спеціальних форм зробіть заготовки для печива, також підійде для цього звичайний стакан. Розмір печива визначайте за своїм уподобанням.

4ae9eb15b46f88dc034836236f07d903

Крок 7. Заготовки перекладіть на силіконовий килимок для випічки. Відправте їх випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.

1748c18d70ae57cdc32f78113cae656e

Крок 8. Готове печиво остудити і можна пробувати. Смачного!

334b0b06ec5a1acbb9ef235ea71ab2c0

Сирне печиво на швидку руку

Сирне печиво на швидку руку – ще один рецепт в скарбничку простих і смачних. Випічка виходить м’якою, соковитою і в той же час легкої. Найважче – це дочекатися готової випічки з духовки, тому що запах на кухні стоїть чарівний.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 24.

інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр. + для змащування пергаменту.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Трохи підтале вершкове масло викладіть в миску, додайте до нього сир.

2dc8066e494c2bba9da2f015db103856

Крок 2. Також всипте сіль і цукор і ванілін. За допомогою вилки розітріть продукти в мисці до однорідної маси.

02921a80a4b863c6f169a3de66ccc79a

Крок 3. Доповніть сирну масу розпушувачем для тіста, ще раз перемішайте тісто.

2bb6b652c66c72d1711962ace3a5b190

Крок 4. Прямо в миску просійте пшеничне борошно, вимісити однорідне тісто руками.

1f823647421d438c5db23ede1bfabd0b

Крок 5. Готове тісто розкачайте в пласт зразковою товщиною 1 сантиметр.

2e653483b407dfe90ee8deb489230301

Крок 6. За допомогою звичайної чашки або форм для печива зробіть заготовки.

8c8f566cbf385f50643851e4fa77908b

Крок 7. Деко застеліть пергаментом, змащеним вершковим маслом і розкладіть на ньому заготовки печива на невеликій відстані один від одного.

5978370e48ce1503ddce8933d90cb8d4

Крок 8. Випікайте печиво в духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин.

d5543fb6ca5a3f6fcd1346021677f0b7

Крок 9. Ніжне печиво для душевного чаювання готове, остудити і можна пригощатися. Смачного!

074657927977b2c77406828eb8682bfe

Швидке печиво на сметані в духовці

Швидке печиво на сметані в духовці цілком може стати смачним доповненням до повноцінного прийому їжі. До того ж випічка довго зберігає ніжність, тому сметанне печиво можна готувати вранці і брати з собою для перекусу на роботу або в поїздку.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 90 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 180 гр. + для розкочування
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло перед замішуванням тіста має трохи підтанути. Відміряйте всі інші продукти, які перераховані в списку.

4d5bc5763971ef0bc4a16d90284bd799

Крок 2. Спочатку в об’ємній мисці змішайте м’яке вершкове масло зі звичайним і ванільним цукром.

6f1e62cbb77d6eeb507fa54d7c6ddc2a

Крок 3. Далі в масляну масу розбийте куряче яйце, ще раз перемішайте масу вінчиком.

94709379d2d2c9f05a8dd0ae5d20c564

Крок 4. Потім додайте сметану в тісто і ще раз все перемішайте.

955d94bb389261cf78ab0f6d6d822a53

Крок 5. Перш ніж додавати в тісто борошно і розпушувач для тіста, просійте їх через ситечко.

b428ddd776ae03e73578d23679855474

Крок 6. Починайте перемішувати масу лопаткою, потім, коли тісто стане дуже густим, вимішуйте руками.

90120aff1f3f10f3872b879b6cce2218

Крок 7. Готове тісто зберіть в кулю і оберніть в харчову плівку, приберіть в холодильник на кілька годин.

bb9560b57a48c7047e3b2cb4b19ac59e

Крок 8. Перед початком розкочування включите духовку і прогрійте її до 180 градусів. Просипте робочу поверхню борошном і розкачайте на ній тісто в пласт товщиною 6-8 міліметрів.

946726a2dd895da0f16e4905b76800f9

Крок 9. З тіста виріжте заготовки будь-якої форми.

c5a57e3a71df47d4e6c319d940e433c2

Крок 10. Деко застеліть пергаментом, змазаним маслом і розкладіть на ньому заготовки для печива.

f3c4879648f266cc6ddf2b34ec3088e3

Крок 11. Випікайте печиво в духовці протягом 15-20 хвилин.

bb2c5dcb013e6858a3a99db3e5d48849

Крок 12. Готове печиво посипте цукровою пудрою. Їсти печиво найкраще, коли воно охолоне. Смачного!

2abe608b00606d5f9718499ce85ed4d6

Домашнє печиво на кефірі до чаю

Домашнє печиво на кефірі до чаю, яке люблять всі. Завдяки такому продуманому складу інгредієнтів, випічка виходить пишною і м’якою. Таке печиво можна робити зі всілякими добавками з прянощів, варення, сухофруктів або горіхів.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 270 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку підготуйте всі продукти зі списку. Також буде потрібно об’ємна миска для замісу тіста.

98bfea081162b435aef7bbe87c750d71

Крок 2. Розбийте в миску куряче яйце, всипте цукор і сіль. Вінчиком збийте зазначені продукти до однорідної маси.

cb446229e1d2770f5434f947ebcb4b71

Крок 3. Влийте в яєчну масу кефір і олія, всипте соду і половину ванільного цукру. Все ще раз добре перемішайте.

5d7caa31b9513190f232e060ad9516b7

Крок 4. Просійте пшеничне борошно через сито і частинами додавайте її в тісто.

2812d8704869342b59ed540f55963154

Крок 5. Вимісити однорідне густе і м’яке тісто.

3281b5afcc5431356976774fef4d5724

Крок 6. Заздалегідь включите духовку, встановіть температуру в 180 градусів, нехай гріється. Тісто розкачайте на рівній робочій поверхні до товщини в 1 сантиметр.

c73153937c167a30ab5beadd1e055723

Крок 7. Рівномірно просипте тісто залишилися ванільним цукром і розкачайте тісто на товщину до 0,5 сантиметра. Цукор згодом при випічці утворює цукрову корочку.

64c70c2f3431584c7cf3f2c6f8cf0576

Крок 8. Наріжте тісто гострим ножем на невеликі кубики.

8671e5d52db237ed1d5e9099cc28f222

Крок 9. Заготовки розкладіть на деку на відстані один від одного, щоб не злиплися при випіканні.

0a324b4419388bf89dc16abccd687fe8

Крок 10. Випікайте печиво при 180 градусах протягом 15 хвилин. Випічка трохи збільшиться в розмірі і здорово підрум’яниться. В цілому буде виглядати дуже апетитною.

c73e53f995cb8bcbb282c455732a18f1

Крок 11. Перед тим, як подати печиво до чаю, остудити його. Смачного!

eaff6b0be2b2ae71eb0c516032ea29fd

Імбирне печиво в домашніх умовах

Імбирне печиво в домашніх умовах – оригінальне, ароматне і зігріває ласощі, яке під силу приготувати будь-якій господині. Таке частування дуже часто готують саме для різдвяних свят і торжества з нагоди Нового року.

Час готування – 1 ч.30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед натуральний – 1 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому дістаньте його заздалегідь з холодильника.

fdec79dc19a860674d27852c027998fb

Крок 2. У мисці з’єднайте м’яке вершкове масло і цукор.

abf8a15a018ac308c5ebf07c4fd806df

Крок 3. Далі розбийте до вершкової маси куряче яйце, добре перемішайте масу, вона трохи посвітлішає.

578b142afbbda9883513dda7f8cde021

Крок 4. Покладіть в миску столову ложку натурального меду, ще раз все добре перемішайте.

4fb2b6e07b358f00a63661b1f6be5923

Крок 5. Просійте через сито борошно і соду прямо в миску. Також всипте мелений імбир і корицю. При бажанні можна додати інші спеції на свій смак.

d1282d1af62e22e6fa344f7ca5bd1198

Крок 6. Протягом декількох хвилин вимішуйте тісто руками, воно повинно стати м’яким і однорідним. Потім зберіть масу в грудку і приберіть в холодильник на 1 годину, можна також залишити на ніч.

504b1044ff92e023510ebf587717b543

Крок 7. Тісто розкачайте на рівній робочій поверхні в пласт товщиною 3-4 міліметри.

4bc7e595e4a91f1f61c4063e5260180d

Крок 8. Для вирізки печива можна використовувати спеціальні формочки, які будуть відображати головну ідею свята. Деко застеліть пергаментом і розкладіть на ньому заготовки.

faeca1fe362bfa594027fc08cfe938d0

Крок 9. Випікайте імбирне печиво в духовці при 180 градусах протягом 7-9 хвилин. Печиво злегка подзолотітся, а після охолодження стануть хрустким.

189027c90693159d078102c4e9f688f3

Крок 10. За бажанням готове імбирне печиво можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю. Смачного!

aec8f695282428c5e44dc18e779dc663

Швидке шоколадне печиво

Швидке шоколадне печиво – один з найпопулярніших видів домашньої випічки. Адже як можна не любити шоколад!? Печиво виходить настільки смачним, що ви ні з ким не захочете їм ділитися. Готується печиво зовсім не складно, а натуральний шоколадний смак досягається шляхом додавання в тісто натурального шоколаду.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 1.

інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 80 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску висипте просіяне пшеничне борошно, какао, розпушувач для тіста і дрібку солі.

40d45990bf8d481ab9d5339958d169ff

Крок 2. 85 грам гіркого чорного шоколаду розламати на невеликі шматочки і розтопіть в мікрохвильовці або водяній бані. Додайте до шоколаду вершкове масло і перемішайте.

d9c46918750e344ca055b0a4123c2858

Крок 3. Окремо збийте міксером цукор, ванілін і куряче яйце.

151f8d326b832166ef79b70f0391ecbb

Крок 4. До збитому яйцю викладіть шоколадну масу і добре перемішайте.

827532cf5f71eac2e46430fcda004b45

Крок 5. Потім всипте в миску суміш сипучих інгредієнтів в кілька етапів. Кожен раз перемішуйте масу до однорідності.

1951b6e7855202fc942e96eddabece88

Крок 6. На останньому етапі вимішуйте тісто руками. Маса повинна вийти гладкою і м’якою, як пластилін.

b37b7d11f44a122da575cb4fe6b9c1ca

Крок 7. Розкришіть залишився шоколад і додайте його в готове тісто, ще раз обійміть його руками. Тісто відразу готове до випічки.

2b4e71e782dd6a2cb65f140acd23f3a1

Крок 8. Від тіста відщипуйте невеликі шматочки тіста і формуйте круглі печеньки.

979732f6027d77796ea79360adbf1dda

Крок 9. Деко застеліть пергаментом і розкладайте на ньому шоколадні заготовки.

e89b141d0c289028b8208cb535e1a713

Крок 10. Випікайте печиво при 190-200 градусах протягом 10-12 хвилин. Головне, не перетримайте печиво в духовці, всередині воно повинно залишитися м’яким.

5c231f86423f1ecc8dde8b8df9efa72a

Крок 11. Готове печиво залиште на столі на 3-5 хвилин, щоб воно охололо.

e3b82925f06ff95a66e542729ad7c2ae

Крок 12. Шоколадна випічка виходить дуже апетитною і неймовірно ароматною. Смачного!

8af4fa806ec6d92aedd49df39831c2c6

Печиво з яблуками і корицею

Печиво з яблуками і корицею – чудове осіннє печиво, наповнене теплом і особливим ароматом. Особливо смачною випічка виходить саме з свіжозібраних садових яблука. Залежно від смаку фруктів, цукру можна додати в тісто більше або менше.

Час готування – 35-40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищий сорт – 2 ст.
  • Яблука середнього розміру – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор звичайний / коричневий – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло для замішуючи тіста має бути м’яким. Викладіть його в чашу блендера, всипте цукор і збийте ці продукти.

963dd323e19bc9ab4f991273d4d42755

Крок 2. До збитої масляної маси додайте два курячих яйця, ще раз перемішайте.

6383328d77a20c7282c27be6bdeadc8d

Крок 3. Окремо просійте пшеничне борошно, змішайте її з сіллю, ванільним цукром, розпушувачем і корицею.

4ea2121f914b7eeb33973633896253b3

Крок 4. Змішайте обидві маси разом і вимісити однорідне тісто для печива.

0bb62033a24127e4c9fe9297e64ce2ae

Крок 5. Помийте яблука і дрібно їх наріжте. Попередньо можна очистити фрукти від шкірки.

c93076d8a456b2749519646fcc52a9be

Крок 6. Додайте яблучну нарізку в тісто і ще раз його добре перемішайте, щоб шматочки фруктів рівномірно розійшлися по всій маси.

fbb662e70818f4aacef01dcfd4de14e7

Крок 7. Деко застеліть пергаментом для випічки. За допомогою двох чайних ложок викладайте тісто на деко на невеликій відстані один від одного, так як печиво при випічці трохи збільшиться в розмірі.

5bf9567f1bd7d9b30a4a02ea7349bf5e

Крок 8. Готуйте печиво з яблуками в духовці при 180 градусах протягом 18-20 хвилин.

0d80eb9fec6e6dffdd28d3e5f93d3720

Крок 9. Готове пишне і рум’яне печиво з яблуками і корицею подавайте до чаю, коли воно трохи охолоне. Смачного!

91396a001c0a3b284235b1fe469a0f2a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал